![]() |
Citiraj:
Bandwidth (Up/Down) [kbps/kbps]: 1.585 / 18.136 Output Power (Up/Down) [dBm]: 13,0 / 18,0 Line Attenuation (Up/Down) [dB]: 7,0 / 11,0 SN Margin (Up/Down) [dB]: 9,0 / 9,5 Što se tiče kućnih instalacija, meni je pomoglo. Imao sam neku račvu na kući i prvo mi je brzina na VDSL-u bila skoro ko i ADSL. Kad sam to maknuo i direkt spojio paricu sa kućnom instalacijom brzina je "podivljala" ;) |
Citiraj:
Imao sam jedno vrijeme 16mbit kao poslovni korisnik, no to sam ugasio. |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Meni je ovaj njihov bijeli router(iskreno ne znam ni koji je, trebao bih ić gledat sad) počeo opasno cvilit i zavijat.
Da ih zovem i tlačim, kolika je mogućnost da bi ga zamijenili? :/ |
Meni su zamjenili ispravan router jer su mislili da on uzrokuje probleme sa IPTV-om..vjerojatno ih mijenjaju :D reci da ti smeta dok spavaš :D
|
IPTV im je smece ja ih zovem svaki drugi dan
|
Slažem se :D meni svako malo se zacrni pola programa i ne pomaže ni reset modema ni albisa nit išta..
|
Citiraj:
Meni krepalo napajanje istog (barem mislim da je napajanje), i zamijenili su ga bez pogovora u roku 24h... Na neku foru, iako sam prije imao potpuno isti ruter, bežični signal je sad jači.. Nakon Iskon Carneta, samo pohvale Slovencima :P |
Poštovanje ekipa
Friški odjučerašnji korisnik amis optike 40/20, Utrine. I odmah problemi i to takvi da je za moje potrebe 2u1 premium praktično neupotrebljiv. Srećom još tjedan dana imam Iskon Duo pa vam se uopće mogu javiti. Dakle, što se tiče downloada ako su fajlovi veliki sve leti. Pri uploadu međutim sto jada. Nisam u stanju poslati fajl veci od par 100k kao attachment, odmah slijedi connection reset, probao sam HFS server - 0 bodova, privatni torrent - 0 bodova. Pri surfanju ponekad jedva posalje request pa je i surfanje vecinom sporo a često stranice imaju frankeštajnsku formu jer ne pokupi resurse kako treba. Najčudnije od svega, u kontaktu s korisničkom isprobali smo FTP upload na njihov test server. Fajlovi od 1gb ili 0.5gb prođu u većini slučajeva, ali maleni od 1mb ili t10mb ili taj red veličine nikako. Naravno da tvrde da bi problem morao biti kod mene, pa su me čak dobili da noćas instaliram friške windowse 7. Što je naravno bilo beskorisno. U biti problem mi izgleda najsličniji nekakvoj MTU diskrepanci kakva nam je nekoć znala krv piti. U Galaxisu nema nikakvih postavki koje bih mogao štelati a da imaju efekta. Moje je pitanje, ima li još netko ovakvih problema ? Ako ima isto Galaxis Titanium, koja je revizija hardvera i softvera gore ? Kod mene je ovako Device Information: Platform HRG1000 Product Name HRG1044 Product Number 652712020701 Production Date 2013-09-25 Hardware Revision 2 Serial Number P.1337013641 MAC Address ********** Software Information: Bootloader Revision drgldr-hrg1000-1.3.1-RC14 Firmware Revision drgos-hrg1000-1.10.1-RC2 Teško mi se preganjati s korisničkom mada su fini i susretljivi, ako imate kakvu ideju kako da napravim dijagnostiku pričajte, Još da napomenem, kad preštekam kabel na Iskon ruter sve radi kako treba I upload i surfanje i sve djeluje daleko brže makar je download 4 puta a upload 40 puta manji. Pomagajte |
Zna li netko od enkoma administratorski username i password?
|
Zar nije:
username: user password: (ostavite prazno polje) |
Da, user.
Administrator se trazi... |
Dakle, problem s optikom 40/20 riješen, zbilja su se potrudili na svaki način.
Ovako čudne probleme nikad nisam vidio. Uz sve što sam prije napisao, down/up link prema slovenskim providerima ( npr. Telekom Slovenije, Telemah, SGH ... ) bio je izvrstan, do 70-80 mpbs. Također i prema Carnet test serveru. Sve drugo bilo je očajno. Promijenili su router i to je bilo to. Defektan i/ili loše konfiguriran, svejedno. Sad sve leti. Pohvale korisničkoj i tehničkoj službi, naročito g. Tomislavu koji je na kraju riješio problem kod mene. Svaka čast. :goood: Kome je dostupno nek ne čeka. Radi odlično, a čak ako imate i za*eban problem poput mene, sve se relativno brzo raščisti. |
Meni crni startup na iptvu rijesavaju 3 mjeseca i nikako da ga rijese!
|
Evo, vezano za ovo cvrčanje modema, samo da ih pohvalim, bili su zaista ljubazni i zamjenit će ga bez beda. Još mi je frajer testirao paricu i kaže da može potegnut do 23Mbita/s što je odlično kao pa da razmislim o povećanju brzine (sad imam 8mbit/s) :)
|
Citiraj:
Čekam VDSL2 i neke normalnije cijene. A ako ništa ne naprave po tom pitanju nakon isteka ugovora prelazim na H1. Amis je u principu dobar jedino za ekipu kojoj je dostupan optički. Ali korisnička je Amisu za pohvalu, tu se slažem. BTW, onaj paket od 200 kn (2u1) za max 12 Mbita? Ne kužim to, pa pogledajte cijene kod konkurencije. |
Sigurno ce se ugledat na h1... sto se vdsla tice.
paket +50kn doplata tj 100kn za najjacu brzinu. |
Citiraj:
Ali kao što rekoh, ja gledam kompletnu uslugu (korisnička, stabilnost veze, bla bla itd.) pa bi rađe ostao na Amisu ako korigiraju cijene odn. uvedu konkurentne vdsl2 pakete i prestanu sa beskonačnim testiranjima kod frendova i svojih zaposlenika (mislim da ima i koji forumaš ovdje usko povezan s njima. Nije teško bilo za dokučit.). Kad sam ih (nekoliko puta) zvao u vezi uvođenja usluge oni su mi uvijek trubili isto. Nemamo pojma. A dobro znaju da je testna faza davno krenula. I kad već pričamo o odnosu prema korisniku. Njihov sam korisnik od kad postoje na našem tržištu (računaj koliko je to godina i plaćenih računa) pa jedini popust sam dobio uz produljenje ugovora na 2 godine. I to je to. Skoro kao da sam jučer prvi put potpisao na 2 godine. Ali sličnu, ako ne i goru, "istočnoeuropsku politiku poslovanja" vode i mnoge druge kompanije ala VIP, Tcom itd. U odnosu na njih Amis je još i među korektnijima. Živimo tu gdje živimo. |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Amis najavio gradnju svjetlovodne distribucijske mreze i u naselju Sredisce, trebali bi zapoceti sa radovima 30.04.2014. god., planirani zavrsetak 01.07.2014. god.
Postojeci Amisovci a i oni koji ce to tek postati, veselite se. :) Sopot je trebao biti zavrsen sa 01.03.2014. god. korisnici iz Sopota jeste prikopcani. :) |
Citiraj:
Kako se to spoji u kuci (da li je jedna kutija u koju se spoji telefon, lan i tv ili nesto drukcije)? Da li mogu na opticki modem spojiti svoj router ili moram koristiti njihov? Koje se brzine realno postizu, moze jedan speedtest.net :-)? |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
edit: genexis ipak može u bridge |
Koji T-com fuckup kvart ravnice su bile bez Interneta od 00:40 do negdje 15:45. Ovo je bio najduzi downtime otkad sam na Amisu.
|
Citiraj:
Da li su zvali nekoga tko je na VDSL-u da će doći kurirska služba po stari ADSL router? Kaj to znači da mi VDSL ostaje, a ADSL bye bye? :goood: |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 04:25. |