![]() |
Oh well. Pregrmit ću to nekak. Više me brine hoće li doć ta pošiljka na vrijeme obzirom da je dostavlja hp. Naručil sam je za rođendanski poklon.
|
Neke dresove koje sam naručivao za prijatelja nisu podlijegali PDVu. To je bio sportsdirect post brexit. Oni to šalju samo onako u vrećici, bilo je po jedan komad 3-4 puta i nitko ništa nije pitao. Potrajala je cijela procedura desetak dana, mislim da je to na kraju isto bila pošta.
|
Jel vama radi stranica za praćenje od pošte?
https://posiljka.posta.hr/ Već nekoliko dana ne mogu pristupiti. |
Učitava, nemam tracking broj pa ne mogu probat taj dio.
|
Meni radi, a radi i pracenje posiljke.
|
I meni radi, trenutno čekam dvije pošiljke. Odmah ih preusmjerim u paketomat i dođu drugi dan od kad ih pošta prihvati
|
Proradilo i meni. Da sam prije pitao prije bi proradilo :D
|
Update: stigo dres danas. Poštar mi doma donio :-O
Nema carine. Pošiljatelj očito sve pokrio. |
Oho, poštar i dresove nosi.
|
Posta k'o posta... umjesto da doma donesu paket, oni sami preusmjere u poslovnicu, pa se ti j**** i cekaj u redu kod njih...
|
Pazite na Paket24 sa otkupninom!!
Zanimljivo iskustvo sa Paket24 da prenesem, da ne popušite kao i ja.
Paket vrijednosti 400€, 1.7kg unutar HR sa otkupninom sam platio dostavu 23€!!! Kad sam poslao upit što je toliko naplaćano (jer po izračunu na njihovoj stranici ispadne 12,89€), rečeno mi je ovako: Plaćanje pouzećem (otkupnina) 1,00€ Dodadno osiguranje (lomljivo) 1,04€ Provizija na otkupninu 13,27€!!! Uručenje D+1 8,10€ Strašno... Dakle Paket24 i otkupninu zaboravite. Ma i bez otkupnine su preskupi. Dostava iz Njemačke DHL 6€ |
Vjerujem da je to sve po cjeniku, samo što, i sam sam se par puta nasanjkao, ponekad je cjenik malo nejasan. Mislim da ima nekog osiguranja i u samoj naknadi za plaćanje pouzećem.
|
Zato ja sve pakete šaljem isključivo preko mbe.hr (NIJE reklama) :D
|
Nikad čuo za to :D
|
Citiraj:
- 3,32% ako uplata ide na bankovni račun, - 3,20% ako ide poštanskom uputnicom do 48,50€ - 3,20% + PDV ako ide poštanskom uputnicom iznad 48,50€ - najmanja moguća provizija je 0,66€ a najveća moguća 13,27€ |
Bilo bi više nego u redu da to pokaže i u kalkulatoru.
|
Njemački dhl...prebacuje hr posti, iz DE je putovao 2 dana, sad je pitanje koliko će u hr... iako kažu to je dhl njemački pa je međunarodni promet pa "moraju" poštivat neka pravila...
|
Prošle godine sam htio nešto slat s otkupninom, znači težine desetak grama, i kad sam vidio cifre koje za to računaju (a otkupnina je trebala bit manje od 10 eura), rekao nema šanse.
|
Ma, klonit se HP-a
Ja poslao paket prema Belišću Tj cvječarna, mada sam izrazio želju za GLS i priča ide ovako . Srijeda poslano u 12:20 popodne dobivam sliku uplatnice i tracking .. tracking ne radi pokušam i navečer, ništa danas ujutro, evo trackinga, radi .. Ali vidim problem, dostavljeno 31107 OSIJEK A belišće je 31551 I ne vidiš tko je primio .. ajd nebudi lijen, chat sa njima .. a oni generalno, isporučeno je (to vidim i ja) četvrtak 12:07 A zašto im tracker nema ispravne podatke, nemaju pojima nit oni Za više .. javite se u pošti i tražite knjigu izdavanja, što čete i dodatno platit po HP cjeniku ne veli se badava, kakva nam pošta, takva nam i država |
Citiraj:
|
Citiraj:
Brži, normalniji i jeftiniji od svih. Čudo. |
Danas su mi dosla dva paketa od poste odvojeno sa dva različita kombija...
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Popis partnera: https://www.mbe.hr/tracking/ |
Ma hp je tesko smece od dostave, ne kazem da su drugi top al da su bolji, jesu. Podne mi je kad hp uzme paket pod "sebe" znam da to nece zavrsit dobro.
|
Mislim da kvaliteta ovisi o gradu, količini posla, gužve na cesti i slično.
Ja npr u kc nikad nisam imo problema. Zadnje s amazona sam naručio 2 pošiljke u sub, došlo je u sri i čet, a pisalo je tjedan dana da se čeka. |
U četvrtak paket neuručiv u paketomat ali nema poruke da ga mogu preuzeti u pošti, wow..
|
Citiraj:
Točno. I opet dođe brže nego s bilokojom drugom dostavnom kada ja napravim prikup kod sebe doma. |
Ponavljam da meni GLS praktično svaki put bilo gdje unutar HR odradi dan za dan. Jedino što ako ja naručujem prikup onda to stoji 2-3 dok ne dođu. Kada uzmu paket, idući dan je na odredištu.
|
za sada ako bude amazon išao preko HP jer je mailbox otpao zbog cijene odlučio sam kada dobijem onu poruku na sms ili mejl što želim sa paketom - uvijek preusmjerim u poštanski ured koji mi je najpraktičniji u danom momentu.
zašto: ne traže me potpis da sam preuzeo paket. to znači da nema papirića da je bio poštar ili falsificiranja potpisa da sam pokupio. kada idem doma doslovno moram proći pored pošte i to mi oduzme 2 minute jer nikad nema nikoga unutra. bumo vidli kako će to funkcionirati jer definitivno ne želim papiriće i likove na motorčeku da mi furaju pakete ili još gore - ove s kombijem koji ga puni kao da vježba za bacanje diska. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 12:08. |