![]() |
Novi Kirin je throwback svih problema koji su ih mučili u povijesti.
Nafrizirane starije jezgre dizajnirane za 7nm I gpu sastavljen od previše inefficient jezgri. Throttling I gpu power draw je tu. https://www.notebookcheck.net/Leak-s....499158.0.html |
Možda stižu bolji dani za Huawei...
https://www.gizchina.com/2020/10/29/...l-with-huawei/ https://www.gizchina.com/2020/10/29/...supply-huawei/ |
Za iskidat se.
Ameri naređuju Sonyu sto ce radit i kome ce prodavat. Japan je jos uvijek kolonija. Živjelo slobodno tržište |
Vjerojatno su ugovori u pitanju. Lova je gospodar svega
|
Da tipa Samsung smije prodavati panel ali ne i kontrolere recimo.
Za mobitele vezano đaba im sve kad im tsmc ne smije napraviti ništa ispod 14nm |
Imam priliku zamjeniti svoj S10e za novi P40 Pro uz nadoplatu pa si gledam da li da to i napravim.
Vrlo su mi privlačne kamere na P40p (obična i UWA) te je kvaliteta slike naspram drugih mobitela, pogotovo UWA kamere koju često koristim puno bolja. Sad govore i o ukidanju sankcija na Huawei pa se možda nešto i promjeni vezano za Gapps, međutim nije mi to čak toliko niti bitno jer ne ovisim o Googleu uopće. Za browsanje koristim Samsung browser ili Edge, Youtube Vanced radi, Maps mogu zamjeniti nekom navigacijom tipa Here, Waze i sl, Gmail se lako riješi, aplikacije poput Strave, Garmina i sl lako skinem u obliku Appa, bankovne aplikacije već postoje na Huawei marketu i na kraju jedina stvar koja mi fali je Google photos zbog neograničenog uploada fotografija i 10ak godina fotografija na servisu. Ovome mogu doskočiti da slike jednostavno prebacim s moba na komp tu i tamo i uploadam ih preko PCa na Photos. Da li postoji koje drugo ograničenje koje nije toliko očito? Čujem da recimo ne podržava AptX protokol za bežićne slušalice (zbog Qualcomma)? Međutim mogu li koristiti AAC primjerice pošto mi slušalice to podržavaju? |
maps rade. ne može se prijaviti na google racun, ali sama navigacija radi odlicno i bez problena
|
I btw Google se instalirao jednim klikom trenutno :)
|
Osnovni problem je da ne rade aplikacije koje se oslanjaju na određene google servise... moj draga ima dva problema koja nisam uspio riješiti
kvalitetna alternativa gmail-u i google kalendaru, s posebnim naglaskom na google kalendar, jer ako se samo koristi mail, huawei aplikacije je čisto ok. Outlook je donekle rješenje, ali je dosta lošiji od gmail apk. Fitbit sat - istnalirao sam 25 verzija dok nisam našao onu koja radi. A u njoj ne radi sve - npr ne može se vidjeti ruta trčanja jer aplikacija pokušava povući google karte. Notifikacije na satu s druge strane rade bez problema, a i Huawei GT2 je odlična alternativa za muškarce. |
Citiraj:
Sto se tice BT slusalica, neki dan sam uzeo Soundcore Spirit Dot 2, odusevljen sam, zvuk je fantastican, super su udobne, no kada odem pod Developer Options kao BT audio codec ne mogu izabrati aptX, nema ga, tako da stoji na AAC. |
Uzea sam na kraju mobitel, samo ima zadnji firmware, pa ne radi gapps instalacija preko onih 5-6 koraka (recimo iz Redskull videa). Pretpostavljam da bi trebao downgradeati FW na zadnju koja radi ili je u međuvremenu izašlo nešto novo?
Nisam instalirao gapps, ali jesam MicroG pa YouTube vanced radi, Samsung browser radi, ali ne rade adblockeri no Edge radi s adblockerima. Maps takoder radi bez mogućnosti logiranja (što mi je ok, a ima i Here) Garmin connect radi, no Strava uopće ne radi, možda da potražim neku stariju verziju? Sve u svemu, mobitel ovako na prvu je bomba, sve leti, 90hz ekran djeluje vrlo glatko, fotografije su ludilo, ali stvarno se nadam da će im se gapps opet omogućiti jer je nevjerojatno koliko je taj servis isprepleten s ostalim aplikacijama. |
Sta je EMUI 11 vec gore? Ja sam namjerno ugasio automatsko updateanje na svom jer znam da bi mi update sje*ao stvar, a ne da mi se ponovo zezat sa svime.
Moj je trenutno na 10.1.0.154. Ono sto meni ne radi savrseno su push notifikacije od dosta aplikacija, ali vec sam se navikao zivjeti s time, ionako ono sto mi je bitno provjeravam sam redovno. EDIT: Btw jedna od najdrazih stvari osim kamere, ekrana, baterije etc. mi je definitivno 3D face recognition, it just works sooo good :D |
Imaš alat i najnovije upute
https://forum.xda-developers.com/and...honor-t4180485 Poslano sa mog ELS-NX9 koristeći Tapatalk |
Citiraj:
Moja preporuka je browser Bromite koju je ustvari Chrome sa više privacy i ugrađen adblocker. Отправлено через Pixel 2 XL |
Za adblokanje na razini sustava možeš koristiti private DNS i nextdns.io
Jednom sam podesio account i white/black liste na nextdns sajtu, a kasnije na svim mobitelima upalim private DNS, unesem svoju adresu i evo 3-4 mobitela žive bez reklama da se ne moram niti misliti što se zbiva. "NextDNS can be used for free up to 300,000 queries each month, after which all features will be disabled temporarily until next month." U mom slučaju ne dođem niti do 200k. Prije toga sam koristio Blokadu i sl. appove. Ovo je po meni neki next level |
|
Kiwi browser koristim i amen,nešto ko Bromite od Dottorea
Probah te dns ad blockove i dobrim mlade kada mi samo iz briše oglas a ostavi veliko blank mjesto na siteu gdje se nalazio oglas. OCD jbiga. |
Jup, to su tipične karakteristike lošeg pristupa blokiranju addova.
|
Ovaj Adguard mislim. https://adguard.com/en/welcome.html
Taj odlično blokira i najmanje draina bateriju nego drugi appovi. Dugo nisa. Vidio reklame i niti veće rupe po stranici. Отправлено через Pixel 2 XL |
Brave
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Podijeliš svoju black listu da je copy/pastam? Ili ima negdje za c/p neke univerzalne black liste za poznate problematične sajtove ? Citiraj:
|
Jel usporava taj mextdns i da li blokira adse na youtube aplikaciji?
|
Citiraj:
https://vancedapp.com/ Skineš ovaj manager i s njim instaliraš sve. |
Jel opcija ako Donald Trump izgubi izbore da Google vrati na Huawei?
|
Citiraj:
Ima Huawei prečih problema od Gugla....npr nema čipova više |
Evo downgradeao sam firmware na 131 i sad idem instalirati gms, no zanima me da li mogu onda nadograditi na zadnju verziju fw-a?
|
Ja sam odustao od AdGuarda, Blokade i sličnih stvari jer je to sve presporo i ne baš pouzdano. Kad se otvara stranica s reklamom, uređaj očekuje tu reklamu, a DNS server ne reagira pa onda imaš hrpu time-outa kojih nisi ni svjestan. Često se dogodi da neke stranice neće učitati ili me baci u Japan što samo po sebi stvara dodatne probleme od hrpe hopova do regionalnih restrikcija. Pošto već imam NordVPN, bilo kakav dodatan VPN nije moguć pa sam samo stavio Cloudflare DNS-ove i uBlock Origin u Firefox i sve je prodisalo. Jednom kada uhvatim vremena, u cloudu ću instalirati Pi-hole, podići VPN i ne treba mi ništa više. Sad je jedino ograničenje CPU, a ne veza.
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Pixel, Samsung, par Huaweia prije bana nisam imao problema s Adguardom Отправлено через Pixel 2 XL |
Instalirao GMS preko Googlefiera, sve radi bez greške ovako na prvu: Gmail, Maps, Photos, Translate, Strava, Garmin... jedino što nisam mogao naći mogućnost da mi uveze kontakte iz Googlea pa sam ih prebacio sa Samsunga preko BT-a.
E sad, pitanje za milijun dolara - da li mogu upgradeati na 154 i zadržati funkcionalnost? |
Citiraj:
https://imgur.com/a/mQyn2Uk Reklame u browseru me najmanje brinu jer sam na Vivaldiju koji to sve po defaultu pojede. Just sayin /off |
Citiraj:
|
Skini non root verziju i lijepo stavi tako.
|
Iskljucis optimizaciju
Instaliras Ukljucis optimizaciju Reboot Instalirano na hrpu xiaomi i moj huawei |
Citiraj:
Poslano sa mog ELS-NX9 koristeći Tapatalk |
Eto, sada će napraviti vlastitu tvornicu čipova da bi se riješili ovisnosti o drugima
https://www.index.hr/vijesti/clanak/...a/2226728.aspx |
To vjerojatno ide za serversku opremu. Litografiju za niske nodove je gotovo nemoguće složiti bez zapadne(sa USA patentima)tehnologije.
U svakom slučaju želim im svu sreću ovog svijeta. |
Samsungu ne treba zapadna tehnologija. Sve sami rade. I Huawei će za jedno deset godina 😒
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 06:52. |