![]() |
Trebalo bi, od same matične do ruba kućišta ima 14.5 cm, procesor viri van nešto malo, a lik ga je mjerio od same baze hladnjaka. Ako ne bude stao imat ću konstantan pogled na unutrašnjost casea i dobro :goood:
|
Pa vidi se na slikama da je namontirani LC par mm niži od standardnog ATX napajanja.
Znači ako u kučište ide ATX napajanje, ide i LC. |
Uzeo LC towera malog, fiksiro ga na 800rpm, u primeu dođe do 49°C i ne miče se iznad ni stupnja, idle/net 30-35°C. Ima mjesta za prst između stranice kućišta i pipeova. Na 800rpm se stvarno ne zna da radi, za razliku od intelovog hladnjaka. Za 89kn savršen cooler :respekt:
|
Citiraj:
|
Je bolji je imao sam ga na i5 2300 i sad na i5 2550K idle 30-35c, load 45-50c
|
Citiraj:
|
Spoji ga na 7V i neces ga cuti :D
|
Pise gore da ga je fiksirao na 800 rpm a to je necujno na 99% ventova (osim onih sa sjebanim lezajevima i otkinutim perom :D )
|
ulje za podmazivanje ventova
Citiraj:
Meni treba čisto sintetičko ulje. Opcija mi je kupiti litru ulja za auto, nekih 100 kn, a onda ostalih 9,97 dcl isipati u motor, ali to vjerojatno nije toliko fino. Nešto poput ovog: http://www.ebay.com/itm/BEST-full-sy...item35a9c1ad3d tekst u objašnjenju sve kaže, ali ne dam 10E za toliku količinu... |
Citiraj:
Ja sam koristio u vise ventova ulje za masinu za sivanje ( uzeo staroj :D ) i bilo je ok. Neznam gdje ima kupit u ZG jer zivim u Sinju. Pricekaj da se netko od kolega javi, oni ce imat informaciju. ;) |
Citiraj:
|
Ja imam ovo: http://trgovinalux.hr/webshop/index....ducts_id=10553
Podmazao sam jedan ventilator s tim i bilo je OK. |
nisam vec dugo podmazivao ventove jer zadnje vrijeme kupujem kvalitetne/skupe pa nije jos bilo potrebe, al nekad davno sam jeftilene uredno podmazivao sa najeftinijom nivea kremom :goood: i imam dan danas nakon puno godina jedan mini vent u ladici za disk koji vrti odonda jos bez problema, a poceo je bio stekat nakon mjesec dana kupnje ladice. nekak sam misljenja da mi je krema bila bolja od ulja jer je gusca i nece odma isparit/osusit se. mozda sam u krivu :stoopid:.
:chears: |
Inače, pravilo glasi ovako
Metal-metal: ulje metal-plastika: ulje plastika-plastika: mast. Sjećam se da sam podmazujući nešto uzimao mast s vodilica CD traya od nekog CD ROM-a kojem je oslabio laser, pa da ga bar za nešto iskoristim :) |
Ta ulja su prerijetka, ja koristim grafitnu mast. Eventualno je dobro kapnuti malo tog ulja za finu mehaniku, ako treba "oživiti" ventilatora, nakon toga stavim još grafitne i onda se vrti godinama.
|
"Tko maže, taj i vozi!" :)
Ta izreka se pojavljuje kad guglam za grafitnu mast. No uglavnom nalazim informacije da je grafitna mast za one stvari koje se ne vrte brzo, na autima tipa letva volana, a za brzu vrtnju, tipa kotači, je litijeva mast. A i sjećam se da je moj stari mazao tovatnom mašću (po slikama je boja kao grafitna, a ovo je vjerojatno neko "narodno" ime) zupčanike na mješalici za beton koja ima možda 30 rpm, dakle u kategoriji sporije vrtnje. Evo primjer rasprave: http://www.forum.hr/showthread.php?t=542564 |
kratko pitanjce, kupujem zračni hladnjak za 3570k kojeg bih vrtio koliko ide bez velikog dizanja voltaže - cijena hladnjaka ne preko 350kn.
dobavljiv u protisu/admu itd.....pošto ide na r1 |
Citiraj:
ja ga imam i prezadovoljan sam temperaturama,malo je tesko ga montirat ali posao obavlja vise nego odlicno za tu cijenu |
Citiraj:
|
naručen 612S - hvala na pomoći
|
Gledam uzeti neki bolji cooler za 920-ku. Sad imam Katanu 3 koja dobro hladi samo ako ne dižem voltažu. Coolermaster hyper 212 Evo više nije nigdje dostupan. Imao sam i preporuku za Thermaltake Contac 29 BP ali mi se čini da to nije nešto puno bolje od Katane 3. Koja bi bila alternativa Evu a da nije preko 300 kn....
|
http://www.njuskalo.hr/procesori/the...-oglas-5169988 ovako nesto, ima ih par na njuskalu. ili ovo http://www.njuskalo.hr/procesori/noc...-oglas-5893730. Novo za tu cijenu ces tesko naci jer 920 se grije relativno jako i sve u tom cjenovno rangu je malcice slabasno.
|
Citiraj:
|
gnomisa potrazi malo po forumu, netko je bio narucivao TR iz slovenije i cijena je bila slična kao i kod nas s dostavom i svime. Probaj srčat forum na Silver Arrow, mislim da se o tom hladnjaku radilo. A vjerojatno imaju i druge u ponudi
|
Citiraj:
|
Citiraj:
(da priznajem Katana II je u pitanju, ali valjda ne misliš da je tvoja trica uber u odnosu na duju, i da priznajem na high rpm je Thermaldrek bučniji, ali ništa gori u odnosu na ove ostale skuplje tower coolere s 12cm ventom). A sad ti daj link da potkrijepiš svoje "čini me se mišljenje.." DISCLAIMER NHF Tražiš nešto bez da se "da već oprostiš" (novu "pilu" do 250kn, a da ima performanse usporedive s npr. Truljom, Noctuom, Prolimatechom.. dopuni niz). Ovaj gori Frostytech link je samo jedan i ne mora bit vjerodostojan (ali bez brige ih ima još gomila na netu jer Contac 29 nije od jučer). Ne zastupam Thermaldrek niti me briga ko će šta kupit, komentar je iz moje perspektive, da sad npr kupujem neki best buy cooler do cijene koju kolega gnomisa želi = 250kn |
gnomisa, ubodi onu noctuu i mirna bosna :) em tih, em dugotrajni ventovi em će držat tu 920ku na 3.8 bez nekih većih problema ako nije neki šrot primjerak proca
|
stigao CM612s...samo da se ubacim ovako nevezano....nisam vas ozbiljno shvatio kad ste rekli "pazi da ti stane u kućište" i sad ću se morati počastiti i novim kućištem ;)
dakle hladnjak je zbilja ogroman i jako mi se ne sviđa sila šarafa i pločica za instalaciju......nisam ga još montirao jer ovaj tjedan još moram izabrati ram i ploču (i kućište).....ali vidim da će biti veselo..... i5 se smanjio cooler se povećao ;) |
Citiraj:
Citiraj:
|
Ja sam ti lipo da link, ali eto tvoje tvrdnje su jače od činjenica mr. Chuck Norris.
Bahato je prosipat maglu bez opravdanog argumenta, pa te još jednom ne pitam - nego molim da ti postaš neku argumentiranu činjenicu za performanse/usporedbe koje navodiš. U školi se "frende" uči o nečem drugom, a ne o ponašanju, pa lekcije ostavi za nekog drugog. Za moje godine imaš profil profesore, ali to i nije neko mjerilo :D Mod sorry na OT |
moze preporuka za cooler za 2500k, a da ima jednostavni sistem montiranja, tj. da ne moram skidat maticnu plocu
|
Scythe Yasya
No moja preporuka ti je coolermaster hyper 612s, ne budi lijen i skini plocu. Kazem zato jer Yasya ima 848g koja vise na 4 pina. |
Htio bih uzeti Thermaltake Contac 30 za svoj i5, pa me zanima da li će stati na ploču s obzirom da imam četiri modula Corsair Vengeance-a na Asus P755D-E MBO?
|
Hoce, nemas brige ;)
|
je li normalno za cpu ventilator da se kod paljenja kompa ne pali odmah ?
kao da dobije napon na djelić sekunde, zavrti se uspori i stane na 2 sekunde ,pa opet kao da dobije zavrti uspori i stane na 2sek, i onda se krene vrtiti normalno. ostali ventovi u kučištu odmah krenu |
Citiraj:
Ako se kasnije vrti normalno nemas problema. |
jesu li ove temp u redu ?
http://img298.imagevenue.com/img.php..._122_406lo.jpg zašto su ovaj ovaj fintek t1 i pch tolko viši ? |
Koji je to CPU i s čime ga hladiš? CPU temp. su jako dobre...
|
sorry mislio sam da se vidi ono moj komp ali nije bilo uključeno
intel i3 3220, stock cooler, to je pri nikakvom opterećenju i sve je novo |
Citiraj:
:chears: |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 15:03. |