![]() |
Recenzija [plazma]: Panasonic TX-P42X20E [107 cm]
Recenzija [plazma]: Panasonic TX-P42X20E [107 cm]
http://hdtelevizija.com/2010/03/15/r...42x20e-107-cm/ |
Savršeno je 32" i full hd reza, ali kod tv-a i monitora je drukčije. Monitor ti je 0.5-1 m od glave, a tv zavisi, otprilike 2-4 metra. Tak i onak kod televizora i obična hd rezolucija sa 3 metra izgleda kao full hd. Isto kao što s monitora na youtubu gledaš filmiće koji su lošije snimljeni ili nisu u hd formatu, ali s veće udaljenosti makar je reza 640x480 ili tako nešto.
|
Mad-duke možda sam te malo krivo razumio.
Nikad doma nisam radio usporedbu filmova hd ready vs full hd tako da o tome nemam šta pričat 26lu5000 je puno pogodniji za računalni monitor nego npr sony 32ex500 zbog boljeg odnosa diagonala-rezolucija. Tj općenito mi lcd jedino igra ulogu kao primarni monitor a tek onda kao tv (visoka reza na maloj diagonali-to smatram za jednu od rijetkih prednosti lcd-a nad plasmama) Da kojim slučajem trebam veći tj primarni tv o lcd-u nebi ni razmišljao odmah bi uzeo pany-a 42x20 ili ak bi imao za 42g20. Međutim nemam šta tražiti bolji tv za sd ili ps3 igre od philipsove katode 100hz kaj je imam doma. Dok je to čudo dobrog zdravlja plazma će morat čekati http://www.imagesforme.com/thumb/thumb_20b01f2f.jpg |
Da, znam kak ti je. Ja sam se tog držao isto dok mi nije zvuk krepao na flatrončeku od 55 cm. To ti je kad imaš dobar "panel", a lošu elektroniku :P
back to the topic. Mogu ti reći da s obzirom na situaciju na mom stolu. Ovaj 28" LCD kaj imam mi je taman sad. Sa 32" bi bio još zadovoljniji iskreno jer bi ga mogao taman još malo više odmaknuti (i time dobiti mjesta na stolu). |
Citiraj:
Upravo sam u nabavci 42" telke, x20e je ko napravljen za mene! |
Konačno sam obradio svoje ukućane /financijere da je red da se zamjeni prastari 55cm samsung i sve je bilo ok dok se nisu sjetili otić u shop se malo raspitat i sve super al lik ih je nahajco na neki Grunding LCD, i forsiraju sad LCD jer je kao plazma lošija, da je ta tehnologija na zalazu... Dok bi ja htio uzeti TX-P42X10 il TX-P42X20E, ovisno što bude raspoloživo. Što sad napraviti i koliko ima istine u tome da je plazma out a LCD in?
I može li mi netko izmjerit koliko je TX-P42X10 ili TX-P42X20E široka od ruba do ruba jer sam malo ograničen veličinom koja može stati na policu! |
Citiraj:
|
Razmotrite i Samsung 42C450 prilikom kupovine.
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Citiraj:
|
preporučite TV
Imam 4500-5000kn max potrošit za LCD/plasma TV. Što je najbolje/najzanimljivije/najisplativije kupiti.
37'' se traži Hvala |
Sad ce doci na police. Ima 2 puta bolji dizajn, AR filter i USB reprodukciju kao i USB clone funkciju za kopiranje TV frekvencija poput PCI TV kartica, za razliku od X20.
|
Citiraj:
Da li ima kakve naznake cijene, uzevši u obzir da sam sa X20 taman na knap s parama? |
Pa, s obzirom na tih par negativnih stvari kod X20 plazme. Samsungu se mislim sada pruža prilika da napravi jedan jako lijep proizvod. Baš me zanima kako će proći. (čitaj, čekam još neku normalno recenziju) :P
|
Citiraj:
imaš li kakvih iskustava u direktnoj usporedbi x20e i 42c450? Koliko vidim, samsunga još nema po dućanima, imaju samo b modele, isplati li se čekati malo? |
zna li netko ako se na Pani 37PV80 može zamijeniti tuner i staviti unutra umjesto analognog, digitalni? :)
|
LG LCD 37LH4000 ili Pani P42X20E
Nisam pametan više, kog god pitam, drugi odgovor dobijem. Svi bruje da plazma odlazi u penziju i da je LCD tehnologija premoćna nad plazmom. Može neko stručno mišljenje? :D |
Između ovog dvoje.
Zbog jedno tisuću razloga X20 A Plazma uvijek nudi više od LCD-a za iste novce. |
Objavljena cijena P42S20 kod nas. U Ronisu 7.000 kn, u Segaru 6.500 kn. Moram biti iskren i reći da sam očekivao cijenu oko 6.000 kn, čak i niže. Ovo me baš iznenadilo. Mislim da ću ipak uzeti X20 jer mi je razlika od preko 2.000 kn previše za S20.
|
Ja sam očekivao G20 za 7000 (sa tendencijom pada :D), a S20 za max 5500! :nono:
|
Citiraj:
Ovako su plazme jeftine za poludit u usporedbi sa LCD-ima istih dijagonala. Proizvod kao i svaki drugi. |
Dobro, za G20 nisam očekivao startnu cijenu od 7.000 kn jer bi se odmah razgrabilo. X20 košta kao X10 pa sam očekivao da će S20 biti možda par stotina kn skuplji od S10, a ono razlika 1.000-1.500 kn. Možda do 5. mjeseca padne na nekih 6.000 pa ju kupim, ali sumnjam... :baad:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
x20e = 579€ G20 = 1099€ Znaci skoro duplo. Ako gledamo da je kod nas x20 ~4800, g20 bi mogla bit oko 9-9,5k kn sto je ipak 2 much. :nono: |
Na googleu našao u Švicarskoj P42S20 1.135 CHF odnosno 5.675 kn. A kod nas 6.500! Ma FUJ!
|
pa pdv... taman tu negdje izađe.
|
X20, kao i G20 ispadaju jeftini kada se usporede sa konkurencijom, te onim što ta ista konkurencija nudi.
A što se tiče koliko je skuplje kod nas. Nikakva novost i ne vidim kakve to veze ima sa Panasonicom ili sa TV-ima uopće! |
Citiraj:
|
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
|
Citiraj:
2. Opet, još jednom. To kaj zemlje koje graniče imaju jeftinije uređaje od nas je rezervirano za cijelo informatičko tržište. Ne samo Panasonic plazme. Te ne vidim smisao potezati tu priču koju smo čuli tisuću puta još jednom. Onda bi pol foruma bilo takvo. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 07:35. |