PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Razno (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=13)
-   -   eBay iskustva; pitanja i savjeti (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=97893)

Mirkopoter 03.03.2014. 14:45

Dao mi je adresu i on se slaže s time "naruči pa šta bude" na njegovu adresu. Neću mu slati na njegovu a da on nema pojma o tome.

partwish 03.03.2014. 15:10

Citiraj:

Autor coconut (Post 2556592)
Njegovu adresu

Znači ja ako želim susjedu napakostiti naručim hrpu fake robe sa interneta i gledam kako pati? To je totalno bezveze, šta ako ja to nisam naručio?

Old Iggy 03.03.2014. 15:19

Citiraj:

Autor Bubba (Post 2556578)
Gerijatrija u Vinogradskoj
Pododjel "Matori IT-evci sa znanjem Tandema/NonStopa i ostalih opskurnih sustava"
Kacemo na cevape, deda? :p

:D
Uvijek. BTW, kaže se sretan rođendan, ima tu baklave i još nečeg, ako si blizu Radničke. :D

Old Iggy 03.03.2014. 15:25

Citiraj:

Autor partwish (Post 2556610)
Znači ja ako želim susjedu napakostiti naručim hrpu fake robe sa interneta i gledam kako pati? To je totalno bezveze, šta ako ja to nisam naručio?

Problemi.

Dr_faca 03.03.2014. 15:55

Citiraj:

Autor lutherus (Post 2556045)
Koliko je mogučnost da carina neke stvari zapljeni ili da po ulasku u Hrvatsku nestanu?
Čekam par paketa koji trebali pred neko vrijeme doći i nikako da dođu. Prema trackingu svi su ušli u Hrvatsku i tu su nestali odnosno zapeli su na carini. I tako već 3 tjedna. Samo da mi ne sruše vrijednost stripova mater im lopovsku!

Zovi na carinu ili na poštu?
Možda je otišlo nekoj kurirskoj službi koja nema tvoj kontakt da bi ti dostavili,to se meni desilo...:kafa:

Citiraj:

Autor coconut (Post 2556552)
Ako je fake, zapljeniti će. Onda ćeš uz kaznu morati platiti i uništavanje robe.

Mislim da idu i troškovi procjene originala ili fakea...

Citiraj:

Autor partwish (Post 2556610)

Lol...sitne stvari prolaze,šanse da tenisice i sl. prođu su 50-50,pa sad ti njemu naručuj,mislim da će čak bit i zadovoljan...:D

lutherus 03.03.2014. 18:25

Da se prije žalil valjda bi prije došlo. Danas tokom jutra bila dostava. Dofural neki Zum Express Vukovarskih tablica. Istina bog da sam malo poviše zbunjen ali je bar došlo i nijedan striš nije oštećen a to je ipak najvažnije.

Dr_faca 03.03.2014. 19:23

Citiraj:

Autor lutherus (Post 2556696)
Da se prije žalil valjda bi prije došlo. Danas tokom jutra bila dostava. Dofural neki Zum Express Vukovarskih tablica. Istina bog da sam malo poviše zbunjen ali je bar došlo i nijedan striš nije oštećen a to je ipak najvažnije.

Eto,kao da sam znao... :D

A od kud je putovalo?

lutherus 03.03.2014. 19:25

Dallas, Texas, USA

danc00 04.03.2014. 13:45

Pozz,

imam problem sa jednim sellerom. Kupio sam na aukciji ps4 igru, uredno platio cijenu+shipping (27.2.) i do dan danas nije oznaćeno kao "poslano".

Dal imam kakvih šansi da prekinem deal, i da mi vrati pare. Kaj je najgore ne javlja se na PP...
Mislim sve mi čudno jer ima mislim cca 4xxx trgovina, i kao seler je 99.8% pozitivan. Al me živcira to kaj već tjedan dana nije poslao item!

Jel ga mogu prijavit i vratit pare ili kaj da radim, da se radi o 50kn ne bi se zamaral ali cifra je dobra i nije mi za ostavit mu!

A u opisu lijepo piše, "šaljem u roku 2 dana od uplate" ...

Dr_faca 04.03.2014. 19:21

Citiraj:

Autor danc00 (Post 2557042)
Pozz,

imam problem sa jednim sellerom. Kupio sam na aukciji ps4 igru, uredno platio cijenu+shipping (27.2.) i do dan danas nije oznaćeno kao "poslano".

Dal imam kakvih šansi da prekinem deal, i da mi vrati pare. Kaj je najgore ne javlja se na PP...
Mislim sve mi čudno jer ima mislim cca 4xxx trgovina, i kao seler je 99.8% pozitivan. Al me živcira to kaj već tjedan dana nije poslao item!

Jel ga mogu prijavit i vratit pare ili kaj da radim, da se radi o 50kn ne bi se zamaral ali cifra je dobra i nije mi za ostavit mu!

A u opisu lijepo piše, "šaljem u roku 2 dana od uplate" ...

Nemres nis...jedino cekat da ti se on javi pa pokusat otkazat kupovinu.

lutherus 04.03.2014. 19:22

Prijavi ga.

natal 04.03.2014. 19:52

Citiraj:

Autor Dr_faca (Post 2557267)

Zakaj se javljas na post a ocito nisi nikada kupio nis prek ebay.:)

Nek ga prijavi i rijesena stvar. Mislis da bi ebay bio tu di je da se nemre nist, .:)

danc00 04.03.2014. 20:04

Ok, prijavim ga otvaramjem case-a ili kako...mislim nisam bil nikad u takvoj situaciji pa ne znam.

Dr_faca 04.03.2014. 20:05

Kazes ti :kafa: ...
Pod prijavom misle na otvaranje case-a...

lutherus 04.03.2014. 21:05

Pred par dana me ugodno iznenadili, uzel neke dijelove, uplatil kao 48 sati treba da pošalju a nakon 48 sati pare natrag na računu. Kaže lik da mu trgovac u dućanu prodal taman zadnji komad a nije vidjel da je već prodano i rezervirano pa se ispričava radi neugodnosti.

Prki 04.03.2014. 21:26

Citiraj:

Autor Dr_faca (Post 2557267)

Nije istina.Možeš ga prijaviti i ebay-u i PayPal-u(ako si platio preko njih), al će potrajat ,bar mjesec dana, al pare dobivaš sigurno nazad ako ti nije poslao item,imaš 45 dana kod paypal-a da projaviš i kontam da ti oni vrate pare i onda oni ganjaju lika.
Da otvoriš case i samo prati ponuđeno, nije nikakav problem.

Dr_faca 04.03.2014. 21:33

Citiraj:

Autor Prki (Post 2557329)
Nije istina.Možeš ga prijaviti i ebay-u i PayPal-u(ako si platio preko njih), al će potrajat ,bar mjesec dana, al pare dobivaš sigurno nazad ako ti nije poslao item,imaš 45 dana kod paypal-a da projaviš i kontam da ti oni vrate pare i onda oni ganjaju lika.
Da otvoriš case i samo prati ponuđeno, nije nikakav problem.

Bas to...zato sam napisao i da nema kaj napravit...problem je ako otvori dispute preko paypala,seller mu moze stavit da je poslao item i onda nije nis dobio s tim,ako mu je vec cilj otkazat kupovinu...Zato mu je najbolje da ga kontaktira i ak mu se seller javi da otkaze...sve ostalo ce predugo potrajati....

Prki 04.03.2014. 21:42

Citiraj:

Autor Dr_faca (Post 2557333)
Bas to...zato sam napisao i da nema kaj napravit...problem je ako otvori dispute preko paypala,seller mu moze stavit da je poslao item i onda nije nis dobio s tim,ako mu je vec cilj otkazat kupovinu...Zato mu je najbolje da ga kontaktira i ak mu se seller javi da otkaze...sve ostalo ce predugo potrajati....

Ma da, neklepeći gluposti, da bi stavio da je poslano ebay od njega traži potvrdu od pošte ili kurirske službe sa tvojom adresom dostave kao dokaz, a od tebe traže dokaz uplate na njegov račun, tako da nepričaj o situacijama u kojima se nisi našao.
Kao što je kolega napiso ne ebay bio tu da kupac nije zaštićen 100%.

danc00 04.03.2014. 21:52

Isuse, kaj sad da onda napravim...nemojte mi govorit da rijesim sa sellerom jer sam naveo vec da mi se ne javlja, poslao mu dvije poruke.

Znaci da otvorim case preko ebaya? A koji razlog da odaberem? Cancel purschase ili item nije stigao ili nekaj treca.

Hvala.

Omerta 04.03.2014. 22:04

Cemu panika kolega?

1. Prva stvar (posve moguca): mozda je paket poslan ali jednostavno seller nije naznacio da je poslano. Imao sam par takvih slucajeva.

2. Druga stvar, pogledaj sto pise ispod itema koji si kupio, odnosno kada je procjenjeni datum dolaska paketa. Nakon toga datuma, unutar 30 dana dizes slucaj da "item nije stigao" i potrazujes full refund. (slucaj mozes pokrenut i nakon 43 dana, po starome)..

Uglavnom, novac ces dobiti, prije ili poslije..

danc00 04.03.2014. 22:09

Ok, onda cu tako, procjenjeno vrijeme je do 18.3 jer sam platio skuplju postarinu...
Zato sam i htio to prije prekinut jer me je iznerviro, ne javlja se, ne odg, a platio mu $10 postarine.

A vidis, toga se nisam sjetil, ja nisam nikad imal takvo iskustvo...a mozda dode, mozda zbilja nije naznacio da je poslano.

partwish 04.03.2014. 22:11

Citiraj:

Autor Prki (Post 2557340)

Pa s ovim se ne slažem... Npr, ja sam jednom prilikom nešto naručio i dugo sam čekao da dođe, a kada je došlo, item je bio defektan. Kada sam htio kontaktirati sellera, sellera više nije bilo na ebayu, a pp me je otpušio jer je prošlo više od 45 dana od kupovine. Ebay gleda 30 dana od dana kada je procjenjeno da ćeš dobiti item, a pp očito i dalje gleda 45 dana od kupnje. Ako se dobro sječam na ebayu nije ni bilo da sam kupio taj item, ali sam našao transakciju na pp, ali kažem.. dobio sam košaricu u startu.

Dr_faca 04.03.2014. 22:36

Citiraj:

Autor Prki (Post 2557340)
Ma da, neklepeći gluposti, da bi stavio da je poslano ebay od njega traži potvrdu od pošte ili kurirske službe sa tvojom adresom dostave kao dokaz, a od tebe traže dokaz uplate na njegov račun, tako da nepričaj o situacijama u kojima se nisi našao.

:stoopid:

Kao 1.,opće nije potrebna potvrda sa adresom,već tr.number.Prilikom dizanja disputea,"tuženi" ima rok(ja mislim 7 dana) da odgovori,i npr. ti danas digneš dispute i seller vidi da tražiš pare nazad,on ode u poštu i pošalje u tom roku...i kaj onda?
Njemu to ne odgovara,on hoće svoje pare što prije,nazad,tj. želi otkazat narudžbu...:kafa:

Citiraj:

Autor Omerta (Post 2557355)
Cemu panika kolega?

1. Prva stvar (posve moguca): mozda je paket poslan ali jednostavno seller nije naznacio da je poslano. Imao sam par takvih slucajeva.

2. Druga stvar, pogledaj sto pise ispod itema koji si kupio, odnosno kada je procjenjeni datum dolaska paketa. Nakon toga datuma, unutar 30 dana dizes slucaj da "item nije stigao" i potrazujes full refund. (slucaj mozes pokrenut i nakon 43 dana, po starome)..

Uglavnom, novac ces dobiti, prije ili poslije..

:dobar:

borny 05.03.2014. 19:04

Za jedan item mi je istekao rok za otvaranje casea, ali sa sellerom sam se dogovorio i pristao je vratiti novce.
Međutim, očito da klasični refund ne radi i on vjerojatno pokušava uplatiti lovu direkt na moj PayPal account. To ne prolazi i on mi šalje ovo:

"
Your recipient is not able to receive funds at this time. Your recipient must first set up his or her account to receive funds.
your paypal can't accept my money?"

Što bih ja sad trebao napraviti? Možda on nešto mulja?
NIkad nisam primao lovu na PP, a da nije refund.

Dr_faca 05.03.2014. 19:34

Citiraj:

Autor borny (Post 2557924)
Za jedan item mi je istekao rok za otvaranje casea, ali sa sellerom sam se dogovorio i pristao je vratiti novce.
Međutim, očito da klasični refund ne radi i on vjerojatno pokušava uplatiti lovu direkt na moj PayPal account. To ne prolazi i on mi šalje ovo:

"
Your recipient is not able to receive funds at this time. Your recipient must first set up his or her account to receive funds.
your paypal can't accept my money?"

Što bih ja sad trebao napraviti? Možda on nešto mulja?
NIkad nisam primao lovu na PP, a da nije refund.

Kakav paypal account imaš?Personal,premier ili buisness?
Mislim da imaš personal gdje nemožeš primat pare, ako onaj tko ti šalje novce je označio za goods,mora označiti da je za family i friends...
Uglavnom kad ti šalje novce ima dvije opcije:
What are you sending money for?

*I'm paying for goods or services
*I'm sending money to family or friends

Mora označiti ovu drugu(I'm sending money to family or friends) jer personal account nije za primanje novaca od prodaje i sl.

borny 05.03.2014. 20:26

Citiraj:

Autor Dr_faca (Post 2557935)
Kakav paypal account imaš?Personal,premier ili buisness?
Mislim da imaš personal gdje nemožeš primat pare, ako onaj tko ti šalje novce je označio za goods,mora označiti da je za family i friends...
Uglavnom kad ti šalje novce ima dvije opcije:
What are you sending money for?

*I'm paying for goods or services
*I'm sending money to family or friends

Mora označiti ovu drugu(I'm sending money to family or friends) jer personal account nije za primanje novaca od prodaje i sl.

Account type: Premier.

Mijenja li to išta?

EDIT: mislim da sam složio. Trebalo je omogućiti primanje novca. Povezao sam PP sa karticcom preko koje uplaćujem, tako da može i primati novac.

Mr.Ex.President 05.03.2014. 20:46

Citiraj:

Autor borny (Post 2557953)
EDIT: mislim da sam složio. Trebalo je omogućiti primanje novca. Povezao sam PP sa karticcom preko koje uplaćujem, tako da može i primati novac.

To + verificirat mail ako do sada nisi...
Sličan problem sam imao, njihov odgovor;

Thank you for contacting PayPal regarding enabling automatic transfers on your account.

I have reviewed your account and I can see that the reason that you are not unable to select this option because your email address is not yet confirmed.

When you add an email address to your PayPal account, we send you an email to confirm that you own the email address. Click the link in the email to confirm your email address. If you do not receive the email, you can request that we send it to you again.

Here’s how to confirm your email address:

Go to www.paypal.com and log in to your account.
Click ‘Profile’ near the top of the page.
Click 'Update' beside 'Email.'
Select the email address you want to confirm, click ‘Confirm’ and we will send you an email.
Click the link in the email to complete the confirmation process.

Note:

Until you confirm your email address, you cannot receive money.
You also must confirm your email address before you can make it the primary email address on your account.

Once you have confirmed your email address you will be able to receive payments.

It is my pleasure to assist you. Thank you for choosing PayPal.

borny 05.03.2014. 20:53

Hvala, mail adresa nije bila potvrđena. Sada je i to napravljeno, pa bi uplata trebala proći bez problema.

danc00 05.03.2014. 23:09

Evo čuda, ko da nas je seller čuo da ga crnim...danas je poslano i već je na putu ka Lijepoj našoj...

Je8em mu sestru kad mu treba 7 dana da pošalje...al sve živo sam preokrenuo i nisam niš našel kak bi ga mogel prijavit prije isteka onog predviđenog roka...

Stalno mi nudilo da njega kontaktiram, a kad sam htio otvorit case onda mi je reko ebay da moram čekat da prođe taj datum dostave, tak da bi dobio lovu natrag al tek po isteku vremena!

Al ok, strpljen spašen, kak se veli!

Prki 05.03.2014. 23:17

Citiraj:

Autor partwish (Post 2557362)
Pa s ovim se ne slažem... Npr, ja sam jednom prilikom nešto naručio i dugo sam čekao da dođe, a kada je došlo, item je bio defektan. Kada sam htio kontaktirati sellera, sellera više nije bilo na ebayu, a pp me je otpušio jer je prošlo više od 45 dana od kupovine. Ebay gleda 30 dana od dana kada je procjenjeno da ćeš dobiti item, a pp očito i dalje gleda 45 dana od kupnje. Ako se dobro sječam na ebayu nije ni bilo da sam kupio taj item, ali sam našao transakciju na pp, ali kažem.. dobio sam košaricu u startu.

Pa normalno da se ne možeš žaliti nakon 6 mjeseci.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 13:59.