PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Telemach (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=82)
-   -   Optima - OptiTV (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=129506)

dr.sheldon 04.05.2012. 17:14

Ima tko kakvu info za područje Jarun / Kružna / Drašnička ulica nema ničeg već 48h sve je ugašeno i t com i optima jel ima tko još problema?

Sk0rpi0n 04.05.2012. 19:28

Citiraj:

Autor nino (Post 2156104)
Neznam koji tumplek u Optimi je postavio nakon 5 godina drugaciju numeraciju kanala.

Bome ne znam, ja za to nisam ni znao dok mi susjed nije doso i pito da mu dojdem vidit sta mu je s tv-om, kaze ide prvi drugi treci i od jednom na 50 :D, ja zvao vele oni da su dodali par kanala i da ce nam ovako bit lakse i preglednije :lol2:

hrc777 09.05.2012. 12:20

Imao sam OPTI.TV dvije godine, ugovor mi istekao, ja prešao na H1. I sada dva mjeseca nakon prelaska na H1 me zove lokalni tehničar iz Optime i kaže da ima nalog za demontažu IPTV opreme.
Imaju li oni meni sada pravo uzeti OPTI TV PRIJAMNIK (koji doduše sada skuplja prašinu na ormaru) obzirom da sam ja uredno odradio svojih 2 godine ugovorne obveze? Hoće li mi naplatiti štogod ako odbijem predati prijamnik tehničaru?

Npr. moj tast je prešao s T-Coma na H1 i nikada nisu došli iz t-coma po max tv prijamnik.

mislav_os 09.05.2012. 12:51

Da, STB je u vlasništvu Optime te ti je bio u najmu. Možeš si ga ostaviti ali moraš platiti iznos STB-a(ne znam točno, ali dosta je). Isto je tako i u HT-u, sad je STB u njihovom vlasništvu, odnosno iznajmljuju ti ga.

Ico2005 09.05.2012. 13:33

Potvrđujem ovo što je Mislav napisao, vrati ti to njima, ionako nemaš nikakve koristi od toga, ne možeš ga baš za ništa koristiti (osim kao skupljača prašine). Inače vrijednost im pada nakon 2, 3 i više godina, ali ipak je to previše bilo (ne sjećam se cijena, negdje je za optimu bilo i to objavljeno). Jedino će ti možda ruter ostavit, ali IPTV prijemnik ne. Sjećam se da je novi daljinski 120 kn. MaxTV je jedino (ako se dobro sjećam) ostavljao one Sci. Atlanta prijemnike, kako je sada neznam.

mislav_os 09.05.2012. 14:01

U 1. mj. kao dodatni STB mi je došao Scientific Atlanta i lijepo je na kutiji pisalo "IMOVINA HT-a", te je tehničar rekao kako je u najmu sada.

Optima ostavlja modeme, modem je u korisnikovom vlasništvu :)

amerix 04.09.2012. 19:11

Jel moguće imati 2 telefonske linije i optitv?

vga killer 04.09.2012. 22:07

Usluga HHH + TV. Tri linije, net i TV

azure 05.09.2012. 16:18

Citiraj:

Autor amerix (Post 2228688)
Jel moguće imati 2 telefonske linije i optitv?

Moguće je imati kao što je kolega iznad rekao sad ovisno o karakteristikama dsl paketa slijedeći su paketi:

OptiTV Halo Halo Halo start cijena je 266,38 Kn sa PDV-om.

-OptiTV Halo Halo Halo start podrazumijeva: Halo Halo Halo (s bilo kojim odabranim tarifnim paketom) + OptiDSL do 3072/384 Kpbs + osnovni paket internet
prometa od 2 GB + digitalna televizija (IPTV s osnovnim paketom televizijskih programa – više od 75 TV programa) te instalaciju od strane OT tehničara bez
naplate troškova instalacije.

OptiTV Halo Halo Halo Surf cijena je 297,11 kn sa PDV-om.

-OptiTV Halo Halo Halo surf podrazumijeva: Halo Halo Halo (s bilo kojim odabranim tarifnim paketom) + OptiDSL do 5120/512 Kpbs + FlatRATE paket
internet prometa + digitalna televizija (IPTV s osnovnim paketom televizijskih programa – više od 75 TV programa) te instalaciju od strane OT tehničara bez
naplate troškova instalacije.

HHH paket ima 3 telefonske linije od kojih su dvije MSN.

Eto nadam se da je pomoglo.

amerix 06.09.2012. 20:06

Hvala! :)
zvao sam szk danas i pričao o svemu tome malo detaljnije ali sam zaboravio pitati da li moram potpisivati ugovor opet s njima? predpostavljam da ću morati platit opremu za optitiv ako ne potpišem ugovor? (istekao mi je prije više od pola godine..)

azure 06.09.2012. 22:19

Citiraj:

Autor amerix (Post 2230336)
zvao sam szk danas i pričao o svemu tome malo detaljnije ali sam zaboravio pitati da li moram potpisivati ugovor opet s njima? predpostavljam da ću morati platit opremu za optitiv ako ne potpišem ugovor? (istekao mi je prije više od pola godine..)

Moraš potpisati novi ugovor i paket stoga ugovorna obveza mora se potpisati inače plaćaš punu cijenu.

Night 12.09.2012. 20:05

Citiraj:

Autor amerix (Post 2230336)

Koliko znam IPTV oprema (STB) je uvijek u vlasništvu operatera i ne prodaje se korisniku.

azure 12.09.2012. 22:40

Citiraj:

Autor azure (Post 2230449)
Moraš potpisati novi ugovor i paket stoga ugovorna obveza mora se potpisati inače plaćaš punu cijenu.

Joooj joooj :) hvala night nisam vidio da pita za iptv...brzoplet sam :)
Oprema se ne naplaćuje naknadno već je uračunata u cijenu paketa ali uključenje usluge se naplaćuje ukoliko nema ugovorne obveze.
Cijena uključivanja usluge ukoliko nemaš ništa kod optime O2 i O3 paketa koji imaju IPTV je 1.500,00 kn (uključen PDV).
Iako imaš usluge već kod optime isto tako platit ćeš iznost ukoliko ide bez ugovorne obveze.

:fala:Night

raky_b 17.09.2012. 00:54

prvo da ih kritikujem, preskupi su...tcoma je jeo malo skuplja,ali bar daju timeshift besplatno,kao i veci izbor programa. a sa H1se s druge strane ne mogu mjeriti...

a onda imam i jedno pitanje, da li je itko probao od nekoga posudii drugi STB i spojiti 2 tv?
zanima me da li bi to radilo, ili oni moraju nekakve postavke u centrali odraditi???

Ico2005 17.09.2012. 07:48

Da, moraju ti uključit (kako mi je lik u SZK rekao) nekakav extended profil da bi ti radilo. Svaki reciver ti vuče po 5 mbit-a brzine + 5 za internet. Ako ti parica nemože izdržat, neće ni dozvolit uvođenje drugog prijemnika. Ja imam već jedno pola godine 2 komada i za sada sve radi dobro. Liste kanala su identične, djeli se snimalica (znači nemaš 10 sati za svaki reciver, nego zajedno 10 sati), što snimiš na jednom gledaš na drugom. Ostalo sve radi autonomno. Jedino se nisam igrao da snimim nešto, pokrenem na jednom reciveru pa nakon 5 minuta isti snimak pokrenem na drugom i takve pizdarije.

Ico2005 18.09.2012. 23:47

"Jedna lijepa novost, pogotovo za vas koji imate FULL paket. Fox Movies je novi kanal u FULL-u. Od danas u 14:00 sati na broju 60. vašeg OptiTVa!" kažu na fejsu od optime...

Stormborn 03.10.2012. 16:36

Pozz! Imam jedno pitanje. 27. su mi uključili Optimu (tv i net), nakon par dana sam dobila opremu tek i onda još signal nije valjao pa je došao čiko iz T-Coma pa onda drugi dan čiko iz Optime i sve je to sredio ali nemam titlove na programima (History i sl.). Na postavkama piše da su uključeni i kad pritisnem tipku za teletext i izađem na trenutak se pojave titlovi i onda nestanu. Ima li netko sličan problem? Može li mi netko pomoći ili opet moram zvat njih. Hvala!

sibica 03.10.2012. 17:43

Citiraj:

Autor Stormborn (Post 2248263)
Pozz! Imam jedno pitanje. 27. su mi uključili Optimu (tv i net), nakon par dana sam dobila opremu tek i onda još signal nije valjao pa je došao čiko iz T-Coma pa onda drugi dan čiko iz Optime i sve je to sredio ali nemam titlove na programima (History i sl.). Na postavkama piše da su uključeni i kad pritisnem tipku za teletext i izađem na trenutak se pojave titlovi i onda nestanu. Ima li netko sličan problem? Može li mi netko pomoći ili opet moram zvat njih. Hvala!

Za početak probaj ponovno iskopčati, pa ukopčati STB, kako bi ti se sustav ponovno podigao sa novim podacima, a ako ti ni onda ne prorade, nazovi likove u Službi za korisnike...

Stormborn 03.10.2012. 19:07

Hvala :fala:

<Gogz> 09.10.2012. 00:06

Zna li tko kako forsirat HDMI na albisu 8000? u postavkama su samo analogne opcije (SCART i S-video). našao sam na netu da je to potrebno iz boot menija pošelat, al ne znam kako dić meni kad se reboota. HELP!

nino 09.10.2012. 00:37

A sta se desava kad samo hdmi kablom spojis na telku?

<Gogz> 09.10.2012. 01:04

Ništa, mrak. sve je oke spojeno, jer kad na isti ulaz spojim komp, radi.

Ico2005 09.10.2012. 17:16

Moj je albis odmah proradio kad sam ga spojio sa HDMI.

Night 09.10.2012. 17:42

Citiraj:

Autor (Post 2251636)
Zna li tko kako forsirat HDMI na albisu 8000? u postavkama su samo analogne opcije (SCART i S-video). našao sam na netu da je to potrebno iz boot menija pošelat, al ne znam kako dić meni kad se reboota. HELP!

Probaj staviti u meniju format slike 720p ili 1080p, ovisno koji TV imaš.

<Gogz> 12.10.2012. 10:28

tv mi je panasonic, LED, ima 1080p, i namjestio sam to u postavkama, ali ne pomaže.

Feyd 07.11.2012. 10:39

Za ispriku što IPTV nije radio neko vrijeme, jedan besplatan film iz videoteke. Ali morate ga iskoristiti danas.

http://www.pohrani.com/f/3n/JO/35bok2nb/screen.png

Ja slučajno naletio jer primam e-račun, na mail nisu poslali, kao što nisu nigdje objavili.
Kakav bezobrazluk bez presedana. Ne razumijem, što postižu ovime? Ako korisniku želiš nešto dati, onda mu moraš naglasiti da mu daješ, jer, jel, inače mu nisi dao. A ako mu ne želiš dati ništa, onda jednostavno šuti.

Jedino što mi pada na pamet je da je ovo odraz internih problema u firmi kad se dva odjela ne mogu dogovoriti.

Kruno M 07.11.2012. 11:22

Evo obavijest tu, pod datumom 04.11.2012. Al da nisi ti rekao ovdje, nebi ni ja tamo tražio ;)

http://www.optitv.hr/default.aspx?id=57

nino 07.11.2012. 16:23

Citiraj:

Autor Feyd (Post 2270972)
Kakav bezobrazluk bez presedana....

Zamisli bezobrazluka, upalim telku danas i ta obavijest mi na ekranu. Katastrofa... :D

Feyd 07.11.2012. 16:31

Citiraj:

Autor nino (Post 2271267)
Zamisli bezobrazluka, upalim telku danas i ta obavijest mi na ekranu. Katastrofa... :D

Pa jel nije bezobrazluk da te obavjeste da ti nešto daju samo danas.

Kada bi bio bezobrazluk? Da se te obavijestili u 20:00 da imaš četiri sata za posudit film?

nino 07.11.2012. 16:37

Sta to tebe toliko dira? U podne je bila obavijest da omogucuju to i to. Na tebi je da iskoristis ili ne, ja necu niti trebam. Lijepa gesta od njih, da nisu nista ponudili, ti ovdje nebi postao i nikom nebi bilo krivo.

Nhf, ali da su prije 5 dana dali obavijest, vise bi ljudi falilo termin nego ovako danas. :D

BlackDwarf 14.11.2012. 11:34

Brat uzeo opticarnet o3.
Kad tv nije ukljucen onda mu ide 2Mbit a kada ukljuci tv onda mu skida 5Mbit!?! o_O

Night 14.11.2012. 23:32

Citiraj:

Autor BlackDwarf (Post 2275842)
Brat uzeo opticarnet o3.
Kad tv nije ukljucen onda mu ide 2Mbit a kada ukljuci tv onda mu skida 5Mbit!?! o_O

To bitovi od IPTVa malo poguraju one od interneta pa sve skupa bolje klizi :)

afterburner 03.12.2012. 12:17

Riknija mi je router pa sad se bacam u nabavku novoga. Zanima me jel mogu uzet bilo koji router sa Annexom A ili mora bit bas neki specijalni zbog Ip-tva (aka optitv-a)?

Night 03.12.2012. 21:36

Citiraj:

Autor afterburner (Post 2288714)
Riknija mi je router pa sad se bacam u nabavku novoga. Zanima me jel mogu uzet bilo koji router sa Annexom A ili mora bit bas neki specijalni zbog Ip-tva (aka optitv-a)?

Treba ti router kojemu možeš mapirati PVCove na određene portove, tako da ti je za internet 0/35, a za IPTV 0/37. Ako router ne podržava to onda neće moći raditi IPTV i internet u isto vrijeme.

afterburner 04.12.2012. 14:50

Zva san sluzbu za korisnike i ka rekli su da mogu uzet ka bilo koji sa annexom A ali da za u slucaju ikakvih problema sa tvom oni ne daju nikakvu podrsku...
Tako da san u njih uzea novi sa ugovorom :(

KillerLoop2807 05.12.2012. 15:03

Ima li itko informaciju da li se sprema koja akcija poslije Nove godine kada završi ova aktualna?

amerix 21.12.2012. 00:03

kakva vam je kvaliteta slike? meni je u odnosu na ovu digitalnu što sam imao je katastrofa :O
zvao sam szk i oni mrdali nešto ali nisu uspjeli ništa napravit. -.-

force32 08.02.2013. 22:05

Zanima me kako narediti da imam hrvatski zvuk na npr crtićima,sada na niku. engleski.
Jer se može to napraviti,na postavkama audio sam napravio audio hrv,ali nema ništa od toga.

hesh 18.02.2013. 13:16

Albis scenegate 8000 - usb & esata

Pozdrav svima,
Uzeo sam nedavno Optimu i vidim da njihov stb ima USB i eSata prikljucke. Je li ih moguce iskoristiti? Isto tako me zanima je li moguce ustekati neki drugi, osobni stb i konfigurirati sa Optimom? Ima li itko iskustva sa koristenjem jednog uredjaja za televiziju i home media?

Hvala

Ico2005 18.02.2013. 14:24

@force32... T-com je masno platio sinhro za Nick i to su zadržali kao ekskluzivu. Znači da nažalost mi na OptiTV-u ne možemo imat sinhronizaciju na hrvatski.

@hesh... To je od strane Optime isključeno i ne može se koristit, to mi je njihov tehničar rekao. Kad će se moći koristit i dali će ikada - nemam pojma.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 00:55.