![]() |
Napravim pauzu, launcham opet BF6 i sada neda igrati, baca "Requires Early Access" a igrao sam 2 sata normalno jer sam kod MP revelea pokupio key.
UPDATE: Napravio Steam verifikaciju igre i to je pofixalo |
1 privitaka
Ja jutros igrao sat vremena bez problema, popodne pokrenem i igra se stalno crasha. Izbacivalo bi ovu attachanu grešku.
Rješenje je bilo izbrisati BF6 folder u "Documents" (to vam resetira sve settingse također). EDIT: Opet se crasha, ovaj put brisanje tog foldera ne pomaže :/ |
Kad smo kod izbjegavanja čitera: igrao malo na PS5. Igra izgleda ok, output kaze 4K ali nije ni blizu oštra kao 2042.
Ima neki sharpenning koji je po defaultu na 100%. Izgleda ko dupla slika. Smanjio sam na nekih 40% i izgleda ok ali zaboliše me oci nakon dvije partije. Isto chromatic aberration. Primarno sam planirao igrati na PS5 a sad se vec kontam da li je "izvodljivo". Sto se gameplaya tice. Rock solid. Ima dosta postavki samo su ih malo zakopali. Jedva poslije nasao deadzone postavki. A sto se aiminga tice, mogu se odabrati legacy opcije. Ako je neko navikao na BF1, ima BF1 ili BF5 i 2042. Svaka cast na ovome. Takodjer, igra nativno podrzava mouse & keyboard. U toku igre prikljucio G520 lightspeed i G613 i radi sve bez ikakvih podesavanja. Komande na tastaturi su identicne kao na PC-u. Ima nekih opcija i za M&K al ise nisam puno zezao. Input lag nije strasan. Nije cak velik ni kao frame gen lag ali sa M&K imam osjecaj kao da se igra vrti na 40FPS. Izgleda ok dok je sporiji gameplay, ali cim brze podjes misem okretati ima taj neki "low framerate" efekat. Ali definitivno nije neigrivo. Zaista su se potrudili na igri. Sve sto treba je tu. Svi se igraci mogu prilagoditi. Ne pamtim kada sam igrao zadnji put neki naslov da nudi ovoliko mogucnosti. Nisam jedan jedini bug vidio a igra izlazi tek za 2 mjeseca. Frostbite koliko god bio tezak za koristenje, izgleda da su ga dovel ido savrsenstva. P.S. Kao nekada u dobra stara vremena 2011, mozete i sada ubaciti user.cfg fajl u folder igre i ubacivati kojekakve komande enginea. Ja sma odmah ubacio FPS counter i povecao mu scaling: PerfOverlay.DrawFps 1 PerfOverlay.FpsDisplayScale 2 |
Ako netko treba key nek se javi , imam jedan viska.
EDIT- poslano kolegi junkieee |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
|
Uspio složiti sve jučer
Tri sata se zajebavao da vratim boot particiju :good: Nisam konvertirao particiju u GPT, ostala je MBR, upalio secure boot i normalno mi radi igra :nezna: Kak je netko naveo, jedva sam skužio kak se ulazi u parriju, da to nije nekak bolje napravljeno mi fakat nije jasno Igrao sam Cairo i onu drugu gradsku mapu i Atmosfera je super, na mojoj konfi mi je i grafika OK. Se može kak dodat frendovi pa da se joinaš njima kada ulaziš u partiju? |
Citiraj:
|
fps je prva stavka odozgo
|
Kako vam radi igra? Šteka? Ja još nisam krenuo igrati, poslije 17 ću probati
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
meni se dešava da nakon partije zna zaštekati/vrtiti se onaj loading screen da me prebaci u lobby ili u novu partiju.
I onda moram alt+f4 i pokrenuti igru ponovo |
Iskreno što se tice performansa ja sam ugodno iznenađen. ( Ocekivao samo BF4 beta crap show ).
Sa mojom zastarjelom konfom ( 1700x, 16GB ram i RTX 3080 ) ovo radi zacuđujuce dobro. Imam nekad FPS drop ili lagg stutter (Starlink) al sve u svemu na 2k sa mislim preset High ja ugodno iznenađen. A ostalo... Ovo bez server browsera je mentalno ograniceno i znaci maksimalno se umanjuje ikakva sansa da nas npr 8 igra na istom serveru. Vozila su mi malo "plasticna", bome nema nikakvo vozilo osjecaj težine BC2 i malo ublazeni na BF3. Tenk je lopta za napucavanje. IFV je okay i sviđa mi se zvuk i sve. Al prebacivanjem iz unutarnje na vanjsku kameru i vice - versa me ulovi mucnina kod rotacije kupole... Dodani su neki "aim" asistentni... WTF:.. To su konzolaške fore. Za sad mape su ~okayish al nista po mom ukusu, em su male, nema trunke zelenila, sistem deploya vozila katastrofa.. Ovo je vise COD sa dodatkom koje budale u nekom vozilu. Gunplay je lagan, citaj noob friendly ( Meni koji nisam FPS igrao desetljece lagano legne, recoil skoro nema) to je sve na default postavkama. Nema kliktanja zastavice kad se uzima, time ne dobivam zvucni feedback na koji sam navikao iz starijih BFa. ( Htio napisati diže al bolje ne :D ) Destrukcija mi je nekad nejasna. Al ima i nekih "fora" koje ce brzo dosaditi, npr kad pucas u pecnicu, na njoj prvo curi plin i onda explodira... Klase... ne dopada mi se ideja tih novih klasa vezano za oruzja i dostupnost istih. I finale. Može me razapeti ko zeli, al to nije nasljednik BF4 a jos dalje BF3. Na zalost nas su sa tolikim smecem preplavili da nam je sad BF6 ponovna revolucija iako nije. Helikoptere ne zelim komentirati, nisam ih probao. Jos jedna igra kratkog leta s visokim hypom. :stoopid: |
Aim assist je za controller a imas zvucni efekat za podizanje zastavice. Istina, nije isti kao prije deceniju i pol. Ima zvuk koji se pojacava. Za kritiku vozila mi i dalje nije jasno jer su se tenkovi klizali u BF3 i 4 kao po ledu. Pogotovo u BF3. To jos nisam vidio u BF6.
By the way ako neko nije skontao. Anti aliasing se moze ugasiti. Prva igra u kojoj sam to vidio otkako postoji TAA. Svaka im cast. Oštrina reze. E da, odigrao tri partije na PS5 i ne mogu dalje. Toliko je mutna slika. Ne znam kako su mogli dobiti losiji output od BF5 last gen igre. Otpada konzola, ostaje nada da ce se rijesiti hakera ali su šanse ravne nuli. Ne znam kako je na PS5 PRO. |
|
Ok, znači nedam za ovo ni centa. Igram kad kupim idući xbox za par godina.
|
|
Citiraj:
Rješenje nije gašenje AA, već gašenje Sharpnessa (poseban setting, negdje tamo u opcijama zakopan - slider je, samo ga stavi na 0). |
Igra je i dalje mutnjikava sa TAA i DLAA. Ne kontam kako im te tehnike mute teksture ali dobro je pa ima izbora.
|
|
https://insider-gaming.com/battlefie...ting-attempts/
I sad ti budi pametan...koiko pratim ljudi se ne žale na cheatere? Opet taolika količina istih i to još u beti ne miriši na dobro...koja količina egoista i razmaženka...globalno bi uveo obavezni vojni rok :D |
Ipak idem na konzolu. Mozda ne day one, mozda kada padne cijena. Ja se nadam da ce EA izaci na kraj sa citerima jos od BC2.
Nece. Nije nikad. |
Zakaj igra izgleda ko da ne igram na nativnoj rezoluciji? Ugašeni su svi ti upscaling drlogi i gluposti, rescale factor je 100, ali izgleda ko da igram na 1080p a ne na 3840x1600
|
Dosao doma s posla, reko idem malo prije spavanja..
164800 queue :lol2: |
|
Meni isto malo zamuceno kad scopam nije to to nesto fali iako san na 1440p ,AA off , sharpness, 100% texture i mesh na hig ultra neznam
Poslano sa mog SM-S918B koristeći Tapatalk |
Spustite sharpnes na nulu. Samo kvari sliku. A da vidite je li ili nije na nativnoj rezoluciji, ugasite AA. Vidi se jasno aliasing i na 4K. A scope nije relevantan jer ima blurr efekte. I distorziju objektiva a ujedno je sve zamuceno van njega.
Odigrao partiju i pol nakon deset minuta cekanja da udjem. Zaledi i kresa igra. Udjem ponovo, 120K in queue. |
Nisam čekao duže od 30s za pronaći partiju. Al sam ja ukucao key, pa je moguće da smo mi sa keyem povlašteni
|
OK, treba ugasiti AA, bar TAA. Bez AA je slika puno bolja
|
Nisam igrao BF6, ali vrijedi za sve novije igre. Ako hoćeš dobar AA probaj upaliti "upscaling drlog" i stavi ga na najvišu kvalitetu.
|
Sa driverima RTX 576.88 nisam imao uopće problema i rušenja tjekom igranja. Brzo sam došao do 16 lvl.
Za vrijeme bete BF3 - 560 Ti malo štekao pa ih zamjenio 8800 GTS i trebalo staviti beta drivere BF4 - 8800 GTS zaštekao zbog manjka VRAM pa ih zamjenio GTX 960 - također beta drivere BF1 - prešao na GTX 1070 i dalje radio na BFV - stable driveri BF2042 - nije uopće legla igra Kako već dugo imam RTX 3080 i na BF6 radi jako dobro cca 160 - 220 FPS na FHD rezi |
Sad kad je popustila nostalgija, ovo je klasični DICE/nazovikakohoćeš "poluproizvod" koji nije vrijedan preordera. Ima ovo veze sa BF ali daleko je ovo od BC2/BF3. Jasno mi je da je beta, zato i kažem da je u ovom stanju poluproizvod.
- Beskorisna vozila, nemaju nikakav feeling straha i trepeta, shellovi preslabi - Oružja apsolutno neizbalansirana, kakva je ovo debilana sa 100 bodova pa ne možeš staviti što ti želiš na pušku nego kalkuliraš ?! - Beskorisni AA , što stacionarni, što mobilni. - Prejaki snajperi i abjuzanje istih. - Konstantan "lag" gdje primiš 5 metaka a padaš od prvog, ne znam kako to objasniti. - Suppresanje RPG-em, zanima me koji je ovo moron odradio ovako kako je , i jeli ikad vidio kako izgleda RPG u BC2 ili na YT i kakav je to shockwave kad ti rokne iznad glave? - U trenutku smrti ako opalis rpg ili bacis granatu. ona ne izleti/odleti i ne vrijedi se, wtf? - Chopper je jadan mlitav i krhak, shellovi prepreslabi. - Hitreg je užasno loš/nepopeglan, gdje ili headshotaš ekipu sa 100m iz metka ili opalis 3 shotgun shella na njega a on bunnyhoppa. - Suppresion kao takav u igri ne postoji (iako piše), npr pucas na snajperista sa AR-om, on dotle 2put reloada bolt action i ubije te. - Igra je def prebrza i nema BF štih, više izgleda kao COD sa vozilima. -Animacija reviewa je preduga i par sec si beskoristan, barem da ovaj što ga diže može koristiti pištolj. Ako se sjetim još čega dodam, ali def ne vrijedi preordera, ne u ovakvom stanju. |
Citiraj:
|
Došao sa godišnjeg pa konačno probao. Optimizirano je savršeno kaj se tiče performansi. Ali nakon B2042 ovo je COD po filingu. Zabavno i dobro i na kraju IMO nebitno dok je tako.
Vjerojatno kupujem...jedino kaj sam morao deinstalirati daemon tools... |
Citiraj:
Ostaje samo nada da će im doći iz dupeta u glavu i da će Release biti bolji. Također sam napravio i ovaj popis svih prijavljenih problema/negodovanja, no mislim da to Dice neće vidjeti. |
Tesko da oce, jednostavno se ovo igra ili ne igra.
Igra san prosle dvi inačice tako da je ovo kamilica, kao beta je ali znamo da ce sad pocet nadodavat pizdarije a fixat kasnije... sve je to več viđeno. Poslano sa mog SM-S918B koristeći Tapatalk |
Citiraj:
- Beskorisna vozila, nemaju nikakav feeling straha i trepeta Dok ima ljudi da popravlja vozilo, ista ne ginu isto kao BF3, konkretno urbane mape. Vozaci tenka zavrse partiju sa jednim tenkom. - 100 bodova pa ne možeš staviti što ti želiš na pušku nego kalkuliraš ?! 100 bodova imas da iskombinujes loadout jer da ga nema, svi bi stavljali najbolje dodatke na pusku i to je to. Svi bi isto nosili. U BF5 je bio odabir u kojem pravcu ides. Nisi mogao staviti sve. U BF3 si imao penale, ako stavljas suppresor, pravis manji DMG, ako koristis barrel, imas manji horizontalni ali veci vertikalni recoil. Ovdje je isto sam kroz bodove. Meni svejedno i da je stari i ovaj novi sistem. - Konstantan "lag" gdje primiš 5 metaka a padaš od prvog, ne znam kako to objasniti. BF3 je bio 10x gor po tom pitanju njer je imao 10Hz server tickrate. Stalno se ginulo iza coska. Moglo se najbolje vidjeti kada opalis 5 metaka, lik te obori i gledas svoju pusku i ti ni jedna metak nisi ispalio. Jer te on ubio prije nego sto si ti dobio info. Sada serveri imaju po 60Hz kada saljes, 30Hz kada vracas. Ovo je nesto do netcodea ali nije ni blizu lose kao BF3 jer njemu nije bilo lijeka. Fixali su stvar tek sa BF4. Ovo za bacanje granate koje se ne broje, nisam imao slucaj. Svaki put kad zaginem dobijem neki hit ili cak kill. - Igra je def prebrza Najsporiji BF koj isam igrao nakon BC2. Ne znam iskreno o cemu pricas. U BF3 si "trrcao" brze ako skaces. A i da je brza, COD je barem 3x brzi: -Animacija reviewa je preduga Revive je instant. To o cemu ti pricas je squad revive. Postoji jos od 2018te. Ili ako si medic mozes odvuc nekoga pa onda revive. Inace, sto vise igram BF6, sve me manje vuce. Nesto mi fali. Bolje je dosta od 2042 ali core gameplay me ne drzi. Mozda treba naletiti na oruzje ali ima jos do izlaska. Vidjet cemo sta ce biti. Uzet na EA APP, odigrati 24h pa vidjet valjal. Ako je i dalje mehh.. refundirat io pa cekat novi sadrzaj. Ja se vec zasitio. |
Gotovo, stigao sam do 20 lvl jurenjem shotgunom po domination igri
Nekako imam dojam da u BF3 870MCS sa slug puno jači nego M87A1 |
| Sva vremena su GMT +2. Sada je 00:16. |