PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Svaštara (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=29)
-   -   Dobra klima (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=70805)

OuttaControl 20.06.2024. 17:13

Dada, moja je ispod balkona al prema jugozapadu, i kad puse jugo onda vjerojatno nosi prašinu i ko zna što ne, dok susjedu koja je bas na drugoj strani od moje, niti nakon 15 godina ne izgleda tako.

Colop 20.06.2024. 19:10

1 privitaka
Jel itko ikad vidio ovako prljav filter?
Privitak 27434

Sat vremenq se prao i strugao filter , i dva Zap spreja se potrošilo na dezinfekciju jedinice

Poslano sa mog REA-NX9 koristeći Tapatalk

webstartm 20.06.2024. 19:11

Uhh smells like smoking area :D Užas.
Ne, čistim svoje 2-3 puta na godinu

Colop 20.06.2024. 19:35

Citiraj:

Autor webstartm (Post 3748373)
Uhh smells like smoking area :D Užas.
Ne, čistim svoje 2-3 puta na godinu

Misliš da je to od pušenja?
Koliko godina se to onda nije čistilo?
Nisam imao privilegiju ribati ovaj filter gore, rečeno mi je da je bilo kao blato.
Ja sam poslje došao sa dva spreja za čišćenje klime, bogme sam oba potrošio.

xlr 20.06.2024. 21:09

Ovo nije dugo cisceno. Jup, pusenje + ako koriste grijanje na plin ili kuhaju na plin. Daikin kod mojih doma izgleda slicno jer em je u dnevnom/kuhinji em cale pusi ko turcin. Lik koji mu svake godine cisti klime se lijepo oznoji na njoj. Druga klima u sobi gdje se ne pusi nije ni blizu takva. Daikin je izvana sav zuckast nakon oko 4-5 godina. Lik takodjer svake godine pere plastike, al jbga.

Lewis 21.06.2024. 00:02

Citiraj:

Autor Colop (Post 3748372)
Jel itko ikad vidio ovako prljav filter?
Privitak 27434

Sat vremenq se prao i strugao filter , i dva Zap spreja se potrošilo na dezinfekciju jedinice

Bas lijepo izgleda, kao da kreces Vrcati med :D

OuttaControl 21.06.2024. 00:56

Za drugi put, sanitol kuhinjski odmascivac, pospricas, pustis 5 min, i samo isperes

https://www.tonerpartner.hr/sanytol-...00-ml-41835hr/

Colop 21.06.2024. 08:12

Citiraj:

Autor OuttaControl (Post 3748445)
Za drugi put, sanitol kuhinjski odmascivac, pospricas, pustis 5 min, i samo isperes

https://www.tonerpartner.hr/sanytol-...00-ml-41835hr/

neće biti drugog puta, ovo je klima u stanu kojeg sam kupio, očekujem da prijašnji vlasnici završe sa legionelom u bolnici s obzirom na stanje filtera :D

Al hvala na savjetu za odmašćivač, pretpostavljam da se moze iskoristiti za metalne dijelove od nape.

OuttaControl 21.06.2024. 09:56

Pa iskreno da ti kazem, ja to ubacim u perilicu posuđa, al nevidim zasto se nebi moglo koristit i za to...

Colop 21.06.2024. 10:20

Citiraj:

Autor OuttaControl (Post 3748477)
Pa iskreno da ti kazem, ja to ubacim u perilicu posuđa, al nevidim zasto se nebi moglo koristit i za to...

Probao sam, ali nije to to, nakon periflice postoji neki kao film ili vosak po tim metalnim dijelovima nape.

tiki66 21.06.2024. 11:58

Citiraj:

Autor Colop (Post 3748458)
neće biti drugog puta, ovo je klima u stanu kojeg sam kupio, očekujem da prijašnji vlasnici završe sa legionelom u bolnici s obzirom na stanje filtera :D

Vjerojatno će ti to i dalje smrdit po duhanu, trebalo bi tu klimu cijelu razmontirati i detaljno počistiti...

xlr 21.06.2024. 12:33

E da, ocistiti i iznutra. Nisam spomenuo u proslom postu, taj Daikin prolazi tretman rastavljanja i kupanja u kadi s kemikalijama i ispiranje kompresorom. Ne samo filter. Klima bude ko nova, to stoji, ja osobno ne osjecam da ista smrdi iz nje.

Kad klima tako izgleda, kakvog li je mirisa ostatak stana? :)

Colop 21.06.2024. 16:06

Citiraj:

Autor tiki66 (Post 3748508)
Vjerojatno će ti to i dalje smrdit po duhanu, trebalo bi tu klimu cijelu razmontirati i detaljno počistiti...

a usisalo se sve, i potrošilo
boca ovoga:

https://www.termol.hr/zep-foaming-co...ari-600ml.aspx
+
boca ovoga:
https://www.bauhaus.hr/pribor-za-kli...c-a/p/25376254

Nakon toga smo se napokon usudili upaliti klimu, i ništa nije smrdilo.
Ja sam nepušač, tako da sam ja još posebno osjetljiv na mirise.

Citiraj:

Autor xlr (Post 3748512)
E da, ocistiti i iznutra. Nisam spomenuo u proslom postu, taj Daikin prolazi tretman rastavljanja i kupanja u kadi s kemikalijama i ispiranje kompresorom. Ne samo filter. Klima bude ko nova, to stoji, ja osobno ne osjecam da ista smrdi iz nje.

Kad klima tako izgleda, kakvog li je mirisa ostatak stana? :)

Zapravo ostatak stana renoviran, prozori bili otvoreni 2-3 mjeseca dok se renoviralo, ništa se ne osjeti.

Amdejac 22.06.2024. 16:17

U ponedjeljak majstor ugradio klimu. Malo se otelio jer je po lojtri dizao vanjsku jedinicu od 45 kila. Prezadovoljan sam. Hisense KA50BS0E, 5kw hlađenje, 5.5kw grijanje. Bez problema ohladi 50 kvadrata potkrovlja, a kad otvorim vrata hladni zrak padne dole i ohladi i 50 kvadrata prizemlja. 1080 eura sa montažom

https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...53ab22cc88.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/202...0f476482b1.jpg

Tajl3r 23.06.2024. 00:24

Kako je retardiran ovaj gree i app njihov nema sanse se spojit preko app/a nema sta nisam proba, zakomplicirali idiotizam zestok ,daikin za minut,midea za minut ,lg za minut posla a ovo boze sacuvaj .
Prije mjesec dana sam isto spojio pola sata trebalo i sad kad se sve eto spletom 'ruter novi' okolnosti nema sanse vise .

Radi novi akount brisi stari nece,nemoj na 5 g oke sve na 2.4ghz nece,nece na bluetooth nece na wifi, nece ni na drugi mob. ma mrs jbt.

Sent from my SM-S918B using Tapatalk

the chosen one 23.06.2024. 11:10

Citiraj:

Autor Tajl3r (Post 3748744)
Kako je retardiran ovaj gree i app njihov nema sanse se spojit preko app/a nema sta nisam proba, zakomplicirali idiotizam zestok ,daikin za minut,midea za minut ,lg za minut posla a ovo boze sacuvaj .
Prije mjesec dana sam isto spojio pola sata trebalo i sad kad se sve eto spletom 'ruter novi' okolnosti nema sanse vise .

Radi novi akount brisi stari nece,nemoj na 5 g oke sve na 2.4ghz nece,nece na bluetooth nece na wifi, nece ni na drugi mob. ma mrs jbt.

Pa ako si instalirao novi router mogao si na njemu samo postaviti isti naziv WiFi mreže i lozinku kao na starom routeru i svi uređaji bi se povezali ponovno automatski...

Sent from my SM-S908B using Tapatalk

Nikky 23.06.2024. 11:52

To sa istim SSID i Pass uglavnom pali ali bude 1 - 2 % gdje neće jer usput pamti mac ili nešto drugo pa ne paše.
Drugi poznati štos, u routeru privremeno ugasi smart connect + 5 Ghz,
nakon toga probaj hoće li se spojiti.
Kasnije ovo poviše vratiš.

c-shadow 23.06.2024. 15:35

Citiraj:

Autor OuttaControl (Post 3748154)

U jbt pa otkuda to skuplja toliko prašine ili peludi ili što je to već?

OuttaControl 23.06.2024. 22:10

Pa nezz sta da ti kazem. Dobro je skrivena, vanjska jedinica je u loggi, znaci natkrivena sa svih strana, a možda je to i problem, da je na kisi, nekad bi je kisa oprala...

Tajl3r 24.06.2024. 04:42

Citiraj:

Autor Nikky (Post 3748771)
To sa istim SSID i Pass uglavnom pali ali bude 1 - 2 % gdje neće jer usput pamti mac ili nešto drugo pa ne paše.
Drugi poznati štos, u routeru privremeno ugasi smart connect + 5 Ghz,
nakon toga probaj hoće li se spojiti.
Kasnije ovo poviše vratiš.

Ma da nece da bar je povuklo, ljut san ka pas.
A pokusat cu jos sutra i to .

Arcadyan Magneta home box ruter
Nemogu uopce naci tu opciju,a na connected devices je mob. 2.4ghz to vidim.jao miki nasa sam ajmo probat.

Lihto 27.06.2024. 01:13

Pozdrav, imam klimu Toshiba RAS-13SKHP-ES2(nema inverter), kupljena 2012.. Radi maltene kao prvog dana, redovno čistim, pravi servis bude svake 2god. Pa me zanima s obzirom na godine a vjv i potrošnju struje, dali zamjeniti ili koristiti pa dok radi radi? Koristim ju maltene cijelo ljeto (PVC stolarija troslojno staklo, kuća sa fasadnom ciglom bez nove izolacije) hladi mi kat od 50m2, kad bude i +40 u OS prostor unutra bude fino rashladjen. Znam ju koristiti i za grijanje ali u zadnje vrijeme što manje, makar ni to nije losa opcija. Gledao sam toshibu shorai edge(mogao bi ju rjesiti za nekih 900€).. što se tiče potrošnje, koliko bi trebalo vremena da se nova klima isplati? Grubo rečeno 😁 savjet, prijedlozi dobrodošli, hvala 😊

generic 28.06.2024. 08:30

IMHO, neisplativo. U istoj sam situaciji s jos starijim mitsubishijem. Odokativno mislim da bi povrat investicije bio oko 15-20 godina.

Sent from my PGT-N19 using Tapatalk

Lihto 28.06.2024. 10:14

Citiraj:

Autor generic (Post 3749734)
IMHO, neisplativo. U istoj sam situaciji s jos starijim mitsubishijem. Odokativno mislim da bi povrat investicije bio oko 15-20 godina.

Sent from my PGT-N19 using Tapatalk

To može bit valjda 50€ jeftinije ljeto.. ali dobro nek što više ljudi kaže 😊 a i u 12god je napredovala tehnologija.. moja po hladjenju spada u A klasu.. barem po starom obilježavanju.. da ju koristim baš i za grijanje što više pa bi se naravno brže isplatila ali otkad sam uzeo kondenzacijski Bosch kombibojler, tak je fino toplo, računi koji su znali prije bit 300€(kad je ono najhladniji mjesec) su mi pali na max 150€ što je prihvatljivo.

xlr 28.06.2024. 10:52

Kad sam se useljavao u ovaj stan (kuca iz 70tih, drveni losi prozori) imao sam 3 stare klime unutra, dvije vivax bez invertera i jedna mitsubishi electric ali isto jedno 10ak godina stara. Upalio sam grijanje na cetiri dana, bez ikakvih drugih trosila (frizideri, bojleri sve off) i zatvorio nebitne prostorije da se niti ne griju. Potrosnja za cijeli stan je bila oko 60kWh/dan gledano po brojilu.

Usro sam se kad sam to vidio, totalno neodrzivo na duze staze. Da ne spominjem kako su vivax klime svakih pola sata se gasile i isle u defrost. Sve tri su bile servisirane prosle godine. Nazalost nisu mogle odrzavati temp u prostoru iznad 20-21 C.

Odmah sam ih promjenio i te nove klime stavio neka griju 24/7 nekoliko dana prije nego smo se uopce uselili, znaci opet bez drugih potrosaca. Potrosnja samo 3 klime je sad bila oko 28 kWh/dan.

Nakon useljenja je zima malo olabavila, pa sam napravio novi test u periodu od par tjedana: normalno koristenje klime (ne 24/7 nego grijanje samo po danu) i normalno koristenje svih uredjaja u kuci (bojleri, frizider, kuhanje na struju...). Znaci normalan zivot u kuci. Potrosnja po brojilu je bila oko 24 kWh/dan.

Nisam jos testirao potrosnju u periodu hladjenja, ali evo budem od danas pa updejtam post za 3-4 dana. U ovom periodu jedna klima radi 24/7, a ostale samo po danu. EDIT, update: potrosnja struje je ~26 kWh/dan. Malo vise nego zima valjda jer se cesce peremo (bojler vise radi) i jedna klima radi 24/7.

Uopce me ne zanima kad ce mi se isplatiti jer su bile pun pogodak :D

2x Hyundai GMV2 2.5 kW
1x Hyundai GMV3 3.5 kW

domy_os 28.06.2024. 11:19

Meni je 50 kWh dnevno normala za grijanje s pet klima po zimi, u defrostu su isto 1-2 puta u sat vremena. Sad ljeti jedna hladi non-stop i po potrebi uključim još koju i prosjek je 2,5-5 kWh kad radi jedna i do 15 kWh kad rade njih 2-3, rijetko kad mi sve hlade 0-24 pa to ne mogu izmjeriti.

marko_st 28.06.2024. 11:27

Koja je lokacija objekata u zadnja dva posta?

Poslano sa mog RMX2170 koristeći Tapatalk

xlr 28.06.2024. 14:42

Updejtao gornji post

generic 28.06.2024. 15:49

Citiraj:

Autor Lihto (Post 3749753)
To može bit valjda 50€ jeftinije ljeto.. ali dobro nek što više ljudi kaže 😊 a i u 12god je napredovala tehnologija.. moja po hladjenju spada u A klasu.. barem po starom obilježavanju.. da ju koristim baš i za grijanje što više pa bi se naravno brže isplatila ali otkad sam uzeo kondenzacijski Bosch kombibojler, tak je fino toplo, računi koji su znali prije bit 300€(kad je ono najhladniji mjesec) su mi pali na max 150€ što je prihvatljivo.

Računica se odnosi na moj slučaj. Situacije nam se tu drastično razlikuju jer sam ja u stanu koji gleda na sjever i istok, a po visini sam na sredini novije osmerokatnice.

Moja računica je da mi klima radi 10 sati dnevno (nije inverterska, dakle u tom vremenu vuče <1500 W) i za to vrijeme povuče 15 kWh što je na 30 dana ukupno 450 kWh, odnosno oko 60 € uz omjer 80-20 u korist više tarife. Inverterska ako je 30% efikasnija potroši 42€ za taj mjesec. Ušteda mi je 18-20 € mjesečno. I sad nastupa subjektivni dio. Kod mene ovo vrijedi za 2-3 mjeseca godišnje. Znači da i nategnem godišnju uštedu na 90€ grijanjem u prijelaznim periodima, opet mi treba 10 godina da se isplati.

Exomaniac 28.06.2024. 23:45

Citiraj:

Autor Lihto (Post 3749753)
To može bit valjda 50€ jeftinije ljeto.. ali dobro nek što više ljudi kaže �� a i u 12god je napredovala tehnologija.. moja po hladjenju spada u A klasu.. barem po starom obilježavanju.. da ju koristim baš i za grijanje što više pa bi se naravno brže isplatila ali otkad sam uzeo kondenzacijski Bosch kombibojler, tak je fino toplo, računi koji su znali prije bit 300€(kad je ono najhladniji mjesec) su mi pali na max 150€ što je prihvatljivo.

Malo sam bacio oko na specifikacije da vidim što kažu proizvođači, za ovu tvoju stariju najbolje što sam našao je nominalna potrošnja od 1.16kW. Za ovu novu Toshibu, naši detaljne tehničke skrivaju kao zmija noge, ali na danskoj stranici sam našao nominalnu potrošnju od 0.9kW. Doduše, tvoja stara je nominalno 3.6kW, Shorai je 3.5kW pa je dio razlike i iz toga. Brojke su u modu hlađenja.

Znači, nešto efikasnije sigurno je. Sad, naravno da proizvođači to natežu maksimalno koliko im ide u korist i pitanje je jel to skroz realno.

No, ono što je najveća razlika je ustvari osjećaj ugode. Kad ova klasična klima radi i dosegne temperaturu, ona najčešće smanji brzinu ventilatora, ali kompresor i dalje radi punom snagom. Pa kroz klimu prolazi malo zraka, kompresor radi punom snagom tako da je zrak jako hladan. Inverter smanji brzinu ventilatora, ali i snagu kompresora tako da zrak koji izlazi iz klime nije izrazito hladan. I dalje je dovoljno hladan da održava prostoriju na temperaturi, ali ne toliko da osjećaš jako veliku razliku.

E sad, pitanje je dal ti je veća ugoda sa potencijalnim povratom investicije u 5+ godina ono što želiš. Čisto sumnjam da bi se otplatila prije toga, da je razlika u potrošnji tolika. I novija klima će ipak vjerojatno biti tiša, ako slušaš doma kako radi negdje.

spawn 29.06.2024. 00:52

Jel netko probao taj novi famozni Midea breezeless za stancic 45-50m2? Problem je sto nemam gdje staviti da ne pise i nekoga a breezeless bi bio idealan ako sljaka.

Lihto 29.06.2024. 14:51

Citiraj:

Autor Exomaniac (Post 3749864)
Malo sam bacio oko na specifikacije da vidim što kažu proizvođači, za ovu tvoju stariju najbolje što sam našao je nominalna potrošnja od 1.16kW. Za ovu novu Toshibu, naši detaljne tehničke skrivaju kao zmija noge, ali na danskoj stranici sam našao nominalnu potrošnju od 0.9kW. Doduše, tvoja stara je nominalno 3.6kW, Shorai je 3.5kW pa je dio razlike i iz toga. Brojke su u modu hlađenja.

Znači, nešto efikasnije sigurno je. Sad, naravno da proizvođači to natežu maksimalno koliko im ide u korist i pitanje je jel to skroz realno.

No, ono što je najveća razlika je ustvari osjećaj ugode. Kad ova klasična klima radi i dosegne temperaturu, ona najčešće smanji brzinu ventilatora, ali kompresor i dalje radi punom snagom. Pa kroz klimu prolazi malo zraka, kompresor radi punom snagom tako da je zrak jako hladan. Inverter smanji brzinu ventilatora, ali i snagu kompresora tako da zrak koji izlazi iz klime nije izrazito hladan. I dalje je dovoljno hladan da održava prostoriju na temperaturi, ali ne toliko da osjećaš jako veliku razliku.

E sad, pitanje je dal ti je veća ugoda sa potencijalnim povratom investicije u 5+ godina ono što želiš. Čisto sumnjam da bi se otplatila prije toga, da je razlika u potrošnji tolika. I novija klima će ipak vjerojatno biti tiša, ako slušaš doma kako radi negdje.

Hvala ti na opširnom odgovoru 😊🍻, tak sam i ja negdje razmišljao. Stvarno fino hladi, orginal plin je još unutra 😊 nema što Japanac napravi to radi i radi.OT(također Panasonic plazma ulazi u 16god korištenja, slika odlična 😁 makar kupujem oled već 5god, kad plazma radi isto nikako da uzmem 🤣) 45€ imam račun za struju na 180m2 s tim da dolje nema potrebe za klimom jer je kuća dolje suteren pa je tamo 5-10c hladnije. Ma dok radi ova klima očito nema potrebe.. nije mi glasna 🙂

Mirkopoter 02.07.2024. 10:33

Jesu li klime zimi išta jeftinije?

okarm 02.07.2024. 12:34

evo u kauflandu hisense 12ica za 333€
mislim da jeftinije od tog nejde

telefunken 02.07.2024. 12:38

Trebam klimu koju mogu kontrolirat online, da ju mogu palit/gasit na daljinu.
Koliko vidim, to bi mogle Samsungove sa SmartThings opcijom, pa me zanima kakva su vam iskustva sa Samsung klimama?
Ima li tko preporuku za neku drugu marku koja to može?

Također me zanima da li postoji termostat za klimu koji se može postaviti npr. na drgi kraj sobe i da on određuje rad klime na način da ju gasi kad je klima ohladila na njegovu traženu temepraturu? Ono ko standardni termostat za centralno grijanje ali samo za klima uređaj?

Ziiky 02.07.2024. 12:53

Pa to ti može svaka kima s wifi-jem.
Za samsung ne znam, al daikinova app je vrhunska s odličnim konceptom dodavanja članova u "kućanstvo" na upravljanje sustavom. U zadnjih 5 godina koliko ju koristim ne pamtim da je bilo nekih ozbiljnijih problema.
App se redovito update-a, a preko nje i oprema
Postoje izmjesteni termostati, al to i košta pogotovo kod renomiranih, neke marke i modeli ih imaju u daljincu (što je točniji prikaz temp) pa možda odmah da ciljaš na njih.

Colop 02.07.2024. 12:58

Citiraj:

Autor Ziiky (Post 3750302)
Pa to ti može svaka kima s wifi-jem.
Za samsung ne znam, al daikinova app je vrhunska s odličnim konceptom dodavanja članova u "kućanstvo" na upravljanje sustavom. U zadnjih 5 godina koliko ju koristim ne pamtim da je bilo nekih ozbiljnijih problema.
App se redovito update-a, a preko nje i oprema
Postoje izmjesteni termostati, al to i košta, neke marke ih imaju u daljincu

Osim onog sranja nedavno kada se nitko nije mogao logirati u app :D
Ali da, ok je aplikacija

Mitsu ima užasnu aplikaciju, ako ti nešto znači.

Starci su mi uzeli gree klimu na selu, nisam je još isproabao app.

xlr 02.07.2024. 13:00

"Termostat" ti moze biti daljinski od klime (ovisi o modelu dal ce podrzavati tu opciju, ali vidjao sam to na dosta jeftinih klima - Gree, Midea, Hyundai...). Kada nadjes model koji te zadovoljava vidi u manualu od klime/daljinskog da li ima neku tipku ili opciju tipa "I feel", najcesce bude nacrtan covjeculjak. Tada daljinski uzmes sa sobom na kauc ili stavis gdje zelis i klima onda slusa temperaturu koju mjeri daljinski umjesto da radi po svom senzoru na unutarnjoj jedinici.

Ne mora znaciti da ce se klima gasiti kada dostigne temp. Vecina ce vjerojatno nastaviti puhati i cirkulirati zrak. Mozda bude radila na minimalnoj snazi. Ovisi i da li se grijes ili hladis. Kod grijanja ce se prije ugasiti da ne puse jer onda imas osjecaj hladnoce. Al to jako ovisi od modela do modela i nema pravila.

Za wifi stoji ovo sto Ziky kaze. Neki imaju bolji app, neki losiji. Svaka klima ima svoj app. Samsung se samo reklamira da podrzava smart things jer je to njihov poznati ekosustav za pametne uredjaje (perilice, frizidere, telke, klime itd). Tipa google home.

pero_dinamit 02.07.2024. 16:08

Citiraj:

Autor telefunken (Post 3750292)
Trebam klimu koju mogu kontrolirat online, da ju mogu palit/gasit na daljinu.
Koliko vidim, to bi mogle Samsungove sa SmartThings opcijom, pa me zanima kakva su vam iskustva sa Samsung klimama?
Ima li tko preporuku za neku drugu marku koja to može?

Također me zanima da li postoji termostat za klimu koji se može postaviti npr. na drgi kraj sobe i da on određuje rad klime na način da ju gasi kad je klima ohladila na njegovu traženu temepraturu? Ono ko standardni termostat za centralno grijanje ali samo za klima uređaj?

Ja imam neki infrared (IR) daljinski koji je spojen na wifi i preko moba palim/gasim klimu jer za moju Toshibu dodatni wifi modul košta preko 100ak evrića, a ovo sam platio manje od 10. Bitno je samo da je u "vidu" sa klimom kao i daljinac i toeto.

Uzeo na aliexpressu - ovakav sličan.

telefunken 02.07.2024. 16:21

Hvala na info

Daikin mi je malo skup. Prije sam imao Panasonica, neki osnovni model s mrvu boljim filterom od najjeftinijeg i bila mi je odlična a koštala je svega 500€, 3,5kW. Trebam takvo nešto - što jeftinije ali da ima ok filter koji se lako čisti te da se može povezati na internet. Nikakvo dodavanje korisnika i pizdarije, samo osnovna mogućnost paljenja i gašenja na daljinu.

Naginjem i dalje Panasoniku zbog dobrog iskustva i možda Samsungu jer eto i s njihovim uređajima sam skroz zadovoljan.
Neka preporuka?
Citiraj:

Autor pero_dinamit (Post 3750338)
Ja imam neki infrared (IR) daljinski koji je spojen na wifi i preko moba palim/gasim klimu jer za moju Toshibu dodatni wifi modul košta preko 100ak evrića, a ovo sam platio manje od 10. Bitno je samo da je u "vidu" sa klimom kao i daljinac i toeto.

Uzeo na aliexpressu - ovakav sličan.

To odašilje signal na slijepo? Ja bi nešto da znam 100% dal klima radi ili ne, ovo mi se može desiti da pošaljem signal i da ga on ne proslijedi ili sl. Ne verujem nečem takvom zasebnom, želim da je dio klime

xlr 02.07.2024. 16:39

IR blasteri rade sasvim ok, jednom kada ga podesis i ne zaklonis ga slucajno knjigom na polici, onda bi trebao biti na miru. Koristio sam godinama Broadlink mini IR za dummy klimu, tv i zvucnu karticu i nije me izdao. Meni je uglavnom sluzio tome da upalim klimu prije dolaska kuci s posla. Nista prepametno.

Broadlink app ti potvrdi da je radnja koju si izvrsio odradjena na samom IR blasteru i tu sva komunikacija staje - iskljucivo je jednosmjerna prema klimi. Nema povratne veze ako je netko ugasio ili dirao klimu doma, ti na daljinu nemas pojma sto se doma dogadja.

Wifi na klimi danas nije vise tako skup dodatak i svakako je bolje slozen tako da kad vec kupujes novo idi u tom smjeru. Nece skoditi i da ga ne koristis za godinu dana.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 05:36.