PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Audio, Video, Foto (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=27)
-   -   Hi-Fi (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=101271)

Josip79 14.10.2010. 16:19

Kakvi su ovi zvučnici u odnosu na mission m33i?
http://www.njuskalo.hr/zvucnici/tann...-oglas-1802785

syss 14.10.2010. 16:26

super... kupi.

gle nakon ove linije i rasporeda trebaš ti još pojest žganaca da bi ti skužio di uopće treba slušati razlike, a kamoli ih uočavat na prvu, tako da kupi šta ti odgovara finacijski i prostorno i bok.

kupiš ove za 1300, privikni se na taj zvuk, pa onda dopeljaj neke druge doma s kojima ćeš vrlo vjerovatno ići na skuplje/bolje, pa nadoplatiš i tak to krene.

nema smisla da za svaki oglas na njuškalu postaš ovdje za mišljenje.

Josip79 14.10.2010. 16:35

Citiraj:

Autor syss (Post 1752993)
super... kupi.

gle nakon ove linije i rasporeda trebaš ti još pojest žganaca da bi ti skužio di uopće treba slušati razlike, a kamoli ih uočavat na prvu, tako da kupi šta ti odgovara finacijski i prostorno i bok.

kupiš ove za 1300, privikni se na taj zvuk, pa onda dopeljaj neke druge doma s kojima ćeš vrlo vjerovatno ići na skuplje/bolje, pa nadoplatiš i tak to krene.

nema smisla da za svaki oglas na njuškalu postaš ovdje za mišljenje.

Ok ali moram vas pitati kakvi su to zvučnici, da ne dam 1300 kn za neko smeće. Dakle jesu to bolji zvučnici od mission m33i?

murina 14.10.2010. 16:36

Citiraj:

Autor Josip79 (Post 1751345)
A što misliš da ofarbam tv u crno! Molim te poštedi me takvih gluposti ako mi nemaš ništa pametno za reći.

Valjda sam dvosmisleno složio rečenicu, nema veze. Čudno mi je u svakom slučaju kako nisi pokvario tv (ili možda i jesi?:stoopid:) Na tv-u se javljaju čudne boje (ljubičasta, zelena...) ako je magnet preblizu. Moja preporuka je da uzmeš pojačalo, čuti ćeš razliku i na ovim zvučnicima ali gledaj kako ih promjeniti u budućnosti. Također, kupi bolje kabele.

Pitanje koje je vjerojatno već bilo postavljeno tu ali malo sam lijen za tražiti :D:

Izgubio sam dobre kabele za zvučnike (nemam pojma koji su bili ali nije ni bitno) i trenutno sam na nekim jeftinjacima koje je prijatelj dobio uz neku "liniju" tipa Aiwa i sl. Naručio bih neke bolje s neta, imate li kakvu preporuku? Nebih neke preskupe, čisto da su bolji od "običnih". Ne treba mi ni puno dužine, recimo 2 X 2m Može i neki e-bay shop ili neka stranica sa audio opremom, pa ću sam odabrati. Hvala unaprijed!

Moj setup:

http://www.hifigoteborg.se/technics_su7600_spec.htm + http://www.inter-m.com/en/product/pr...tecd=caspeaker + SB live (kad bude više sreće, ići će nešto puno bolje :D)

syss 14.10.2010. 16:55

pa kakav ti je zvuk sada i kaj bi htio promijeniti u njemu?

murina 14.10.2010. 17:30

Više šumi kad ništa ne svira, a kad je tv spojen, onda je nekako preoštar zvuk kad je neka live emisija sa govorom (recimo utakmica ili dnevnik). Taj govor stvara nekakvo visokofrekventno zujanje, ne znam točno objasniti. Uglavnom, htio bih nešto "mekši" zvuk, trenutno je preagresivan. odličan mi je opis :D

Daj mi neki hint, šta bi mogao promjeniti sa tipom kabla

syss 14.10.2010. 17:32

to ne buš sa kabelima riješio.

Josip79 14.10.2010. 17:35

Citiraj:

Autor Josip79 (Post 1752984)
Kakvi su ovi zvučnici u odnosu na mission m33i?
http://www.njuskalo.hr/zvucnici/tann...-oglas-1802785

Ti zvučnici mi vizualno ok izgledaju, bolje od onih mission m33i, ali to je manje bitno. Jesu li oni kvalitetniji od missiona m33i. Ako jesu onda bih uzeo njih. Pa mi preporučite pojačalo za te zvučnike. Jel ono cambridge pojačalo dobro i za te zvučnike ili bih trebao uzeti neko drugo bolje?

murina 14.10.2010. 17:36

A dobro, svejedno hoću bolje kabele jer mi je sa izgubljenima bio bolji zvuk. Jbg ne znam koji su bili. Znaš li neki dobar webshop?

reverzibilni 14.10.2010. 17:56

Citiraj:

Autor Josip79 (Post 1753050)
Ti zvučnici mi vizualno ok izgledaju, bolje od onih mission m33i, ali to je manje bitno. Jesu li oni kvalitetniji od missiona m33i. Ako jesu onda bih uzeo njih. Pa mi preporučite pojačalo za te zvučnike. Jel ono cambridge pojačalo dobro i za te zvučnike ili bih trebao uzeti neko drugo bolje?

ja san sluša tannoy f3..... slični tim zvučnicima....
po meni su mrvu bolji od m33....
bolje rečeno više su mi po ukusu....
inače je to ista klasa zvučnika i nema prevelikih razlika (u smislu bolje/gore).....

i da.... i oni mogu svirati sa ca340..... jer su također mrvu tamnijeg karaktera....

micek_kc 14.10.2010. 18:21

Citiraj:

Autor Imagine (Post 1752949)
rješavaš se z5500 ?

ako te zanima nešto iz moje ponude mogao bi to uzet pod račun ...
taj komplet je moja tajna želja. :)

SPAM :fiju: :lol2:

Neznam sto se to događa...ode cijeli svijet naopako cim Imagine ima zelju za z5500 :kafa:

tech 14.10.2010. 18:31

Citiraj:

Autor Josip79 (Post 1753050)

Dosadan si više, stranicu prije su ti ljudi objasnili kako, gdje i zašto.
Preporučeno ti je pojačalo i zvučnici, ali ti svejedno lupaš po svom.

NHF, nema nekog prevelikog smisla postati random linkove sa njuškala.
Nađi zvučnik koji ti se svidi, guglaj, odluči, poslušaj, kupi.

Srdan 14.10.2010. 22:07

Josip ma najbolje uzmi one M33, to su ti najnajbolji zvucnici na cijelom svijetu :D

Josip79 14.10.2010. 22:57

Citiraj:

Autor reverzibilni (Post 1753065)
ja san sluša tannoy f3..... slični tim zvučnicima....
po meni su mrvu bolji od m33....
bolje rečeno više su mi po ukusu....
inače je to ista klasa zvučnika i nema prevelikih razlika (u smislu bolje/gore).....

i da.... i oni mogu svirati sa ca340..... jer su također mrvu tamnijeg karaktera....

Saznao sam da cambridge 340 nema stand by mod. Nije veliki minus ali volio bih ipak da mogu upaliti i ugasiti hi-fi bez dizanja a isto tako da ne moram uvjek škljocati prekidač. Zato me privlači yamaha AX-497. Kakva je ona u kombinaciji sa Mission M33i ili Tannoy Mercury MX 3 M ? Jel to dobra kombinacija? Jel to tu negdje ili bi zvuk sa ca340 bio ljepši ugodniji? Znam da previše pitam ali vas molim da mi to malo razjasnite i više neću ništa pitati. Hvala

reverzibilni 15.10.2010. 08:42

yamaha je dobra sa tim zvučnicima......
zvuk je čak i ugodniji od ca....mrvu manje hi-fi, ali mrvu ugodniji.....

ako sad nađeš još koji oglas na njuškalu..... ja se odjavljujem......

Josip79 15.10.2010. 11:30

Citiraj:

Autor reverzibilni (Post 1753456)
yamaha je dobra sa tim zvučnicima......
zvuk je čak i ugodniji od ca....mrvu manje hi-fi, ali mrvu ugodniji.....

ako sad nađeš još koji oglas na njuškalu..... ja se odjavljujem......

Hvala :-)

syss 15.10.2010. 12:18

Citiraj:

Autor murina (Post 1753052)
A dobro, svejedno hoću bolje kabele jer mi je sa izgubljenima bio bolji zvuk. Jbg ne znam koji su bili. Znaš li neki dobar webshop?

ako hoćeš tamniji zvuk gledaj generalno vandenhull... nove boje zvuka ako se ne varam ih drže.

murina 15.10.2010. 12:21

Hvala! To me zanima jer nisam u toku ;)

syss 15.10.2010. 12:31

pa koliko čitam oni malo ubijaju visoke, a i sam sam se uvjerio sa royal jade modelom koji mi je jako dobro sjeo u (tada) pomalo nervozan sistem.

murina 15.10.2010. 14:25

To je dobar opis :D Nervozan! Kupit ću te sljedeći tjedan i javiti rezultate.

http://www.bojezvuka.hr/cjenici/van_den_hul_cjenik.html ------------- jesu ovo cijene po metru :stoopid:

D - 501 HYBRID: > Halogen Free <
Balanced hybrid conductor, shielded, extremely flexible tonearm cable in metaland LSC (carbon) construction. With durable black HULLIFLEX®(*) outer jacket. Available on 100 meter reels and in any specified length. ----------- 140,00 Kn

Ako da, hmmmm nije to za mene trenutno i bježim sa HI FI teme:D

Imagine 15.10.2010. 14:35

Citiraj:

Autor w0lfram_ (Post 1752952)
a nekako mi se cini da nemam bas para za to sta ti prodajes :)

ljudi smo , dogovorit čemo se :)

Citiraj:

Autor wiseman (Post 1752956)
Tu sam ja, al se uglavnom ne glasam :D
Misliš preselio na HT? :p
Nisam, kad nitko neće kupit moje pojačalo pa nemam para :sweating:

preselio na drugi forum ;)

Šta se toga drugog tiče , mene izgnjavi mala hrpica ljudi . Odgovorim na SVE e-mailove , pričam s ljudima po pola sata na mobitel (ja zovem) , i to ne samo o oglasu več se to prešifta na komponente koje sam ja ,te oni slušali u raznim kombinacijama , o smještaju , o sam bog zna čemu...nedavno sam s čovjekom počeo o kabelima a završili na dopunskom zdravstvenom i državi :D .
Uglavnom ,pričljiva sam osoba ...spreman sam za priču o kombinacijma itd ...dogovaram s nekim 3 tjedna unaprijed datum da nešto dođe slušat , posuđujem od drugog preamp jer čovjek želi nešto poznato ...odbijam neke ponude/opcije i kad treba doč ja čekam ko idiot. Nakon što zovem ,dobijem hladni odgovor da je odavno kupio nešto drugo.

Nema šanse da čovjek nazove ...ili da ljudi opčenito uzvrate mail.
Ni minimum bon-tona jebote.
A ne radi se o nekoj balvaduriji več o ljudima od 40ak -50ak god.

Tako da vjeruj ti meni da nezainteresiranost za nešto što prodaješ može bit i dobra stvar ;)
Citiraj:

Autor micek_kc (Post 1753087)

Neznam sto se to događa...ode cijeli svijet naopako cim Imagine ima zelju za z5500 :kafa:

kako naopako ...zar nismo več svi zaključili kako je taj komplet nešto nevjerovatno za te novce a i vrapci na grani znaju da ti za HT netreba ništa ozbiljno. Štoviše da je sve ozbiljnije bačeni novci. :D
A kakop ne spadam u 'zatucane' nebi imao ništa protiv da se malo družim s tim kompletom i rečeno zaključim iz svog iskustva ;)

evil992 15.10.2010. 17:46

Pozdrav, nov sam u svijetu hifia i imam nekoliko pitanja.
Dobio sam na pokon stare riz zk 360 zvučnike i spojio ih na noname kućno kino. Problem je u tome što je to dosta tiho(stari zvučnici za komp su bili glasniji). Sad me zanima dal trebam kupit novo pojačalo i od kolko w i zanima me vaše mišljenje o dotičnim zvučnicima.
Inače kućno kino je marke cat i kupljeno je preko neckermanna prije par godina, deklarirano je na 180w.

wiseman 15.10.2010. 18:54

Citiraj:

Autor Imagine (Post 1753659)

Šta se toga drugog tiče , mene izgnjavi mala hrpica ljudi . Odgovorim na SVE e-mailove , pričam s ljudima po pola sata na mobitel (ja zovem) , i to ne samo o oglasu več se to prešifta na komponente koje sam ja ,te oni slušali u raznim kombinacijama , o smještaju , o sam bog zna čemu...nedavno sam s čovjekom počeo o kabelima a završili na dopunskom zdravstvenom i državi :D .
Uglavnom ,pričljiva sam osoba ...spreman sam za priču o kombinacijma itd ...dogovaram s nekim 3 tjedna unaprijed datum da nešto dođe slušat , posuđujem od drugog preamp jer čovjek želi nešto poznato ...odbijam neke ponude/opcije i kad treba doč ja čekam ko idiot. Nakon što zovem ,dobijem hladni odgovor da je odavno kupio nešto drugo.

Tako da vjeruj ti meni da nezainteresiranost za nešto što prodaješ može bit i dobra stvar ;)

HAHA, ma znam na što si mislio, al iskoristio sam gužvu za dodatno oglašavanje ;)
Bome se nije lako bavit trgovinom, pogotovo kad imaš takve kupce kao ti...
A ja opet nemam nikakve http://www.audiofil.net/forum/smileys/placo.gif
Ili možda... :D

Citiraj:

Autor evil992 (Post 1753788)
Pozdrav, nov sam u svijetu hifia i imam nekoliko pitanja.
Dobio sam na pokon stare riz zk 360 zvučnike i spojio ih na noname kućno kino. Problem je u tome što je to dosta tiho(stari zvučnici za komp su bili glasniji). Sad me zanima dal trebam kupit novo pojačalo i od kolko w i zanima me vaše mišljenje o dotičnim zvučnicima.
Inače kućno kino je marke cat i kupljeno je preko neckermanna prije par godina, deklarirano je na 180w.

Bok!
Ja nisam uspio naći neku korisnu informaciju o tim tvojim zvučnicima. Mogao bi napisat nešto o njima. Barem dimenzije drvera i njihov broj za početak, a nije ni slika na odmet :)
Niti o kućnom kinu nisi rekao previše, al već možemo zaključit da, naravno, nema 180W.
Vjerojatno bi neko pojačalo znatno popravilo situaciju, a kakvo, to ćemo bolje znat kad nam još nešto kažeš o zvučnicima :)

Juan 15.10.2010. 20:07

Citiraj:

Autor Imagine (Post 1753659)
ljudi smo , dogovorit čemo se :)

Šta se buniš, pa lijepo smo se razgovarali kad sam uzimao tvoje pojačalo, i uzeo sam ga bez da sam se cjenkao, a cigan sam u zadnje vrijeme i obožavam se cjenkati, ne radi novaca, nego radi gušta spuštanja makar 50 kuna.
BTW pojačalo služi izvrsno u radnoj sobi tjerajući http://img194.imageshack.us/img194/6586/p5160072f.jpg

Živio!

evil992 15.10.2010. 20:24

Ovo piše na njima: Impendancija 8 oma, sin. snaga din45573 70w, muz. snaga din4500 100w.
Ima 3 drivera jedan je (pretpostavljam) za bas i promjer mu je 2r=24cm, te ima još dva drivera po 2r=8 cm.
Informacije o kučnom kinu ti nemogu reć jer ih jednostavno neznam. Tražio sam po netu, ali bez uspjeha.

wiseman 15.10.2010. 21:16

Citiraj:

Autor evil992 (Post 1753871)
Ovo piše na njima: Impendancija 8 oma, sin. snaga din45573 70w, muz. snaga din4500 100w.
Ima 3 drivera jedan je (pretpostavljam) za bas i promjer mu je 2r=24cm, te ima još dva drivera po 2r=8 cm.
Informacije o kučnom kinu ti nemogu reć jer ih jednostavno neznam. Tražio sam po netu, ali bez uspjeha.

To su prilično veliki zvučnici i nećeš ih baš moć potjerat s nekim kompletom kućnog kina.
Znači treba ti pojačalo.
Ovim snagama navedenim na zvučnicima se ja ne bih baš vodio pri nabavci pojačala...
Probaj za početak posudit neko od susjeda, prijatelja pa probat kako ti zvučnici uopće rade kad su propisno pogonjeni.
Nakon toga će ti bit jasnije kakvo pojačalo ti treba i koliko ćeš u njega uložit.

Josip79 17.10.2010. 14:16

Pozdrav svima koji su mi pomogli ili htjeli pomoći oko slaganja hi-fi stereo sustava. Evo da se pohvalim uzeo sam pojačalo Yamaha AX-497 i zvučnike Tannoy MX3-M. Povezao sam pojačalo pc-em pa sad malo slušam glazbu :-) Još mi nedostaje zvučna kartica. Zadovoljan sam s dobivenim a kad zvučnu uzmem nadam se i mislim da će to onda još bolje zvučati :-)

quazar912 17.10.2010. 14:21

Citiraj:

Autor Josip79 (Post 1754856)
Pozdrav svima koji su mi pomogli ili htjeli pomoći oko slaganja hi-fi stereo sustava. Evo da se pohvalim uzeo sam pojačalo Yamaha AX-497 i zvučnike Tannoy MX3-M. Povezao sam pojačalo pc-em pa sad malo slušam glazbu :-) Još mi nedostaje zvučna kartica. Zadovoljan sam s dobivenim a kad zvučnu uzmem nadam se i mislim da će to onda još bolje zvučati :-)

samo nemoj prčkati po zvučnoj tipa EQ i sl, sve ćeš upropastit. nek ide direkt a ti na pojačalu namjesti ton-blende

srale7 17.10.2010. 15:09

Citiraj:

Ajd ti nama daj koju sliku tvoje slusaone, ili ju barem ukratko opisi:D

Mene bas zanima, i usput čestitam na kupnji:beer:

gbijelic 17.10.2010. 18:30

Citiraj:

Autor quazar912 (Post 1754864)
samo nemoj prčkati po zvučnoj tipa EQ i sl, sve ćeš upropastit. nek ide direkt a ti na pojačalu namjesti ton-blende

why not...ja sam npr kod sebe na pojačalu sve poiskljucio i u foobaru malo korigirao visoke srednje i bass...tako mi radi naj naj...tako da to ide u blagu sinusoidu...mozda kod drugih nece bit bolje, ali netreba iskljucit sve opcije...treba se igrat što je i čar ovog hobija... živli svi :chears:

murina 17.10.2010. 19:00

Meni je na kompu isključeno sve. Na pojačalu podešavam treble i bass ovisno o glazbi. Eventualno uključim Loudness ili High Filt ako je potrebno.

-POP- 17.10.2010. 19:13

Citiraj:

Odličan izbor...
Moja ex zvučna je na bubnju...
http://www.njuskalo.hr/pc-kartice/zv...-oglas-1771157

A što se tiče tonskih kontrola sve pogašeno, na pojačalu upaljen direct amp, iako nema neke razlike s njim i bez njega.

Josip79 17.10.2010. 21:50

Citiraj:

Na pc-u, u realtek HD audio manageru sound efekti su postavljeni na none. Pretpostavljam da tako treba biti. A na pojačalu nemam ton-blende.

Citiraj:

Citiraj:

Autor srale7 (Post 1754918)
Ajd ti nama daj koju sliku tvoje slusaone, ili ju barem ukratko opisi:D

Mene bas zanima, i usput čestitam na kupnji:beer:

Citiraj:

Autor -POP- (Post 1755127)
Odličan izbor...
Moja ex zvučna je na bubnju...
http://www.njuskalo.hr/pc-kartice/zv...-oglas-1771157

Hvala na čestitki. Za zvučnu ću još pogledati. Namjeravam uzeti onu s kojom ću dobiti najbolji zvuk. Kao što sam rekao, na realtek audio mangeru sound efekte (environment i equalizer) sam postavio na none. Na pojačalu imam gumb iznad kojeg piše pure direct, zatim gumb-CD/DVD direct AMP. Oba gumba sam isključio. Ispod onog poklopca sam sasvim malo pojačao bas. Treble mi je na nuli, naravno kao i balance. Loudness mi je na flat, a okretanjem suprotno od smjera kazaljke na satu ide od 1 do 10. Kad je na flat tad je zvuk najglasniji, najpuniji, najmoćniji. A čini mi se da je to i normalna postavka jer je u tom slučaju ona oznaka na kontroli na okretanje u gornjem položaju. Rado bih vam poslao slike ali sam foto aparat posudio pa ne mogu sad, ali čim ga dobijem natrag pokazat ću vam sliku.

-POP- 17.10.2010. 22:05

Taj sistem zagušuje integrirana zvučna, nisi ni svjestan kako to može svirati. Kakve kablove koristiš?

Josip79 17.10.2010. 22:20

Citiraj:

Autor -POP- (Post 1755263)
Taj sistem zagušuje integrirana zvučna, nisi ni svjestan kako to može svirati. Kakve kablove koristiš?

To mi je drago :goood: jer namjeravam uzeti zvučnu. I bez zasebne zvučne kartice sam dobio puno u odnosu na ono što sam do sad imao. Tako da se nadam da ću sa nabavom zvučne kartice još više dobiti na sveukupnom dojmu. Kablovi su obični. Uzeo ih u techno max-u, 15 kn metar.

-POP- 17.10.2010. 22:23

Ako koristiš winamp preporučujem da staviš za izlaz njegov plugin kernel streaming output, osobno koristim.

Josip79 17.10.2010. 22:49

Citiraj:

Autor -POP- (Post 1755274)
Ako koristiš winamp preporučujem da staviš za izlaz njegov plugin kernel streaming output, osobno koristim.

Koristim windows media player. Jel winamp bolji ili je svejedno?

Flikoman 18.10.2010. 00:27

Citiraj:

Autor Josip79 (Post 1755292)
Koristim windows media player. Jel winamp bolji ili je svejedno?

Foobar najbolji.

Čestitam na kupnji. Slike?! :fiju:

Josip79 18.10.2010. 00:46

Citiraj:

Autor Flikoman (Post 1755359)
Foobar najbolji.

Čestitam na kupnji. Slike?! :fiju:

Hvala. Zbog čeg je najbolji? Jel to besplatni program? Posudio sam foto pa ću uslikati kad ga dobijem natrag.

Srdan 18.10.2010. 01:07

Josip jesi me ti zvao za Missione pa pitao koliko su placeni?

Sva vremena su GMT +2. Sada je 23:58.