![]() |
Citiraj:
Što ne košta toliko i kod nas u trgovini, kad uračunaš i prijevoz? Možda i manje ako ti opale carinu? |
|
Citiraj:
http://www.edigital.hr/SSD/Samsung_E...mpaign=abTest1 Ali u EU ima tog PM851 i za manje http://www.mindfactory.de/product_in...8H_964430.html |
proči će jeftinije samo ako ne plati pdv i carinske troškove u iznosi cca 30kn...
|
Citiraj:
Ovo je mSATA 1.8", dok ti gledaš SATA 2.5" :D |
Imas crucial m500 kod nas povoljno. Brzina je tu negde, jamstvo kod nas i nema cekanja. 120gb je bil oko 500kn.
|
Što mislite, jel ovo original. Cijena je dosta primaljiva, a koliko sam guglao to je prije 3 godine koštalo 30$.
|
Ne :D replika je, e sad koliko vjerna...Za 14 baksa nećeš propasti pa možeš javiti :)
|
Ne postoji pojam replika kad je hardver u pitanju, ili je original ili je kopija odnosno drlog.
Da li je nešto kopija odnosno drlog najbolje se može zaključiti tako da se pogleda koliko ta stvar realno košta u trgovinama, a kad to napraviš, onda vidiš da je pitanje "da li je original" besmisleno. |
Pa isto kao i za satove i slično :D ili je škart ili je ok. Doduše, kod elektronike je cijena varljiva, jer te odrape za ime brenda i sl. Same komponente unutra su najčešće vrlo jeftine, gledajući s perspektive masovne proizvodnje.
Primjerice, originalni PIC Kit 2 programator košta oko 300 kn a ja sam kupio klon na eBayu koji za nekih 60-70 kn ima istovjetnu funkcionalnost, doduše možda ne dobiješ goodiese kao sa originalom (protoboard i sl.), koji opet realno ne vrijede za tu razliku u cijeni. |
Je, samo što pojam replika često može označavati cijenjen i vrlo dobar proizvod, istovjetan originalu, na to sam se referirao, a ovaj kineski uređaj s ebaya je jednostavno škart, kako si i rekao.
Ali normalno da steelseries diže cijenu i na osnovu brenda. |
Citiraj:
|
Pa ako je kopija/klon (pardon na korištenju "replike") možda se radi o uređaju (relativno) sličnih mogućnosti kao i original. Proguglaj, vjerujem da će se već naći netko tko ima iskustva s tom kopijom. Na stranu to što oni obmanjuju kupce da je original u pitanju :D
|
Evo što mi je Kinez odgovorio na pitanje jel to oriđiđi.
"Hi,my friend,our product is 100% original and high quality,you don't worry it.if you have any problem, give me a message. have a nice day" Ne mogu si pomoći da ovo ne čitam Kineskim Engleskim. :D |
Citiraj:
Drugi put sam od sellera iz SADa naručio i bile su original, nekih 90kn 8 komada. Nije neka ogromna razlika u odnosu na ovdje, ali to ne treba ni očekivati. Na isti način naručio Proglide Power, sve prošlo ok, ušteda 30ak % u odnosu na ovdje. Dakle kupuješ od provjerenih sellera iz SADa možeš očekivati da će biti original, ali ušteda neće biti ogromna. Ako kupuješ od kineza i sličnih možeš biti siguran da je fake. Ove zamjenske generičke kvalitetom sigurno nisu ni blizu originala. Više ti se isplati kupovati ovdje Blue3 nego te zamjenske, jer cijena dođe tu negdje, a kvaliteta je sigurno bolja. |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Eto, tražili ste authentic, Kinez kaže da je authentic! :p
|
Narucena sitnica preko GSP cca 50$ pa javim kak je proslo i kolko nekaj iz SAD putuje.
|
Što se tiče žileta za brijanje probajte uzeti iz Mullera njihove brijače (M Man ili tkao nekako). Zamjenske britvice koštaju oko 45kn/4kom.
|
Ne znam za te iz Mullera ali one DMove su uzas. 3-4 brijanja i dalje samo grebu. Mach 3 je zakon,dok ove fusion i ostale sa 5+ britvica su koma za bilo koga tko ima malo jacu bradu ili osjetljiviju kozu. O britvama i slicnom necu pricati jer su mogucnosti ozljede velike i treba dosta vjezbe da bi se pravo naucilo rukovati.
|
Citiraj:
http://www.ebay.com/itm/221395556148 nadam se da nisu neka loša kopija |
Citiraj:
Citiraj:
|
Trebao bi nadzornu kameru za kuću pošto sam primjetio da mi se čudne stvari događaju dok me nema doma i sad sam našao jednu na ebayu i dođe 55 USD, pa me sada zanima koliko bih dodatnih troškova trebao platiti u HR osim ovih 55 USD koliko dođe jer nikad nisam naručivo nešto sa tak velikom cijenom, uvijek su bile sitnice po cca 1-2 USD...
E da radi se o Code:
http://www.ebay.com/itm/720P-Network-IR-Securiy-CCTV-IP-camera-ONVIF-2-0-3-6mm-lens-with-ICR-Array-LED-/191225771154?pt=US_Security_Cameras&hash=item2c85f1b492 |
Citiraj:
|
Samo PDV,prije pola godine kupio jednu.
|
Kako se rješava problem ukoliko carina kaže da je naručena roba fejk?
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 20:15. |