![]() |
Citiraj:
|
Također, stavili su mi Iskru u Bridge jučer, sve mi uredno radi preko ASUSa, čak mi je i veći download. S 21 na 27Mbps. Čini mi se da su drugačiji profil stavili također.
|
Update što se tiče HRT 2 HD programa, nalazim se u tzv. bijeloj zoni gdje se koristi HT-ova infrastruktura i imaju problema sa tim programom. Drugim riječima, niš od toga. :dobartek:
|
Ja sam na HT-ovoj infrastrukturi pa uredno gledam HRT 2 HD :)
|
Citiraj:
HT postavio opticki kabel i media converter, iskon router i gledam HRT 2 HD od prvog dana |
Jebem mater Iskonu i njihovom zatvaranju portova. I sad ja ne mogu pristupiti videonadzoru izvana.
|
Nije da su portovi zatvoreni, nego brijem da 80 koriste za tr069 a 5060 za voip. Ostali bi trebali biti otvoreni ak nisi iza cgn. Nisam iza cgn i generalno ovi viši portovi rade dok slozim pfwd...
|
Citiraj:
|
a kaj, port forward ne radi? upnp? onda diži port, tipa 22554 fwd na 554. svaka iole ozbiljna app ima mogucnost upisivanja i porta
|
Ne radi port foward na Zyxel VMG5313-B30A nikako.
upnp na kameri je aktiviran ali očito ne funkcionira. |
Idi na www.whatismyip.com i pogledaj koja ti je vanjska IP adresa. Nakon toga idi u router i na statusu stisni strelicu za desno i pogledaj koja ti je ip adresa u routeru pod WAN Information
- Encapsulation: PPPoE - IP Address: xxx.xxx.xxx.xxx Ako se ne poklapa sa Your Public IPv4 is: sa whatismyip znači da si iza DMZ-a i to je razlog da ne možeš otvoriti port. Kontaktiraj iskon i budu sredili to. Reci da ti treba za posao, laži... Nebitno... |
Na Whats my ip kaže
Citiraj:
Code:
Ima li možda utjecaja što sam spojen preko FTTC kabineta? Iako ne bi trebalo biti. |
Meni na dvije lokacije radi bez problema. Na obje je b30a, jedan je preko fttca, drugi klasican vdsl bijela zona. Doduse koristim port 8899
|
Citiraj:
|
Evo dobio sam opremu za 3u1 koju će miu petak uključiti. Ruter je innbox v45, a tv prijemnik motorola vip 1003. Zar nije ovo stara oprema, stb box od prije cca 8 godina?
|
Je, ali radi kao i novi tako da nije bitno
|
Citiraj:
|
u nastavku teme o iskon mobile wifi-ju - blokiraju speedtest.net.
na 3g-u radi, na LTE neće. niti app, niti kad preko tetheringa spojim laptop. uredno otvori čitav internet, ali baš speedtest.net neće. do sad nisam skužio jer mi je sim bila u staroj lumiji koja ima samo 3g i s kojom sam vukao 22-23 / 5 mbita. danas sam stavio sim u normalan mob, i na LTE ide cca 40/40mbita (preko laptopa) , ali je smijeh da blokiraju speedtest. uglavnom, s obzirom na cijenu i điđabajte, otkazujem data tarifu na bonbonu, i koristim iskon 60gb na drugom mobu, dok ne uleti neki dual sim. |
jp_rv, spoji se na vpn pa odi na speedtest :D
|
Kod mene u selu svima izgorili adapteri modema od udara groma. Probam drugi adapter modem se upali i nakon boota power treperi i resetira se.
Valjda cu dobiti za zamjenu neki bolji modem od starog bijelog adsl zyxel-a. |
Citiraj:
|
Citiraj:
http://i66.tinypic.com/14nfwic.png |
glupo mi je kaj kod njih nema nacionalnih kanala u TV paketu.
|
|
Evo danas mi spojili 3u1 preko vdsl-a. Brzina mi 40/10, 800 metara sam od centrale. Jel to to il' da tražim više?
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
-nakon potrošenog prometa ukinu pristup. nema dodatnih troškova, ali nema ni neta (vip i tele2 barem smanje na 1mbit). ne smeta me, ali da su ostavili pristup sa 1 mbit bi bilo dovoljno za osnovno surfanje. -ne radi u inozemstvu, uopće. vjerojatno je kod t-coma isto. Citiraj:
ja sam na cca 800m od centrale, i sync mi je 31/7.5mbit (ugovoreno imam 30/5 i toliko dobivam). tako da tih tvojih 40 je super. |
A kad mjerim kabelom spojenim na laptop naravno, brzina je 50/10. Kabel je mjeodavniji...
|
Bio sam na Iskon NET 10Mbit za 139kn/mj. Prošlo 2god i uzmem isto Iskon Net+Mobile za 225kn/mj. Kažu 20-50Mbit ide.. e sad.
Udaljen sam 200-300m od centrale zračnom linijom. Stanje parice odlično. Signal odličan (kaže čiko prije 2 god kad sam uvodio 10Mbit). Ne razumijem previše ove podatke, ali evo: https://i.imgur.com/bImWOUC.jpg Kad sam primio novi ruter Innbox V45 i ukopčao ga prije 15tak dana pri mjerenju na Speedtest mi je zakucalo 30Mbit i 1.0Mbit uz ping 9-10. Download igre na STEAM ravno 3 MB/s. I to je trajalo 6 dana. Stiže mi SMS/email da će kroz 7 dana biti testirano stanje moje mreže i biti podešeno najbolje što može. Sedmi dan kreću kobeljanja, pucanje veze, ping divlja uz packet loss. Spustio se DL/UL na trenutno stanje (na slici) i stiže mi SMS da je sve podešeno i to je to što se njih tiče. E sad.. Je li moguće da je ruter bio zakucan na 30/1Mbit ispočetka i da je mogao i više (imao sam takav osjećaj)? Je li moguće da su me sedmi dan uzeli na raport i srezali na minimum koji mi piše u ugovoru? |
Tako je bio je zaključan na 30, ali ti je u međuvremenu došlo do kvara i pala je maksimalna brzina na 17. Prijavi kvar.
|
iz tog razloga se ja još držim starog net 30 paketa, jer im u slučaju da se nešto desi parici, mogu yebat mater. ovako te mogu spuštat do 14mbita bez da prstom mrdnu.
ovo sad su ti banana vrijednosti parice. provjeri spojeve doma za svaki slučaj, ali lako moguće da su ti smrdali port u centrali pa imaš to sranje sad. prijavi kvar i nadaj se popravku. trebao si screenshotat vrijednosti ranije da se imaš na šta pozvat. |
Vide oni u sustavu stara mjerenja, ako je velika razlika naravno da ce trebati popravak
|
Jel tko od vas koristi ovu "novu" ponudu za optiku 200/100 i kako je zadovoljan uslugom ? Vuku optiku skroz gore do stana ili kako ?
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Isti slučaj, znalo mi se desiti da mi download padne na 20ak Mbit al proradi samo od sebe :) Super je i router koji se dobije jer WLAN radi na 2.4 i 5 giga. Za cijenu koju su mi dali usluga je 5+ |
živcira me taj konverter
|
Citiraj:
A jednog dana nam možda i omoguće stavljanje naših routera odmah iza ONT-a :lol2: |
Koja je razlika vući optiku ili LAN kabel po cijelome stanu? Još je optika puno tanja, a i sada je ''ljepe'' direktno na zid bez kanalice, pa se ne vidi uopće.
|
| Sva vremena su GMT +2. Sada je 08:10. |