![]() |
Ne znam, kad bolje razmislim, radije ostanem na t-comu pa imam mogućnost dić na 10 Mbit za dodatnih 30 kn kad mi se prohtije. A razlika u cijeni će mi se opet vratiti kroz neki njihov poklon. Čekam infrastrukturu, ovo mi nema nekog smisla zasad.
|
da, radi se o koristenju t-com infrastrukture. To je npr kod iskona "bijela zona" usluga.
S time da postoje dvije varijante, prva gdje se t-comu treba placati telefon a ostalo drugom operateru i druga gdje se sve placa operateru a onda on t-comu proslijedi sto treba. |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Citiraj:
|
Citiraj:
Pitao sluzbu, nista novog nije bilo u odgovoru Citiraj:
|
Da bi mogli graditi opticku mrezu u nekom naselju-kvartu moraju HAKOMU dostaviti "Objava o namjeri gradnje svjetlovodne distribucijske mreže" pa su tako na stranicama HAKOMA objavljene za sljedeca naselja, dio je napravljen i pusten u rad a dio je upravo u tijeku izgradnje.
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
trebao bih sada savjet što se tiče ranije spomenute situacije oko novog korisnika Amisa (mene)
jučer je bio vanjski (T-COM) i budući da nije bilo nikoga osim žene doma, nije ništa napravio. u potkrovlju sam, pa nije imao lojtre da pogleda kutiju ispod krova (nad knaufom), pa mu je vuna smetala, i na kraju otišao bez da je ženi dao ikakvu konkretnu informaciju osim: "od toga neće biti ništa" jutros me zvao taj isti da je sada ponio lojtre, pa da bi došao to ponovno pogledati. izašao sam s posla prije nekih pola sata da bih bio doma i da osobno vidim u čemu je stvar. dakle, sada se popeo gore, skinuo gornji dio kutije i nakon 10ak sekundi mi rekao kako nema slobodne parice. krenuo se spremati, a ja ga gledam u čudu - reko: što to znači točno - veli kako su sve parice iskorištene i da nema mogućnosti interneta na toj lokaciji. na pitanje što dalje - ne zna. na pitanje kome se mogu obratiti - ne zna. vidjeti ću sa prodajnim predstavnikom T-Coma kod nas u firmi, ali me isto tako zanimaju i osobna iskustva - što i kako dalje u tom slučaju. |
Citiraj:
|
Živim na Vrbanimai neki dan dosli tip i zenska i nude optiku 20/10 mbps za 100 kn mjesečno,(prvih 12 mjeseci) sto zvuči odlično. Cimer koji je valjda radio u svim tehničkim službama naših ISP-a, kaze da je sa optikom uvijek bilo vise problema nego sa paricama/koaksijalcem. Kakva su konkretno iskustva sa Amis optikom? Nisam uspio nać koji se router dobije sa optikom?
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Zaključak je naravno subjektivan, jer konkretnih brojeva nemam. |
jel ima kakvih informacija o VDSL-u za nas smrtnike koji nećemo tako skoro dobit optiku?
|
Citiraj:
Mada u zadnje vrijeme imam podosta problema što se tiče IPTV-a i net-a, zna se zblesirat jednom dnevno (a do tada sveukupno otkad imam amis usluga mi se zbloksala 2-3 puta) tak da možda nešto prčkaju po centrali pa uskoro izađu s novostima oko VDSL-a :goood: |
a trebalo bi svaki dan to van, ne znam što čekaju i gdje je zapelo.
|
U ponedjeljak mi dolaze izvesti optiku po stanu. Međutim vertikala na koju me priključuju je stala na prvom katu i dalje nisu izvodili priključak do telekomunikacijskog šahta ispred zgrade. Tako da konačno spajanje na optiku može trajat još ohoho!
|
Neki dan pisao mail da pitam kad ce spajati u Trnskom (jer sam im zahtjev za spajanje poslao jos 01.08.), iz Amis infa nazvali me na mobitel i zamolili da se strpim jos neko vrijeme i da bi do zime trebao biti spojen. Po naselju se nevide neke aktivnosti po sahtima i cijevima DTK, a u zgradu jos nisu ni virnuli.
|
Da li neko ima kakve informacije kada bi Amis mogao početi davati svoje usluge u Rijeci? Hvala na odgovorima :D Prebacit ću se kod sigurno kada to bude moguće :chears:
|
Za privatne korisnike vrlo vjerojatno nikada, preskupi su medugradski linkovi.
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
O Internet linkovima da ne pričam, to je danas jako jeftino. Ostale bitne stvari su tu nemjerljivo skuplje. |
Jel ima netko na zapadnom dijelu ZG opakih problema sa Amis 3u1 paketom?
Odjednom brzinu ne mogu postići ni približno, ping šeta stravično, čak i mnogi programi na TV-u trzakaju. Do prije tjedan dana je sve bilo OK. Od 20Mbps mogućih, pušteno je stabilnih 17-ak - ali brzine više ne idu preko 10-11, sa oba prijemnika ugašena i ugašenim wireless interfaceom. Modem je Elconov ovaj novi koji daju, osim što izbacuje totalne nebulozne vrijednosti za DSL link (tipa S/N margine su po 80-90dB itd.) izgleda kao da radi normalno. Naravno prijavljivano je, no uz X bezuspješnih resetiranja, tvorničkih postavki, pa i promjena kabela - za sada nema pomoći. Itko? |
Nemam 3u1 ali puno ljudi ima probleme, svako malo imaju radove neke, očito rade na vdslu
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 02:00. |