![]() |
Nemoš mi stavit corsair reklamu u video di recenziraš corsair proizvod.
@Lewis S jednom(eventualno dvije) grafe nije problem, samo tko ima više bit će limitiran kućištem jer u jako malo kućišta se može stavit 3 240mm radijatora + nešto za procesor. 3 dana je malo previše vremena, ako ideš na klasične cijevi, imaš jedan dan posla + jedan leak testa, iako ako sve paziš dovoljno je i manje. Meni su se curenja manifestirala kroz pol sata. |
Citiraj:
|
Citiraj:
Citiraj:
|
Citiraj:
Ali da izgleda "božemesakloni" - to svakako :p |
ma jasno je meni kristalno zašto je turbina tu, ali velim da mi je glupo pod normalno da imaš vodenjaču + najgore moguće zračno hlađenje, što temperaturno, što decibelno.
|
Citiraj:
Kad se priča o AMDu/ATIju tebi nikad niš nije jasno :D |
Znam neke vlasnika (AMD) kartica koji se i danas kunu da je to najbolje hlađenje koje postoji :D
|
ali je fakin nepotrebna... klokat karticu nećeš moć sigurno više nego sa nekim boljim aftermarket zračnim hladnjakom, upitno je da će grafička kao cjelina biti hladnija nego sa boljim zračnim i na kraju krajeva da li će biti tiše.
dakle dao si novac za nešto što treba ugraditi i nemati nikakve rezultate :D edit: osim eventualno hladnijeg gpu-a |
Brate, imao sam stock hladnjak na r9 290 i ova tvrdnja da je upitno da li će na kraju krajeva biti tiše jednostavno ne drži vodu :D
Pa to nije normalno, u loadu raspara uši na 3500 rpm :) Bilo kakvo hlađenje je tiše od toga. Bio sam primoran nešo mijenjati, pa sam stavio gore ovo i preporodio se. Sada da sam u istoj situaciji (da imam referentnu 290) vjerojatno bih uzeo ovaj HG10 ili onaj NZXT i to samo zato što imam H50 koji skuplja prašinu... |
dobro, pričamo o normalnim grafičkama koje nemaju tdp pola konjske snage :D
|
Citiraj:
Znaci uvijek postoji potreba/opcija da nekome to treba (prvenstveno nebi ovi ni pravili da vjeruju da nemaju trziste ;)) i netrebas sve gledati samo iz svoje perspektive :). |
Citiraj:
Trenutno Corsair ima bracket samo za 290/290X i GTX 780/ti :) Planiraju još za GTX 970/980... |
@lewis... ako naguraš ovaj cors u sve svoje grafe ja ti dam jednu ČABE :D
@fišer... znaš ti dobro šta sam ja mislio :D |
Citiraj:
Bas sam geldao kako bi poslozio i najgornja grafa bi stavio cooling na backside, srednja na front i donja grafa na onaj donji kavez).Sve zavisi kolko su dugacka crijeva ali mislim da nije neizvedivo. Drugi par "opanaka" je bih li ja to isao raditi trenutno :). |
jedan slot i ove cijevi prema "gore" sa bloka... nema šanse da bi to uglazbio.
|
Citiraj:
-Front: up to 360mm - Top: up to 480mm (4 x 120) or 420mm (3 x 140) - Bottom side one: up to 480mm (4 x 120) or 420mm (3 x 140) - Bottom side two (with PSU installed): up to 280mm (2 x 140) or 240mm (2 x 12 3 dana su taman ako sve ide glatko bez problema ;). Ne govorim od 3 dana po 24h ali recimo prebacivanje svega iz 800D u 900D mi je trajalo dobrih 5.5-6 sati zaj...e test na curenje ispod 24h nebi ni u ludilu prihvatio kao "OK". Sto znaci da ako negdje i procuri onda opet 1 dan testiranja ali komponente su pre skupe da bi se uopce isao zezati s time. Da mi slucajno odapne maticna imam problem sa nekoliko komada softwarea jer je node locked/vezan za MAC adresu mreze i slicno, uff vec vidim murphia na djelu :). |
U ovim tvojim kombinacijama, Murphy je neizbježan prijatelj :D
|
Citiraj:
Kako rekoh, fizički možda stanu, iako možda si previdio ovaj konkretno model udomljuje 140mm ventove tako da ti neke opcija na kućištu otpadaju, plus, dužina cijevi na ovim hlađenjima bi mogla bit itekako problem u tom kućištu, pogotovo ovako nešto egzotičnije da slažeš. No gle sad ovako iz drugog kuta, kad to sve staviš unutra imat ćeš amazonsku šumu, umjesto da daš malo više i imaš sve pic pic a znam da si takav tip :D Kad već spominješ murphia, daj to sad pomnoži sa 4 corsaira :D |
Citiraj:
https://openrigs.com/giorgina-stackable-gpu-frame |
Nisam ni morao otvarat link, odmah sam pomislio na stelažu™ i one silne farme za bitcoin :) Još kad uzmeš u obzir da je cijena smješna, nema razloga za ne ići na ovo. Kad se napuni, ubacit neku klimu pokraj i to je to.
|
Crkla pumpa na H80i. Probao je spojiti na drugi SATA power kabel. I dalje ne radi. Jel ima ko kakvu ideju kaj probat napravit prije RMA? Corsair Link je više uopće ne vidi, dok ventilatore očitava. Hvala na sugestijama.
BTW. to mi je već četvrti h80 u četri godine kaj ide na servis. Prije sam mislio da je problem u Corsairu, al ovo je ipak previše, očito sam baksuz. |
Citiraj:
H50 me određeno vrime služija, ali zbog starosti sam ga udomija - nisam tija riskirat otkazivanje pumpe. |
Obzirom na česte probleme sa H serijom, očigledno da izrada nije na razini renomea proizvođača.
|
Trebao bi corsair ovak nekaj
http://www.takolako.rs/user/include/...umpa_hromV.gif Zbrikati na svoja vodena s obzirom kolko se kvare :-) cisto da korisnici imaju backup :-P Imam jednu staru cca 20 godina i pumpa ko nova. |
Citiraj:
|
Baš čitam da i novi h80i GT pati od bučne pumpe. Sramota.
Idem što prije na servis u nadi da mi neće uvaliti GT verziju. Jel ima u nas za kupit neko vodeno sa 120mm hladnjakom koje radi kak se spada? |
ja imam sreće što sam (nepotrebno) kupio h110 pa sam mogao isključiti felerične ventove, a prokleto mi ga se ne da rastavljat jer je blaga noćna mora za fixirati ponovo gore na kejs.
|
Citiraj:
Probaj dogovorit zamjenu za neki bolji zračni tower cooler, ako imaš mista u kejsu. Temperature neće puno patit u odnosu na AIO vodene (single fan) odrone. Inače NZXT Kraken X31 je mnogo hvaljen "piss of ardver" (barem po testovima - nisam ga nikad ima). http://www.centro.hr/detalji_proizvo...B79614FDE.aspx Cijenu neću komentirat jedva je jeftinije od precijenjene "Noktije" NH-D15 -.- |
Citiraj:
i univerzum mi sa ova četri pokvarena corsaira poručuje isto a ja opet vodeno pa vodeno, na kraju če mi i procuriti.. dh-15 se ne isplati uzimat dakle? plan je zamijeniti za noctuu dh-14 plus dva dobra i tiha venta!! a koje 120mm ventove uzet u ADM-u? znam da moraju bit static pressure modeli, al ovi corsair SP su mi malo preskupi. |
Ja sam si kupio Thermaltake Waterperformer 3.0 i jedan NZXT x31
Pumpe na oba su jedva čujne, apsolutna tišina naspram corsaira npr.... Ventilator je puno bolji na x31 + crijeva su dosta dulja, moja preporuka za svakoga ko cilja na 120mm vodeno + ima zgodnu aplikaciju za android i pc |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 04:32. |