![]() |
Ispričavam se ako je već postano, http://www.anandtech.com/video/showdoc.aspx?i=3341
Sve skupa izgleda dosta dobro, samo naprijed ati, makar ću se ja još naigrati sa 3850 :) |
Citiraj:
I 3870x2 brža ili podjednaka..s obje..tj. ako je graf krivo označen,brža od 4870,a nešto sporija od CF |
sve je to meni sumljivo, prvo tako niske cijene....a i ne kužim kak je gpu takt 3870-ice veći od takta 4870....to mi zbilja nije jasno....di je caka....:)
....jedino kaj su nove serije 48xx donjele, je povećanje stream procesors-a....+HDMI i možda još neke sitnice....ali proizvodni proces je ostao na 55nm kao i kod 38xx i propusnost sabirnice od 256 bit-a.... |
Evo jos jedan test 4870.
http://www.fudzilla.com/index.php?op...=8111&Itemid=1 |
Neki novi Radeon :D.
|
Jel se zna kad će doći u X2 verziji možda?
|
negdje u 7 ili 8 mjesecu
|
Citiraj:
|
Jednostavno mi je nevjerovatan score 4870 u CF konfiguraciji :respekt:
COD4 "vrti" 118 FPS pri 2560*1600 na 30" monitoru! :care: pri 1920*1200 čak 156 FPS :care: Baš me zanima kako će se 4870x2 pokazati kad iziđe kroz koji misec.. |
Citiraj:
|
Je, nema uopće smisla za tim karticama osim ako ih ne planiraš stavit u CFX.
2x 4870 su jednako brze (ako ne i brže zbog bržeg rama), a lako je srediti hlađenje koje je problem kod X2 kartuša. Uuu... kako bi bilo zakon kad bi ATI na stock X2-ce ugradio neki custom made AC coolingov accelero (a'la S1 samo sa 4 heatpipea i 2 kontaktne površine za 2 jezgre)... |
Citiraj:
|
Pa jel nije kod X2 u igri neka nova šema boljeg povezivanja dva čipa?
Tak da bi mogla bit bolja efikasnost nego kod 3XXX serije. A bumo vidli. Ja sam zaglavio na GFX5200 tako da na jesen stiže novi PC sa vrlo vjerojatno HD4 serijom. Ja zadovoljan. Treba za SCII nešto dobro. :chears: |
Citiraj:
Citiraj:
|
Imal gdje na netu komparacija 3870 vs 4850
|
Pa na svim ovim recenzijama koje su ljudi linkali je (između ostalih kartica) i HD 3870. Klik, ali bez Nine Badrić.:)
Ukratko HD 4850 je bolji po pitanju performansi, sličan po potrošnji i sve dok ne stignu preflashane i(li) custom verzije kartica gori kaj se tiče temperatura. |
ne kužim ljudi kaj vas muče temperature? ak je tak po defoltu di je problem? pa imate garanciju. meni je grafa u idlu već 2 godine 75-80c a u loadu do 89 c i ne pada mi na pamet pojačavati cooler na max
|
Tacno tako ima garanciju pa neka se neko drugi sekira.
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Nevjerojatno kolko jer dobra ova 4870,kolko vidim ak se ne varam u load-u troši 276w,hmmm,isto ko i moja stara 8800gts 320mb,aj nek mi je to utjeha:D
|
Citiraj:
Citiraj:
Treba pričekati recenziju na X-Bit Labsu + novi driveri i poboljšani PowerPlay, pošto oni uvijek (između ostalog) mjere potrošnju same kartice. |
Citiraj:
Jer da temp imaju veze s performansama, onda bi kartice bile višestruko brže prek zime i svi bi živjeli na sjevernom polu :D. |
|
HD 4670
bok, jel znate kad izlazi ova grafička jer je 4800 serija već izašla, sad bi negdje trebala i ova grafa. na googlu samo pronalazim one glupe tablice sa specifikacijama koje su nastale u drugom mjesecu, ali nigdje ne piše kada što izlazi. po specifikacijama je slična kao 9600GT samo što jezgra radi na višoj frekvenciji od 9600gt .
|
A zašto ovo nije išlo pod 4X00 seriju?
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
pa ta 4850 ima isti score kao i moja 8800GTS...sve se to vrti oko 12000,sad gledam po stranim forumima. ja sam mislio da je dosta jača,ali nije uglavnom neisplativa kupnja za vlasnike 8800GT/S kartica barem po 3dčmarku,neznam kako to ide u igrama... |
Citiraj:
|
| Sva vremena su GMT +2. Sada je 06:28. |