![]() |
Citiraj:
|
U BIOS-u ti je lockano... Promijeni postojeci BIOS u RBE-u ili digni neki s neta pa ga flashaj (ako ti se neda zahebavati sa dosom koristi ATIwinflash, ja osobno nisam nikad imao problema s njim iako je sigurnije u dosu preko neke butabilne diskete ili usb-a), osobno preporucam stavljalje Asus TOP biosa jer ce ti osim otkljucavanja postavki viseg takta omoguciti i softversko dizanje voltaze preko asusovih alata (smart doctor ako me sjecanje dobro sluzi) :beer:
|
Evo, uspjelo mi je sa riva tunerom, samo sam morao ručno editirati njegov config file i dodati postavke za 4770. Sad radi savršeno...
|
Citiraj:
I do koliko ti sad kartica ide? EDIT: 900/1050 - pročita sam na drugoj temi, odlično! |
hmm, pokusavam ti replicirati sa internet explorerom preko moba, ali ne ide. zatim sa netfrontom, ista stvar. Ali izgleda da opera radi. Anyway, ukucaj u google 4770 overclocking guide. Prva dva zanemari, na cetvrtom ili trecem imas screenshotove sto treba napraviti. Dakle, skines riva tuner najnoviji, te njegov update. otpakiras i stavis update fajl u isti direktorij gdje je instalacijski exe od riva tunera. instaliras riva tuner i zatim sa notepadom otvoris njegov config.ini fajl. Zatim dodas ono sa screenshota, 8b3ah ili kako vec, na odgovarajuce mjesto. problem mi je preko moba da ti to pejstam, pa potrazi sam. Ako si na visti 64 kao ja, nece ti dati da snimis fajl nakon editiranja, pa ga samo snimi na desktop i iskopiraj rucno. Nakon toga ces dobit novi tab u riva tuneru. Meni je pokazivalo zuti usklicnik pri 940 gpu, ali vec na 930 je bio nestabilan, dok je memi usklicnik na 1000, ali ide i vise. Mozda kod tebe bude drugacije.
Edit: evo me doma, zapakirao sam ti sve u jedan fajl i uploadao na ovaj link...samo skini ovo, otpakiraj, pokreni instalaciju i poslije iskopiraj config file |
Hvala, proradilo je uz malo muke :chears:
Trenutno je na 800/1000 jer mi Furmark baca artefakte zbog visoke frek. GPU-a. A držala je 830 bez problema, igre se nisu rušile (odnosno samo Crysis jer jedino to igram ovih dana)...morat ću još malo poradit na tome. Crysis mi i dalje kolje grafu, kad sve zbog probe spustim na low i 800×600 u prosjeku ide jedva 60 fpsa, znaju se desit padovi na 15-20 :flyingey: Igra friško instalirana. Znam da je neoptimizirano smeće al jebemu ne bi tribalo bit ovako loše. S druge strane, isproba sam NFS Shift demo, 1280×1024, 2×AA, 16×AF, sve na maksimum i nije brat bratu zatrzala malčice 2-3 puta. Po mojoj procjeni 40+ fpsa prosječno. |
Ja jedva čekam isto da probam to čudo. Baš jučer kupovao sestri novi komp, tj ona kupovala, ja slagao konfu, i sastavio ga, smoa sada morma windowse nabavit - idem po njih sutra, i onda čekam da testiram tu karticu, koju sma ubacio u tu konfiguraciju:)
|
ljudi kako vam se vrti GTA IV na 4770-ci? (sa barem 3. patchem)
Sad bio kod prijatelja koji ima e7300,4gb meme,gts 250 (mrvicu jaca od hd 4770) i malo se (neugodno) iznenadio,1680x1050 reza,medium-high-high-high-highest,20,30,50,0 postavke i 33-34FPSa na benchmarku,nekako mi je to malo za gts250 i e7300... |
XFX Radeon 4770 problem
Pozz!
Imam problem sa navedenom grafičkom karticom. Naime kartica nije moja nego od frenda koji ju je otvorio i samo nanjeo termalnu pastu. Tog dana je radila ali sljedečeg dana je davala No Signal na monitoru! Probao sam je i u mom kompu , isto - No Signal. U cemu je problem? Uslikao sam karticu za svaki slucaj pa mozda netko od vas zna u cem je problem sudeci po slikama : http://www.overclock.net/attachments...cs-xfx-002.jpg http://www.overclock.net/attachments...cs-xfx-005.jpg http://www.overclock.net/attachments...cs-xfx-006.jpg Na ovoj zadnjoj slici me zanima dal to tak treba izgledat kao otvoreno ili ne? Nesjecam se kakvo je bilo kad ju je frend kupio ... Molim pomoć!! Hvala!! |
ovako npr izgleda original..
http://www.techpowerup.com/reviews/A...es/cooler4.jpg mozda je lose nasjeo hladnjak ... |
a onda izgleda ok zar ne?
mislis da bi zbog hladnjaka javio no display? |
Cimer imao 4770, svaki put kad izvadim tu karticu iz PCIE slota i vratim, ne daje sliku, isto no signal. Onda 20 puta promjenim DVI izlaz na koji je spojen monitor i proradi.
|
Budem probao ali sumnjam da je do toga.
Jer kad upalim PC nečujem onaj beep koji se uvijek čuje nakon startanja PC-a! Isto tako se FAN kartice vrti bez problema tako da stvarno neznam koji se vrag dogadja... |
HD4770 Minimum napojna
Imam neku napojnu(nisam otvarao komp) ima 400W.
Kaže da je to Smartbox SMB400-8. Jeli to dovoljno za HD4770? Jer ova konfa je slaba,pa oću apgrejdat. |
Za tu grafu je ako nemisliš ništa više nadograđivati/clockati jer to napajanje neki veći upgrade nemože podnijeti(šrotex napajanje):D
I ako nešto kupuješ to bi prvo trebalo promijeniti i uzeti nešto bolje/kvalitetnije. |
Ma kasnije napojna,budem kupio CX500,Athlon II x2 270,2/4GB RAMa.
HDD će mi bit Samsung spinpoint F3. To sve kasnije,grafička mi baca artefakte. |
Btw. kad bi kupovao polovnu,koliko bi koštala?
|
jesi probao oven trick, probaj me metnut u rernu na 200 stepeni na 10 minuta skini hladnjak i sve skini termlanu ,nadji tepsiju, u tepsiju metni aluminijske folije, , onda napravi 4 kuglice oko 1 cm precnika i na 4 kuglice stavi graficku msm odvoji je od tepsije odnosno folije (folija je u tepsiji) i stavi 10 min 200 stepeni ...
te linije su dokaz da grafa krepava |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 05:38. |