![]() |
Neki primjerci S7/E imaju problema sa bootloopom nakon prelaska na Oreo pa je update stopiran
http://piunikaweb.com/2018/05/16/sam...ver-bootloops/ |
Znaci, jos uvijek nista od normalnog updejta prek mobitela... Ovo pre dugo traje.. izaci ce novi android, dok se Samsung udostoji pustiti Oreo svuda :D
|
Bolje da kasne s njime pa da nema problema s njime, nego da ima bugova k'o u priči
|
Ovo zvuči kao da još nije izdan, pa ono, peglaju da ne bude bug-ova .
Em će ih uvijek biti, em je , ono, prva runda prošla qc . Trebala proći ? 😁 |
Citiraj:
Istina, osim sitnog detalja a to je kad sluzbeno izasao oreo... Ili jos bolje, izbace novi mob x mjeseci nakon izlaska orea a mob isti nema. :) Hint: A8 |
Ljudi se nadaju da će stutter nestati na novijoj verziji OS-a. Neće :D
|
Brijem da bi trzalo cak i da sammy izbaci vanilla rom. Debloatani :)
|
Kak vi vidite taj stuttering jebovas nadnaravne :) ?
Evo imam doma iPhone 7 (ne pitajte) i svoj S7 i drndam po njima istovremeno, butter smooth jedan i drugi. Ništa sad da bi rekao da ovaj radi puno brže i bolje od Orea na S7... Sent from Usreo Mobara |
Oh ajfon 7. Sjecam se prije godinu dana istresao 4000 oderanih zivotinjica na njega. Zadnje sto sam ocekivao je stuckanje softvera - ali i to sam dozivio hehe. Ne kao kod s7ice, ali ajfon je trzuckao u nekim navratima koliko god me jabucari uvjeravali da to moj mozak dropa frejmove :D
Druze, lista situacija gdje s7 trzucka je ogromna ali prilicno sam siguran da se to dogadja jer appovi gdje trza nisu optimizirani ili stovec. Ne znam koliko to ima veze sa samsungom. Nakon svih nexusa koji su isto trzali, naprosto me to vise ne hebe 2%. Bitno da trza, a ne da se dogadja delay |
i7 radi bolje ali ima i on trzanja.
S7 na Oreo takodjer ima trzanja kao i prije. Animacije su malo gladje no daleko je to od cistog ugodnog rada. Trzanje se primjeti i u Samsung app, recimo podizanje dial pada, ponekad dobrano zatrza. |
Jebiga, nemamo svi istu percepciju "trzanja". Od moje majke LG L90 trza i keči se. Meni je ovo fluidno, na oba :D ali dobro :)
Sent from Usreo Mobara |
Bas to :)
Mene su ljudi cudno gledali kada sam im govorio kako na starim crt monitorima vidim (a i smeta mi) frekvenciju rada. Sve sto je bilo ispod 75Hz ja nisam mogao gledati a njima je to sve ok. |
Nastavlja se update S7/E na Oreo jer je bootloop bug ispravljen
https://www.sammobile.com/2018/05/18...llout-resumed/ |
S7 BTU Oreo - danas update od 120 i kusur MB pa čekirajte.
Sent from Usreo Mobara |
Citiraj:
Rekao bih i da je problem ne samo Samsung bloat nego i idiotski postelan power saving/governori koji za nezamjetnu ustedu u bateriji zrtvuju user experience. Kada sam na Nexusima cackao po tome zakljucio sam da najvise trzuckanja i dolazi iz tih promjena frekvencija. |
Pozdrav, slučajno vidio na samsungovim stranicama sda postoji nešto što se zove smart call. To je u biti defaultna phone aplikacija koja u sebi ima spam filter tj istu namjenu ko i Truecaller + ima još nešto tipa nearby numbers(direktno iz app tražiš brojeve na netu). Problem je što ja to ne mogu aktivirati. Ne postoji mi opcija u settingsima za aktivaciju tog spam filtera... Jel zna netko kako da to osposobim. Telefon je s9.
Sent from my SM-G960F using Tapatalk |
Citiraj:
|
Da li je netko uopće dobio tj da li je krenuo Oreo kod nas za S7 ili još uvijek UK samo?
|
Samo UK zasada + taj mali update kojeg Drug spominje (ne vidim nis posebno nakon njega, i dalje je patch iz travnja)
|
Citiraj:
|
Jucer prvo smrzavanje kompletnog moba (poceo zartzavati i blokirati i na kraju kompletno smrzavanje, nesto slicno imao i kolega na iph X-u samo sto je njegov ostao ugasen pola dana) u aplikaciji i rusenje, sam se restartao (Oreo VOD UK). Do tada je radio bez ikakvih problema i naznaka zezanju.
|
1 privitaka
SS novog Oreo update-a. S7 BTU.
|
Meni jos nist ne izbacuje, na Oreu sam (BTU, ERD5)...
Btw, taj changelog dosta toga mijenja a i dalje april security patch, mrvicu cudno al ok... |
Meni je na edge doša OTA (za BTU).
|
Changelog je isti kao od inicijalnog S7 BTU oreo roma, cak je isti kao i na A5 2017 oreo updateu:
http://forum.pcekspert.com/showthread.php?p=3193499 To nas samsung malo zahebava :) |
Citiraj:
A sto je onda sa linkom/buildom kojeg je kolega Kokos (ako se ne varam) spomenuo nekoliko postova prije? |
ERE8 BTU build bi ti trebao stici ako vec nije (sjeti se da moras enableati sve appove ako ih freezas). Meni je dosao kad je Drug pisao o tome prije par dana, kao sto rekoh ne vidim neke promjene.
Ako ti sve dela ok zbilja nis ne propustas. Mozda izbacuju update u etapama ali ne vikendom :D |
Valjda ce stici ubrzo, ionako ga ima za skinut na sammobile ako se kome da zajebavat sa Odinom...
|
Fora novi feature je na lockscreenu. Kad slusas nesto (player, youtube) i zakljucan ti je mob, kod paljenja ekrana umjesto sata po defaultu pokaze player na lockscreenu. Prije si morao swajpati da bi pauzirao pjesmu, sad moras swajpati da vidis sat. Naravno, vrijedi ako imate upaljenu tu opciju.
Takodjer ako kliknes na taj lockscreen widget poveca se player/widget preko cijelog ekrana. Sitnica ali veseli covjeka. |
To imam jos od 1.9/2.1 verzije androida s poweramp playerom :D
Dugo im je trebalo da to uvedu "pod normalno" :) |
Taj detalj na lockscreenu mi je bas falio na samsungu. Sad mi samo fali seekbar :D
|
Citiraj:
Sent from Usreo Mobara |
Poweramp ima neko sidehack rjesenje, meni to nije delalo kako treba - kliknes unlock, pa te baci na lockscreen pa opet swipe po ekranu da unlockas. Kao layer preko lockscreena.
A ona prva opcija u poweramp settingsima - android locksceen - naravno ne dela. Google music isto to ima po defaultu jos od kitkata iirc: https://i.stack.imgur.com/AEoQk.jpg Ajde de, ovo na samsumgu sada barem dela sa jutubom, plejerom, kojim god appom koji svira u pozadini pa je barem univerzalno rjeseno |
Ne znam, koristim samsungov music app :) što manje 3rd party appova je moj moto :D ima u postavkama "Control using lock screen". Po defaultu je ugašen pa ga se enejbla i to je to.
Ako sad to sami OS Oreo enejbla po defaultu - GG ;) Sent from Usreo Mobara |
Ja nisam izdrzao, i instalirao sam ga preko Odina.. samo mi nije jasno.. nije mi dosao nikakav naknadni patch za ove probleme koje su imali pojedinci.. pa me zanima, gdje mogu provjeriti verziju i ako je to mozda i automatski instalirano, na galaxy s7 edge? Hvala
|
Najlakse ti nama napisi odakle si skinuo fajl, tamo pise koja ti je verzija, datum i sl
|
E, sad vidim da pise 30.04. Mislim, sve radi kak spada.. samo me zanima, posto ne izbacuje nikakav patch.. Nadam se da nece biti problema oko toga :)
|
Pa koja je verzija na kraju, sta pise u mobu ili imenu fajla kojeg si skinuo :)
Ovo je zadnja https://www.sammobile.com/firmwares/...U2ERE8/219185/ Ako si skinuo zadnju onda neces dobiti nikakav patch. Ako si skinuo predzadnju (prvi oreo) i ako ti sve radi onda ti ne treba patch |
|
|
| Sva vremena su GMT +2. Sada je 10:28. |