![]() |
Masna cijena je uvijek bila premium, nebitno o kakvoj se kvaliteti radi :D
|
Da. Uhodano stanje kod nas.
|
Pa vidite da im je HT uzor... :D
|
Svi ostanete na Amisu i nece ga ugasit :D
|
Ziher bu pokvarena posla smislili da se rijese svih amisovaca. Fucka im se. Kao i u mobilnoj, loptaju se dva monopoliste i tak im je svejedno.
|
Nece se sigurno samo tako rijesit pa ima Amis dosta korisnika,samo njih muci sta Amis koristi bakar od Tcoma pa pokusavaju sto vise njih prebacit na Bnet-ov coax...A sto se tice Bneta cuo sam i dobre i lose price,tako da neznam ni sam di sam oko Bneta
|
Forisaraju Bnet i VIP kako bi mogli prikazati da je Amis bezvezan brand i ugasili ga. Ne pada mi napamet ici na koakscijalac koji ima 3x veci ping i oscilacije brzine su ogromne.
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
To ima i amis.
|
Amis nikad nije shapao brzinu ili limitirao promet.
|
Citiraj:
|
Skoro mjesec dana cekam vdsl.
Nisam se tolikom cekanju nadao. |
Citiraj:
|
Da, nema tih govana. Možda nova vipova kreacija.
@javorko da, koma čista od kad su preuzeti! Već 5. tjedan čekam vdsl priključenje ponovo. To im se prije nebi desilo nema šanse. :fuming: |
Ja sam potpisao ugovor preko telefona pa imam 2 tjedna kao rok za zalbu. Rekli su da je to proces od 24h na centrali i onda dolazak tehnicara sa novim modemom.
Ak vi cekate mjesec dana, vec cu sad pocet spremat zahtjev za ponistenjem ugovora. Ima i iskon za iste pare slicno. |
Ja modem imam od prijašnje lokacije. Samo treba na centrali vdsl kartica, tak su se izrazili. Eto, "samo" je danas prošlo 5 tjedana.
|
Ma mene su zvali, ali bio sam na sastanku i nisam se uspio javiti - pretpostavljam za dostavu rutera.
Nakon sto sam povratno zvao, nitko se nije javljao. Zatim sam zvao SZK i prvo su zabiljezili poziv, a kasnije sam nakon 2 tjedna ponovno zvao i rekli su da imaju rok od 45 dana. Zaista sam, iskreno, razocaran. Nadam se samo da ce nesto biti od vdsl-a. Prvo ne bih volio ostati na trenutnoj brzini, a sljedece, ne bih volio otici sa providera sa kojim se ''druzim'' vec 8-9 godina i uvijek sam bio zadovoljni korisnik. |
Citiraj:
Ja sam zadovoljan s amisom ali odlazim od njih sto prije, jos dok se može :D. Manja cijena,veca brzina+centrala u zgradi ..Iskon here i come :goood: |
Naravno da nista ne stizu kad je VIP vecinu Amisovaca otpustio, nevjerojatno sta su napravili od firme u 6 mjeseci.
Meni nikad ne bi Amis rekao da instaliram dyndns na kompjuter jer na njihovom novom usranom firmwaru sta su flashali ne radi dyndns, a prije je radilo na Amisu. |
Citiraj:
|
Meni ako ne ispostuju 45 dana, ozbiljno cu nakon dugo dugo vremena razmisliti o promjeni.
No, poznato je da nista ne traje vjecno. |
Amis optika u Zagrebu (istok, poljanice-dubec) je za kuce dostupna samo u glavnoj ulici (Dubecka ulica) i optika ide 50cm nize od strujnih kablova po HEPovim banderama
Pitam Amis da mi spoje optiku na jednoj lokaciji a oni kazu da nije dostupno, iako online na amis.hr uredno stoji da je optika dostupna Otkako ih je vip preuzeo ne ulazu dalje u opticku mrezu koja je na dohvat ruke (udaljena doslovno dvije bandere) nego nude adsl... godina o kojoj pricamo je 2016 :D |
Citiraj:
|
Citiraj:
Vjerojatno su dobili zabranu da priključe korisnike jer su prekršili odredbu. |
Osim sto je vip izjavio da sto se tice amisa optika ih ne interesira nego nastavljaju sa koaksijalcima. Oni su uvjereni da je koaksijalac superiorna tehnologija.
|
Pao mi FTTH sad ping 52ms brzina 1Mbps... ne znam jel samo meni ili i ostalima, resetiro router ista stvar dobio ga, al se vuče ko krepana mačka.
|
Da sve im je palo prije 10 min, nije ni stranica radila. Adsl/vdsl je preko drugog linka i on radi.
|
Nevjerovatno ubija ih taj vip polako...
EDIT: Proradilo sve opet. |
Citiraj:
Mislim da je g.fast superiornija tehnologija od koaksijalnog jer se može iskoristiti postojeća bakrena parica što znaći nema kanalica, bušenja ovo ono. |
Sve osim optike je stara i mrtva tehnologija. Mogu oni mlatit mrtvog konja koliko ih volja, no dugorocno je optika ono sto je nekad davno bio bakar.
|
Ovisi kakva optika ovo sto T-com radi, ne hvala rade sam ja na bakru kako je receno sa G.fastom imam stabilniju vezu nego sa GPON-om.
A trenutacno stanje je da samo 5% korisnika kabelske moze imati velike brzine, svi ostali su predaleko. |
Po meni da se to sve srediti kako spada uz male troškove i uz financiranje od strane EU. Koliko sam nacuo drzava vec ima mogucnost povuci sredstva EU-a za financiranje izgradnje NGA u ruralnim podrucjima tj, tamo gdje nema komercijalnog interesa za ulaganje. No drzava hoce da EU uz to da novce i za izgradnju potpuno nove medjugradske mreze putem OiV-a i da daje besplatno operaterima na koristenje no EU im je dala da ponovo razmotre tu opciju pa to sve zasad stoji i tko zna do kad ce tako.
Po meni najbolje je u gusto naseljenim područjima sa stanovima provuci FTTB sa g.fast kabinetima u zgradama. A u rijetko naseljenim područjima, selima i sl. provuci optiku od lokalnog cvora do ulicnih VDSL kabineta da se skrati parica ispod 800m i dalje do kuca bakrom, tako bi sve kuce imale VDSL do 50 Mb/s. I onda bi recimo ako je Amis, t-com, iskon zainteresiran za nudjenje svojih usluga preko FTTB-a neka dijele preko njega tamo gdje je postavljen. Za VDSL recimo t-com, iskon, h1 mogu dati ponude krisnicima i sl. |
Citiraj:
Jer po toj logici ni bakar nebi trebao ici zracnom linijom... Najbolje da sruse sve bandere i ljudi budu urbani uz postanske markice i svijece, to je bas retro-romantika :fiju: a u zaseocima po velebitu spojit pastirima optiku zracnom linijom (ruralna podrucja) da pustaju ovcama 4k streaming sta im radi "rodbina" na pasnjacima novog zelanda... |
Citiraj:
A obzirom na novonastalu situaciju pitanje je hoće li ikad ili ćeš morati na drugog operatera. Citiraj:
|
To si u pravu. Ako se ostvari to da su za onu stvar i ništa od mog VDSLa, jbg, vec sam si odabrao slijedećeg ISPa i bit će mi full žao jer sa Amisom imam samo fantastično iskustvo.
|
Evo, danas sam i ja docekao 35 dan cekanja.
Jos 10 dana, a onda.... Vrlo vrlo vjerojatno novi ISP. Samo jos ne znam kome. Vratiti se ''Te-u'' ili netko drugi. Uhhhhh. |
Da ne spamamo previše ahm h1 ahm :D , jer realno sve povezano sa T-scum-nešto je jednaka ako ne i veća tragedija od sadašnje na kaj se vip isfurava.
|
Tcom bar ima kapaciteta i linkovi nisu zaguseni. Ne mogu vjerovati da ovo govorim ali po meni su manje zlo od vipa.
|
I da koštaju 5kn nisu vrijedni toga da im je korisnička služba nešto najbeskorisnije i najbezobraznije kaj postoji takvog tipa!
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 21:07. |