![]() |
DX12 u BF1 je broken, svi imaju gori min. fps i dropove
|
vodena frontier edition
https://www.pcper.com/reviews/Graphi...-Cooled-Review je ona na razini gtx 1080 i sa ovim "workstation" driverima, ali brate pije kao smuk |
Citiraj:
|
Već sam prije pisao, nasviran čip do kraja.
Nisu napravili dobar posao. Grafičke od 300+W bi trebale biti prošlost. |
Citiraj:
|
Kud je to otišlo..."nedavno" smo imali geforce 4 4200Ti kao jednu od top grafa u to vrijeme i imala je TDP 35W, gurala je sve igre ko blesava i nitko nije ni pričao kakvo hlađenje ima, koliko se grije i sl. Danas uz napredak tehnologije imamo grfe sa 350W-400W TDP dovoljne za zagrijati manju sobu po zimi. Znači zagrijavanje/potrošnja se povećalo deset puta.
|
I igre su bile na 2CDa u to vrijeme, i to one bolje i veće. Sad su 60+GB i 3x kraće traju.
Sent from my SM-G930F using Tapatalk |
Visa rezolucija, kvalitetnije (vece) teksture, kvaliteniji zvuk, vise frekvencije, vise memorije, kompleksiniji chipovi... nakupi se tog.
U Budimpesti nisu nista konkretno pokazali. Stavili su dva kompa, jedan s 1080, drugi s, navodno, RX Vegom i spojili ih na GSync i Freesync monitore, pokrili da se ne vidi koji je koji sistem i dali ljudima da pogadjaju koji je RX Vega a koji 1080. Ne ide na dobro nikako ako RX usporedjuju s 1080, pogotovo ako je istina da je TDP 285 W, sto je 100 W vise od 1080. |
220 puta više tranzistora, a samo 10 puta veća potrošnja? Pa to je fantastičan rezultat u smanjivanju potrošnje po tranzistoru...o frekvenciji rada da i ne pričamo
|
Zanimljivo jer u to vrijeme je Pentium 4 imao 55,000,000 tranzistora i TDP 88W a danas Ryzen 1700 ima 4,800,000,000 tranzistora i TDP od 65 W uz višu frekvenciju.
Isprika na spamu. |
Citiraj:
Geforsica radila na 200MHz core, Vega radi na 1440MHz...P4 radio na 3.4GHz, da li Ryzen možda radi na 25 GHz? |
Nije isto, TDP je količina ispuštene topline i pričam o tome. Kaj se potrošnje tiče obično je približna kao i TDP ako se radi o tvorničkim frekvencijama.
|
Anyway, dobro da si me podsjetio da nisam uzeo frekvenciju u obzir...znači potrošnja nije smanjena 22 nego 150 puta po tranzistoru...taman
se onda i P4 i Ryzen tu negdje uklapaju, slične frekvencije, slična potrošnja, 100 puta više tranzistora |
Ja to gledam drugačije, korisnički, laički. 2002. mi je procesor grijao sobu isto kao i danas za istu namjenu, a grafa je zagrijavala deset puta manje od današnje. Tu negdje je i potrošnja.
Znači dok procesori uspijevaju obrađivati današnji softver uz podjednak ili čak manji TDP, grafa raste deset puta. |
Citiraj:
|
Pa sad da je 1600X1200 u odnosu na 4K baš 1000 puta veći posao nisam baš uvjeren, ali neka ti bude. Po meni to nema smisla tak da ne budem sigurno ni kupio, kome ne smeta neka kupi i sve pet :D.
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Di nam je Mika sada da vam objasni onu drugu stranu te priče?
|
Mogli su je nazvati Fury 2.
|
Svejedno će nakraju prestić 1080ti, je da ćemo se načekat par godina al svejedno hoće.
|
A šteta. Baš sam se nadao da će Vega smanjit taj generation gap, ali da ga jebeš, ovakvi potrošači su stvarno polako stvar prošlosti. Nisu to razlike 5-10%, već skoro duplo xD
I dalje će nas gnevidia ubijat s cijenama u top endu :) |
Znaci nista od vege?? A ja je mislio probati za mining...za gejming taj ati nikad nije ni bio dobar :D
|
wccftech.com/amd-radeon-rx-vega-gtx-1080-battlefield-1-comparison/
Citiraj:
|
Citiraj:
svaki put kad fejlaju onda ovakve gluparije izvode. |
Za očekivati je da sada još snažnije krenu gurati Freesync.
|
S obzirom sa koliko para raspolažu dobro je da išta izbacuju.
|
Bojim se da ce uskoro izbacivat grafike za tostere.
Ovo im fakat nije trebalo. Ukoliko se ne dogodi da nekakav Teo Valich sjedne na mjesto CEO Nvidie ode sve u krasni ..... Pascal vs Polaris je bilo jadno. Volta vs Vega bi moglo bit beznadno bbzirom da se Vega ni s vec matorim Pascalom ne moze nosit :/ Sad doslovno ovise o tom kak bu majnala i jel bu se vise isplatilo upgrejdat 470/480 s slabijom Vegom ili 1070, koja je na trzistu vec vise od godinu dana. |
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
|
Nadam se da si u pravu.
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 19:17. |