![]() |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Neznam, ali dva BIOS-a sigurno ima.
Sa AtiFlashom bi to trebalo izgledati ovako: "atiflash -f -p 0 bios.rom" (forsirani flash prve ''kartice'') "atiflash -f -p 1 bios.rom" (forsirani flash druge ''kartice'') Samo pazi, nemožeš koristiti isti BIOS za obje ''kartice'' (imaš master i slave BIOS-e) |
aha...znam...jedan bios je 43kb, drugi 62kb :)
e sad da mi je bar naci neke koji sigurno nemaju taj limit :) |
U čemu se manifestira taj limit?
|
This latest ATI baby has a clock-lock at 862MHz for the GPU, 85MHz faster than default frequency. The RV670 GPU has multiple power phases internally, and PowerPlay is activated all the time. When you overclock the GPU, the PLL VCO divider goes bananas, which will overvolt the card just enough to cause a lockdown. One solution to the problem is a rather elegant video BIOS upgrade. This upgrade changes the dividers in the GPU, so you're free to go crazy and unlock the full potential of the card.
to je u biti to... |
Ako hoćeš, kolegu sam upravo žicao za BIOS-e dotične. Očito bez lockupa, jer čip ide i na 950MHz na stock voltaži.
EDIT: @ Fleks - mislio sam da uz taj postoji još jedan, tj nisam znao točno ime dotičnog :) |
Citiraj:
makar ja mislim da mu je vise limit u 3dmarku. Problem je sto ima 4 jezgre na CPUu, a samo 2 na grafi, pa mu je 3dmark asinkron u odnosu na Y pravac za 50% u odnosu na 0 meridijan :D:D i osobno nebi na toj grafi iz windblowsa flešao... Onako opreza radi. Makar uopče to nebi na njoj radio. Mislim da nema potrebe... |
evo updejto sam sig da ne bi bilo zabune :)
|
Citiraj:
kak bus flešal? |
dok ne nadjem bios koji sigurno nema taj limit, nikak :D
osim toga u prijasnjem sigu je omjer isto bio 1:1, samo kaj to nisi skuzio :P |
Citiraj:
Citiraj:
|
Jel to isti onaj problem koji se javlja i kod običnih radeona 3870? Onih s ranim verzijama BIOS-a.
|
Da.
|
e super...mozes mi nekako poslati taj bios?...zna zdumpat biose sa gpu-z, ne? :)...koja je grafa?
|
Poslano, Sapphireova je.
|
hvala...evo gledam bas adapter 0 je slave, a adapter 1 je master...znaci manji bios ide na 0, a veci na 1?...ono, takav je redoslijed bio kod dumpanja ne?
|
ima li moja ASUS™ EAH3870X2/G/HTI/1G taj problem sa biosom?
|
pa jel ju mozes overclockati preko 860 gpu? sa amd gpu toolom probaj
|
Citiraj:
P.S. prije flashanja obavezno sejvaj original BIOS-e.. |
nesto mi nece ovaj amd gpu tool na visti, kaze nesto loading kernel error, i poslije toga jos jedan eror isto kao nece driver da povuče... a promjenio sam 3 drivera do sad, 8.4, 8.5 oficijalni i evo neki dan stavio Xtreme-G Catalyst 8.5 Vista 32bit
mogu sa riva tunerom probati ili da da probam na XP-u sa ati gpu-om :) |
nadji moddani AMD GPU TOOL
|
Pored Rive Tunera i ATi Toola lakse ti je probat sa XP-om ? :nono:
|
sejvo, flesho, zbooto u vistu idem vidit sad da li je pomoglo :)
|
Čemu se zafrkavati sa nekim programima, kad preko Rive sve ide glatko...
|
Citiraj:
lako je rivatunerom juce sam malo clockao al brijem da je bolji ovaj gpu tool od atija :) ako ko ima link za moddani nek posalje evo idem dizat samo gpu da vidim dokle ce ic :) |
Jednostavno uđi u Rivu, pomakni slider GPU-a na 870 i to je to. Ako se smrzne, ima lock, ako se ne smrzne, nema :)
|
Mislimo na isto. Mozda sam se malo krivo izrazio al mislimo na isto.
Koristi Riva Tuner i ubuduce ;) |
evo prabacio sa riva tunerom na 870 i kliknuo apply :) kao sto vidite tu sam ziv sam... do koliko su ljudi uspjeli navuci sa stock coolerom
|
Ide i preko 900 s lakoćom. Ja sam uspio stabilnih 950 na stock voltaži...
P.S. pri tome u obavezno naviti na 100%, inače se jako grije... |
gle ovo, u riva tool-u sam odradio oba gpu-a na 870, prebacivajuci sa jedne na drugu. e sad
kad pokrenem ovaj najnoviji gpu-z na jednom gpu mi stoji 823 a na drugom 864 :) u cemu je tu furka? 2D/3D? |
nula bodova sto se novog biosa tice :)...i dalje se locka grafa...mozda je to limit onda...jel se moze sa onim ati bios editorom podignuti voltaza grafe za 1.3 do nekih 1.35 ili samo ide sa voltmodom?...ima opcija sa 1.304 do 1.400
|
nis ne "pomaze"...probo sam taj bios, probao dic voltazu editorom i nema nekakvih rezultata, tako da sam vratio stock bios i to je to :D
|
Sapphire HD3870x2 Atomic H2O (1Gb DDR3)
http://www.cpu3d.com/index.php?optio...mid=53&limit=1
Evo "nove" igracke iz sapphirea za nekih 3999kn. Po meni sasvim solidno izveden sistem, ali postavlja se pitanje kuda s drugim vodenim sistemom kod CrossfireX-a ? :) |
Citiraj:
meni nije jasno tko ce to kupovat kad kupis za 2100 kn novu x2 grafu i za nekih 900 kn kod beshtye ganc novi kvalitetan vodeni blok za nju ako vec zatreba. s druge strane sad ce i 4xxx serija tako da ovo ispada kartica za svega nekolicinu ljudi koji neznaju di ce s parama :) |
Može link di je nova Sapphirka 1gb 2100kn?
Mislio si na ovo : http://www.diskont24.com/product.php?productid=27539 Trebao sam ranije vidjeti....pas mtr..al dobro,ionako sam ovu đabe dobio.. |
Ma ovo je stvarno previše debilna cijena,+ što to meni nebi stalo u kućište,zajedno s nirvanom.
|
Pa to nije bas novo.
Ta grafika je na trzistu vec 2-3 mjeseca i cijena joj je oko 2400-2500. cak je jedno vrijeme za cca 50kn bila jeftinija od obicne 3870x2. sad po novome vidim da joj je cijena cca 2600kn. |
Citiraj:
Čuješ ako je 2600kn ok,onda opravdava malo skuplju cijenu ali netko je napisao 3900kn. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 19:37. |