![]() |
kupio sam 31.10 item mačje oko od zadnjih vrata od auta što mi neko odvalio prilikom izlaska, 24.12 sam digao case da mi item nije stigao na što sam dobio odgovor kao sorry očeš da ti pošaljem opet, na što sam odgovorio ajd može, da bi me zatim seller zamolio da zatvorim case, jer mi je opet poslao item,a imam rok od ebaya 1.1 da se oni uključe u pregovore,
neznam sada da zatvorim case ali opet neželim da mi propadne 5.5$ kod kineza ako item nedođe "opet" da ostavim to otvoreno ili da uključim ebay u ovu trakavicu |
Ja sam se uvijek opekao od tog ponovnog slanja,zatražis refund te kad dobijes ako item naknadno dode dogovorite se da mu vratis lovu.
|
Citiraj:
|
Citiraj:
@golfw12, vidi moje iskustvo par postova ranije. Primio sam refund, nakon što je item došao, kontaktirao sam prodavatelja i naknadno mu platio. Ako je on pošten, ti budi fer, plati mu naknadno i sve pet. Ova molba za zatvaranjem casea mi ne miriše na njegovo poštenje. |
evo meni je jučer došao item naručen 12.11.. tak da sve kasni tijekom ovih blagdana..
|
Dobio sam paket s carine i u obrascu piše vrijednost 210, pdv 52 kn a na paketu piše ocarinjeno 79.5 kn koje sam platio. Kome sam platio tu razliku?
|
Citiraj:
|
Nemam pojma ni dokaza odakle ta razlika. Ako ima kakve obrade ili pdv na pdv pa bar nek mi napišu neki račun. Na tom što sam dobio piše ukupno po stavkama 52.52 i to je to, nigdje nemam razlike. A plati 80
Možda je poštar lukav :D |
Kako me iziritira dok čitam ove stvari. Najbesmislenija parazitsko-uhljepska državna organizacija koja izravno radi na štetu vlastitih građana.
|
Citiraj:
Carina je redovno tijelo svake uređene zemlje. Jedino je pitanje želimo li biti uređena zemlja. |
Citiraj:
|
Zaboravljaš da svrha carine nije da ide na ruku svojim državljanima nego da popunjava budžet. Dodaj tome mjesto gdje živiš i imaš idealnu kombinaciju za selidbu u neku normalniju državu.
|
Citiraj:
Instrument vlasti kojime vlada umjetno podiže cijene robe i usluga kako bi pogodovala lošijima i manje kvalitetnima da bi bili tržišno konkurentniji i usput napunila svoj proračun. Npr. smisao carine na PC komponente? Zaštita hrv. elektorničke industrije? :) Koji ti imaš benefit od carine osim ako radiš za njih? Citiraj:
Citiraj:
|
Btw, na racunalne komponente ne placa se carina...samo pdv.
|
True. Pardon.
|
Naručio sam jedan item iz Njemačke 27.12.
Nije mi još ništa došlo ali me buni što mi pod Summary stoji da mi je predmet dostavljen, čak mi se nudi opcija "Return this item". Evo par slika: http://abload.de/img/08spmh.png http://abload.de/img/1zqrk1.png http://abload.de/img/2p9r9h.png Da li je netko imao sličnu situaciju? |
Uvijek gledaj status na stranicama pošte kojom je poslano a ne na ebayu.
https://www.deutschepost.de/sendung/...eryResult.html The item was handed over to the International Logistics Center Frankfurt on Jan 4, 2016 to be forwarded to Croatia. Further tracking information is also provided by the website of the country of destination. |
Ok hvala, nisam još imao takvu situaciju pa reko da pitam.
|
Evo vam preporuka za tracking stranicu...
https://www.packagetrackr.com/ Stavite tracking broj, čiji god da je, automatski će biti sve pronađeno. Čak i proslijeđuje na službene stranice trackinga pošte kojom je poslana. |
Gledam da si kupim jedan sat iz Amerike preko ebaya.
Cijena mu je $130.00, poštarina je $30.00, i piše još ispod poštarine: Import charges: $31.63 (amount confirmed at checkout) No additional import charges on delivery. Pretpostavljam da je to trošak carine pa me zanima da li je to ukupna cifra koju plaćam, cijena sata + poštarina + import charges? To bi sve zajedno bilo nekih 190 dolara, ili ima još neki namet? |
Hr pdv.
|
Aha, još me samo zanima na koju cifru ide pdv, jel samo na cijenu artikla ($130)?
|
Cijena artikla+shipping
|
Znači sveukupno 230 dolara.
Ok, sad je jasnije, hvala. |
Sluzbeno mrzim ebay. Osim sto su jako zakomplicirali podizanje casea u odredjenim slucajevima, morao sam kod zadnjeg slucaja 3 puta u 3 tjedna razgovarati s njihovim agentima, njih cak 5, da bi dosao do novaca u zicer slucaju. Znaci daju novce samo ako si ultra uporan i ne pustas...
Da ne pricam koliko me isfrustriralo sto sam u svakom razgovoru morao spelovat korisnicko ime, ime i prezime, broj slucaja, broj predmeta, broj telefona... |
Citiraj:
S obzirom da dosta često vraćam novac, a nikad nisam imao problema s tim (isti dan su mi vraćali), zanima me u kakve bi potencijalne komplikacije mogao uletit? |
Mislis ti trazis vracanje novca ili sta??mogao bi te blokirat ebay na neko vrijeme jer si kao neozbiljan kupac
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Nista vise ne placas, narucivao sam neke dijelove za auto iz usa i kad je bila ta opcija uracunata uvijek je doslo bez ikakvih dodatnih davanja. |
Malo bedasto pitanje, ali kako se na ebayu ovih dana otvara case? :)
Ne sjećam se kad sam zadnji put tako nešto radio, ali eto, 12.12. naručene dva komada nečega od sellera iz UK, trebalo 17 dana da stigne do mene royal mailom, jedan komad razbijen (pakirano loše samo u koveru s mjehurićastom folijom). Poslao poruku selleru, dogovorili ponovno slanje i danas stiže drugi paket, oštećena oba komada :fuming: Pokušavam otvoriti case, ako odem na resolution center "item not as described..." stalno mi se otvara "Request a return" formular. Kako je vrijednost samo 5 funti to mi se baš i ne radi, ali ne želim ostaviti pare liku koji osjetljive stvarni šalje u običnoj koverti - i to dvaput. Ako probam iz history iz menija od itema pokrenuti postupak, dođem do linka "request a refund", nakon klika opet sam na formularu za povrat :) |
Trebas iz resolution centra otvoriti case...ako mozes...
Sto se tice mog slucaja, otvorio sam case nakon sto sam upozoren od ebaya da prodavac nije vise registriran jer mu je neko hakirao racun te da nikada nije niti imao navedeni predmet. Nakon 2-3 dana je case jednostavno nestao, nisi mogao nikako doci do njega, niti si mogao otvoriti novi. Paypal je pak tvrdio da imam otvoren case i da ne mogu zato otvoriti kod njih. Pa onda objasnjavanja ebayu, pa da oni skuze o cemu se radi, pa onda problemi sa zatvaranjem casea, pa problemi sa refundom jer nikako nisu mogli maknuti da je case pending, pa onda manualni refund...uglavnom, katastrofa, ukralo mi sate i zivce. Razgovarali smo preko Skypa, ali im je tekstualni dio zatvoren, pa moras sve diktirat... Da ne govorim kako stalno moras kroz njihove labirinte opcija prolazit, jer samo na odredjeni nacin dodjes do trazenog rjesenja, a ne kao prije kada su svi putovi vodili u Rim. |
Citiraj:
1. Otvori slučaj kao da nisi dobio predmet (to je jedini način da se otvori zahtjev za refund) 2. Javi mu se porukom i traži refund, u suprotnom negativan feedback (to pali uglavnom) 3. Preko PayPala traži refund (navodno je lakše, ali nisam nikad probao) Citiraj:
|
Citiraj:
2. Napravio sam tu opciju najprije, ali kako se tip nije javljao, a ističe pomalo onih 30 dana, išao sam pitati. Maloprije se tip javio da je napravio refund :) Sad mi je taj item u "unpaid items", a na mail došla poruka o refundu. Valjda treba neko vrijeme da se to odvrti. Ovaj ebay se sve više pretvara u neki labirint opcija po kojima se teško snaći. |
Citiraj:
U konkretnon slučaju c-shadow može slobodno iskoritit "Request a return" formular, ako ti ne nudi ništa "bolje" od toga, te u sklopu njega napisat situaciju. Imao sam slučaj nedavno i napisao sam da mi je prevelik trošak vraćat item nazad, da sam već izgubio 50 dana čekajući, poslikao sam sve, napisao sve, seller se pravio glup, ebay je presudio u moju korist, dobio full refund. |
Pozdrav ljudi, već duže vrijeme ne pratim ovu temu pa ne znam kakva je situacija, Naime, zadnjih nekoliko kupovina sa ebaya su užas. Niti jedan item koji sam kupio nije dostavljen pa moram tražit refund. Zanima me jel netko ima sličnu situaciju i u čemu bi mogao biti problem. 2 itema su bili iz kine a zadnji je bio iz UK. Jel do poštarine, prodavača ili do naćih na carini ili nešto četvrto?
|
Citiraj:
|
i meni se desava dosta zadnjih par mjeseci. od 10-ak itema bar jedan nece doci :-(.
|
Prije dva dana mi je jedan kinez dao refund u roku 7 sati,bez i jednog pitanja,navečer u 23h sam javio da paket nije stigao i zatražio refund,ujutro u 6h je uplačen refund.
Htio bih mu nekako dati pozitivan feedback ali taj item je sad pod "Canceled items" i ima opciju feedback-a,da li da ostavim feedback tamo ili se to ne radi za otkazane iteme? |
Citiraj:
|
I ja sam primjetio da itemi u zadnje vrijeme rijetko dolaze...Narucujem iteme niske vrijednosti do 5$ najvise iz kine/hk i nesto malo iz uk.Zbog cega je to?Jeli moguce da nasa posta odnosto postari seruckaju?Iz Ri sam
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 22:20. |