![]() |
Citiraj:
|
Bas sam se jako razocarala kako Amis zavrsi u rukama VIPa , e sad ako ostane ovakva cijena i kvaliteta donekle, al ako budu poskupljivali onda k vragu, vise ne znas kam bi , bnet je koma , t com preskup, nisam pametna, placam 330 kn stvarno mi se vise ne saje
|
Citiraj:
Kako smo svi "sretni" zbog kupovine :D |
Divno :(
Vip-ova korisnicka i usluga su ovak katastrofa, jedva cekam da se s mob i mobilni stick maknem s njih, a sada ce mi i fiksna biti prek njih ... Sam se nadam da nece dirati programe na tv jer mi se neda starog slusati :D |
Koma, ostao je još H1 ali i na njega je vip bacao oko.
|
Toliko o HAKOM-u, izgleda da nikakve koristi od njega, tlacili su T-com, a za to vrijeme je VIP pokupovao sve i dobili smo duo pol.
|
Ma nemre se Hakom kriviti :(
Jerbo i B-net je kupljen u Austriji (di hakom nema kaj rec) a Amis je slovenska firma koja je kupljena u sloveniji (di hakom opet nema pravo glasa) ... Onak mozemo vristati na Austria telekom koji je vlasnik Vip-a. |
I Mercator je kupljen u Sloveniji, pa se Konzum mora rijesiti dijela poslovnica, na pocetku liberalizacije je T-com mogao kupiti sve konkurente. Kupili su Iskon, ali morao je isti ostati samostalan, a VIP-u je dopusteno da prozdire sve, bez ikakvih ogranicenja, a realno VIP-ova usluga je losija nego T-comova.
|
Sad je t-com na fiberu pustio 100/200 i uskoro će 500/250 i cijena za nadoplatu uopće nije skupa 30kn s obzirom da ovdje na amisu je bila 50kn nadoplata brzine 100/100 i to sad baš kad je vip kupio amis ono uopće ne surađuju zajedno da nafukaju da svi odu na t-com optiku kad vip smanji bivšim amisovcima brzine neta.
|
@Bono je ali Hakom nema jednaka "prava" i mogucnosti ko agencija i ministarstvo za trgovinu, i u pitanju Mercatora je Agrokor bil hrv firma, dok su u slucaju Amisa i kupljena firma i kupac iz stranih zemalja ... Tak da se tu fakat Hakom nemre nikak uplesti, teoretski da je Amis cisto hrv firma mogli bi zabriniti kupnju (kak su T-comu prosle godine zabranili kupnju H1) .
A to je da je vip lagano dobil vece slobode o T-scuma je nazlost istina, kaj je najgore 2006/07 sam pobegel s t-com radi katastrofa usluge, a sada 2015 planiram pobeci s vip-a jer ima goru uslugu neko t-com 2006 :( |
Citiraj:
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Aha onda je to ok, ovo šta kažeš to će bit kaos onda sigurno će se ogradit na kraju sa "od .. do .." jer će se kornisici bunit na velike padove u tom slučaju.
|
Citiraj:
Također, Amis Telekom je firma registrirana u Hrvatskoj, kupljena od Vipneta također registriranog u Hrvatskoj, to što su im vlasnici stranci nema apsolutno nikakve veze s time da su podložni regulaciji od strane HAKOM-a, s obzirom da posluju na hrvatskom tržištu. Sve što sam napisao je čisto FYI, a većinu stvari znam zbog pisanja diplomskog na Prometu. |
Ono što me zanima, obzirom da je Amis ulagao u optiku a VIP (Bnet) u HFC, što sad? Čini mi se da jedina optika koju možemo očekivati je od Tcoma...
|
Misljenja si da VIP preko Amisa vise nece ulagati u sirenje optike ili samo spominjes kud se eventualno sa Amisove optike moze prebjeci ili...
|
Citiraj:
U svakom slucaju, na Amisu bih radije bio sve da je I skuplji I sporiji. Neke stvari, poput dugogodisnjeg koristenja bez prakticki ikakvog problema i promptnog rjesavanja svakog zahtjeva, imaju posebnu vrijednost. Koristio sam sve domace teleoperatere, sto na fiksnoj, sto na mobilnoj mrezi, i Amis je daleko, daleko najbolji. Doma imam 2u1 prakticki od kada su na trzistu. Bilo je 24/7 maksimalnog koristenja bandwidtha do igranja s najnizim mogucim latencijama. Nikad problema, nikad gnjavaze, uvijek namjestanje veze kako bih trazio. Da mi ne dolaze racuni, prakticki ne bih bio svjestan cije usluge koristim, sto je najveci kompliment koji mogu dati. Radije bih ostao na 60/20 Amisu nego imao 500/500 na T-Comu ili VIP-u. |
Izgleda da pocinje samaranje mbitima, odgovorit ce T-comu.
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Daklem neka agencija je bila u pitanju kad se je kupovao BNET. http://www.vipnet.hr/objave-za-medij...07706/10324086 Treba uzeti u obzir da je VIP kupio BNET a u ovom sadašnjem slucaju je Telekom AUSTRIA(koji ima u vlasnistvu i vip) kupio AMIS. :stoopid::D Trebalo bi bit drugacije. :beer: |
A drzim fige da ce biti .. Jer se fakat nemam na koga prebaciti :(
Jer ak ce mi se desavati problemi koje mi ima bolja polovica s bnet nakon vip preuzimanja ponoreti cem i ritualno spaliti ruter i poslati im snimku ... |
Negdje sam pročitao da ovom kupnjom će vip otpustit amisove tehničare koji su fkt dobri i da imat će one svoje koji su brat bratu 3 od 88 valjaju koji su mi bili u stanu i znaju nešto.
|
50 bnetovih tehnicara vrijedi ko jedan Amisov, oni se jos uce, ovo su stavili u bnetovom topiku:
"danas su u bnetu nesto zmrdali config pa ako ste odjednom postali nespojivi (zatvoreni portovi) samo nazovite tehnicku i oni ce sredit" Znaci oni zeznu i onda moras zvati tehnicku da ti rijese? Kad sam otkazao VIP stalnu vezu kao "premium" uslugu, morao sam moliti ih godinu i pol dana da dodu po svoje cisco switcheve i routere. |
Citiraj:
|
Lako je kad ti kuzis tematiku pa se ti s njima lako nosis, a kaj kad dodje kod nekog penzica kaj nis ne kuzi onda serviser njemu prodaje muda pod bubrege, a u biti nema pojma.
|
Citiraj:
|
Jel uspio tko izvući kakvu pogodnost za produženje ugovora u zadnje vrijeme? Trenutno imam 25% popusta mjesečno na 24 mjeseca, ali uskoro to izlazi. Zvao sam ih i rekli su mi da zovem kad budem imao manje od mjesec dana do izlaska pa ćemo kao vidjet...
|
I sta mislis da ce ti vip dat kakve pogodnosti, yeah right
|
Imam pitanje. Kad sam prije par godina potpisivao ugovor s amisom, HT je po (tada novijem) zakonu morao dati "svoju" centralu. I naravno da su me smradovi (HT) spojili na kolokaciju udaljenu skoro 3km. Jel imam pravo tražiti amis da me sada prespoje na bližu centralu?
|
Citiraj:
Ali, infrastruktura je razvučena već desetljećima, povremeno se radi rekonstrukcija mreže i to na način da se korisnici spajaju tako da im se parice skrate. Ideja da je netko tvoju paricu vukao naokolo samo da bi bila duža jer si na Amisu je apsurdna, ako ništa zbog mogućnosti da sutra prijeđeš na HT pa onda budeš njihov nezadovoljan korisnik s nepotrebno dugom paricom. Spojen si na centralu na koju si ti najvjerojatnije spojeni i svi susjedi, a koja je dodijeljena jer su ljudi u infrastrukturi tako odredili, ispravno i stručno, ili ne, ne ulazim, ali svakako nediskriminatorno. Možda da svi pišete HT-u, Vipnetu i svima drugima da bi vi bolji internet pa da razmisle o skraćivanju petlje, FTTx rješenju ili nešto slično. Možda bi se nekome i isplatilo, ako ste u zgradi i ako vas je dovoljno. |
Frend radio u vipu dao otkaz prije par dana reko mi je da neće dirat brzine najvjerovatnije samo će cijene izmjenit no za tv mi nije znao reć, a mene to mene zanima. Softver na risiveru od b.neta mi je bio odlično složen i pregledan dok ovaj od amis-a je žalost em dizajnerski em šteka sve doduše to je tim risiverima loša strana dok ne dođe neki kvalitetniji koji će moć hendlat prebacivanje brzo i brzo šiftanje između menija bez smrzavanja, štekanja i opčenito isto, nije nužno da se to baš radi da bi se zblesiralo oni znaju sami od sebe poblesavit e sad da li je to do nestabilnog softvera ili je uređaj jednostavno pre slab hardverski za hendlanje slike i opčenito tog softvera koji je gore neam pojma, no volio bi da sad kad su firma ono 3u1 da se malo potrude i porade na tom jer iptv će izgleda otić u prošlost kad danas možeš puno bolju varijantu čak i od satelita nabavit za neku cifru koja će ti se u usporedbi sa iptv-om se isplatit za cca godinu dana, a imaš kanala kolko te volja i 10x su kvalitetniji od ovih trenutno govorim o SD kanalima, a HD su true HD a ne neki iskompresirani eksperiment.
|
Nisi bas u toku, ako pricas o Csu to odlazi u proslost, tako da se to danas ne isplati vise. Iptv je buducnost, samo su ovi iz Amisa bili limitirani sa Slovencima, a sad cemo vidjeti kako i sta dalje.
Hakom je odobrio kupovinu amisa i Amis ce integrirati u vip. Uvijek sam bjezao sto dalje od tih amatera i sad cu opet na njima biti. |
Citiraj:
|
Naravno da na satelitu bolje izgleda kad je bitrate 4x veci. Za sliku cemo vidjeti za sad samo znam da cijena nece sigurno ovakva ostati.
|
Citiraj:
|
Gledam malo kako t-comovci na optici u turbo 200 paketu svi imaju mrvicu više, a na amisu imaju po 5mbps manje i up i down baš sranje znači da se sredit samo amisovci iz nekog razloga neće ili ovi daju bolje routere koji mogu potegnut kako treba.
P.S Jebao ih ovaj PAP uređaj grije ko blesav zimi i u hladnijim danima mi nije smetalo, ali sad ga bome osjetim kako toplina dolazi do mene još pogotovo kad u sobi bude vruće, nemam klimu osim venta, al ovo malo sranje mislim zagrije samo sobu za bar 5C, smeće...srećom pa eltek se ništa skoro ne grije al opet plaćam struju za ovo PAP sranje, a dalo se sredit sa nekim normalnijim routerom da ga imaju naravno, bezveze. Mislim da ću kad mi ugovor istekne se prebacit opet na t-com back to roots :D uzet ako bude turbo 200 brzina i telefon, a za telku ću nabavit neke boxeve i spojit ih na net i rokaj miki jebeš ovaj iptv njihov i opčenito od ovih naših kad nemaš normalne kanale sve šugava iskompresirana slika, osim na b.netu no kod njih je problem štekanje koje isto valjda neće nikad riješit dok ne odustanu od cable šeme i pređu na iptv. |
Citiraj:
nema veze..rijesit cu ja to kao i sve drugo u ovom texasu od drzavice |
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 11:45. |