![]() |
Kao što kolega Zlaja kaže. Ako je imao niski test zbog debljine pomoći će mu kad smršavi. Ako ima općenito nisko test neće imati snage, debljati će se kao žena trbuh , sise kukovi, bit će bezvoljan isl. Gel pomogne da te digne malo iznad ali ne previše.
Dobije se preko HZZO Ako ti ne pomogne staviti će te na nebido infekcije. Testosteron 1mg svakih cca 10 do 14 tjedana doza. E to pomogne drastično . Pomogne da se osjećaš dobro, da imaš volje za svime i da vježbanjem malo lakše nabijes misice. Ja sam se prošli tjedan odlučio skinuti sa kemije na trt dozu natrag kad je kolega u teretani doživio srčani Radili prsa, ubili se ... kaže jebote kako smo odradili seriju dobro, upalila mi se prsa... I ode u nesvjest kad se digao. Napravio sam odmah sve testove krvi i sve mi je na gornjoj granici ali ok. Svejedno sam odmah izbacio orale a sve ostalo sad smanjujemo postepeno doze po protokolu dok ne padnem samo na Nebido. |
Citiraj:
Ako već imaš izvore za dobru robu i nije ti strano ubadat se, zašto Nebido? Razumijem da je ultra-mega spori ester sa dugim poluživotom, al da dobijem jednu kamionsku inekciju koja bi me trebala držat mjesec dana....nikako ne mogu prihvatit tvrdnju da bi količina hormona bila stabilna na optimalnoj razini, prije bi reko da ide high koji rasturi krvnu sliku i poslje toga crash, ko žena u ciklusu... Radije neki brzi ester svakih 2-3 dana u manjoj količini i bok... |
odlično smo probudili temu, baš mi je drago i hvala na dobrim postovima
stvar ide ovako, imam 35 god, nabio sam skoro 120 kg, na 183 cm visine, kako je došao tirzepatid/mounjaro u hrvatsku odmah sam krenuo na terapiju sa 120 kg dolazim na ravno 80 kg (i tada sam definitivno izgledao neuhranjeno, ali nisam vježbao redovito, kao šta radim sada zadnja četiri mjeseca i totalno sam se nafurao na teretanu, odem ujutro rano, kada nema nikoga, i to mi je milina, drži me za poluditi) elem, u međuvremenu sam odustao od mounjara zbog skupe cijene i mislio sam da će ozempic raditi isti posao, ali niti približno, ja sam ovisan o čokoladi, i mogao bi je doslovno, trpati non-stop, nije mi baš tako lako preći "sa čokolade na piletinu i salate", tako da sam sada opet na nekih ravno 100 kg stvar je u tome da mounjaro djeluje da mi se doslovno kroz neko vrijeme zgadilo slatko, šta je za mene nevjerojatan i poželjan efekat... mislio sam da će na ozempicu isto biti,... i jedino šta me sada tješi je da ipak nije nabačeno na ovih 100 kg samo salo, već puno vode, kreatin kojeg pijem svaki dan itd., ne osjećam se onako loše, niti psihički niti fizički kao kada sam imao 120 kg i nisam se doslovno mogao pogledati u ogledalo koliko mi je glava bila "nabubrena" i podbuhla... tako da se s drugim mjesecom ponovno vraćam na mounjaro, ovaj put na malo dugoročnije staze, jer ionako toliko novaca potrošim na slatkiše mjesečno, odnosno čak i duplo više - za nepovjerovati, znam evo nalaza, pa vas molim za mišljenje i komentar (jednom rađeno u 2/2025, drugi put sada u 12/2025): https://www.transfilex.com/oRGbc0AUzCs4TIx/file čitam i da nakon mršavljenja i gubitka kilograma i dalje imam nizak testo, i onda idem na net pogledati simptome (gubitak želje za seksom, smanjen libido i ostale popratne simptome, i imam sve od navedenog, uz osjećaj depre, ginekomastiju imam otkako sam ušao u pubertet, letargija itd. :D), tako da zkljaja mudro zbori mislim da uz borbu s kilogramima, ovo je itekako usko vezano i bitno |
Ne bih te bacao u crnjak, al jel ti stvarno zelis jednu ovisnost zamijeniti drugom? U ovom slucaju umjesto slatkog ces preci na taj mounjaro i testo i sta si napravio?
Dok god ne uspostavis zdrav odnos sa hranom i ne skuzis da te secer ubija, nisi nista dugorocno napravio za sebe. Pohvalno je sto si otkrio da je teretana najjeftiniji izvor endorfina :) |
Citiraj:
suosjećam jer sam i sam ovisan o slatkom, ali sam šećer zamijenio eritritolom, pšenično brašno uglavnom jajima, eventualno bademovo brasno, laneno i čija. čokoladi se da naći dobrih bez dodanog šećera sa poliolima. recimo lidl 70% no added ima samo 2g šećera na 100, meni osobno je top. coko namazi u tvornici upitno zdrave hrane ili kaufland itd. pisao sam prije. redovito sam jeo keto slastice i u 6 mjeseci bez i jedne jedine vježbe skinuo 20kg. dva obroka na dan u prozoru od 4h. uvijek bi jeo do sita. bez lijekova. jedino što bi promijenio za taj period, ubacio bi tjelovježbu i svakodnevno hodanje. |
Ovisnost koja mu ubija kvalitetu života i potencijalno ga znatno skraćuje vs ovisnost koja povećava kvalitetu života i u rijetkim sličajevima bude štetna? Ja znam koju bi ja.
Ne možeš suditi njegovoj situaciju gledajući kroz prizmu svoje, jer stvari koje tebi rade njemu - ne rade, a zamisli koliko bi discipline imao radit što ne želiš, znaš da moraš i uz to nedaje rezultate? @Alien, nalazi slični mojima, nisam detaljno pogledao, po rezultatima OGTT ne vidim da su baš imali osnovu za dijagnozu dijabetesa, kako si dobio mounjaro onda? |
Citiraj:
Ma 99 posto si upravu i ostati će neki manji trt . Malo se guza stisla pa ...🤣 |
Citiraj:
|
Citiraj:
Da, zato i kazem da ne zeli ici iz jedne ovisnosti u drugu. Nema smisla. Jedino rjesenje je prelomiti u glavi i krenuti kako treba. Sve ostalo je samo laganje samom sebi i vrtnja u krug. I mogu suditi njegovoj situaciji jer sam upravo i ja prolazio kroz to sve, a i dan danas se borim sa time. Tko god nije bio debelo krme sa svakodnevnim problemom sa emotivnim prezderavanjem, ne moze suditi ovu situaciju, ali ja definitivno mogu. Ti nikada nisi imao taj problem (koliko se sjecam), pa ne znam na osnovu cega ti sudis? @alien Znam da je sa ozempikom i testom brze i lakse, ali dok god budes hvatao te shortcute, vrtit ces se u krug, a to vidis i sam. |
Za ozempic, munjaro, Retatrutide sve vrijedi isto. Čim prestaneš ako nisi u glavi promijenio sklop sve ide natrag. Jer oni djeluju samo prividno, zamaskiraju glad i navike koje su još uvijek tu ako ne radiš na njima. Upravu je wragg. Ako nema volje da se promijeni život nema ni uspjeha sa time.
Ja sam bio prvo na ozempicu skinuo 30 kg pa sve vratio . Onda sam krenuo teretana i trt i skidao 4 godine 15 kg dok sam navikao mišiće . Sad sam mislio uzeti retu da se malo srezem ali pokušavam prvo bez nje |
| Sva vremena su GMT +2. Sada je 04:39. |