![]() |
ja ću kroz par dana kupit http://www.panasonic.hr/html/hr_HR/P...?view=&angle=1
pa ako tko ima nek podjeli tips and tricks ako ima :) |
razradi je posteno ... i isplaniraj si vrijeme da gledas full hd filmove i uzivaj u savrsenstvu, rekaobih :) hehehe
|
evo baš je stigao danas :D
zadovoljan sam zasad, nisam još ništa poštimavao, postavke su ''iz kutije'' i skroz je ok, tako da neznam dal da uopće išta diram :D |
Stavi true cinema i smanji mu malo kontrast dok se panel ne razradi.Ja sam tako kad mi je stigao s30,prije pola godine i dan danas su mi ostale takve postavke,ne znam zasto,mozda sto sam se naviknuo,ali i dalje mi stoji true cinema i kontrast na 25 i odlicno izgleda
|
Citiraj:
Lako moguće da je na istim modelima televizorima slika drugačija, jer su neki i na HD televozija forumu rekli da su im ove ''moje'' postavke prejake... Sve u svemu, prezadovoljan sam televizorom! |
ja imam na G seriji mod THX koji dosta dobro izgleda i vjerojatno ću njega koristiti, ako entko posjeduje g seriju neka napiše preporuku
|
Preporuka za G-seriju:THX,kao što si sam zaključio:D
nabavio sam za njega kalibracijske postavke,malo sam i sam čačkao po postavkama slike,ali na kraju sam se vratio na THX.Meni je najprirodniji.Out of the box.Upališ i gledaš.Ništa po njemu netreba šarafit. |
Koliko sam gledao u postavkama plazme (S30)-u biti nikakvo uhodavanje nije potrebno.
Imaš pod naprednim podešavanjima slike opciju "orbiter pixela" koji uključuje titranje pojedinih pixela protiv burn-ina, i imaš opciju "klizna traka" koju kad uključiš, prelazi preko ekrana rati uravnoteženja pixela, isto protiv burn-ina |
Citiraj:
|
Samo da pitam u vezi s30,ima li ona uopce pip(ono da u slici vidim malu sliku).Znam da ne moze prikazivat 2 programa jer nema 2 tunera ali moze li npr slika s USB-a i rtl2 u isto vrijeme?
|
Preporuka za LCDTV 32" do 2500
Kao što naslov kaže, tražim neki BestBuy 32" LCDTV do 2500kuna.
HDready mi je dovoljno (FullHD mi nema smisla na 32") Poželjno neki koji će čitat naše znakove u DivX i mkv titlovima i da mu je što bolja povezivost (čitaj: TV->PC; ExtHDD->TV; Lan poželjan ali sumnjam za te pare) Vivax, Elite i slična sranja excluded please :) |
Samsung LE32D550, definitivni best buy, kvaliteta slike, odlična podrška za multimediju i titlove, wifi ready
Je da je full hd ali to je prednost ako ga želiš spojiti na komp |
mislim da ne... koliko sam shvatio,tek dosta skuplji modeli, rijetki, imaju pip, svi ovi "jeftiniji" imaju samo PAP (pola sika, pola teletext) ... znam da je frend prije par godina kad je kupovao tv , , posto mu je pip bio vazan, najjeftinije nasao bio tv za nekih 8500 kn
|
Hvala Tyrant.
Evo ga na polici u dnevnom boravku. Oduševljen sam!!! |
ima vivax imago za 2000 kn, dost je dobar za te novce...
edit: sada vidim da si već uzeo samsunga. možeš reći malo kakva su tvoja iskustva jer i ja planiram to kupiti? hvala |
Sada, onako na prvu oduševljen.....
Nisam isprobavao još sve mogućnosti, nije bilo vremena....prvi LCD i nemam ga baš sa čime usporedit.... Sitnice su te koje su me oduševile, uglavnom detaljnost korisničkog sučelja i mogućnosti podešavanja..... Ostao paf kada sam skužio da ima senzor osvjetljenja prostorije po čemu automatski namješta brightness.... Zatim LAN, Samsungova allshare aplikacija (nisam još isprobao) koju instaliraš na druge uređaje (komp, smartphone) i preko nje mrežno šeraš foldere sa multimediom koju pokrećeš direktno sa plejera u TVu itd itd..... kud gledanja ODLIČAN da sad ne nabadam bezveze, OVA recenzija je bila presudna da ga uzmem....četvrti post edit: na par mjesta sam naletio na mišljenja da je TV bestbuy i u klasi do 3500kn!!!! |
ljudi jedno pitanje,
zet je nabavio panasonica g30 42'' na moju preporuku, i sad se javlja sav uzrujan kako ne moze playat film sa usb-a...slika se zamrzne nakon minutu evo opisa: :dakle 2 minute se pojavljuju kao kvadratići : sa drugom slikom u ovoj glavnoj : ono kao da je preslo na drugu sliku : a ova glavna ostane zamrznuta : sitni kvadratići : velicine 5*5 cm : onak baš čudno :i onda se do kraja sve zamrzne itko zna u cemu je problem? |
Da li je tako sa svakim filmom ili samo s tim. Moguće je da TV ne podržava u potpunosti taj način kodiranja pa dolazi do problema.
|
Malo off topic, ali tko bi pri zdravoj pameti sad uzimao G(T)30 ili V(T)30 (a očito ga je zet nedavno nabavio) kad je ST50 vani po smiješnoj cijeni i posrami te sad već nekadašnje high-end modele, jedino ako ga je dobio s veelikim popustom...
|
Citiraj:
Uvoz televizora od metar!? Cijena te igre!? Te zadnje i najvažnije, ne žive svi 10min od granice s europom pa da im je VANI isto kao i otić do city centra.... |
Pitanje:
Plazma G30 spojena sa kompom preko hdmi-ja na njegovu int. grafu (mbo Asus M4A785D-M Pro) U bilo kojoj postavci rezolucije na kompu, slika nije od ruba do ruba, nego 1-2 cm ima crni okvir. Na TV-u je uključena opcija 16:9 overscan s čime je smanjen taj rub, al i dalje postoji. Ima rješenje kakvo? |
U Catalyst Control Panelu treba biti negdje overscan opcija pa tamo podesiš.
|
Citiraj:
Jedva sam ju našao, jer nije niti u jednom podmeniju, nego na desnom kliku na sliku monitora |
Citiraj:
http://www.ronis.hr/plazma-tv-42-inc...l/TX-P42ST50E/ http://www.se-mark.hr/detalji_proizv...p-42-st50.aspx Većina 50 serije je već u HR i BiH od ovlaštenih uvoznika. Čitaj ti: vijesti, novosti, recenzije != blamiranje po forumima |
Citiraj:
O kontekstu tvog 'vani'. Da si pročitao to tvoje napisano što sam quotao i moj reply kak spada, shvatio bi. To što ja ne čitam misli da mogu pogodit da tvoje vani znači dostupno kod nas u prodaji, a ne vani u inozemstvu, jbg nisam vidoviti Milan. Niti čitam svaku faking recenziju koja izađe na netu. Kad mi treba tv ili kad imam problema s istim, zagnjavim Cikija na pm:D NHF, eto ispao je nesporazum u komunikaciji. Živio:chears: |
U, pa kad već novi televizori. Ne pratim televizore nekoliko mjeseci i eto već 50 serija Panasonica. Dobro izgleda ovaj ST50, a valjda je i jako dobar, tanji od prošlih serija. Izgleda da su ovi u Panasonicu zaposlili nove dizajnere. :)
|
Ne da je dobar nego je za sad najbolji dok ne dođu jači modeli. Tako barem kaže ova recenzija.
|
Moze preporuka plazme do max 6000kn?
Gledat ce se SD sadrzaj s cca 5m udaljenosti, pa sam mislio ic na 127cm ekran, HD ready. Necu ju spajat s kompom, al bilo bi dobro da mogu pustit mkv preko nje. |
panasonic P42G30
|
Citiraj:
|
a to sad o tebi ovisi što ćeš gledat, imaš 1080p filmove pa blu ray itd.
ja gledam s nekih 4 metra i ok je.. |
A gle, ako ne misliš često gledat HD ili Full HD sadržaje, bolje je uzet manji tv. Npr ja imam 42" S20 i gledam SD signal sa otprilike 4 m i ok se čini, pogotovo na DVB-T. A kad gledam HD ili FHD onda mi je to ipak malo predaleko, tj mali je televizor. Nekako mi se najbolje čini 50" za sve. No i dalje stojim da je G30 vrhunski, bez obzira što je došao ovaj ST50 koji je jako jako dobar koliko vidim.
|
Citiraj:
Objasnite mi logiku preporuke manjeg ekrana za SD, ak cu ga gledat s 5 metara? Pa i da je Full HD, te sitne pixele i detalje necu skuziti s 5 metara udaljenosti. Zbog boldanog, zato sam i isao na vecu dijagonalu, a manju rezu kako se ne bi vidjele sve mane SD sadrzaja, koji ce se prikazivat u 70% slucajeva, ostalo bi zavrtio tu i tamo koji 720p, koji bi (nadam se) trebao dobro izgledat i na HD ready rezoluciji. |
Citiraj:
Ovogodišnji je model i dosta dobro je ocjenjen u recenziji na hd televiziji |
Za SD signal možeš slobodno gledati i Panasonic 50C3E, on ti je oko 4800-5000 kn. Mislim da je još uvijek najbolja HD ready plazma.
|
ok, hvala svima!
|
Za tvoje potrebe bi bio dobar C3E, po recenzijama najbolja SD slika..jedino će ti bit problem media player koji i nije nešto prepun mogućnostima i to što nema AR filter...ja bi rađe išao na Samsung E450 serije, dobar media player, AR filter (manje refleksije tijekom dana što može bit jako korisno), puno ljepše izgleda a i iskreno nećeš skužit neku razliku u kvaliteti slike između njega i C3E...
|
imam Panasonic 50C3E i svaka preporuka za njega
|
Ima li itko kakva iskustva s LED projektorima, konkretno ovaj me zanima?
Privlači me ovo trajanje lampe od 30 000 sati ali ako su bolji normalni projektori u tom rangu nije mi bed prominit lampu jedanput u godinu, dvi. Prvo mi je u planu bila neka 42" plazma za oko 4000 kuna ali vidim sad da mogu imat 90"+ za te novce, namjena gaming i filmovi. Na ovom videu to izgleda prilićno dobro. |
Citiraj:
300 ANSI lumena ne zvuči obećavajuće, ali čovjek nikad ne zna s tim brojevima, možda ovi drugi koji reklamiraju 2000 pretjeruju :) |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 01:27. |