![]() |
Citiraj:
Ali realno gledano ni netribaju joj vise kondezatora, bar ne sto se tice OC-a,ali i samog rada grafe. Grafa bi po meni trebala realno kostati 750-800kn toliko vrijedi,jedino se nadam da ce u skorijoj buducnosti izbaciti model bez dodatnog pci-x napajnja jer sama po sebi netzrosi nista struje dovoljno joj je 75w iz pci-x sa maticne. |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Ima li negdje za kupiti ovo po normalnim cijenama?
EDIT 1: Ima li neki razlog zasto su Powercolor kartice dosta jeftinije, jesu li one nesto losije ili? |
sve kartice trenutno na trzistu kod nas su potpuno identicne.
powercolor mozda stedi na opremi koja dolazi sa karticom... |
Citiraj:
|
Eh, da zaboravih, možete li mi preporučit neko jeftino napajanje za ovu grafu?
Imate pod moj komp detalje. Kasnije bih vjerovatno uzeo još jednu i stavi u crossfire. Btw koliko je 16x/4x crossfire isplativ. Tj koliko ću dobiti poboljšanje performasni sa dvije grafu u odnosu na jednu. Gledajući testove na netu bude oko 198/199%. |
Nešto mi nije jasno, je li to Omegin typo ili to proizvodjači pokušavaju prevarit ljude.
Da li se to aluminij farba u bakrenu boju ili je doista bakreni? http://sobitza.com/portal/content/view/629/32/1/2/ |
bez brige, nije typo. hladnjak je od aluminija
|
Citiraj:
Što se tiče CF-a, baš i nije isplativ (kao ni SLI). Povećanje performansi od 200% (3x!) možeš samo sanjati. |
Citiraj:
sinoc zavrsio testiranje hd4770 cross. pokusat cu do kraja tjedna izbacit clanak |
Ja kad sam imao CF 4850, ima dosta igara koje povuku 100% gpu load na obje grafe, pogotovo kad je u pitanju AA.
Vjerujem da bi 4770 u CF bile dobre, pogotovo za onoga tko redovno skida drivere kad izadju i ima x38,x48 ili x58 maticnu sa 2x 16x pci-e |
Izgleda da je ATI poboljšao drivere za CF jer do sada rezultati nisu opravdavali dodatno ulaganje u ploču i drugu grafu.
|
rado bi se upustio u raspravu, al ostavit cu to za nakon clanka :D
moram jos tablice poslozit da vidim kompletnu sliku, no ovako preletom preko brojki, pomalo ugodno neocekivani rezultati |
Ajde, napiši konačno taj članak. Imam osjećaj da će mi grafa pod garom ubrzo riknuti pa da vidim isplati li mi se uzeti 4770. :D
|
Omega, ako imaš dvije grafe, možel li testirati na 16x/4x crossfire (to ja max imam).
pliiizzz :) |
vrlo rado. ako mi kazes kojim trikovima da namjestim x16/x4 konfiguraciju na PCI-e slotovima :D
|
ah sry, ja sam noob sto se tice grafickih, i hardwarea opcenito, best guess je da se u BIOSu mozda moze namjestit.
|
nope :nono:
|
Gledam malo slike ove XFX 4770, jel se meni cini, ili je ovo navodno "premium" verzija.
Posto fale kondici, a i cini mi se ovaj cooler da mu fali heatpipe u odnosu na ref. premium verziju? |
Omega, uvijek mozes izolirkom prekriti kontakte na grafi i srezati ju na x4 :)
|
ali ju nekak nagurat u agp port i u biosu stavit na x4:D
|
ajmo do sutra, kupit powercolor 4770 512 mb za 780 kn ili ima nekaj pametnije za te novce?? pricam o cifri koju bi platio maestrom na rate pa nemam prevelik izbor trgovina...
|
ja mislim da bi to bio najbolji izbor za te novce,eventualno ako zbog problema s ddr5 memom imas nedoumica xfx hd 4830...;)
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
uzimaj.
bit ces odusevljen sa karticom za te pare |
Citiraj:
|
HD4830 je u istoj cjenovnoj kategoriji, ali i nesto slabijih performansi uz vecu potrosnju i zagrijavanje.
uglavnom, kao sto si i sam konstatirao, najbolji izbor za te pare. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 04:06. |