![]() |
problem s hd3870
danas sam kupio gigabytovu 3870 i nikako je ne mogu podesiti da radi normalno. instaliram driver, sve prode normalno, ali u control panelu zuti je krug na pci device. taktovi kartice su 14-14 i cim to pokusam promjeniti restarta se. nije mi jasno. imam napajanje fortron blue storm od 400w, maticnu dfi infinity nf4 ultra. molim pomoc.
|
Problem je u tebi ne u grafi. Nhf ali moja baba bi bolje opisala problem.
1. Koji os? 2. Jesu win na frishko instalirani? 3. Chipset driveri ubaceni? 4. Koje drivere instaliras, ccc komplet ili samo drivere? |
Citiraj:
1.winxp sp 2 2.nisu 3.jesu 4.i jedno i drugo sam pokusao, ali uvijek isti problem |
Probaj očistit drivere od stare grafe pa onda javi
|
Citiraj:
|
format c: /q /y
:D |
Citiraj:
http://ati.amd.com/products/radeonhd...uirements.html ATI Radeon HD 3870 and ATI Radeon HD 3850 System Requirements 450 Watt or greater power supply with 75 Watt 6-pin PCI Express® power connector recommended (550 Watt and two 6-pin connectors for dual ATI CrossFireX™) |
Nije napajanje sigurno, ak je napajanje 100% ispravno može bez brige tjerat 3870! U windowsima je stvar, format c: i stvar gotova!
|
Evo, jučer sam i ja kupio svoj primjerak gigabyte 3870, te imam problem sa ati toolom,
naime, na njemu nemogu nikakve mjenjati mem i core clck. Instalirao vistu ultimate na friško, driveri sa cd-a..... reze mi nisu bash najbolje u 3d marku: http://service.futuremark.com/home.a...2E0F7252F5DCE2 mislim da me prcka napajanje, raptoxx 550w, ali ako ko ima ideju nek se javi edit: kad uključim 3d mark01 onda se pri naprezanju grafe čuju neki visoki zvukovi, koliko sam skužio iz napajanja. |
Baci Raptoxxa, uzmi nešto solidnije (brand name 430-450W) i vjerojatno si riješio problem.
|
Citiraj:
Ujutro u novi Links u Zadru:chears: |
Citiraj:
To kaj se cuje iz PSU-a ne znaci da je preslabo...ako ne može vrtiti grafu od 100W onda nek sve ide u k. . . . RaptoxX:hitthewal: Sada kad kupuješ novi PSU, pazi da uzmeš dovoljno snažno...pogotovo ako misliš u buducnosti voziti CF (ili x2 CF). |
Sto se tice napajanja, meni Powercolor 3870 sa klokanim Brisbaneom na 2.6 bez problema radi na Čufteki 360 W
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Jel mi netko moze potvrditi dali ove Gigabyte, sapphire FR i LR u HGspotu su referentne (da mogu nabacit Accelero)? Vidio sam ove nove sa novim hladnjakom. Jel se može i na njih instalirati accelero?
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
to je bilo rješenje.:respekt: , mada u postavkama ccc-a mogu ići sam odo 880/1050!? A riva tuner neznam koristit:stoopid: |
Citiraj:
|
Hmmm...pa baš i ne sve.Ove FR iz HGspota "padaju" tek na 900+,tako da...i mema na 1300+
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Grafa(na ATI-ja mislim) odlična,trenutno imam drugu rezu u 3DM,ali neću postati dok ju ne iscijedim do kraja(opet v-mod mi se smiješi,ovaj put jednostavniji),jer zalihe sa ovim hladnjakom ne da ima,nego... :fiju: Samo vremena,vremena amo!:D Eto LP @warcraft1980:Samo ti instaliraj RT,prokužiti ćeš ga u 5.minuti...bez brige. |
Citiraj:
|
Hlađenje?
Napajanje? Siguran si za BIOS? |
Koju HD3870????
Pozdrav svima....
Kupujem novi komp., pa između ostalog imam nedoumicu za grafičku. Naišao sam na ove dvije pa molim pomoć oko odabira: 1. ASUS RADEON EAH3870/HTDI, 512MB, DDR4 - 1763 kn 2. Ati RADEON HD3870, 512MB; GDDR4, TOXIC, Dual DVI;Avivo; Core 800MHz - 1578 kn ....ili uzeti nVIDIU 8800GT?:hitthewal: Ne znam što da radim i molio bi vaše mišljenje. Pretežno igram FPS-ove:Machineg:(ako je to bitno). I MB bi trebao biti ASUS P5K PRO, 775, Bus1333MHz;. Sve iz Acquistiuma. Unaprijed hvala svima....:care: |
postoji 500 i jedan thread otvoren radi odabira doticnog sklopovlja , tak da malo pogledaj po forumu i naci ces odgovor...
A ne ko muha bez glave otvorit 500 i drugi... cheers xD |
8800gt i vozi
|
ati ili nvidia ?? (fis12 :hitthewal:)
Šta god kupiš nećeš pogriješit, samo 1700+ krznenih je malo previše za 3870, očekuje se pad cijena AMD & ATI
(valjda neće nas zaobić pad cijena:fiju:) |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 01:19. |