![]() |
Kolike su temperature?
|
temp su ok proc u ortohus do max 58 nb je na 52 . mozda je problem sto je 9.5 mnozitelj.dali da probam stavit na 10 x 380 il idignut voltazu na mx dozvoljenu na 400x10 i probat na 4ghz ?
|
Probaj malo manje kloknit pa vidi dal BSOD-a, i onda postepeno povecavaj klok da vidis di mu je granica. Moze biti da se nesto kolje, a moze se i dogoditi da si naletio na los proc (iako sumnjam u to).
|
Eo ostavio sam ga ovako ali sam latencije meme stavio na CL5 pa cu vidjeti... ako bude BSOD .onda cu probat sa 380x10 ak opet nece e onda ga jebi neznam vise.
|
Dao sam procu 1.34 V pa cu vidjeti oce li se ponoviti..stvarno vise neznam sta bi moglo biti
|
Pitanja za klokere sa iskustvom
Pozdrav svima.
Uhvatila me ideja o klokanju kompa, da takav radi 24/7 (igre, multimedija, itd.). Nikad nisam klokao, pa mi je to skroz novo. Zanima me da li mi se isplati otići u dućan kupiti pastu i vent, uzevši u obzir "MojKomp"; te izmjerene temperature prilikom manje modifikacije HTT-a. Temperature su mjerene pomoću "prime95" (p64v258), u intervalima od po ~10 min, a najviše temperature sam dobio sa "In-place large FFTs" testom, te sam uvijek imao razliku između jezgri od ~10*C. HTT 201 x 10.5 multi = 2110MHz (stock) 2110 / 6 (800ddr2) = 356MHz toplija jezgra = 40*C @ idle & 66*C @ test HTT 220 x 10.5 multi = 2310MHz 2310 / 6 (800ddr2) = 385MHz toplija jezgra = 43*C @ idle & 69*C @ test Čini mi se da sam negdje čuo da je 70*C puno za procesor. Pokušao sam naći preporuke za krajnje temperature na netu ( i ovdje) ali nisam uspio. BIOS nema opciju "high temp shutdown" regulacije (niti se ne vidi išta slično tome), kao što to ima moj stari Athlon 1800+ comp. Čini mi se da mi se procesor previše grije s obzirom da sam digao frekvenciju za samo 200MHz. Ili je to normalno? Da li se već iz "MojKomp" vidi kakve su mi šanse dobrog kloka? Vidim da su neki ovdje svoje x2 4000+ brisbaneove počerali na 3.0GHz sa stock voltažama.. to bi bilo lijepo. I još neke pojedinosti iz bios-a: HTT = 150 - 400 HTTmulti = 4.0 , 4.5 , 5.0 , ... 10.0 , 10.5 (max & stock) vCore = 0.975 - 1,350 (max & stock) MemClock = 200, 266, 333, 400 CPU NB Link Speed = 200, 400, 600, 800 (stock), 1000 CPU NB Link Width = 8bit, 16bit HVALA! |
Brisbane 4000+ x2
X2 4000+ ( Brsbane) radi trenutno na 2,93 Ghz ali imam problem sa zvukom....na default voltaži ( 1.26 V ) mi se gubi zvuk na zvučnicima....malo ne radi lijevi....pa se upali pa ne radi desni pa centar ...pa se u jednom trenutku ne čuje niti na jedan zvučnik, pa rade svi i tako dalje..FSB sam stavio na 279 jer mi se neće bootat na 280.. S voltažom na 1.3V gubljenje zvuka nije tako stalno ali svejedno se pojavljuje..Do kolko smijem dić voltažu. na 280mhz se neće bootat a ako podignem chipset za 0.04V moram clear c-mos napravit.
Temp proca u idleu je 28-29 C ( stock kuler ) Ht je x4...probao sam stavit na 3 ali ne pomaže MB: Bostar mcp6p am2+ Napajanje: Enermax 300w Zvučna: Creative Audigy 2 SE Memorija: Super Talent ddr2 800mhz |
RDX200 frka oko clocka
Znač ovako imam DFI Lan Party CF RDX200 matičnu i u igri su 2 keksa po 512 DDR400 u kitu, GEIL ONE TCCD, prije cca 2 god sam postigao nabit fsb 309 MHZ znači 618MHZ i odlično al sam vratio komp na defaultne postavke i sad sam se sjetio nakon 2 god to sve opet clockat no sa svim istim komponentama netaknuto ko i tad, fsb mi neće preko 245MHz na 2.5-4-4-8 (crni ekran sa "cmos reload...OK" neće proć), a meme su deklarirane 303MHz @ 2.5-4-4-8.....eh sad šta mu se desilo? jel matična treba flash biosa ili šta?
|
Citiraj:
|
ma probo sam do 2.9 jer više ni nesmijem za TCCD koliko znam, al nije do toga...ispravne su one jer uredno prođu memtest
|
niko niš pametno?
|
hm pa mozda nije problem u memi, si zalocko agp na 66/33 il kak je vec to islo :)
postavke za cpu? koj je opce cpu? probaj clear cmosa napravit pa vidi dal se nes poboljsa, sumnjam da trebas flash, nema razloga kad nisi nista mijenjo |
AMD FX 55 je gore, nema agp ima pcie, al nije do toga, ma i clear cmos sam probo...on mora ić 2.5-4-4-8 na 300 bez beda jer je išo a ovo ludilo ni na 245 sad nece :S a u narandžastim, slotovima mi je...
|
Citiraj:
|
Tentrozid, oćeš prodavati procesor :D
|
mislim da se takve stvari ne prodaju... barem ne ako ga platio 4-5 soma kuna kad ga je kupovao :D
|
Čuj, ništa ne košta pitati :)
|
dobio sam ga free iz njemačke od rođaka...i šta bi tu trebalo bit smješno? jel ovo uopće u vezi teme
|
nista nije smijesno, samo slinim nad procom :D
sto se tice tvog problema, probaj spustit memorijski mnozitelj tako da si siguran da te memorija ne koci pa onda probaj vidit dokle FSB ide |
Kako se ponaša grafička kod dizanja fsb?
Imam gigabyte p45, q8200, kingmax 800,....množitelj je lockan na 6-7 pa sam digao fsb s 333x7 na 400x7, matična je spremna za fsb 1600, v cpu ostavio auto pa ga digne na 1.3v, mem stavio 400 x 2.66D tj. na 1066,latencije 6-6-6-18. Prošao orthorna, evertest ili kako se već zovu, ostavio bi ga noću po 10-12h, svi testovi bez ijedne greške. Ali nekad kod paljenja comp.a bi imao artifekte. Sad instalirao cod i počeo prijavljivat grešku na gpu. Vratio sve na default i više nema greške. grafička je powercolor 4830 512ddr, uzeo je zbog hdmi, a i nije bilo željene sapphire. E, u atijevom control panelu ima overclock, ali nisam dirao (sve na default, afair 500 i 750). Di je greška, kako podesit comp. da grafička ne javlja grešku? Jel moguće da je to zbog dizanja fsb s 333 na 400 i ako jest što uradit? Thnx. :) |
A da nisi kod dizanaj FSB-a digao i PCIe sabirnicu? Ako imas negdje opciju pokusaj ju zakljucat na 100, potrazi malo po bios-u, mora nesto postojati kao "PCIe asyn" ili tako nesto.
|
Nema to nikakve veze. Na svakoj (iole novijoj) ploči je PCI-E sabirnica lockana na 100MHz.
|
Citiraj:
Btw., nakon svakog OC-a radio i 3D Mark testove i tu grafička nije stvarala probleme. |
Citiraj:
probao već nejde... |
imam jedan mali problemcic bitno da nije velik :D, proc mi ja na 3.8 na 1.31825V u Win ocitava ko 1.2V, meorija na 800mhz 1.8v, fsb 400 1:1, testiro sam orthos proslo 3h bez greski temp je super, e sad nekad mi ne uvjek izbaci kad udem u windovse blue screen i neke gluposti pisu tehnical damage computer tak nes to brijem svima baca, jel bi se to moglo rijesiti kak da ne baca :D
|
A kod default clocka ne baca taj error ili?
|
Citiraj:
|
Kako povecati CPU Multiplier
Evo ovako imam xfx 790i ultra i sad kad ocu clockat proc dopusta mi samo cpu mulitplier do 8x.E sad mene zanima jel to mogu nekako povecati da mogu npr imat 12x.Gledo sam po youtube da likovi mogu staviti da imaju multiplier na 60x
Plz help |
to mogu samo extreme procesori znaci QX6700, QX9650, QX9770 i slicni... ostale "obicne" mozes mjenjat samo prema manje
|
možeš mijenjati multy u rangu 6x-9x, više ili niže nemože
|
jel moze neko onda pomoci oko problema, sad mi je na 3.6 radi bez dizanja voltaze icega, znaci kad dignem voltazu onda nekad zna baciti blue screen prevent damage tak pise, za 3.8 je njemu dovoljno 1.2v tak sam vidio kod druge ekipe da ga drzi, jer zna neko u cem je problem :D
|
Mi moze neko napisat sta moram napravit da mi je stabilan procesor na 4.2 imam q9550 i 790i ultra.znaci sta bi trebo podesit na maticnoj napon procesora i fsb-a i sta da iskuljucim ukljucim da mi bude stabilan
|
E0 ili C0 ???
|
Citiraj:
|
Kvad stabilan na 4,2GHz?Taj film nećeš gledat.
|
Citiraj:
Citiraj:
|
Citiraj:
Sad da ne otvaram novu temu je u redu ako mi nvidia spp ima temperaturu 80C a mcp 68C |
jer mi može netko reći zašto kad stavim memu na 5:6 fsb 480 i ajd..komp se boota...
ali na istim postavkama stavim memu 1:1 i neće se bottat..razlog zaš bi stavio 1:1 je da bi onda i fsb više mogao dić... http://slike.hr/slika/4805th.jpg |
Tak je i kod mene.
Ugasiš komp, ugasiš napajanje, upališ napajanje, i komp i bootat ce. Tak i meni zna radit probleme kad promjeniš postavke meme. |
da...tak sam i radio...ali opet mi neće odna bootat s 1:1 :D
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 13:17. |