![]() |
Swipeanje naprid nazad je super ideja, ali zašto pobogu svaki puta ponovno učitava stranicu?
Tribali su stavit neki idle timer koji bi ponovno učita stranicu jedino ako je prošlo određeno vrimena. Ovako ideš pogledat neki link i vratit se nazad na "homepage" i svaki put nanovo učitaje... besmisleno. |
Evo samo za usporedbe za bateriju - skinuto sa punjača u subotu u 7:00,
sada je nedjelja 21:25 - baterija na 43%. Cijelo vrijeme uključen mobilni internet i wifi - notifikacije stižu, tu i tamo nešto malo dopisivanja i čitanja mailova. Sve u svemu - baterija traje jednako dugo kao i na WP8, ako ne i više. Razlog zašto "svima" na WP8.1 traje kraće je taj, što svi čačkaju po mobitelu i igraju se sa Cortanom. Usput, otkad sam instalirao Movie Moments - Glance bug mi se pojavio (slika je naopako). Isključio sam Glance, i sada ga više ni ne mogu uključiti. To je jedan od većih BUG-ova u WP8.1 DP-u, ali vjerujem da će Nokia kada pošalje gotov Firmware imati riješenje za to. |
Također nemam frke s baterijom više, L920.
Isključio pozadinske stvar koje su mi inače bile isključene na WP8 i na kraju dana imam barem 30% baterije. Whatsapp i Messenger rade non stop :D |
Citiraj:
samo što je on pametniji pa cacheira stranice :) (jedno 4-5 koraka koliko sam uspio primijetiti) |
Meni se to ne sviđa - volio bi da znam kako da to isključim.
Često zumiram stranice, i kad pomičem s lijeva na desno i obratno, vratim se stranicu nazad, što i nisam želio. Volio bi da je kao prije - bez toga - a kome treba, UC, ili da ima opcija da se uključi. BTW - LG se ponovno vraća WP-u. http://www.wpcentral.com/sites/wpcen...?itok=zRCDk-6I Kodno ime "LG Uni8" - izgleda simpatično. No kao i 99% WP8.1, nema camera shutter key - što je gubitak za sve korisnike. |
Zakon,nadam se da je ovo samo pocetak
|
Mene zanima Prestigio. Po onom što sam vidio do sada, veličina je
između 4.3'' do 4.7'', i nisam primjetio shutter key. |
Citiraj:
|
Citiraj:
http://www.wpcentral.com/prestigios-...ome-texture-it |
Jučer i danas sam se igrao sa novim verzijama NC i NCB,
te mogu i sam potvrditi da NCB radi bolje u lošijim svjetlosnim uvjetima. A evo i potvrde s weba: http://www.nokiapoweruser.com/2014/0...orithms-shine/ |
L630 u prodaji za 119€. Dual SIM verzija košta 129€.
http://conversations.nokia.com/2014/...0-sales-begin/ |
Bagatela. Izgleda da više neće seriju 5xx ni proizvoditi.
Nema LED flash, dakle novi Nokia (M$) entry felefon. Kupujte 625 dok ima. |
Cijene bez poreza i provizije trgovca, znači nabacite još 50-tak €, i to je konačna maloprodajna cijena.
|
Ako cijena bude prihvatljiva (zamjena za 520), ok ali ovako pored 625 nema mi nekog smisla...
Dobije se manji ekran, gubi se bljeskalica, ostaje isto rama, isti GPU, 4 spore cortex A7 jezgre su zamjenile dvije puno brže Krait... Bezveze... :nono: |
Izašao je prvi update za 8.1!
|
Navodno dosta bugfixeva i, najvažnije, poboljšanja kaj se tiče baterije.
Provjeravam i još nema updejta za mene (Lumia 920). |
Pokreni Preview for Developers i provjeri jesi li još uvijek uključen u program.
|
Ako napravim bekap 8.0 dali je moguce restore u 8.1DP?
|
Naravno, ništa od toga nema restrikcija kod upgradea. Sve aplikacije su kompatibilne i ponovo se automatski skinu.
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Ne očekujem čuda ali vidjet ćemo. Update je veličine 22 MB, za temp fileove je navodno potrebno preko 500MB free prostora. |
Prva stvar koju sam primjetio - postotak baterije je isti kao i prije 6 sati.
|
Također potvrđujem da je trajanje baterije drastično unaprijeđeno.
Sinoć napunio oko 21h, prilikom update-a, malo čačkao poslije, dva kratka poziva jutros, i sada imam 94% struje. :goood: Lumia 820 |
Citiraj:
|
Izaša update za wp 8.1. provjerite da li je i vama stiglo.
|
Jesi procitao par postova iznad? :D
|
Sad sam se odlučio ipak stavit dep preview i sve prođe ok, ali kad mi restarta mob i dalje sam na 8.0. Ostavio sam mu točno gigu prostora. Jel to sad ova zadnja verzija traži više prostora? Jel predzadnja verzija je navodno prolazila sa gigu slobodnog u memoriji.
|
par updateova koje sam do sada instalirao (onaj pre 8.1, 8.1, i ovaj danas) baterija mi je uvijek bila na oko 70-80%, nakon instalacije updatea i restarta kaže da je na cca. 25-30%. onda opet restart pa se vrati u normalu.
nakon sinoćnjeg updatea skinuo mobitel jutros s punjača. 2 poziva, 1 mail, 1 SMS, 5 minuta facebooka, 2G i WLAN stalno uplaljen i još uvijek kaže 100%. jel to neka greška? čudno mi je da jedan mali update baš toliko može poboljšati bateriju. L925 |
Može li netko napraviti usporedbu trajanja baterije između up to date 8.0 i ove zadnje verzije 8.1?
|
budem ja cim mi se isprazni baterija, dok je bia wp8 do 3 dana mi je trajala uz normalnu koristenost, jucer popodne sam stavia update i nisam punia mob, bia je na 60% i sad ima 41% tako da mislim da su dobro optimizirali
|
Evo oslobodio mu 1,3 GB i sad je prošla instalacija kako treba. Radio je 2 updejta, prvi je valjda samo priprema. BTW, moja pretpostavka da "more tiles" neće imat smisla na 520 se i potvrdila. Jednostavno je ekran premali za to.
|
Citiraj:
|
Da prvi je priprema, drugi je glavni update.
Meni "more tiles" ne paše na 820, vremenska prognoza mi je nečitljiva, možda da ja 720p bi bilo o.k. a ovako je bzze. |
Sad me pritiskom na GAMES ikonu baca na games store i treba neko vrijeme da mi izlista igre. Pa onda loada one neke reklamice za igre i automatski updejta sve živo iako sam automatski update isključio u postavkama storea.
|
Meni je razlika 5-10% u odnosu na prošlih mjesec dana. Nadam se da će se još malo popraviti. Sad je baterija na razini kakvoj je bila s GDR3.
|
Jel ima mogućnosti stavljanja toggle 3G u notification bar?
|
Zasad ne.
|
Šuška se o novom high-endu. Link
ZTE Nubia W5 (ako će ovo biti prave specifikacije) će zbilja biti mrcina. |
Da, nubia Camera i Nokia Beamer na start screenu = mega fejk.
|
Bilo bi dobro da bude takav stroj - veoma je sexy sa tom velikom baterijom
i 64Gb memorije, te 3GB RAM-a (mislim čemu, al kad se razbacuju, može). Inače, osobno bi za novi update rekaod da baterija radi 20% bolje. Testirao sam - i inače ako skinem mobitel u 6h i koristim normalno za dopisivanje, baterija mi je na 5% oko 21h. Danas je u to doba bila na 25% - što je veoma iznenađujuće. http://img205.imagevenue.com/loc503/..._122_503lo.jpg http://img270.imagevenue.com/loc125/..._122_125lo.jpg |
| Sva vremena su GMT +2. Sada je 04:47. |