PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Razno (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=13)
-   -   Garancije, povrat novca, zamjena robe... (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=49355)

Thermaltake 28.07.2010. 16:20

E ovako imam hard disk hitachi od 320 gb i negdje sam zagubio garantni list a hdd-u se elektronika pokvarila ima još godinu i pol garancije.Imam račun na kojem piše da je kupljen u ve-mil-u cijena,ulica prodavaonice (koje više tamo nema u Splitu) itd. Živim u Zagrebu pa neznam hoće li i to predstavljat problem ako ga odnesem tamo u Vrbane.Jel netko zna možda hoće li se to moć ili ne,hvala.

Alfa_R 28.07.2010. 19:28

Citiraj:

Autor Thermaltake (Post 1697311)
E ovako imam hard disk hitachi od 320 gb i negdje sam zagubio garantni list a hdd-u se elektronika pokvarila ima još godinu i pol garancije.Imam račun na kojem piše da je kupljen u ve-mil-u cijena,ulica prodavaonice (koje više tamo nema u Splitu) itd. Živim u Zagrebu pa neznam hoće li i to predstavljat problem ako ga odnesem tamo u Vrbane.Jel netko zna možda hoće li se to moć ili ne,hvala.

Svakako bi se trebalo moci, a ti se naravno pravi blesav i reci da ti nikad ni nije bilo te zute ceduljice. Otpala kod njih, valjda.

Naravno da nece smetati sto nosis u drugu poslovnoicu, ali zato bi te mogli zajebavati jer oni ko fol nisu ista tvrtka pa im svaka izlika dobrosla. Sad su Anus medija, bagra prevaranta.

Thermaltake 29.07.2010. 10:26

Ja imam samo onaj računčić mali iz blagajne ne onaj papir pa da piše kolko ima garancije jel ne piše pa neznam hoće me radi tog zezat,a i zato jer je kupljen drugdje i prodavaonice u Splitu više nema na tom mjestu ili su odselili il se raspali.

Alfa_R 30.07.2010. 12:42

Citiraj:

Autor Thermaltake (Post 1697724)
Ja imam samo onaj računčić mali iz blagajne ne onaj papir pa da piše kolko ima garancije jel ne piše pa neznam hoće me radi tog zezat,a i zato jer je kupljen drugdje i prodavaonice u Splitu više nema na tom mjestu ili su odselili il se raspali.

Odnesi bez da ista spomenes. Ono dobar dan, donio sam na reklamaciju to i to.
Bez onog kupio u splitu, tamo vise nema .....

Ako ti kazu da nisu ista firma kao bivsi vemil d.o.o. kazi da ostalima rijesavaju i da su rekli u potrosackom kodu da preuzimaju na sebe garancije.

Thermaltake 03.08.2010. 15:15

gledam na računu ni ne piše kolko mu daju garanciju samo broj računa šifra hard diska datum kad je kupljen (1.6.2009) i dole vemil.hr neznam baš dal će upalit takva garancija.

Bullet1 03.08.2010. 15:18

Hoće. Samo na njihovim stranicama nađi koliko je garancija na taj proizvod.

Thermaltake 03.08.2010. 17:33

nema ga više u ponudi,a gledam na sve diskove je od 2-5 godina garancija,a ovaj i da ima dve znači trebao bi još imat 10 mjeseci garancije,kupljen je prije godinu i 2 mjeseca.

nino 03.08.2010. 18:17

Citiraj:

Autor Thermaltake (Post 1701413)
nema ga više u ponudi,a gledam na sve diskove je od 2-5 godina garancija,a ovaj i da ima dve znači trebao bi još imat 10 mjeseci garancije,kupljen je prije godinu i 2 mjeseca.

Ma ovdje smoto. :D http://www.hitachigst.com/portal/sit...port/warranty/

Thermaltake 03.08.2010. 19:22

a-a,al opet nema pod country croatia.

nino 03.08.2010. 19:35

Omg, pa probaj dojchland, englesku, trinidad tobago, bilosta.

Thermaltake 03.08.2010. 21:20

a ja sam mislio da baš moram croatia moj bed evo upisao sam i izbaci mi serijski broj MC0559WB od harda i datum ovaj 2011-12-30 jel to on broji od ovog dana pa do tog il kako šta ne kužim.

nino 03.08.2010. 21:40

Ne od onog dana pa do tog, kuis?

....odustajem

Thermaltake 03.08.2010. 21:48

ok,ma skužio sam,sry šta nisam baš odma skonto jbg,al znam da recimo garancije za seagate nisu iste u prodavaonici u kojoj kupiš recimo vrijedi 4 godine,a preko njih (seagate-a) 6.

Campeonato 03.08.2010. 22:18

Lupi se tim diskom po glavi :D

Samo odneses disk s racunom, i kazes ovom na blagajni da ti neradi... I gotovo... Svaki disk ima bar 2 god garancije, a tvoj je star nesto vise od god dana...

Thermaltake 03.08.2010. 22:45

hehe okay hvala i sry svima na malom konfjuzdu :D

elina08 05.08.2010. 17:43

Danas su mi zakazali Buffalo Firestix ima li kakve šanse da dobijem druge s obzirom da su kupljeni u Vemilu(imam račun,ambalažu,...)

Bullet1 05.08.2010. 17:45

Sumnjam da imaju Firestixe više tako da budeš dobio neki drugi RAM.

gaggo 09.08.2010. 12:29

Zamjena robe u ducanu, imam li pravo zamjeniti?

Evo ovako, u ducanu sam kupio monitor, 24" ,al posto sam bio malo blentav nisam gledo koje izlaze ima. Ima samo jedan VGA, te mi tu nastupa problem, imam dva kompa za spajat i sad umjesto da mijenjam kabl svaki put, mislio sam vratiti taj monitor i nadoplatiti za bolji. Monitor je uzet 6.8.2010. Racun uredno imam.

Pa jel sad ja mogu odnijet taj proizvod iako sam ga otvorio i skino one neke folije koje su mu bile naljepljene na ekranu.

Hvala unaprijed

Red Dwarf 09.08.2010. 12:38

pa pitaj u dućanu gdje si ga kupio

gaggo 09.08.2010. 12:41

Zvao sam i oni su rekli nes da nemre, al zar nema neki zakon il sta vec, cito sam to na forumu prije negdje, nesto kao kad se kupi proizvod imas 8 dana ak ga os vratit ...

Brko 09.08.2010. 12:48

Citiraj:

Autor elina08 (Post 1702668)
Danas su mi zakazali Buffalo Firestix ima li kakve šanse da dobijem druge s obzirom da su kupljeni u Vemilu(imam račun,ambalažu,...)

obavezno javi kako je ovo prošlo. imam doma jedan keks koji se blesi, pa me baš zanima kako će Unusmedia to riješiti (ako će riješiti).

@ gaggo

samo ukoliko je kupljeno preko webshopa na neviđeno, onda ti je rok od 7 dana. e sada, možeš tjerati mak na konac. nazovi državni inspektorat i konzultiraj se s njima, pa'š vidit šta će ti oni reći. makar sumnjam da ćeš ga moći vratiti, no probaj. ali djeluj, dani ti idu ;)

Bullet1 09.08.2010. 12:53

Citiraj:

Autor gaggo (Post 1704939)
Zvao sam i oni su rekli nes da nemre, al zar nema neki zakon il sta vec, cito sam to na forumu prije negdje, nesto kao kad se kupi proizvod imas 8 dana ak ga os vratit ...

Ako si uzeo putem webshopa, onda taj zakon i vrijedi.

The Player 09.08.2010. 14:20

Napravi se glup i reci da si citao negdje da u roku 8 dana možeš vratiti robu, a nemožeš osim ako nije preko webshopa, odnosno bez kontakta licem u lice.
Kako su ti rekli da nemozes, reci im da si ti u to siguran, i da ces ih prijaviti inspektoratu, tog se uglavnom svi preplase, jer malo tko ide skroz po zakonu.
Ako im bilo sto nađu krivo u njihovom poslovanju biti ce im puno veca kazna, nego da ti taj monitor zamije.

Old Iggy 09.08.2010. 18:41

Citiraj:

Autor The Player (Post 1705059)
Napravi se glup i reci da si citao negdje da u roku 8 dana možeš vratiti robu, a nemožeš osim ako nije preko webshopa, odnosno bez kontakta licem u lice.
Kako su ti rekli da nemozes, reci im da si ti u to siguran, i da ces ih prijaviti inspektoratu, tog se uglavnom svi preplase, jer malo tko ide skroz po zakonu.
Ako im bilo sto nađu krivo u njihovom poslovanju biti ce im puno veca kazna, nego da ti taj monitor zamije.

Nije baš da će tako jednostavno proći jer ni DI neće samo tako u ovom slučaju izaći van, a još manje angažirati poreznike.

gaggo 09.08.2010. 20:33

Ok, budem malo zivko okolo, al jel mi mioze ko dat neki broj ili link od tog DI?

budem javio kak ce proc

Router 09.08.2010. 20:35

Citiraj:

Autor gaggo (Post 1705357)
Ok, budem malo zivko okolo, al jel mi mioze ko dat neki broj ili link od tog DI?

budem javio kak ce proc

http://www.inspektorat.hr/dirh12/kontakt/

Doink the Clown 09.08.2010. 20:38

Citiraj:

Autor Router (Post 1705358)

Iliti još efikasnije:

http://www.inspektorat.hr/prijavi-povredu-propisa/

Misfit 10.08.2010. 14:27

Pokvario mi se WD-ov eksterni HDD od 150 GB (čitaj: bad sektori) kupljen u ADM-u prije nešto više od godine i pol, dakle pod garancijom, jer mu je garancija 2 godine. Odnio sam ga tamo na servis i rečeno mi je da će ga pogledati i najvjerojatnije mi ga zamijeniti novim u roku 7 radnih dana. Prošlo je već deset, no to nije toliko bitno. :) Ono što me zanima je da li netko zna koja je procedura s garancijom kod njih - da li ću s novim hard diskom dobiti i novu dvogodišnju garanciju ili će mi samo preostati ovih par mjeseci od stare garancije? Nisam to pitao tamo na servisu, pa rekoh da pitam ovdje da znam kako se postaviti u nepovoljnijem slučaju.

Brko 10.08.2010. 14:37

Citiraj:

Autor Misfit (Post 1705841)
Pokvario mi se WD-ov eksterni HDD od 150 GB (čitaj: bad sektori) kupljen u ADM-u prije nešto više od godine i pol, dakle pod garancijom, jer mu je garancija 2 godine. Odnio sam ga tamo na servis i rečeno mi je da će ga pogledati i najvjerojatnije mi ga zamijeniti novim u roku 7 radnih dana. Prošlo je već deset, no to nije toliko bitno. :) Ono što me zanima je da li netko zna koja je procedura s garancijom kod njih - da li ću s novim hard diskom dobiti i novu dvogodišnju garanciju ili će mi samo preostati ovih par mjeseci od stare garancije? Nisam to pitao tamo na servisu, pa rekoh da pitam ovdje da znam kako se postaviti u nepovoljnijem slučaju.

budući da se radi o WD disku, pretpostavljam da je jamstvo onda od MSAN-a kao uvoznika. Pa gledaj, vrlo vjerojatno je da ćeš dobiti ovako:

par mjeseci koliko ti je ostalo u ADM-u, no nove 2 godine ili već koliko ima novi takav u MSAN-u. imam isto iskustvo sa Asus matičnom pločom. U linksu mi je jamstvo isteklo, no u MSAN-u vrijedi još pola godine. Možda se i tebi to dogodi, naravno, ukoliko ti tako MSAN izađe ususret. Nazovi ADM pa onda MSAN ukoliko ti ne bude po volji pa ih pitaj.

Shaka111 10.08.2010. 15:25

ako dobijes novi disk,dobivas opet novo jamstvo,ukoliko ga uspiju popravit(vrlo malo vjerojatno) nastavlja se jamstvo i produzuje se za onoliko koliko je bio hdd na servisu

Sva vremena su GMT +2. Sada je 07:45.