![]() |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
vrbani, novi zg
|
Rodica ima Amis optiku i telefon. Zanima me zašto nije moguće koristiti samo optiku bez telefona?
|
Zato sto Amis u ponudi optike ima samo 2u1 i 3u1 pakete.
|
ima li netko na zapadnom dijelu zg iskustva s AMIS-om i njihovim paketima 2u1?
|
Citiraj:
Do sada nije bilo nikakvih poteškoća, tj. da ti iskren budem bila se javljala jeka u telefoniji ali je to ubrzo bilo uklonjeno (ona je odavno uzela 2u1 od Amisa, te je tada većina imala takav problem). Veza joj je stabilna, ne puca uopće i izvlači čak mrvu veću brzinu nego što piše u paketu. O.T.: Ako je (potencijalna) punica zadovoljna sa Amisom onda znaš da valja :lol2: |
e to sam htio cuti
ima jos koje iskustvo iz prve ruke? |
Na istocnom dijelu ZG radi savrseno, eto radi od 2005e godine. Bilo je 5 prekida u sve ove godine.
|
I na juznom dijelu ZG dela savrseno, vidljivo iz prilozenog:
http://www.speedtest.net/result/3239529394.png |
Citiraj:
|
Citiraj:
Zakaj spam, samo sam pokazao da u N.ZG Amis izvrsno radi, imam osjecaj da si malo ljubomoran. |
nemojte se svaditi..ovo je za dobrobit svih koji misle preci na amis jer onfo iz prve ruke zlata vrijedi...
hvala svima na odgovorima... |
ima neko na tresnjevki da testira vdsl?
|
Citiraj:
Spam = salio sam se naravno. I naravno da sam ljubomoran, i to ne malo. Pardon ako nisi skuzio zahebanciju :chears: Selim na Jarun, dakle nista od optike. Eventualno ako mi ulete vrbani 3 na koje inace zelim otici, ali nisam uspio naci nista povoljno i dobro za najam. Primarno je ipak gledati obitelj i sta njima godi, a onda tek vlastite potrebe :) |
Jel ima netko problema sa STBom na optici? Meni u zadnje vrijeme se stalno blesira i moram resetirati svako malo ...
|
Imam onaj "mali" STB Albis, točnije 2 komada doma i povremeno se kod paljenja zblesira. Crni ekran i pomaže samo ištekavanje iz struje.
|
e ista situacija kod mene ... pa sam zvao .. neš su mrdali i sad mi se to ne dgađa više ali se često blesira kod ostalog
|
samo kratko pitanjce za iskusnije "prelazače" na Amis :D
poslao sam zahtjev i originale za prelazak sa TComa na Amis 3u1 prošli ponedjeljak. kako sada ide dalje taj postupak? TCom će mi koliko sam shvatio poslati uplatnicu za protekli mjesec i za troškove raskida ugovora. slobodno dalje koristim internet dok mi ga ne ukinu? da li će netko doći po njihov ruter ili ga ja moram odnijeti nakon što ostanem bez interneta? |
|
Koliko placas. Koji paket. Jos uvijek nema nista na webu o vdslu
|
Plaćam isto kao i do sada, samo 3u1.
VDSL je još u fazi testiranja i zato nema cijena niti obavijesti da je u ponudi. Pitao sam tehničara kada se očekuje globalno puštanje usluge u rad; nije znao točan odgovor :) |
Ljubomoran sam :D ..inace jel ti se puno pogorsao ping?
stavi parametre linije iz rutera da vidim kako to kod tebe izgleda. http://www.speedtest.net/result/3140208684.png |
Pogoršao se cca. 7-10ms. Meni to ne igra tako veliku ulogu pošto nisam online gamer, više mi je dobro došao upload ;)
Inače, svaki cm kabela, svaki spoj, svaka mizerija ovisi o brzini i pingu na ovom čudu. Primjer: meni je na razvodnoj kutiji na fasadi bila račva za donji i gornji stan (router je gore) koja na ADSL-u nikakve probleme nije stvarala i isprva na VDSL-u sam jedva imao malo više od 20Mb uz pucanje veze. Kada sam precvikao kabel od donjeg stana tehničar je opet poštelal vezu i trenutno je rezultat koji sam i pokazao. Ja sretan :D |
Racunaj da ti se veza prvih 10 dana sama namjesta. Provjeri i koji su ti profil pustili, i stavi parametre linije.
Meni je prvih 10 dana veza bila daleko losija nego sada. |
Kak misliš da se sama prvih 10 dana namješta?
Kao što sam napisao u prethodnom post-u, tehničar sa druge strane linije mi je namještao profil i isprobavao par puta kako najbolje radi i nakon cvikanja žica došlo se do ove brzine...
|
Vau... solidno to i radi sobzirom na line autenation od 18.8. Cak ti je sn margin za DL dosta dobar na 8,6. Cudi me da nije oko 6 kao i upload. Nego koji router si dobio ?
|
Router je isti kao i kod kolege forumaša viper-a: technicolor tg788vn
Solidna nadogradnja naspram starog Thomsona ST 780 :) |
Evo nisam vise ljubomoran:D :lol2:
http://www.speedtest.net/result/3284099509.png http://www.speedtest.net/result/3284119902.png Bandwidth (Up/Down) [kbps/kbps]:12.237 / 38.037 Output Power (Up/Down) [dBm]: 7,9 / 14,0 Line Attenuation (Up/Down) [dB]: 10,6 / 19,7 SN Margin (Up/Down) [dB]: 5,7 / 6,2 |
Citiraj:
Gledam te s/n, kako vam rade vdslovi s tim. Jako fino to namjesta amis onda ako vam radi veza. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 08:01. |