![]() |
Citiraj:
|
zašto firmwer? koliko vidim u postavkama od elteka, eventualni problem bi bilo uspostavljanje PPPoE veze za koju treba user i pass a koji sumnjam da su ovi koje sam dobio od amisa već njihovi neki, ili?
|
Citiraj:
|
ja imam samo internet tako da me ne diraju TV i VOIP... dakle prema nekoj logici jedino što mi treba su podatci za pppoe
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Pa svi imate podatke za spajanje,dobili ste ih kad ste postali korisnici...
|
Imas pravo, to sam vec zaboravio vec je 11 godina proslom od kad sam se prebacio na njih.
|
Da pitam ako netko ima slican problem sa amisom.
Do nedavno sam gubio zivce, jer je bio genexisov modem koji mi nije htio dosta stranica otvarati, a ostale su ponekad trzale prekidala sporo ucitavala. prijavljivao sam probleme da bi se prije tjedan dana odlucili doci i zamjeniti mi router jer je isti problem bio i kod njihovog tehnicara kad se spojio laptopom. Dobio sam eltek, spojio ga on, sve radi super, ode tehnicar, meni izbaci problem na laptopu "limited connection" preko wifi.. Uzmem isprobavam mjenjam kanale, al to nis ne pomaze. Sad sam spojen preko kabla jer mi tak najbolje radi. Wifi radi 5-10 min i onda limited, onda ja ugasim wifi pa upalim i onda radi malo ok pa opet u krug. Druga stvar, sto sa galaxy s5, sad svaki put kod prekidanja wifia trazi sifru. Probao sam restartati mobitel, probao sam ic na forget u mobitelu ali nije pomoglo. Probao sam restartati ruter na tvornicek postavke, probao sam mjenjati kanale u ruteru probao sam promjeniti sifru za wifi , i to isto nije rijesilo. Ako netko ima jos neku ideju, bio bi zahvalan, jer me vec ovo frustrira :( e da, probao sam upisati fixni IP i DNS... |
Citiraj:
"2007. godine Amis počinje pružati usluge pristupa internetu putem ADSL2 tehnologije" Source: http://www.amis.hr/oamisu.php Citiraj:
Probaj ga vratit na tvorničke |
Citiraj:
|
Tako već da...onda moje isprike...
:care: |
Citiraj:
Možda tada nisu imali VDSL konfiguraciju za paricu tvoje duljine? Možda su tokom testiranja napravili odgovarajuću konfiguraciju pa sada možeš i ti testirati? Citiraj:
Citiraj:
- preko svoje infrastrukture - optika - bakar - preko tcom infrastrukture Vip ima jedan tip usluge: - preko tcom infrastrukture Za Bnet znam da ima coax, za ostalo ne znam |
Citiraj:
a VLAN mora bit samo podržan rutera s kojim bi zamijenio ovaj njihov ili moram nešto riktat vezano za vlan (i ako da, što točno) |
Ako nemas telefon i tv mislim da ne trebas nista, samo trebas ppoe autentifikaciju rijesiti.
|
Citiraj:
|
Nakon miljon godina vjernosti i moljakanja da provuku optiku koju btw imaju spojenu samo 1,5 km dalje odjavio sam im net i naravno da sam im morao vratiti usrani modem star 7 godina...i to u neku rupčagu u NZ-u
dno... zbogom amise odn. vipnetu...još da mi istekne i pretplata za mob pa da pošaljem vip u tri dedine kamo i spada sa svojim cijenama i ponudama te odnosom prema korisnicima.. |
gnujko, nemoj misliti da je drugdje bolje. tako sam i ja bio na iskonu i kad mi je istekla pretplata sam ih zvao i pitao dal imaju neku ponudu za mene da im ostanem jer mi bnet daje nešto bolju ponudu i rekli su mi "ono, pa nemamo". i kad sam prešao na bnet onda su me zvali iz iskona za jedno mjesec dana i jadikovali mi da zašto sam otišao i pravdali se kad sam im rekao da sam ja njih zvao jer sam želio ostati
sve u svemu to ti je Rvacka a ne određena firma, tu svi misle da im sve treba padat s neba, ko što su sunce i more |
Samo, SAMO, 1.5km dalje?! Jel se ti to zajebavaš? :D
Kako nažalost ponovno imamo HT i VIP (+lokalci H1, Terrakom i drugi), još najbolje ispada uzeti onaj paket kod HT-a u kojem je fiksna, mobilna, IPTV i internet, još uzmeš struju i dođe ti računčina od 1000kn mjesečno i gotovo :D |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
To može biti investicija od par desetina do stotina tisuća kuna. Imate optiku? Nije svaka optika za sve niti se može primijeniti kod svih ISP-ova. |
Citiraj:
Tebi tu nije ništa nelogično? Meni se čini da je infrastruktura bila puno bliže...o tome se radi..nije se htjelo.. |
Citiraj:
Provukli su ti kabele po zgradi ili to gledaš na nekakvim web stranicama? Nema tu ništa nelogično, dapače. Amis provlači svoje, a to košta. Idu redom kojim mogu i kojim ostatak infrastrukture dopušta. |
Citiraj:
|
Citiraj:
Amis je u vlasništvu VIP-a. Što ne znači da dijele infratrukturu, dapače. |
Službeno je kupoprodaja obavljena, ali kako je i pisalo uz račun, AMIS postaje dio VIPnet d.o.o (na strani prema korisniku) od 01.12.2015. i od tog dana stupaju na snagu novi uvjeti korištenja.
HT/Iskon/Optima su isti vlasnik pa ne nude iste usluge, a tako će biti i s VIP/B-net/Amis. |
Citiraj:
To je jedan broj u rasponu 1-4096 - Virtualni LAN po kojem se šalje promet za internet. Citiraj:
Računica je otprilike ovakva 20kn/m što bi značilo 30 000 kn za tvojih 1,5 km Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Prije "200 godina" naručio dodatni Amis prijamnik i još nije stigao.
Ili slučajka ili nažalost bolesno kretensko VIP poslovanje već uzima svoj danak :@ S obzirom da su mi do sada godinama riješavali sve iznimno brzo. |
Dal bi ovi iz Amisa htjeli covjeka prebacit na b net prije isteka ugovora ako su sad vec ista firma sto mislite?..nisam nikako zadovoljna ni slikom ni brzinom
|
Htjeli bi.. mene su iz Amisa zvali i ponudili mi bnet paket, koji sam vrlo rado prihvatio.
Nije bilo nikakvih problema |
Citiraj:
Hm, i kako si zadovoljan nakon prelaska (ukoliko zanemarimo TV koji mene ne zanima). Meni su ponudili i ja sam odbio. |
I da..zaboravio reći da sam bio pod ugovornom obvezom.
Uzeo sam samo net..par dana tek imam, no za sada sam zadovoljan. 40/15 brzina. Obećana je 120/15, ali prije nego sto se krenen zaliti prvo moram provjeriti jel greska neka s moje strane. No s obzirom da sam bio na 8/0.75, ovo mi je preporod :) |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Ja sad zvala amis i kao zvali su ljude koji imaju u blizini infrastrukturu bneta a ovi po cijeloj zgradi povukli zice, ok ja zovem bnrt i oni vide da su kraj mene i da ce me zvat tehnicar njihov sad koji su uvjeti prelaska vidjet cu
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 18:18. |