PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Operativni sustavi (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=36)
-   -   Windows 10 - info, how-to, pitanja, novosti, savjeti... (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=263544)

alen.s 06.12.2019. 11:59

Citiraj:

Autor mkey (Post 3361273)
Negdje se tu na forumu nedavno spominjala neka (pouzdana?) metaoda za ubit ili makar više nego privremeno onemogućit windows update. Imate li kakvu preporuku?

Probao sam blokirat servis i podesio sam neku vezanu vrijednost u registry ali naravno windows update jaše dalje. Ovaj zadnji update stalno ubija virtualnu mašinu na poslu, treba ga nekako onemogućit.

win+r
gpedit.msc

https://i.postimg.cc/yxNkvYQv/image.png

https://i.postimg.cc/DwSpRr4K/image.png

"1903" je bio glavni krivac zbog kojeg sam ugasio update...dvaput san ga "pustija" i dvaput vraca predhodnu verziju windowsa....toliko o tome...na ovim winsima san ima oko godinu dana i sve radi ko sat (x64 enterprise, ne koristim nikakav AV osim mbam jednom mjesečno, ublock origin i jako veliki "hosts" file)

https://i.postimg.cc/RZftyhd0/image.png

https://someonewhocares.org/hosts/

Igor_Zg 06.12.2019. 12:01

jesi siguran da nemas neki hardware problem?
moguće, ali ako boot-a sa usb-a ubuntu live - ne bi rekao (izvadio GPU za svaki slučaj)

jesi probo na drugi disk ako se radi o desktopu?
izštekao diskove, boota ubuntu i win bi se trebali naload-ati u RAM pa ti u instalaciji kaže da nemaš diskova ali ne dođe do toga već se dobije bsod sa errorom gore spomenutim

iskljuci ona s*anja od fast bootova, UEFI,a, i sl.
ne znam je li ima kakva caka ili uputa kako to točno treba izgledati, sve i svašta sam probao po tom pitanju
MBO je: asus maximus VI impact

ukljuci AHCI, a ne IDE/RAID.
ne sjećam se te postavke, budem provjerio

SATA kabel ok? probaj drugi, probaj u drugi kanal ubost, ako ga imas.
kak sam i gore pisao, mislim da nema veze

probaj sa DVD-a ako imas citac i ako ti stane instalacija (nemam pojma dal je moguce kod w10).
nemam...

nadi neki od drugih toolo-va osim rufusa za napravit boot usb (nemam pojma koji i dali postoje).
koristio sam tool od microsofta službeni - ak neće sa njime, neće sa niti jednim a probao i sa rufusom

edit: sad se sjetih. da ti nije prastari neki SSD? evo realworld story, nedavno frendu na novi komp (insta maticna i proc ko kod mene) probao stavit win10 i stalno problem, nece i nece, ili ide instalacija sporo pa stane. na kraju ispalo da ne zeli instalirat na neki stari SSD, cini mi se intel. problai na novi BX500 i proslo sve iz prve turbo brzo.

a bili su win 10 gore....
i opet se vraćamo na to da neće ni doći u instalaciju i tek sad napominjem u opcije repair ili nekaj sl.

Overclock 06.12.2019. 12:15

Pošto su mi nasilno (na)metnuti winDowns 10 u okolinu koja skupo naplaćuje probleme, imam moralnu obavezu podijeliti rješenje problema update-a i drivera.

Radi se o win 10 enterprise LTSC, koji kao i professional, nakon blokade update servisa i gašenja svih updatea u group policy (driver included), samovoljno rade blokirani update.

Nakon 3 mj. skoro svakodnevnog korištenja, nije prošao niti jedan windows update, niti je bilo promjene važnijih drivera. Procedura koja radi u mom slučaju:
1. Gašenje update servisa i disable update na svemu u group policy.
2. Instalacija O&O ShutUp10, obavezno napraviti win checkpoint jer prvo pokretanje često shebe win start, a nakon toga gašenje svega što nije nužno za rad.

Ova verzija windowsa nudi i 3. korak, a to je unified write filter, nasljednik ewfmgr-a koji je vrhunski radil svoju zadaću, ali s manama. UWF sprječava sve zapise na zadani volume (disk/particiju) i ne zadaje glavobolje vezane za date/time probleme od prethodnika. Nakon restarta, volume ostaje u stanju na kojem je napravljen zadnji commit (zapis). Mana mu je kaj troši RAM za sve podatke namijenjene zaštićenom volumeu, tak da prosječni korisnik treba bar 8gb ram, poželjno 16gb, a za duševni mir 32gb (gdje se u prosjeku koristi 12gb) :D

domy_os 07.12.2019. 08:09

Ja sam sebi update ubio preko firewalla, doma na privatnoj mreži sam stavio da radi update, a kad odem na put mi sve mreže budu na public i ne želim da se išta skida jer skupo plaćam internet u roamingu. Radi bez problema, po 6 mjeseci budem bez ikakvih updatea. Nisam stavljao nikakve third party aplikacije niti ubijao servise, nema potrebe, ovo radi automatski.

mkey 07.12.2019. 10:18

Hvala na svim sugestijama, đeronimo nemoj da se ljutiš :D

Na kraju smo i "ubili" preko group policy, vidjet ćemo koliko će to trajat. Malo su zaguljene sigurnosne prilike u mreži u kojoj se nalazi ta virtualka pa nisam siguran što možemo/smijemo primjenjivat.

Mašina koristi isto nekakav spešul vpn, treba vidjet kako bi to reagiralo da se network postavi na public. Pretpostavljam da to ne bi imalo utjecaja na RDP, moram se malo informirat.

UWF se čini kao super stvar, to nisam znao, ali tehnički je neizvedivo jer i tako kuburimo s memorijom, bude i preko 20 korisnika na 16GB RAMa, ne može to samo tako :D

tun3 07.12.2019. 10:31

Citiraj:

Autor geronimo_2 (Post 3361443)
iskljuci ona s*anja od fast bootova, UEFI,a, i sl.

Ako napraviš bootabilni medij ili image sa MS creation toolom neće ga bootat ako nije UEFI, isprobano na više HP desktopa i laptopa.

geronimo_2 07.12.2019. 11:57

Citiraj:

Autor mkey (Post 3361703)
Hvala na svim sugestijama, đeronimo nemoj da se ljutiš :D

Na kraju smo i "ubili" preko group policy, vidjet ćemo koliko će to trajat. Malo su zaguljene sigurnosne prilike u mreži u kojoj se nalazi ta virtualka pa nisam siguran što možemo/smijemo primjenjivat.

Mašina koristi isto nekakav spešul vpn, treba vidjet kako bi to reagiralo da se network postavi na public. Pretpostavljam da to ne bi imalo utjecaja na RDP, moram se malo informirat.

UWF se čini kao super stvar, to nisam znao, ali tehnički je neizvedivo jer i tako kuburimo s memorijom, bude i preko 20 korisnika na 16GB RAMa, ne može to samo tako :D

a sto bi se ljutio brate mili. tu smo da razmjenjujemo znanje i misljenja.
kolko sam ja pohvatao tokom istrazivanja, da preko group policy-a to ne dela kako treba i zato nisam od prve krenuo tim putem. dal je zaista tako nemam pojma.
meni se sledgehammer+WUMGR svida i njih koristim za sad. iako jos uvjek doticni komp ne drzim stalno na netu jer mi je iskljucivo za gejming tak da mi ni nije potrebno spojeno na net. vidjet cemo kako ce to sve ic kad/ako ga jednog dana prikljucim na mrezu 24/7.
:chears:

mkey 07.12.2019. 14:36

Ma zajebano je to stvarno, koliko problema mogu uzrokovat svojim retardiranim ponašanjem i to tako olako prihvatit, pa da ti stane pamet.

dada-as 09.12.2019. 16:04

Kako ovi dealaju te windows licence na ebayu? Kak tak jeftino to salju? Jel to traje odredjeno vrijeme ili najednom licenca moze biti deaktivirana? Jel netko znade kako oni imaju te keyeve?

hakija 09.12.2019. 20:14

https://www.google.com/amp/s/www.the...-they-work/amp

Mislim da je bio i opsirniji clanak na bug.hr

Zaključak, neka siva zona ni da ni ne

Sent from my starship using subspace comms

mkey 09.12.2019. 20:42

Mislim da MS ide na masovni data mining tako da im nije toliko bitna licenca.

dada-as 09.12.2019. 20:47

Ovaj clanak je napisan kao da su ga pisali Indijci iz sluma. Znaci ako kupim prek ebaya neznam kakav key imam i koliko dugo ce da radi. Dobro vidjet cemo. Samo mi nije jasno kako key moze biti pirated. Pise u clanku nabrojano lijepo da ima raznih keyeva, student, mak, kms oem i tako i kaze pirated version. Da nisu to ti keyevi?

dadoremix 09.12.2019. 20:58

kupi i uživaj
key bude life time radio na toj matičnoj i adio
updejtaš do mile volje
kupi i office
sve bude ok.. a ponekad budes i dobio povrat pare, a da nisi ništa napravio, jer su eliminirali prodavača na ebay-u

dada-as 09.12.2019. 21:01

Pa da, ako mogu ro prodavat na ebayu onda vjerojatno imaju neku dozvolu ili su kao sto kazete u nekoj sivoj zoni...

Max_Damage 09.12.2019. 22:47

Koliko sam ja kupil keyeva na ebayu, ne znam više.. Od win 10, nod32, malwarebytes... Zasad sve frca ko po loju

Hombre 19.12.2019. 22:31

Citiraj:

Autor pogi (Post 3349516)
Ne kužim kako OEM i retail CD key mogu kod nekih koštati jednako?

Naravno da mogu. Cijena praznog CDa je ista, a što zna glupi komad plastike što se na njemu nalazi :D

Hombre 10.01.2020. 19:44

Za divno čudo i meni se dogodio problem s Win 10
Skinuo sam Win Creation Tool, gurnuo USB stick od 128GB i na kraju provjere snimljenog mi piše da to ne može instalirati na moj kompjuter.
Pa sam uzeo Ubuntu live i zbrisao Win pa ubo USB, počela instalacija ali i stala jer kaže da na USB nema drivera i da bez njih neće dalje. Istina da mi je Internet tada bio isključen da izbjegnem nakaradna imena usera ali ne znam je li to prilikom instalacije pokupi s Interneta ili je zbilja neka greška.

domy_os 10.01.2020. 20:03

Stariji UEFI ne rade sa NTFS-om i toliko velikim stickovima. Znači, trebaš stick do 32 GB u FAT32 formatu ili koristi neki drugi tool za napraviti stick. Kod mene E2B radi na 256 GB sticku na svakom PC-u unatrag 10 godina.

santos 11.01.2020. 15:06

pozz ekipa. trebam pomoc oko nekih postavki... uzeo zenbooka i ko za vraga, win 10 na hrvatskom. odem u postavke, normalno nema nijedan drugi jezik za odabrat... skidam sa storea engleski, restartam lap, i sad je na engleskom, ali ne sve, oko 50%, dio i dalje na hrvatskom... npr upisem windows update u trazilicu i rezultate mi baca pola pola, hrvatski i engleski... gdje slozit u opcijama da sve bude na engleskom?

Nikky 11.01.2020. 15:56

Možda je lakše i brže opali reinstall s time da paziš da ti je sve postavljeno na eng ?
Kasnije samo dodaš drugi Hr keyboard leyout.

dadoremix 11.01.2020. 16:19

tako i ja kontra, kupio za frenda laptop, pa mu prodavač nafrljio eng edit
ajd da bacim na hrv, isto je pola pola
očito treba clean install

santos 11.01.2020. 17:09

ma kvaka je da laptop origigi dolazi s windowsima, a na poledjini ne vidim cd key... pa sad ne znam kak sta :stoopid:

kasko 11.01.2020. 17:13

Pa w10 ce se automatski reaktivirati nakon instalacije

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

Nikky 11.01.2020. 17:18

w10 ce se automatski reaktivirati nakon instalacije > key je upisan u UEFI / Bios - u,
samo ti opali reinstall (sve iz početka).

santos 11.01.2020. 17:24

onda ok. :)

malo researcham i vidim da gro ljudi ima s tim problem, pokusao sam postavke iz linka applyati ali nece.

jedan korisnik navodi da problem ima veze sa w10 home editionom, da apgrejd na pro to rjesava...

https://answers.microsoft.com/en-us/...5-9b69f37eb678

btw imao sam zanimljiv rezultat pretrage u microsoft edgeu dok sam upisao download google chrome

https://ibb.co/yQSQ9sL

ocito microsoftu jos nije dosta placanja penale za svoj browser :lol2:

The Exiled 11.01.2020. 17:36

Prilikom (re)instalacije ovaj put odaberi ENG za display jezik, tak da se sve aplikacije prikazuju na tom jeziku, CRO za regiju (mada i ENG bude OK), ali svakak složi STANDARD za layout tipkovnice i nemoj dodavati neki drugi ili treći mada ti nudi - samo zanemari. Nakon toga, prilikom prvog logiranja u OS, lako posložiš QWERTY umjesto QWERTZ tipkovnice i to je to. Svakak provjeri, odnosno isključi opciju da aplikacije na temelju regije ili jezika tipkovnice automatski skidaju pripadajući jezični paket, jer se budeš u roku 5min na netu našel u istoj situaciji di je sve zbrda-zdola na dva (ENG-CRO) jezika.:)

Lewis 11.01.2020. 17:51

Ma to je neka M$ brljotina u win 10 opcenito.
Meni sa win 10pro do verzije 1809 je sve bilo na engleski, nakon updatea (koji sam odgadjao kolko sam mogo) na 19×× dogadja mi se da sad nepise vise starting windows i upgrading nego je taj dio na HR, isto tako end task u task manageru i not responsing je na hrvatski.
Prije je bilo sve na engleski.
Za sad jos nije promjenjen explorer na srecu i programi su svi dalje na eng pa nisam cackao ali 99% sam suguran da to win update se pravi pametan i tako razj... nesto u postavkama sto ga niko nije trazio :(.

santos 11.01.2020. 18:09

Citiraj:

Autor Lewis (Post 3370549)
Meni sa win 10pro do verzije 1809 je sve bilo na engleski, nakon updatea (koji sam odgadjao kolko sam mogo) na 19×× dogadja mi se da sad nepise vise starting windows i upgrading nego je taj dio na HR, isto tako end task u task manageru i not responsing je na hrvatski.
Za sad jos nije promjenjen explorer na srecu i programi su svi dalje na eng pa nisam cackao ali 99% sam suguran da to win update se pravi pametan i tako razj... nesto u postavkama sto ga niko nije trazio :(.

upravo iz tog razloga sam odgadjao prelazak na win10 (na destkopu imam 8.1), jer mi se ne svidja ta autonomija OS-a da on odlucuje sta ce instalirat od tako nekih stvari, bez da pita usera...

domy_os 11.01.2020. 20:23

Kod mene je pod preferred languages samo engleski i više nemam tih problema. Kad sam tu imao ispod još i hrvatski, onda je bilo sličnih pizdarija.

kasko 11.01.2020. 20:58

Citiraj:

Autor Lewis (Post 3370549)

Svi ti problemi ne postoje na windows serveru, usto mi se cini stabilniji (makar bi i to mogla biti posljedica ne-updateanja na neprovjerene updateove).

Lewis 12.01.2020. 01:20

Citiraj:

Autor kasko (Post 3370592)
Svi ti problemi ne postoje na windows serveru, usto mi se cini stabilniji (makar bi i to mogla biti posljedica ne-updateanja na neprovjerene updateove).

Ja updejtam samo kad moram, cak sam instalirao i one neke 3rd party programe koji sprjecavaju updateove ali nakon nekog vremena dodje kad ni registry hack vise nefuncionira pa moras updejtati :(. Uzas.

Prvo sam godinu i pol bio na prvoj verziji 1703 dok me nije natjeralo na 1809 (doslovno se komp restartao bez pitanja u pola posla i onda 45 minuta je bilo "windows is now updating, please do not turn of..." tada sam poludio (bio sam u sred projekta) i onda 10 minuta bio na vezi sa Microsoftom na 0800 300 300 i spominjo ima dosta rodbine :).

Hombre 15.01.2020. 06:26

Nakon stoljeća backupa, kloniranja... napravio sam novu instalaciju. Radi i 128GB stick samo mora biti FAT.
Nakon što sam se opekao s account name koje ima samo pet slova, na netu sam pročitao da Win tako rade I da sami uzmu prvih pet karaktera koje si ukucao prilikom aktivacije ali i to da treba isključiti net pustio me da složim željeni username s neograničenim kukanjem zašto ne MS account ali ja sam bio odlučan i sve radi. S tim da se pojavio problem gdje sam ga najmanje očekivao.
Slova na desktopu, u menijima, u browseru su tanka za poludit iako sam probao Tahomu, Verdanu... i to, pogotovo u browseru izgledaju kao da su izjedena u nekoj kiselini pa su na nekim dijelovima tanja, na nekim deblja. To uopće ne sliči na TTF, a ako stavim Bold neprirodno su debela.
Opet na starom disku s prastarom instalacijom sve bude u redu i u ovoj situaciji snalazim se ko mlada prvi put u kuhinji. Očito je smicalica od Win 10 i osveta što nisam uzeo MS account :D ali treba mi neko rješenje jer u Total Commanderu jedva čitam koliko su tanka iako sam mijenjao font, mijenjao sistemski font ostaju tanka i kržljava, a opet ako stavim Bold predebela su.

kasko 15.01.2020. 09:44

Citiraj:

Autor Lewis (Post 3370649)
Ja updejtam samo kad moram, cak sam instalirao i one neke 3rd party programe koji sprjecavaju updateove ali nakon nekog vremena dodje kad ni registry hack vise nefuncionira pa moras updejtati :(. Uzas.

Prvo sam godinu i pol bio na prvoj verziji 1703 dok me nije natjeralo na 1809 (doslovno se komp restartao bez pitanja u pola posla i onda 45 minuta je bilo "windows is now updating, please do not turn of..." tada sam poludio (bio sam u sred projekta) i onda 10 minuta bio na vezi sa Microsoftom na 0800 300 300 i spominjo ima dosta rodbine :).

Pokusaj s serverom 2016/2019.

santos 15.01.2020. 10:14

Citiraj:

Autor Hombre (Post 3371449)
Nakon stoljeća backupa, kloniranja... napravio sam novu instalaciju. Radi i 128GB stick samo mora biti FAT.
Nakon što sam se opekao s account name koje ima samo pet slova, na netu sam pročitao da Win tako rade I da sami uzmu prvih pet karaktera koje si ukucao prilikom aktivacije ali i to da treba isključiti net pustio me da složim željeni username s neograničenim kukanjem zašto ne MS account ali ja sam bio odlučan i sve radi. S tim da se pojavio problem gdje sam ga najmanje očekivao.
Slova na desktopu, u menijima, u browseru su tanka za poludit iako sam probao Tahomu, Verdanu... i to, pogotovo u browseru izgledaju kao da su izjedena u nekoj kiselini pa su na nekim dijelovima tanja, na nekim deblja. To uopće ne sliči na TTF, a ako stavim Bold neprirodno su debela.
Opet na starom disku s prastarom instalacijom sve bude u redu i u ovoj situaciji snalazim se ko mlada prvi put u kuhinji. Očito je smicalica od Win 10 i osveta što nisam uzeo MS account :D ali treba mi neko rješenje jer u Total Commanderu jedva čitam koliko su tanka iako sam mijenjao font, mijenjao sistemski font ostaju tanka i kržljava, a opet ako stavim Bold predebela su.

daj screenshot... prvi put cujem za ovako nesto....

calypso 15.01.2020. 11:29

Citiraj:

Autor Hombre (Post 3371449)

Jesi siguran da imas ispravnu rezoluciju slozenu? Ovakve stvari se desavaju ako imas krivu rezoluciju...

Druga opcija je da se poigras sa skaliranjem (DPI Fix)...

http://windows10-dpi-fix.xpexplorer.com/ za pocetak pa vidi ako ti radi...

Hombre 15.01.2020. 14:56

1 privitaka
Citiraj:

Autor calypso (Post 3371521)
Jesi siguran da imas ispravnu rezoluciju slozenu? Ovakve stvari se desavaju ako imas krivu rezoluciju...

Druga opcija je da se poigras sa skaliranjem (DPI Fix)...
http://windows10-dpi-fix.xpexplorer.com/ za pocetak pa vidi ako ti radi...

Pokušao sam i ne mogu se pohvaliti da vidm neku razliku.
Inače najljepše je što ponegdje font bude dobar dok negdje ne i to je najgori problem kada negdje radi, a negdje ne

Inače:
Start/Settings/System/Display pokazuje 1920x1080 kako treba i biti jer je monitor 23" i baš te rezolucije. Ponešto se razumijem u te fontove jer sam godinama radio grafičku pripremu tiska na Mac i PC i dan danas mi je ispod tipkovnice tipometar.
Sami Win u svojim Settings pokazuju pravi font i ispravno ga pokazuju ali Total Commander, Firefox... drugo još nisam ni gledao. Sami Firefox u Bookmarks ima nešto što slići na tanušni Times New Roman ali to se da izmjeniti u postavkama od Firefoxa i tek moram vidjeti kako će raditi.
Obzirom da sam se nainstalirao Windowsa jer PC imam od 1990. dok sam već 1992. brinuo o desetak računala u jednoj firmi gdje su na njima radili tek priučeni pa sam se nagledao svega i svačega ali ovako nešto zaista nikad nisam vidio.
Dobro. Nije greda. Najbolji prijatelj mi ima neku prastaru instalaciju, a 500Mbp/s i SSD čuda rade kad nešto veliko treba napraviti Update. Naravno da ih ima još koji bi mi rado ustupili svoje instalacijske ali već 4 godine ne izlazim iz kuće i jedino kad negdje idem je kad me vode u bolnicu.
Dobro sam se sjetio. I ti drugi imaju telefon :D
Kompjuter i browser su mi esencijalni jer već dugo vremena ne mogu gledati TV pa, na opću radost kontrolora koji me redovito godišnje posjećuju TV nemam, a nemam ni radio jer jednostavno TV ne mogu gledati ni radio slušati ali zato mogu ponekad satima monotono kucanje Anthorna na 60KHz ili DCF na 77,5 i kako to mogu prava je misterija. I mogu ponešto pogledati pa i pročitati na kompjuteru. Ne mogu plakati ni smijati se. U zadnjih 15 godina pokopao sam oca i majku da nisam suzu pustio. Spuštaju mi najdražu majku u grob, svi nariču, a ja ko da mi čitaš politički referat. Općenito na vijesti o nesrećama gdje se ljudi zgražaju potpuno sam neosjetljiv. Ne mogu čitati uključujući najdražeg Gospodara prstenova kojeg sam pročitao tisuću puta i to davno prije prije je snimljen film koji je po meni smeće, ne mogu čitati novine, postoje periodi kada nisam u stanju platiti režijske račune preko E bankinga nego molim brata da mi ih klasično plati, periodično ne osjećam glad i žeđ i da nije pismenog upozorenja da moram piti i jesti jer sam svjestan da bih inače umro, a kad bude još gore onda me brat hrani pire krompirom kao malu bebu. Ne zna čovjek što gubi dok ne izgubi.
I naravno opet zam zastranio ali koga svrbi taj se češe, a mene ćeše ko da imam buha ko čopor pasa lutalica.
Netko je tražio screenshot pa sam uzeo baš iz Firefox Help_a gdje je najbolje baš u samom textu vidljivo pa ga evo. Privitak 21851

Akhmmm! Baš sam pogledao svoj attach i uopće ne liči na ono što vidim u stvarnosti na monitoru ali ako malo bolje pogledate tekst vidjet će te da su neka slova dijelom tamnija kao da je Bold dok je sam drugi dio slova svijetliji i onaj tamniji dio slova izgleda normalno dok oni svjetliji je nekako anorexičan..

calypso 15.01.2020. 15:27

Citiraj:

Autor Hombre (Post 3371606)
pripremu tiska na Mac i PC i dan danas mi je ispod tipkovnice tipometar.
Sami Win u svojim Settings pokazuju pravi font i ispravno ga pokazuju ali Total Commander, Firefox... drugo još nisam ni gledao

To bi mogao biti problem sa DPIjem jer je to opcepoznati problem za Windows10, cak i Windowsi negdje nude mogucnost da ti to automatski srede... Instaliraj onaj tool koji sam ti poslao pa vidi ako mozes sa time ista srediti...

Stipest 15.01.2020. 16:05

Ima li tko neku provjerenu stranicu za kupiti ključ za win 10 pro? Na računulu su već instalirani win 10 pro, ali nisu aktivirani.
Hvala

Mommistake 15.01.2020. 16:57

Legalno ili privatno (siva zona)?

Ako siva:
https://www.ebay.com/itm/Microsoft-W...gAAOSwTeJd6Hc0
30kn

domy_os 15.01.2020. 17:31

Citiraj:

Autor calypso (Post 3371616)
To bi mogao biti problem sa DPIjem jer je to opcepoznati problem za Windows10, cak i Windowsi negdje nude mogucnost da ti to automatski srede... Instaliraj onaj tool koji sam ti poslao pa vidi ako mozes sa time ista srediti...

Ali skaliranje je i u 1909 katastrofa, od Windows Explorera gdje imaš nekoliko različitih fontova, neki se na 14" u 1080p jedva vide, do MMC-a i određenih aplikacija koje su mutne da te glava zaboli, ne može se uopće raditi. Onda nakon nekog vremena popizdim i sjednem pred 27" u 1080p gdje nema nikakvog skaliranja jer nema potrebe i bude milina za raditi. Ne znam što čekaju s tim i zašto konačno ne riješe.

EDIT: Testirao sam tool što si poslao i opet banana. Na Win 8.1 100% mi je definitivno sve presitno, na 125% bi bilo OK da mi na nekim mjestima nisu slova i ikone odrezane pa gadno izgleda, ali mi se sve čini oštro. Na 150% nema rezanja ikona i slova, ali je opet sve mutno. :(

Sva vremena su GMT +2. Sada je 18:01.