![]() |
Citiraj:
Da, nemoj koristiti real-time, jer ti ne treba. Citiraj:
IOW, imas problem negdje drugdje, odnosno rjesenje nije u real-time priorityju za taj proces. No ne brini, nece ti se nista spektakularno dogoditi... |
Citiraj:
A koja ti je to igra koja zahtjeva da podešavaš priority? Ako koristi većinom samo jednu jezgru, probaj se igrat s affinity? Na multy core procesorima ne bi trebalo imat neku važnost, i po meni to što navodiš je placebo... Zašto bi prioritet uzrokovao veće alociranje rama.... Nećeš uništiti procesor, al po meni ti je to sve placebo... |
@Bubba Nije bas da se razumijem u sve to ali sam surfo na netu i naiso na to, pa eto da se raspitam na domacem forumu :)
Nije potrebno? Pa ako se moze zasto ne? @markecSMB igra je Mechwarrior Online i fkt zahtjeva jak PC da radi preko 60FPS i da je stabilan FPS. Igra ne zahtjeva ali ja to radim jer mi je FPS preko 50 i stabilan je, a ne da pada do 30-35 stalno. Pratim task manager i promjene su jako velike, meni je bitno da proc moze raditi pod takvim opterecenjem :) |
Citiraj:
Ako te veseli, drzi, ali samo mozes imati vise stete nego koristi. Kao sto sam ti rekao, cjelokupni I/O nema real time priority, pa si zapravo mozes napraviti jedino medvjedju uslugu. Stvarni problem imas negdje drugdje. |
probaj sa high priority, kod realtime je meni znao štekati zvuk i sl., dok sa high nema tih problema
|
Citiraj:
Poznata mi je igra, i znam da je relativno zahtjevna po procesor, i dalje tvrdim da je ili placebo ili nekonzistentna observacija. Zaboravi to i pusti OS da sam određuje prioritete, il nadogradi procesor i overclockaj...a i iskreno i grafička ti je malko preslaba za tu igru... |
Imam konfu iz Moj komp i interesira me kako podesiti u biosu cpu fan i kako podesiti speedfan da rade ok i da su temperature zadovoljavajuče.
Trenutno je u biosu postavljena kontrola cpu fana na voltage, a speedfan na smart guardian i cpu fan se vrti na cca 550-650 okretaja i po njemu su temperatute cpu jezgri od cca 29-31 °C , a po coretempu su 33-36 °C. Jel to ok da ostane tako ili treba nešto promijeniti? |
Nisam sad za kompom pa ne mogu vidjeti tvoj komp...na mobitelu sam na Tapatalk aplikaciji...koji proc imas tocno?
|
xeon x3330
|
Ma temp su idealne
|
Zaboravih da ga hladi AC Freezer PRO.
Do koliko temperature uopće taj cpu radi ok tj. na koliko dati alarm u biosu (sad je na 70 °C)? Ako u biosu stavim postavke kontrole cpu fana na auto ili pwm cpu fan bez speedfana radi na cca 1000 okretaja i temp su par stupnjeva niže. Ako stavim na speedfanu smartguardian onda okretaji padnu na cca 250-300 i mislim da je to premalo. Koje temperature uopće uzeti u obzir i od kud tolika razlika između speedfan i coretemp temperatura? |
Citiraj:
|
U biosu mi je voltaža cpua postavljena automatski na 1,250V dok vcore u biosu pokazuje 1,218V, a cpuz pokazuje core voltage 1,20V.
Jesu to ok voltaže ili ih treba smanjiti ili povečati? Upravo vrtim aida64 system stability test i temperature su od 51-54 °C ovisno o jezgri i to po coretempu. |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Xeon E3 1231v3 temp.
Zamjenio sam stock cooler sa Hyper 212 Evo pa me zanima dali je ovo u redu sa temperaturom? :)
|
koliko vidim najtoplija jezgra je na 43 C pri 50% opterecenja sto je ok.
Skini si program hw info pa preko njega mozes bolje pratiti temperature za sve jezgre (besplatan je). |
ok,al nadam se da je sve u redu s tim :)
|
Inače se temperatura gleda pod opterećenjem, neki stress test
|
Jesi li usporedio temperature prije i poslije? Ako je temperatura niža, najvjerojatnije je sve u redu.
Poslušaj Manuela i odvrti IntelBurnTest, Prime95, OCCT ili neku drugu besmislenu aplikaciju koja će maksimalno opteretiti procesor, te pritom promatraj temperature. One bi u svakom slučaju prilikom maksimalnog opterećenja trebale biti ispod preporučene Tcase temperature, u tvom slučaju 73°C. |
ugl..skinio taj IntelBurnTest pa napravio na high,iako mi na maximum nije htjeo zbog nekog UAC..nebitno,ugl zadovoljan sa procom do ibera :D
|
Ne znam s cim hladis, ali po ovom screenshotu temp su ti odlicne.
|
zamijenio sam stock cooler sa hyper 212 Evo,prezadovoljan :)
|
Inace, kad ovakva pitanja postavljas gledaj da imas ispunjen "Moj komp" u opcijama jer ce ti ljudi u startu moc vise pomoc i dat tocnije informacije ;)
|
Sve je u redu kaj se temp tiče, štoviše odlično :)
|
ugl,hvala vam svima na bilo kakoj info :)
|
Ima li netko problema s Core Tempom pod Win10, tzv. memory leak i je li našao rješenje?
U roku 5 sekundi mi zauzme sav ram, vidljivo i u task manageru da coretemp počne žderat... Probao sam par stvari koje pišu po internetu bez uspjeha... |
Evo baš ga instalirao (ver. 1.0 RC8) i nikakvih problema, zauzeće cijelih 3.3MB rama-a...
|
Neš vjerovat, ali upravo današnjim datumom je izašla nova verzija RC8. Do jučer jedina aktualna je bila RC6. Tako piše i u changelogu.
Očito je čovjek počeo štucat od spominjanja pa brže-bolje izbacio novu verziju :D Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 09:48. |