![]() |
sorry ak gnjavim , al koliko sam ja dosad shvatio , jer nemam vremena za googlanje , 4670<>3850<3870<4770<4830<4850<4870<4890 ?
|
Sve točno osim jednog dijela - hd4830 je slabija od hd4770
|
Nope, 4830 je nešto jača od 4770, ali sitno.
|
Eto ja se upravo vratio iz šetnje i nisam mogo odolit i uzo 4770 sapphire :D
Odma po povratku doma bez da ju isprobam u kompu bubno Accelero S1 na nju :) uglavnom paše bez frke ali se moraju savit oni aluminijski finovi na kraju da bi stalo u kucište inace nema šanse ugradit. Uglavnom nije teško napravit i paše bez pol frke. Temperatura zasad kolko sam vidio u idle su: http://www.imagesforme.com/out.php/t682957_gpu.jpg Odma da napomenem: Na acceleru je jedan 120mm vent na 800rpm. Nije mi se dalo stavljat bržeg i samim time glasnijeg. Vidjet cu kak ce bit u igrama sa temperaturama. |
LUXX previsoka je to temperatura definitivno, da je bez coolera ajde ok ali ovako...nekih 40 max idle je recimo ok uz neprovjetreno kučište
|
Ha jebat ga to mi pokaziva.
Uglavnom nisam stavio ježice na memoriju. Upravo odvrtio 3d čmark i prošlo bez frke. Temp jezgre je bila oko 62 stupnja kolko sam na brzaka vidio. More bit da bi trebo maknut one plasticne nožice(ko cijevcice) koje su između hladnjaka i pcb-a. Onda bi bilo valjda jaceg pritiska. |
Dobro razlika idla i loada ti je super...nemam ni ja te ježiće nije frka zbog njih, a te plastične nožice nemam pojma šta su, na rev1 ih nema il ih se ne sječam
|
stavio sam stock hladnjak nazad.
sad je u idle oko 45, a load nakon 1 sat igranja oko 55-60. uopce nije glasno ovo cudo. gledo sam i skužio da S1 nije dobro sjeo na jezgru. bio je otisak od paste samo od pola jezgre. znaci ipak to neide nikako. probao sam i bez onih prstenova plasticnih i sa ali ista stvar. i jace stegnut i slabije. nemože nikak. eto sad imam jedan S1 višak :D al nema veze. Trebat ce na sljedecoj grafi kad tad |
Uvijek je dobro imati u rezervi jednog Accelera S1 :D
|
Citiraj:
ko ga hebe ak ne paše na ovu bude na drugu :D |
Idu fino cijene HD4770 dolje :D 630kn powercolorke. Samo se nek tak nastavi :D
|
Citiraj:
|
Bilo u diskontu..maknuli :D trenutno stanje
|
Brijem da je to samo još jedna od njihovih patki bila...neam tu oš ovu?.. :D
|
Čak sam sad našao za čitavih 603kn za gotovinu (VTX) :D
|
|
Citiraj:
|
samo da bumpam temu :)
dakle, nasao na netu da na 4770 ide vf900cu.. :) |
|
|
Evo, pridružio se i ja (ponosnim) vlasnicima radeona 4770
Kupljena danas u linksu za 719 kn (vtx3d model sa 512 mb memorije), instalacija protekla bez problema, stavljeni zadnji driveri, i sve radi! Prvi dojmovi: Izvrtio čmark06, dobio 8250 bodova, što je više nego dva puta bolje u odnosu na staru geforce 7600 (3500 3dmarks) Probao sam kako se vrti nfs shift, i ostao sam ugodno iznenađen: 1280x1024, sve high, 2xaa i 4xaf, vrti se na oko 30-35 fps-a -meni dovoljno :) Što se tiče hladenja, moram priznati da sam se iznenadio kako je masivan ovaj cooler. Kada se vrti na 32% (na toj brzini je nečujan) idle temperatura je oko 40%, a pod load-om se kreće oko 65 stupnjeva, s tim da ventilator ne mjenja brzinu vrtnje Kada ga manualno postavim na 50%, postaje neznatno glasniji, ali se zato temperature spuste za oko 5 stupnjeva-po mom nišljenju, nema potrebe da se vrti brže od 50% Probao sam (čisto da čujem kolko buči) ga namjestiti na 100%, a rezultat je bio vrlo neugodan za uši :D Sve u svemu, ja sam vrlo zadovoljan sa ovom karticom-ocjena 9/10 |
Vrlo solidni rezultati ... pogotovo za taj proc.
IMHO odlicna grafa :) |
Citiraj:
|
Jel ima traga kakvom zujanju zavojnica s nje ili sl ?
|
Nisam ništa tog tipa primjetio, tj. čuo.
Kako bi se to zujanje uopće trebalo čuti? |
Vjerojatno ni ne zuji ...
To ti se cuje onako kao zvuk visoke frekvencije ... slicno kao one zvizdaljke za cucke :D Dosta se to osjetilo kod cijevnih telkacha i starijih cijevnih monitora ... npr. moj stari LG je cvilio ko malo dijete ... Obicno se to pojavljuje kod maticnih i napajanja, ali se ponekad pojavi i kod grafa, pogotovo pod vecim loadom (3DMark i neke odredjene igre). |
Aha, znam na kakav zvuk misliš... Imali smo mi stari CRT televizor koji je zujao ko lud...
Uglavnom, nema takvog zujanja u mom kompu :D |
Odlicno ...
Stvarno je grafa zmaj :) |
Kratko je moja sreća trajala :(
Grafa je ničim izazvana crkla!!!!!!!!!! Surfao ja po netu, kad najednom, black screen Porbao restart, clear CMOS, ali ništa... mrtvo totalno upiknem ja staru 7600, i sve radi. Dakle zaključak ja jasan sam po sebi :( u ponedjeljak trčim u links na reklamaciju:( |
Ne znam kaj buš sad mogel uzet u linksu za te novce ako više nećeš taj model...4850 ili GTS 250?
|
Citiraj:
|
Stvarno bad luck :S
Koliko znam nitko se nije zalio na te kartice ... a uzrok cak ne mogu niti pogadjati :/ Bacio oko na gugl ... i nista. Jesi ushtekao 6-pinski adapter u nju? |
Koji mi program za clockanje možete preporučit, u CCC mi ne da dizat priko određene razine, a zadnja verzija Riva Tunera je kompatibilna sa Catalystom 9.2, a ja imam 9.7. I da li je moguće stavit stariju verziju Catalysta, i kako?
|
Citiraj:
Sve sam uštekao, u petak kad sam ju kupio, sve je radilo, stavio najnovije catalyste, igrao nfs shift, nisam ništa overclockao, sve super, sve 5, i jučer, isto cjeli dan sve normalno, i navečer samo odjednom crni ekran dok sam surfao po netu.... Neznam, možda su mi ostali kakvi ostaci drivera od nevidije?? Ali onda bi mi bar u biosu trebala prikazat sliku... Neznam ni sam, valjda i meni mora nekaj crknut po zakonu velikih brojeva :( |
Tako je crkla meni X800XL. Ujutro uredno radila, ugasim komp, odem na faks, vratim se doma upalim komp, monitor se upali i ugasi. Jednostavno je crkla. Ko žarulja :D
Ni dan danas mi nije jasno zašto |
Hvala Bogu da moja X800XL lijepo prede jos uvijek :) Jedino što ovaj asusov cooler bučan, gori od HD4870 :D
|
Citiraj:
Jel bila pod garancijom? jesu ti ju zamjenili ako je bila pod garancijom? nego, zanima me još jedna stvar Ja sam prije nego sam uninstalirao geforce-icu imao instalirane drivere 190.xx Sad kad sam upiknuo geforce-icu nazad, na moje opće čuđenje windows se nisu digli u safe modu, a gpu-z javlja da imam drivere verziju 185.xx makar ja tu verziju drivera nikad nisam instaliravao na komp... znači li to da windowsi 7 imaju neke već predinstalirane drivere za grafiku u sebi ili šta? |
Grafa je imala garanciju preko jednog lika i da, dao mi je drugu.
Da, Windows7 ima predinstalirane drivere za endiviju i ATI |
Citiraj:
|
Evo, da napravim update- priča ima happy end!
ofdnio grafičku u ponedjeljak na reklamaciju, rekli su da će mi ju kroz dan-dva testirati i viditi šta nije u redu. u utorak su me zvali da je grafa neispravna, te da će mi biti zamjenjena novom, istom takvom, te da u četvrtak (danas) dođem po nju. Danas podigao svoju grafičku, i već sam ju upiknuo u komp :) Ovim putem želim još pohvaliti links, pošto su mi u kratkom roku zamjenili neispravnu karticu, a i nisu radili veliku filozofiju oko neispravne grafe :goood: Over and out, odo ja malo uživati u NFS shiftu na 1280*1024 i maxxxx detaljima sa AA i AF:zdero2::zdero: |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 01:15. |