![]() |
Stvar je uvjek ista-nema overclocka bez poštenog hlađenja.
Ili se narita na malo veće okretaje pa je malo glasnija ili se stavlja drugo hlađenje. Prvo rješenje znači više buke a drugo više para. 950-1000 ilitiga 1,2v-1.25 na Auto režimu znači nakon par sati igranja 80c+ i puno kraći životni vijek grafe od dva soma kuna. Pa nek svako odluči kak mu paše:) Ista stvar ko sa procom, nebu niko kupil novi proc i svinjski ga clockal sa stock coolerom:D |
ova solucija sa vise para jer bolja jer ne zelis slusat tu karticu sa podebljanim ventom hehehehehe
|
Wtf? :stoopid: Gledam sad vani cijene i vidim da su hd58xx poskupile 35-40€. Kakva je kod nas situacija?
moja je bila 249€, a sada je 285€. Zanimljivo.... |
Citiraj:
Za game profil od 950 je dovoljno preurediti fan profil da veći RPM uključi ranije:) Dakle isti broj okretaja koji bi grafa uključila i ovak ali ranije da se spriječi pretjerano zagrijavanje. Osim toga-sa tako podešenim hlađenjem bude radila i sa 1.187v a to je ipak 225 veći takt od tvorničkog, dobre perfomanse, tišina i manje zagrijavanje. Za tjeranje Čmarka nemamo kaj pričat ako ti je to hobi-stavi drugi cooler pa peri:) |
Citiraj:
Samo 2x80 ili 2x92mm.Jedan od 120 na 5850,70 nebi stavljao. Inače temp gpua je super(40-50C),dok se regilacije griju isto kao i sa stock hladnjakom možda par stupnjeva manje,uglavnom u igrama i 3dmarkovima oko 50c.Furmark ne koristim . Evo par dobrih recenzija hladnjaka za 58xx grafe |
hvala magarac, evo budem si jos pogledao pa cu odluciti kaj bu islo na nju makar sam se vec sada upikirao na accelero twin turbo
|
Citiraj:
Najpametnije ti je ništa ne dirat i ostavit kako je. |
ma onda budem jos pricekao da vidim taj scythe setsugen pa cu dalje razmisljat
|
evo postao i ja vlasnik sapphire 5850 i evo iskustva,grafa je zvjer blago receno no primjetio sam da se pri opterecenju vent na auto vrti samo max do 30%.E sad jeli to normalno ili bi trebao ici malo vise,no preko 40% vent je JAKO glasan ali grafa pri takvom opterecenju u igrama ne prelazi 68C...jedino sam ju u Furmarku uspio dici na 78C i ne prelazi
jeli to sve normalno ili nesto ide po zlu(ne daj boze) |
Citiraj:
Sve osim ljudi koji iz nekog čudnog razloga vrte Furmark koji ne služi baš ničemu:) |
Citiraj:
|
Ja to u životu nisam ni instalirao a kamoli pokrenuo:)
A bogme sam čist zadovoljan i hladnom i tihom grafom... |
Još jedan zadovoljan.:D Možda kupim još jednu ako će ih frajer imati,pa u CF,tko ih jbe..LOL,ionako radim ko svinja prekovremeno,bit će para,ono od pola 8,do 21h znam radit..često..ofc,plaća se. :)
http://www.guru3d.com/article/radeon...w-crossfire/22 1.7x performance gain...kad će više ta plaća(još cca 15 dana,aaargh..) da upadne još jedna. :) |
Ja bi isto uzeo te 2 grafe ali ne sapphirove vec neke s alt coolerom ali neznam jer mi napajanje dovoljno jako.
Znaci konfu iz siga bi zamijenio samo grafe |
Ima li to iskustva sa VTX HD5850 ?
|
Citiraj:
|
Pa ono kakav je taj referentni hladnjak, i kolike su temperature otprilike ?
|
Procitaj cijeli thread ispocetka ;)
|
Citiraj:
|
@fran budem se uhvatio citanja threada :D
@Metamphetamine: Zhvaljujem na odogvoru, posto idem u Hgspot iduci tjedan po VTX-ovu HD5850 pa da se malo informiram prije kupnje :D |
Citiraj:
|
Uzeo bi jednu zasada grafu ali me zanima da li se da klokat da bude blizu 4870x2 koju sad imam.
Ocu se rijesiti nje jer nemrem vise trpit buku u loadu a ne isplati mi se kupovat drugi cooler za nju jer je dx 10 grafa. Da li dvije 5850 trose isto koliko i jedna 4870x2 ili vise? |
Imam ja dvije 5850.
Ok hladne i tihe,ali mi ovi driveri zadaju glavobolju :D. Imo sam nvidiu,i onda samo maknuo drivere i instaliro ATi i onak,tu i tam bsod,s jednom i s dvije kartice,ocito,reinstal wina mi ne gine :).Ali da,mocne su za popizdit,eto jedan Krajsis na 1920x1080 Enthusiast 8XAA ide od 40-60fpsa! |
Citiraj:
|
Citiraj:
Isti komp sa dvije HD5870 u idle-u je trošio 180W, pod krizom oko 470-480W i blizu 590W pod furmarkom. HD5850 bi trošila nešto manje. Evo za usporedbu sa jednom HD5850 je vukao kakvih 160W idle, 330W kriza i 350W Furmark, dok je sa jednom HD5870 idle bio oko 170W, kriza oko 350W i furmark oko 390W btw to su cifre koje je vukao iz utičnice. |
Citiraj:
|
Citiraj:
Odlicno nemoram mijenjat napajanje jos. Seasonic FTW |
The dream @ mislio sam 3 uzet ali je jedan utor na ploci x8 :D.
UGl CF 5850,konacno novi win7,ugl kartice su premocne,iskreno previse premocne,sve kaj igram zakucano na 60fpsa,cak i krajsis ne pada ispod 42fpsa sa 8xaa :D.Kartice su na def. proc na 4ghz.Iskreno kartice su mrak,ali ipak se nadam dobrom vrucem fermiju :). Sutra je Domagoj kod mene pa cemo vidit sta se da izvuc iz njih,no jos uvijek stojim iza izjave da je jedna 5850 i previse za sve danas! Til then :beer:! |
Citiraj:
Ja zbilja ne znam kako tebi kriza ne pada ispod 42FPS sa 8x na enth Kod mene je situacija bila ovakva 2x HD5870 u CF-u sa i7 940 na 3,8GHz + 6GB RAM-a Kriza na enth 4x/16x - avg 40fps ; 8x/16x avg 36fps |
Nemam pojma ni ja,nisam vrtio test da ti kazem kolko je tocno,odigro sam 5min i nije ispod 40 palo :).Vjerojatno da bi se u Benchu priblizilo tvojem scoru,ne sumnjam!
No da te pitam,imam maloh problema u CF modu,dobim SOAD :D tu i tam,onak ili nis ne radim,ili igram,ekran preplave kockice random boje i restarta se pc.Vjerojatno je do drivera,no da bar pitam si imao slicnih iskustava.Sutra cu zavrtit bench pa cemo vidjet kolko nisko padaju fps-i :beer:. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 19:24. |