PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   RETRO hardware i software (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=10)
-   -   Stari hardware za kojim se slinilo (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=227046)

MafiaMan 15.04.2021. 00:27

Citiraj:

Autor Pupo (Post 3509990)
Ima tko štelu u Njemačkoj da mi dofura kućište? :)

https://www.ebay-kleinanzeigen.de/an...dId=1682464876

Naravno, uz neku naknadu.
Probao sam kontaktirati prodavača na eng i da li bi slao u HR, ali nisam dobio ni odgovor.
Svjestan sam situacije i nije bitno kada bi kućište stiglo u HR.

tnx

Imam ja u garazi nesto slicno,isto od coolermastera ali nije ovaj model. Posaljem sutra slike

Trekkie4 15.04.2021. 00:45

Citiraj:

Autor D00D (Post 3510357)
Nice!

Dobio sam zanimljive rezultate sa tom tvojom TNT2 ... clockao sam je do apsolutnog maksimuma (barem koliko mi Smart Doctor dozvoljava) i natjerao je na 160/200MHz.

Samo za usporedbu, Ultra bi bila 150/183MHz, tako da je ovo već u samome startu jače i brže :D

Planiram se još igrati driverima, ali i RivaTuner aplikacijom ... iako ovo možda bude pričekalo neku drugu priliku, kad mi dođe zamjenski VGA cooler. Naime, koristim originalno hlađenje (stavio sam novi, bolji vent ali hladnjak je ostao isti) pa nisam siguran koliko bi bilo pametno natjerati je brže od 160MHz :fiju:

Overclock 15.04.2021. 09:28

Nemas nikakav 5.25 front panel s termalnim sondama ili bezicni mjerac temperature? Bez toga bus samo skuril neke, trust me :)
Cak i kad nabavis kakvu igracku za mjerenje temp, treba vidjeti kolko fula na ciljanom maximumu prije nego se oslonis na vrijednosti koje daje.

Vec te vidim za 6mj. kak modificiras Al i Cu hladnjake da pašu na slot1 procove i grafe te ere :D (posljedicno kupujes stupnu busilicu, dremel i tracnu pilu u lidlu pa balkon postaje mini workshop)

Chuxonja 15.04.2021. 11:25

Citiraj:

Autor stef (Post 3510022)
Netko je bio tražio Chieftec CH?
Mislim da je to to, ali trebalo bi tražiti više slika:
https://www.njuskalo.hr/pc-racunala/...oglas-34302332

A u paketu je i Asrock 775i65g, ako netko traži C2D + AGP kombo. Oviso o reviziji (i sreći), možda čak i 800/1066MHz FSB Wolfdale ide gore.
Lik također trži PS2 i PS1.

Zanimljiv board, kolko god su nafrljili CPU podršku na 2.0 reviziji dosta daleko, ostaje opet na limitima AGPa i samo 2 slota DDR1 memorije pa opet nemoš baš daleko sa time. Svejedno good deal za te pare, već bi ga pikiro da imam neku ideju kaj bi opće sa time :D

Pupo 15.04.2021. 11:48

Citiraj:

Autor MafiaMan (Post 3510389)
Imam ja u garazi nesto slicno,isto od coolermastera ali nije ovaj model. Posaljem sutra slike

Odlično, tnx.

stef 15.04.2021. 12:25

Citiraj:

Autor Chuxonja (Post 3510495)
Zanimljiv board, kolko god su nafrljili CPU podršku na 2.0 reviziji dosta daleko, ostaje opet na limitima AGPa i samo 2 slota DDR1 memorije pa opet nemoš baš daleko sa time. Svejedno good deal za te pare, već bi ga pikiro da imam neku ideju kaj bi opće sa time :D

To je realno ploča za Win98 do Win XP na intelovom 865 chipsetu. WinXP s 2GB radi ko urica. Dalje od 3 i nešto sitno i tak ne možeš zbog OS-a.
Ovo je bila moja ideja s tom pločom:
https://axe.rs/forum/attachments/chi...a_2-jpg.37320/

Spec:
C2D E4700
2GB CL 2-3-2-6
Radeon 9700Pro
Audigy 2 ZS
SSD 120GB

Trekkie4 15.04.2021. 12:39

Citiraj:

Autor Overclock (Post 3510448)
Nemas nikakav 5.25 front panel s termalnim sondama ili bezicni mjerac temperature? Bez toga bus samo skuril neke, trust me :)
Cak i kad nabavis kakvu igracku za mjerenje temp, treba vidjeti kolko fula na ciljanom maximumu prije nego se oslonis na vrijednosti koje daje.

Vec te vidim za 6mj. kak modificiras Al i Cu hladnjake da pašu na slot1 procove i grafe te ere :D (posljedicno kupujes stupnu busilicu, dremel i tracnu pilu u lidlu pa balkon postaje mini workshop)

Ne, nikakav front panel sa termalnim sondama ... kako bi Alien rekao, kakve su to vradžbine?! :)

Iskreno, nije mi više stalo. Eto, znam da možda zvuči nezahvalno sa moje strane, ali zabavno je i veseli. Naravno da ne želim "core meltdown" situaciju, zbog čega sam i naručio bolje hlađenje sa više aluminija (za NB?) ... iako vent bude ostao istih dimenzija. Ali za sad barem, u ovom trenutku radi OK.

U stvari, napravio sam bench test u 3DMark 99 & 2000, bez ikakvih grešaka ili artefakata na ekranu. :goood: Možda bih trebao otvoriti case i provjeriti ventilator, da se nije rastopio... Ne bi bilo prvi put, iako nisam osjetio nikakve čudne mirise :D

Alien_200581 15.04.2021. 12:46

1 privitaka
Citiraj:

Autor Trekkie4 (Post 3510517)
Ne, nikakav front panel sa termalnim sondama ... kako bi Alien rekao, kakve su to vradžbine?! :)

Hihihi vjerovatno nekakve ovakve :D

Ofc s obzirom da je novi komp u igri temp se mjeri preko sw, ove sonde su onak for fun popikane po diskovima i slicno. Nabavio sam ga radi potenciometara da mogu nac savrseni balans između temp i glasnoce ventova ;) Super stvar. Ofc ima i optiku haha

Overclock 15.04.2021. 13:42

Citiraj:

Autor Trekkie4 (Post 3510517)

Iskreno, nije mi više stalo. Eto, znam da možda zvuči nezahvalno sa moje strane, ali zabavno je i veseli. Naravno da ne želim "core meltdown" situaciju, zbog čega sam i naručio bolje hlađenje sa više aluminija (za NB?) ... iako vent bude ostao istih dimenzija. Ali za sad barem, u ovom trenutku radi OK.

U stvari, napravio sam bench test u 3DMark 99 & 2000, bez ikakvih grešaka ili artefakata na ekranu. :goood: Možda bih trebao otvoriti case i provjeriti ventilator, da se nije rastopio... Ne bi bilo prvi put, iako nisam osjetio nikakve čudne mirise :D

To mi nije drago cuti, zabavno je OC-ati (pogotovo s voltMod) i mx400 hlađenu s venomus X, koja ne vrijedi nista, a TNT2 PRO je ipak kulturna bastina.

@Alien
E bas tak nesto, ali to treba "umjeriti", jer neke igracke fulaju i prek 20°C.

Alien_200581 15.04.2021. 14:10

Tbh koliko je koštao taj cijeli panel ne vjerujem tim sondama ništa haha. Jedino je bitno da potenciometri za ventove delaju, a njih lako vizualo provjerim dali rade svoj job. Ovo sve ostalo kaj tu svjetluca... just pretty light show kaj se mene tice :D

Edit: Kad smo vec kod temp, dali FX serija ima ikakve termalne sonde u sebi ili je to i dalje prerano ;)

Overclock 15.04.2021. 14:29

MSI Fx5900 ima, cudno mjeri temp, ali neki brojke javlja. Npr. kad javlja 90°C, hladnjak je mlak na dodir.

Alien_200581 15.04.2021. 14:38

Zanimljivo, malo guglam pa navodno čak i određeni 5700 modeli, uglavnom ovisno o vendoru koliko sam skužio... Vidjet cemo kakve sam srece i ako ima senzor kakve temp bude pokazo, mozda budu nebuloze kao i ovih tvojih 90. Mozda je to zapravo hotspot temp :D :D :D

Čisto me zanima "before and after" kad nakalemim ono plavo cudovište gore, ako vec nekim cudom postoji senzor. Tnx za info iz prve ruke :goood:

Trekkie4 15.04.2021. 14:50

Citiraj:

Autor Overclock (Post 3510542)
To mi nije drago cuti, zabavno je OC-ati (pogotovo s voltMod) i mx400 hlađenu s venomus X, koja ne vrijedi nista, a TNT2 PRO je ipak kulturna bastina.

Ha, gledaj... Sve je u životu ionako prolazno. Sve i svatko umire prije ili kasnije, pitanje je samo vremena ... pa što bude, bude. Inače se slažem, u stvari nekad bih se zgražao na samu pomisao klokanja 21 ili 22 godina stare grafičke kartice, ali nije da je pokušavam uništiti, baš suprotno. Poštujem sva "pravila" struke, i planiram bolje hladiti jezgru prije nego što krenem dalje.

Ali čisto me zanima što TNT2 može, a čini se da može PUNO toga. U stvari, toliko slinimo nad TNT2 Ultra, dok TNT2 Pro čini se može isto što i Ultra, a puno je jeftinija i lakša za nabaviti :)

Isto tako, ovi svi bench testovi koje sam napravio su pokazali koliko je 3dfx precijenjen, pogotovo Voodoo2 SLI. Budem dao konkretne rezultate, ali recimo samo da je V2 prošao ispod očekivanja.

stef 15.04.2021. 14:53

Citiraj:

Autor Alien_200581 (Post 3510550)
Edit: Kad smo vec kod temp, dali FX serija ima ikakve termalne sonde u sebi ili je to i dalje prerano ;)

MSI ima, meni javlja normalne temperature. I fan ima neku kompleksniju krivulju. Relativno je tiha i stock hlađenje odrađuje posao.
Gainward nema niš od toga :D.

Overclock 15.04.2021. 14:59

Nije sve u performansama, kroz voodoo elektroni naprosto puno prirodnije cirkuliraju, a isto primjetih i za abit.
Tako i macase puno staloženije drži HW od ostalih. Nokia CRT baš prirodno titra i umiruje žute pjege, i tako dalje.... :D

Trekkie4 15.04.2021. 15:11

Citiraj:

Autor Overclock (Post 3510562)
Nije sve u performansama, kroz voodoo elektroni naprosto puno prirodnije cirkuliraju, a isto primjetih i za abit.
Tako i macase puno staloženije drži HW od ostalih. Nokia CRT baš prirodno titra i umiruje žute pjege, i tako dalje.... :D

Nije valjda da si i ti postao fan MaCase-a?! Bertone, imaš konkurenciju :goood:

Overclock 15.04.2021. 15:14

Vrebam vec duze vrijeme nabaviti model kakav sam imal u doba p3 ere, ali sve mi se cini da toga nista. Svi su sretno udomljeni ^^

Alien_200581 15.04.2021. 15:16

Citiraj:

Autor stef (Post 3510561)
MSI ima, meni javlja normalne temperature. I fan ima neku kompleksniju krivulju. Relativno je tiha i stock hlađenje odrađuje posao.
Gainward nema niš od toga :D.

Kakve su uopce stock temperature na FX serijama ? Meni se te stare grafe sve cine fine i hladne u odnosu na ove novije... Jos da samo puknes nekog aftermarket kineza gore za 5 baksa onda bude još i bolje nego inace. Ili se varam ?

bertone 15.04.2021. 15:19

Citiraj:

Autor Overclock (Post 3510566)
Vrebam vec duze vrijeme nabaviti model kakav sam imal u doba p3 ere, ali sve mi se cini da toga nista. Svi su sretno udomljeni ^^

Ljudi smo, nismo Zagorci, bumo se dogovorili :D

Trekkie4 15.04.2021. 15:21

Citiraj:

Autor Overclock (Post 3510566)

Ozbiljno sad, jesi pitao Bertone-a? Mislim da on ima jednog takvog, ima ih 3 ako se ne varam... Pa možda bi bio voljan jednog prodati, mijenjati ili pokloniti?

U protivnom ti budem pokušao jednog nabaviti osobno. Koliko teško može biti ... uostalom sva tri kolegina MaCase-a su došla od mene. Prvog sam mu poklonio osobno, a druga dva pronašao preko Njuškala :)

Edit
@Bertone U pravi trenutak. Baš sam te mislio kontaktirati :)

Nikky 15.04.2021. 15:24

Nije se teško prilagoditi ili zavoliti kvalitetu izrade, teh. rješenje .... kao nekadašnji Antec P180 ...
kao kod tipkala čuvena IBM Model M ili sa ThinkPad T serija.

stef 15.04.2021. 15:26

Citiraj:

Autor Alien_200581 (Post 3510568)
Kakve su uopce stock temperature na FX serijama ? Meni se te stare grafe sve cine fine i hladne u odnosu na ove novije... Jos da samo puknes nekog aftermarket kineza gore za 5 baksa onda bude još i bolje nego inace. Ili se varam ?

Za MSI ne treba Kinez, odnosno lošiji je od bakrenog hladnjaka koji je gore. Ne isplati se ni Zalmana stavljati.

Kad smo kod kućišta, ja tražim nešto reprezentativno za ASRock 939Dual-Sata2 i X2 Toleda.
Bila su 2 Lian-a na Njuškalu za nikakve novce u zadnjih pola godine ... oba su mi pobjegla. Uglavnom, pikiram Lian Li, neki Alu-Coolermaster (tipa ATC-201, Wave) ili sl.

Trekkie4 15.04.2021. 15:31

Vezano uz grafičke, baš sam rastavio svoj Adison "Star Gate" kako ga zovem, PIII 933 sa TNT2 grafom da provjerim grafičku.

Ventilator je potpuno OK, vrti i hladi. Tako da za sad barem ne vidim nikakve posljedice overklokiranja TNT-a :)

Overclock 15.04.2021. 18:36

Bertone je velikodušno uskocio s kucistem, tako da kad to pokupim slazem komp koji sam imal krajem proslog stoljeca:
Macase + abit be6 + p3 ~500mhz i umjesto orginalne asus geforce 2 mx ide gf2 GTS (bila je jos neka 8mb grafa prije te mx ali tu su sad bad sectori umjesto informacije)
OS naravno winMe.

bertone 15.04.2021. 18:51

Sam ti rekel da se bumo dogovorili,... iako treba zahvaliti i Trekkiu koji ga je spazio na njuškalu prije 2-3 godine :)

dbL 15.04.2021. 19:33

Citiraj:

Autor Overclock (Post 3510615)
OS naravno winMe.

;(

Sent from my iPhone using Tapatalk

Trekkie4 15.04.2021. 19:33

Citiraj:

Autor bertone (Post 3510617)
Sam ti rekel da se bumo dogovorili,... iako treba zahvaliti i Trekkiu koji ga je spazio na njuškalu prije 2-3 godine :)

A da ironija bude još veća, ta njegova Abit-ica je došla od mene ... dakle, nije da se hvalim ali sve je više manje došlo od mene :D

Ali kao netko tko je gnjavio 15-ak godina o restauraciji Adison-a, drago mi je nekome učiniti isto zadovoljstvo :chears:

Overclock 15.04.2021. 19:34

Citiraj:

Autor bertone (Post 3510617)

:goood:

@Trekkie
Hvala na zapažanju ovog case-a i kljucnoj dojavi :chears:

EDIT:
@dbL
winMe radi perfektno uz malo tweakanja :D

@Trekkie
I pukom srecom je Abitica ostala kod mene...sudbina, karma, kak god... ne žalim se :D

Trekkie4 15.04.2021. 20:30

Citiraj:

Autor Overclock (Post 3510629)
:goood:

@Trekkie
Hvala na zapažanju ovog case-a i kljucnoj dojavi :chears:

@Trekkie
I pukom srecom je Abitica ostala kod mene...sudbina, karma, kak god... ne žalim se :D

Hehe ni ja, uživaj! :chears:

stef 15.04.2021. 21:08

Evo jedan "Nvidia theme" case za Pupa :)
https://www.ebay.de/itm/Nvidia-Gamin...kAAOSwMZdgBvSS

Ne znam kaj je, al izgleda ko USS Enterprise.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 04:26.