![]() |
U teoriji bi išlo, nažalost nisam imao prilike nešto takvo i izvesti.
|
Gledajuci ove SLIKE, mislim da je ipak to preveliko da stanu dva komada jedan do drugo, a i onaj drugi kada bi bio naopako okrenut (prema dole) mislim da ne bi mogao stati (udarao bi u maticnu plocu).
|
Ide to, jedan na jednu, drugi na drugu stranu...
|
Ako pogledas koliko ide preko kartice (koliko štrči iznad nje), zar nije logično da treba isto toliko da štrči i dole, kada se okrene na drugu stranu (ali onda mu smeta matična ploča). Mislim da bi ovaj prvi s lijeve strane trebalo okrenuti kako i spada, a onda ovaj desni okrenuti prema desno a ne prema dole (da bude okrenut prema konektorima za napajanje kartice), pod uslovom da mu nista ne smeta od elemenata kada se tako okrene.
|
Milentije, koje veze ima matična s tom coolerom??
Jedina stvar koju bi trebalo vidit je da li cooler stane na prednji GPU (onaj bliži DVI konektorima) a da ne udara u stražnji dio kućišta, a potom cooler za drugi gpu samo zarotiraš da stoji gore i to je to. |
Citiraj:
Ocito se nismo razumjeli oko okretanja jednog od njih. Posto jedan pored drugog ne mogu stati kako treba, jednog bi trebalo zakrenuti. Pitanje je za koliko stepeni treba zakrenuti jednog da bi oba stala kako treba? |
jel zna netko jel riješen problem DFI ploča (x38,48) sa 4870x2 na kraju? gledam po netu, ljudi su imali problema, neki riješili, neki ne, al nigdje još nisam pročitao da taj zadnji bios 100% riješava taj problem. pretpostavljam da je pošto je većina postova na forumima iz 8,9mj glede problema!
u fazi sam kupnje 4870x2 a imam LT x48, pa čisto da budem siguran.. stavio sam zadnji bios.. |
Vidi SIG
bez bada vrtim 4870X2 i 2x 4870X2 na DFI X48 a vrtio sam i na DFI DK X38 isto bez problema |
Citiraj:
još jedno pitanjce, koje drivere da stavljam na nju? |
ja koristim zadnje sa ATI stranice
|
Citiraj:
|
Ako sam ja dobro shavtio citajuci na ostalim stranicama taj problem su imale samo GB ploče i to posebno DS4 modeli. Valjda je nešto bilo do BIOS-a, da li je to sređeno ne znam. Uglavnom nije bilo generalno do chipseta nego samo do GB-ovog BIOS-a. Bar sam ja tako shvatio.
BTW Wolv, šta ti radiš na poslu sa tom makinom? :D |
što god treba
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
eeeeeee da sad si me sjetio
kad sam išao probat dve HD4870X2 na DFI DK X38 morao sam updateat BIOS jer sa starim BIOS-om nije bilo slike imaš baš update na njihovoj stranici Dakle nije problem kad je jedna grafa nego kad složiš CFX Evo BIOS 3. Fixed System cannot display when "two" ATI HD 4870X2 are used in Crossfire. |
Citiraj:
evo http://forums.pcper.com/showthread.php?t=457610 |
Koji je proc bolji za 4870 u crossfire-u
q6600 ili e8400/e8500 naravno za igranje i mozda overclockanje |
Citiraj:
A steta bi bila drzati ga na defaultu :D |
isti drek sto se cijene tice, s jos dodatne dvije jezgre neces puno dobiti a dualci se daju puno vise naklokati
|
Palit Revolution 700
Palit Revolution 700
http://www.bug.hr/slike/prazni.gif Proizvođač grafičkih kartica Palit je najavio zanimljivu karticu Revolution 700, namijenjenu entuzijastima s mnogo prostora unutar kućišta. Riječ je o overclockiranom modelu Radeona HD 4870 X2 opremljenom masivnim hlađenjem koje zauzima čak tri utora za kartice. Hlađenje ima dva ventilatora i hladnjak s četiri toplovodne cijevi, zadužene za učinkovito hlađenje usijanih ATI-jevih čipova. Taktovi svakog GPU-a iznose 750 MHz, a svaki čip ima na raspolaganju i gigabajt GDDR5 memorije (ukupno 2 GB) efektivnog takta 3.800 MHz. Osim po zauzeću prostora, Palitova kartica je specifična i po kompletnoj opremi konektora. Korisnike očekuju integrirani DisplayPort, HDMI, DVI i VGA konektori za sve moguće kombinacije ekrana. Očekivana preporučena cijena je između 500 i 580 dolara. http://www.bug.hr/vijesti/index.asp?id=93400 |
Ma bravo, ne znam samo za što služi tema o 4870 X2?
Premješteno u pripadajuću temu. |
4870 X2 crossfire On LCS
Imam dvije Atijevke 4870x2 spojene u crossfire i savrseno rade, ali se i griju sto je i za ocekivati. I planiram staviti na njih vodeno pa da ih jos clockujem i izabrao sam najbolji water block sto ima trenutno na trzistu za njih a to je koolance ( http://hellfiretoyzllc.cgwebsolutions.c ... 7x2_p0.jpg ) i ta dva blocka su 900km. I sad bas ne planiram dati dodatnih 800-900 za LCS tipa ZALMAN Reserator XT koji bi vjerovatno bio dovoljan, nes bi slabije jer ne planiram dati 1900km za SAMO hladenje grafickih, nesto tipa Tt Tribe ili Tt Big Water 745. I sad me samo muci dali ce to biti dovoljno da ohladi vodu s obzirom da graficke u prosjeku rade od 70-80 C na zraku. Odgovara mi nes sto je i estetski dobro a da je eksterno s obzirom da u pc vise nista ne stane, vec je jedno vodeno unutra za maticnu i cpu...
pls. Samo da strucni i upoznati oDgovore, bez spamera..il skretanja s teme! |
Citiraj:
|
reserator i bigwater nisu ono što trebaš,
loše pumpe, uska crijeva te mala disipacija(!!!) se nece moci nositi sa 4 vrele GPU jezgre. vidi EK opremu, link te pošten 360mm radijator, 1/2 crijeva te laingDC pumpu... |
EK taj dali isporucuje robu za Hr, dali si kupovao kod njih...imaju li bas cjenovnik i listu dijelova, nacin uplate? Ima li bolja firma neka...
Mozes li mi popisati dijelove preciznije (koje je moguce nabaviti..neku blizu firmu Hr ili u Hr) koje bi ti uzeo za te dvije grafe, model i serijske brojeve dijelova. Hvala.. |
hardveraj.hr pa naruči,
ili drito naručiš od Edvarda(ili čak odeš DO Edvarda), tako sam i ja išao, brže dobiješ http://ekwaterblocks.com/shop/index....db26df08580833 a za setup-ove pogledaj po forumu, ima ih masa |
Ovaj web ti je super (hardveraj.hr) , jesu pouzdani za isporukun robe? Imas joe nesto slicno domace ovako "underground" za vodena hladenja i moding, jer vidim kod njih nema rezervar od 2litre...
|
na zalost nema, barem ne sa tolikim izborom
|
Citiraj:
btw, ovi se mogu spajati u serije(neograničeno), pa možeš imati i preko 10 litara ako baš želiš http://www.imagesforme.com/out.php/i216598_RESLINK1.jpg |
Nasao sam dijelove koje trebam, jos samo da mi je negdje u hr naci dva waterblocka za 4870x2, jer neisplati se uzimati van Hr cijena izade s porezom, carinom i svime preko 600dolara..
p.s. Jeli pametno i izvodivo, da napravim dva vodena sistema tj da svaka grafa ima svoj a da dijele jedan veci rezervar, dali bi to skodilo...tj dali je preporucljivo? |
Citiraj:
|
Poz svima. Da malo oživim ovu temu.
Namjeravam uzet ovu kartušu... Pa me zanima kolka je duljina kartice? I ono kolka mi je isplativost priječi na nju s HD 4850 (igram sve na rezi 1680*1050 sve mx/high/ultra.. AA do daske:D ) Za proc se nemojte brinuti poslje nove godine ide drugi gore. |
Pa ako sve igraš na max, ne vidim neke potrebe nabavke nove grafe.
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
|
duzina je ista ka o i 9800GX2 znaci 27 cm ( tocnije 26.67 cm)
edit : pretekao me coconut |
4870x2 i WoW
Rusi mi se komp , blue screen, svaki put druga greska...
0x0000000XXX (xxx neka slova ili brojevi) Znaci igram WoW i puf. Pokuso sa catalyst AI enabled/disabled nista. Cak mi je jedan cijeli dan radio bez blue screen sa AI disabled a nakon toga opet isti problemi. Imam Cataylist 8.11, Vista x64, ostali info pod komp spec. Da li netko ima slicnih problema? |
Citiraj:
|
| Sva vremena su GMT +2. Sada je 21:52. |