![]() |
Citiraj:
Kad ce video kartice u radu? :D Zanima me kakve slušalice treba uzeti uz nju.. :stoopid: |
Pomalo očekivano i razočaravajuće,ne vidim koliki fanATik moraš biti da ovu karticu pretpostaviš GTX275 modelu kojih ima za 1500kn,50 sad dolje gore. A clockaju se sigurno u velikoj mjeri kao i ovaj model 4890.
Ne znam da li sam dobro pročitao,4000rpm?! vent? Jel to neka greška ili se zaista radi o takvoj brzini,pa to na tom cooleru para uši,to je 40db minimum. Inače standardno,sjajno obavljen posao,čestitam.:chears: EDIT : znam da je pomalo nerealno tražiti išta više za potrebe pukog testa, ali kad bi itko od forumaša ili inače,bio voljan ustupiti sa Force3D 4870 modela DHT hladnjak, šta misliš o tome? Mišljenja sam da bi pasao,za ugradnju ne bi smjelo biti većih problema. Ovako na 4000rpm evidentno se silno trudi ohladiti gpu,ili je jednostavno do XFX-a, dobro si napisao. Možda pričekati još koga da izbaci 4890 na 1ghz,pa vidjeti situaciju. |
veceras.
ostao mi foto i kartica sa snimkom u zagrebu, pa cekam curu da dode doma i posalje mi to :D edit: da, dobro si procitao... ovisno o temperaturi u sobi, vent bi se znao zavrtit na 4k rpm tu i tamo. na otvorenom, pri 25 stupnjeva to je bilo dosta nize, al svejedno bucno. |
kolko vidim isti je cooler na toj be i mojoj "obicnoj" 4890 od xfx-a takodjer.
to sto si napisao u reviewu za vent definitivno stoji jer kad se zalaufa u 3d ko da sam ukljucio usisavac, doslovno. sve su prilike da ce na iducoj placici da kapne accelero twin turbo jer ovo je pomalo za popizdit. pogotovo kad "bolja" polovica oce corit navecer a od ovog "usisavaca" nemre da ga yebesh :nono: |
evo snimka venta. isprike na losoj rasvjeti, snimao sam kasno u noc da umanjim ambijentalnu buku
HD4890 - buka hladnjaka |
Citiraj:
|
Citiraj:
@ Omega na ovoj stranici ispravi broj shadera za black edition napisao si 55 nm :D http://sobitza.com/portal/content/view/762/32/1/2/ EDIT : zasto u ponudi linksa nema BE 4890? |
ja bi upalio test i prosetao van sobe dok ne zavrsi :D
kartica je bucna, ali najgore je sta se buka ne moze smanjit. smanjis okretaje, dobies artefakte, pa biraj. kartica ce biti u ponudi cim bude na lageru, cim nema duze vremena nekog artikla na skladistu brise se sa ponude. |
Citiraj:
Dobri su rezultati, ali :no2drug:.. Ovo čudo treba pod neki drugi hladnjak.. Možda bi valjala grafa nekome tko već ima vodeno. :D |
Omega ovdje slušalice ne pomažu :D
|
E vidim da ovaj blok od hladnjaka kartice identican mojem na hd4870 1gb, kojeg sam odma isao "lapati", jer sam ustanovio da je, suludo, ali ta crvena boja afaik TERMICKI IZOLATOR ?!? a nalazi se ispod termoprovodnih vrpci za memorije i volt regulatore(!). Dakle pod cijenu gubitka garancije to sam odmah sastrugao (imalo se sto i strugati, makar sam skidao samo dio koji dodiruje termicke vrpce)) i metal ispod potom ispolirao i nisam dosad dozivio u radu ovakav "usisavach" efekt. Dali je do toga (neznam jel to neka nevjerojatna glupost dizajnera hladjenja, ili sam ja glup) ili do toga da sam samo gluh, no eto, mojih 5 lipa :)
|
Mljac,ali bojim se da mljac - košta.:chears:
http://www.sapphiretech.com/presenta...000101&pid=258 Ili DHT kako sam spomenuo,ili ova brutala sa VaporX-om. To bi bar malo trebalo dovesti temperature u red,a i buku.Odo tražit review-ove.:) |
kad dode Atomic jednog dana u links onda cu dovest sve tri izvedbe na test, Vapor-X, Toxic i Atomic. Sapphire se stvarno potrudio sa tim svojim karticama
|
Ovo tvoje nije s VaporX,nego obicni Toxic s heatpipeovima.
Ovo je VaporX: http://www.sapphiretech.com/presenta...000101&pid=263 |
i jedno i drugo je Vapor-X
|
Citiraj:
|
Vapor-X je tehnologija a ne kartica
prvi link je starija a drugi link novija (bolja) verzija iste tehnologije hlađenja http://www1.sapphiretech.com/us/events/event0007/ |
Citiraj:
|
Moze li mi netko odgovoriti kolika je normalna temperatura za ovu grafu?
Proc je vecinom do 45 (laganim tempom), pin0 40, a grafa je gotovo uvijek 57-59... ako je to normalno ok.. |
Je,normalno je.
|
nabavio ja Toxic prije par dana jer nisam mogo docekati atomic(mozda je cak ni nece biti jer je limited verzija).Idle od 50 do 55 a load od 63 do 73 stupnjeva.Prvi put dok sam upalio komp preplasio sam se da mozda nesto ne radi koliko je tiha.Jako sam zadovoljan.Ima ju tko ovdje imam jedno pitanje?
|
Citiraj:
imao sam prilike isprobati HD4890 Toxic i grafa je brutalna... i naravno jako tiha. Ako bi uzimao HD4890 onda bi uzeo Toxic verziju. Cooler odlično obavlja svoj posao a nije bučan. Što se tiče XFX HD4890BE i nju sam imao prilike probati grafa je brza ali je bučna u 3pm za primjer u loadu kad temp ode na 80°C ventilator se vrti na ~4400o/min (75%) kada bi spustio vent na nešto podnišljivijih 40% ili cca 3800-3900o/min temp u loadu bi išla do oko 92-95°C Citiraj:
ne znam, ja nisam dobivao artefakte kad sam tako spustio i fiksirao vent no što je je...grafa je vruća i bučna ... jednom riječju pravi ATi :D |
Da ovaj prvi je hibrid VX i HP ladnjak.
Ova druga je samo VX. |
daj mi pojasni ovo
kaj misliš pod VX HP hibrid edit: kužim na kaj misliš... misliš na to da Toxic osim kaj joj GPU hladi Vapor-X hladnjak uz njega koristi i blokove koji su heatpipeovima spojeni na na regulaciju napona po meni je to još bolje rješenje nego što ima običan Vapor-X evo iskopao sam jedan test di se vidi kak te grafe izgledaju http://www.neoseeker.com/Articles/Ha...0vaporx/2.html IMHO ja bi radije uzeo Toxic |
Citiraj:
Citiraj:
|
Jedno brzopotezno :)
Ducan: HG Spot Razlog: reklamacija SAPPHIRE HD4890 OC ili PoV GTX 275 ? Uvjet: Tih* i hladan rad u 2D * <800 RPM 120mm Scythe/Chieftec/Xilence |
Envidija. :)
|
Citiraj:
Isto bi reko nVidia Moja PoV GTX275 sa coolerom apsolutno nečujnim na 35-40% temp ~45 stupnjeva |
endivija je tiša u radu
|
I meni se tako cinilo :)
:fala: Gile, hammer & Wolv |
Citiraj:
Mada je i 8800gt tiha ali nije baš hladna... |
Ja sam imal baš GT koja je bila avion al je bila hladna! I još jedna zamjerka kaj nisi mogel taj avion kontrolirati, bio bez pilota!
Nema kaj je nVidia....;) jedino mi je malo žal kaj nema više ni ljudi koji bi kolegi preporučili 4890 :beer:1, a još je piatno na ATI temi!! |
Moja HD4870 (refrentna) nije ni mrvicu glasnija od legendarne 8800GTS 512. Tako da...
Mada se za HD4890 inace navodi kako su glasne. |
http://www.links.hr/index.php?option...kl=051.806.437
Za 1609kn, vapor-x, 2GB GDDR5??? Ovo zvuči predobro! Jedino piše da je nedostupna. |
Citiraj:
I da je neznam kakav hladnjak na njoj - 1600kn je previše za jednu HD4870.. |
Ups krivu stavio, a razlika je u jednom broju (7 umjesto 9, to me podsjetilo na 7of9 heh)
http://www.ipnovaonline.com/Products/83863-sapphd-48901-gb-gddr5hdmidvi-vapor-x.aspx 1.492,83 kn, vapor-x, 1GB GDDR5 i RV790 gpu. |
I još na tih 1500kn dodaj PDV + dostava... :kafa:
|
Citiraj:
iako je prvi pravi tih dual slot cooler imala ''fantomska'' 7800GTX 512 i kasnije 7900GTX 8800GT je bučna jer je single slot i vent je glasan |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 09:04. |