![]() |
Onda cu ici na q6600, znaci njega se da oc-at na 3.0ghz bez nekih vecih poteskoca? jer nisam bas puno dosad oc-ao ali kolko vidim ima onaj sticky na forumu pa bi se tamo trebalo sve naci.
|
Citiraj:
3GHz za Q6600 nebi trebo prestavljat ama baš nikakav problem :) |
Ok onda, samo jos jedno pitanje, dali da uzmem za q6600 novi hladnjak ili da drzim ovaj koji dobijem sa njime, ako treba novi moze i malcice skuplji samo da nije bucan i da hladi, ne mislim previse oc-at, do 3.0, eventualno kasnije nesto vise...
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
ako neću OC-at E8500, jel mi dovoljan stock hladnjak ili da kupim neki do 200 kn?
i nemojte mi govoriti da je grijeh ne OCat taj proc, jer ga neću OCat samo zato što je grijeh, a nevidim potrebu za tim... |
Dosta ti je stock koji izdrži i manji oc bez većih problema.
|
ok, tnx! samo se nadam da nije preglasan...
|
Nije preglasan ako ga držiš na min. okretajima ;)
|
glasnoca ovisi o tome koji vent dobis na njemu (fujikura/delta/nidec/foxconn)
|
aha, a ja mislio to sve isto... ok, tnx
sutra bi trebao stići komp pa ćemo vidjeti'... |
poz prije svega planiram mijenjat e8600 i prec na quada ima netko savijet koji?
|
Citiraj:
|
Citiraj:
ali moraš navesti zašto češ to koristiti i kolko misliš potrošiti na proc. Ako misliš za nahraniti ove dvije grafe onda bi preporučio da pričekaš par dana dok se ova nova pojeftinjejna reflektiraju kod nas. http://www.guru3d.com/news/intel-low...ntium-prices-/ |
a neznam stavila sam da mi se procijeni proc i ovaj prvo moram vidjet koliko mogu dobit za njega!...treba mi za photo shop glazbu filmove i slicno.....mislila sam uzet nesto iz q9 serije ako ne i7 sta mislite?
edit: i za oc al kasnije! mozda diablo :P |
Citiraj:
Za sve to kaj je navedeno više ovisi o taktu procesora nego o broju jezgri. |
i7 je definitivni overkill s obzir da bi trebala u slučaju kupnje procesora, mijenjati i ploču i memoriju. Mišljenja sam da bi E8600 na nekih 4GHz bio i više nego dovoljan za sve, no ako misliš da trebaš quada, uzmi kako si i sama navela, nešto iz Q9x00 serije.
|
ice najvijerojatnije onda Q9550
|
Bilo koji Quad ti je overkill.
|
Citiraj:
ako mislis da ces iskoristit 4 jezgre onda mijenjaj... iako sumnjam da hoces |
Citiraj:
Kupujem novi proc, pa da se ne zaletim :) |
Daj mi recite kolko bi mogao kloknut e7300 da mi stabilno radi?
|
Citiraj:
Pogledaj si temu pod Intel, i imaš sve informacije koje trebaš, na okupu. Znam da bi cekao da ti netko ovdje odgovori, ali sad nemoraš čekat ;) |
Citiraj:
http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=123285 |
hvala puno! Naravno da sam guglao prije neg sam postavil pitanje al ocito nisam dobro proguglal.:chears:
|
Citiraj:
|
tak bum i napravil jer ne zelim dizat voltazu:)
|
dilema intel core 2 quad
Dvoumim se između ova dva procesora... molim pomoč
Intel Core 2 Quad Q6600 BOX, 4×2.4GHz, 1066MHz, 775-pin, 8MB Intel Core 2 Quad Q8200 BOX, 4×2.33GHz,1333MHz, 775-pin, 4MB razlika u cijeni je zanemariva cca 50 kn šta se više isplati kupit. |
Q6600.
|
odgovor imas na prethodnoj stranici...
Citiraj:
|
| Sva vremena su GMT +2. Sada je 09:35. |