![]() |
Možeš probati s Macriumom, dobro odradi posao. A ako se ne varam, s tim A2000 ti dolazi Acronis True Image Activation key na papiriću pa možeš i s njim isto probati.
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
tnx dečki :chears:
|
Imam 2 mehanička storage diska (640Gb i 1Tb). Na svakom su 2 particije. Kako sve 4 particije prebaciti na novi veći disk? Klonirati jedan disk na novi, a onda drugi na slobodni prostor?
|
Kloniranje koristis jedino za OS disk. Ostalo mozes i drag&drop metodom.
|
Robo copy ili terra copy su kvalitetnije solucije za masovni transfer. Drag n drop me osobno izj* (windowsi, sta reci), a kasnije sam cuo za ove appove i testirao. Easy peasy i nema vise glupih limitacija (file name prevelik, file in use, stajaznam)
|
robocopy je vrlo dobar tool.
Iako, za 'po doma', ja nisam imao problema sa obicnim copy&paste na druge diskove/particije. Kad nesto pukne, onda robocopy pomogne.. i naravno, ako imas situacija gdje su bitni svi permissioni i sl. |
Meni je TotalCommander primarni file manager (i još štošta) za Windowse, s njim se isto lako i jednostavno odradi to kopiranje bez klasičnih Windows mušica. Ima i synchronize directories alat u njemu pa se lako hendlaju i backupovi.
|
TotalCommander +1
Stara škola kolega :D |
Citiraj:
uz format C: /U |
Pa i to u starom dobrom DOS - u :D
Mada se sad ne mogu sjetiti kad sam ga zadnji put trebao / koristio. A ne ko ovi klinci, ako nema za klikanje i dirigiranje prstom onda ne valja :D |
Pozdrav ekipa, kako bi bilo najjednostavnije natocit image diska na vise MicroSD kartica u isto vrijeme?
Jedan po jedan radi ok ali je sporo a trebao bi natocit image za pocetak na 50 kartica. Trenutno koristim AOMEI software. |
Citiraj:
oce ovo pomoc? |
Ekipa kratko pitanje, napravio bi backup kompletnog SSD diska na HDD u USB ladici.
Jel to odradi Macrium bez problema ? Dakle da se mogu uvijek vratiti na danasnje stanje Win i svega sto je instalirano trenutno. Nemam mjesta za dva diska da ubodem u laptopu. Tnx |
Citiraj:
|
Ok tnx. Sad sam stavio da odradi Backup na taj disk direkt. Ima Clone na disk i Backup.
Jel mogu ja onda to restorat na bilo koji disk pa da ubodem u taj lap i da radi ? |
Citiraj:
Pripazi samo da kod backupa selektiraš i one male boot i recovery particije koje Windowsi naprave kad se instaliraju i da ih onda isto tako i "restoraš". |
Isao sam na cijeli disk kako mi se cini pa bi trebalo biti sve. Probat cu kad odem do lapa sutra i vidim jel velicina backupa ista kao zauzece diska.
Procedura vracanja je ubodem taj disk upalim Macrium program i tamo negdje odaberem restore na taj disk koji je u lapu i odaberem da je backup na USBu ? Onda dalje on sam radi ? |
Ako ti je disk na koji vraćaš image veći od trenutnog, onda na koraku kod kopiranja postojećih particija ostat će ti prazan prostor (označeno sivkastom bojom). Označi onu najveću particiju i tu odaberi "Restored partition properties" i proširi na maximum, tj. preostali iznos GB. http://reflect.macrium.com/help/v5/R...Properties.htm |
Hvala. To znaci mogu sa USB diska vratit na disk koji je u laptopu ?
|
Naravno da možeš ako je sve pravilno odrađeno, te je prošla verifikacija imagea prilikom stvaranja.
Pretpostavljam da imaš bootabilni macrium na sticku? |
Nemam nisam jos radio to. Ne mogu iz Win napravit restore na disk ?
|
Možeš iz windowsa. Pretpostavljam da imaš nekakvi hdd docking station?
|
Imam usb ladicu sa diskom. Ima frend ono di se ubodu dva diska, jel mora to bit ili moze i USB ladica sa diskom gdje je backup ?
|
Može biti i ladica, ali jedan dio mi nije jasan.
Ti imaš image diska na tom disku na koji bi napravio povrat imagea? Jer to tako neće ići :D |
Ja sam shvatio da restore želi raditi dok su pokrenuti windowsi koje želi pregaziti
a ni tako neće ići |
Ne, image je na USB disku. Kad mi sistem krene brljat ja mislim pokrenit Macrium i ici na restore i naciljat taj backup na USBu. I da on to vrati tamo di je sve bilo kad sam napravio backup. U pravu si Spliff, mislim to odraditi na lapu koji bi pokrenio Macrium.
Ili mora biti ladica sa diskom na koji hocu radit povrat a sami povrat i image na drugom laptopu ? Ukratko kad budem trebo zelim napraviti povrat kompletnog diska a ne samo Win sistema. |
Onda si napravi jedan bootabilni USB stick
ako želiš napraviti restore s njega bootaš i odradiš to |
Zato Acronis TI i ima unutar sebe za napraviti boot stick sa Linux verzijom programa ...
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 08:18. |