PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Svaštara (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=29)
-   -   Star Trek i ostale SF serije (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=8564)

Wolfblade 03.10.2008. 16:40

Citiraj:

Autor B3mt1 (Post 1150111)
da li itko gleda Dr. Who (mislim naravno na novije epizode)? valja li to kaj ? jel to slično Torchwoodu ili je bolje (bolje bi mi odmah bilo ako nema gay scena....)?

ja sam gledo to to ti je kao neki lord za putovanje vremenom onda on ide i ispravlja stetu nastalu u prošlom ili buućem vremenu dosta dobro ima i neku plavušu koja ga prati

RisingPower 03.10.2008. 22:04

Citiraj:

Od srijede, 1. listopada HTV2 u terminu nakon serije "Dear John", od 16:15 sati reprizira ZF seriju "Zvjezdane staze: Deep Space Nine" (STAR TREK: DEEP SPACE NINE)
OSIM ako na repertoaru nije prijenos saborske uspavanke. Nadalje, gamad je počela puštati i po nekoliko reklama u toku serije. Za vrijeme TNG-a to nisu radili pa ne znam odakle im sada pravo da DS9 zagađuju sa reklamama... Zašto uopće ljudi plaćaju pretplatu kad im pohlepna gamad sa HRT-a servira reklame? Sramota.

Juggernaut 03.10.2008. 22:18

Od danas je trebao poceti DS9? , ako sam dobro skuzio. :zdero2:

Okrenem na hrt2, vidim krebile u saboru... :kafa:

RisingPower 03.10.2008. 22:21

Citiraj:

Autor Juggernaut (Post 1154187)
Od danas je trebao poceti DS9? , ako sam dobro skuzio. :zdero2:

Okrenem na hrt2, vidim krebile u saboru... :kafa:

Ma ne, počelo je u srijedu. Jučer su bili krebili u saboru, a danas su odlučili pustiti drugu epizodu. Uz reklame. :hitthewal:

Emissary 04.10.2008. 14:24

Citiraj:

Autor RisingPower (Post 1154180)
Nadalje, gamad je počela puštati i po nekoliko reklama u toku serije.

To znači da je gledanost visoka :D

Sultan 04.10.2008. 15:41

Od 6. listopada radnim danom na HTV-u 2 oko 15.40 (RED DWARF)

Jelc 04.10.2008. 16:09

To ne propuštam:)

RisingPower 04.10.2008. 21:27

Aleluja! :care::goood: Stoljećima sam čekao kada će opet to pustiti. Čak je i termin idealan - taman prije Zvjezdanih staza. Doduše, moram se pripremiti na to da će vjerojatno biti više reklama negoli serije. :fiju:

Gemmy 04.10.2008. 22:23

red dwarf serijal sam pogledao cijeli par puta, i ovaj put cu ga isto pogledat s gustom :D

MAHER 05.10.2008. 05:27

ja ga pogledao par puta cijelog,ali ako ulovim epku zakaj ne :D

McG 13.10.2008. 14:52

Citiraj:

Autor McG (Post 1147946)
Ako već nisi, nabavi i pogledaj (tri epizode su zasad) Fringe. Serija je u rangu s X-Files.:)

Kome se sviđa ova serija, nek nabavi i Eleventh Hour. Slična tematika, samo malo ležernije.:)

Wolfblade 18.10.2008. 18:28

Pratim i Red Dwarf i Star trek: DS9 iako je st ozbiljnija i naravno time bolja i dublja uvjerljivost da je sve to moguce red dwarf je komedija ne koju se stvarno nasmijes i opustis totalno razlicite stvari u istom terminu super pašu

nesto me zanima kak lester dobije djecu ak je sam na brodu s hologramom rimmerom i racunalom holly a cijela je ljudska rasa nestala. I jel ljudska rasa izmrla sto se s njom dogodilo i hoce li red dwarf ikad stic na zemlju ili neki planet

Wolfblade 22.10.2008. 17:37

prokleti sabor danas su opet maknuli red dwarf i star trek: DS9 zbog njega

fanATIk 28.01.2009. 11:10

Jel netko gledao seriju Kyle XY i jel vrijedno daunlouda?

Mar 28.01.2009. 12:28

Citiraj:

Autor fanATIk (Post 1262529)

Serija počinje obećavajuće, no razvodnjava se u Teen dramu a'la Dawsons Creek :D

Fleks 28.01.2009. 14:19

Citiraj:

Autor fanATIk (Post 1262529)

Koma, koma, koma.

Prvih par je kolko se sjecam gledljivo, dalje fakat kak mar veli koma.

A fakat je mogla biti super serija.

zwer 28.01.2009. 14:45

Nakon sto sam pogledao sav Sci-Fi u galaksiji, zadnje na sto sam zapeo je Battlestar Galactica.

Komentar je mhm... prvih 5 epizoda su davez, koma, prestrasno, doslovno sam ih gledao mjesec dana jedva. Iza toga, zakon, Sci-Fi kak spada, solidna prica, dobri glumci, jedino mi onaj doktor ide odvratno na zivce i njegove dijaloge "premotam"... Space fajtovi su predobri.

Prije toga sam gledao Farscape (najbolja sci-fi serija ikad imo), Firefly (9/10 takodjer, steta sto je samo jedna sezona snimljena), sve Star Trek serije (ovo je kultno, necu ni davat ocjenu), Stargate SG1 i Atlantis (i ovo mi je <3 )... Ima jos kakvih preporuka, Sci-Fi only?

fanATIk 28.01.2009. 15:31

Baš je prvih nekoliko epizoda BSG-a zakon, kasnije se počinje razvodnjavat pomalo, gubi se SF a počinje fantasy...

generic 28.01.2009. 22:21

Gledao tko firefly? Ili bar film serenity?

Gemmy 28.01.2009. 22:28

pogledao i jedno i drugo

baldwin je bio najaci lik u seriji :D

generic 29.01.2009. 00:18

Citiraj:

Autor Gemmy (Post 1263072)
pogledao i jedno i drugo

baldwin je bio najaci lik u seriji :D

Pogledao seriju, film je radi ispita na čekanju :D
Šteta što su prekinuli snimanje :nono:
Vjerujem da zato serija ima nenormalno visoku ocjenu na imdb-u.
Nije se stigla razvodnit.

Baldwin je lud, slažem se :D

Kakav je film? Prema nekim wallpaperima mi se čini da se River malo otkočila i postala opaka :goood:

Gemmy 29.01.2009. 00:23

river je u filmu "malo" luda nego inace ako se dobro sjecam :D

inace rade nje se pocelo cak gledat terminator:TSCC :)

bozzomfeeder 29.01.2009. 00:31

A te hronike su otišle u p.m.....:kafa:

generic 29.01.2009. 09:21

Citiraj:

Autor Gemmy (Post 1263214)
river je u filmu "malo" luda nego inace ako se dobro sjecam :D

inace rade nje se pocelo cak gledat terminator:TSCC :)

A ja sam radi nje u TSCC počeo gledat firefly :D:D
Al nisam pogledao epizodu TSCC već jedno 3 mjeseca.

MAHER 29.01.2009. 20:17

firefly je cisto ok,sirenity isto,tko nema pametnije posla pogledat

kripton 31.01.2009. 00:21

Netko prati DS9?

Sve je zabavnije.. Dominij je od pocetka prvih sezona bio zanimljiva i tajanstvena pojava o kojoj se nista nije znalo, sada polako pocinje šora :)

Kad pocne Dominion War bit ce zabavno, a bas iz razloga sto dugo traje ;)

Chin'toka, Cardasia Prime, Operation Return,.ufff šore

Mar 31.01.2009. 00:24

DS9 mi je jedna od boljih serija, kasnije sezone su atipični ST jer ima dosta nasilja i pesimizma.
Više me podsjeća na Babylon 5 nego na ST kasnije.

generic 31.01.2009. 00:33

Baš sam neki dan skinuo 5., 6. i 7. sezonu (ostale imam od prije), ali nisam stigao sve pogledat. Samo sam sažetke bitaka pogledao na youtubeu.
Deep spaceu čar jedino daje dominijski rat.

Nekako mi i dalje najdraži voyager.

stuc 31.01.2009. 01:52

Nema ništa bolje nego do dobre bitke/šore sa borgom ! Kolektiv mi je nenadhebiv..:D

Fleks 31.01.2009. 01:55

Citiraj:

Autor stuc (Post 1265193)
Nema ništa bolje nego do dobre bitke/šore sa borgom ! Kolektiv mi je nenadhebiv..:D

Da imaju mozga napravili bi serijal/film posvecen njima. Hebo me pas ako to nebi bila najgledanija serija ikad. Mislim ja znam da bi se to u kino islo gledat i ono kampirati ispred za kartu. U odnosu na to imam BMK faktor 10 za kirkovu emo mladost :D

McG 31.01.2009. 02:13

Citiraj:

Autor Fleks (Post 1265196)
Da imaju mozga napravili bi serijal/film posvecen njima.

Mogli bi isto s Romulancima ili Remulancima. Ili da bar jemput snime bilo seriju, mini-seriju ili film(ove) u kojima Federacija na kraju ne dobi ama baš svaku bitku s višestruko nadmoćnijim i superiornijim neprijateljem.
Ajde, (valjda:)) svako voli sretan završetak, ali koga vraga i negativci ne dobe istu šansu u svojim naumima.:)

Fleks 31.01.2009. 02:42

Citiraj:

Autor McG (Post 1265209)
Mogli bi isto s Romulancima ili Remulancima. Ili da bar jemput snime bilo seriju, mini-seriju ili film(ove) u kojima Federacija na kraju ne dobi ama baš svaku bitku s višestruko nadmoćnijim i superiornijim neprijateljem.
Ajde, (valjda:)) svako voli sretan završetak, ali koga vraga i negativci ne dobe istu šansu u svojim naumima.:)

Zato sto je Red alert cooler ratni poklik od resistance is futile. Tak jasno :D

generic 31.01.2009. 02:53

Citiraj:

Autor Fleks (Post 1265196)
U odnosu na to imam BMK faktor 10 za kirkovu emo mladost :D

Kako možeš tako govorit za film u kojem Sylar postaje Spock:care:

Citiraj:

Autor McG (Post 1265209)

Ma meni i nemesis previše. Treba egzotike. Alfa kvadrant je već prožvakan :fiju:
A što se tiče šanse negativcima, a čuj, dobiju oni priliku (bilo je situacija kad je federacija pušila big time), ali na kraju good always prevails :goood:

McG 31.01.2009. 03:03

Citiraj:

Autor Fleks (Post 1265220)
Zato sto je Red alert cooler ratni poklik od resistance is futile. Tak jasno :D

Treba tome stati na kraj.:D Makar nije samo Star Trek takav, općenito sve serije i filmovi te tematike imaju sličnu politiku. U Galactici Adama uvijek ima način da nadigra Cylonce koji redovito putuju s više bojnih glava, nego ima ljudi u cijeloj preživjeloj floti. Tu i tam unište koji manje važan brodić ili slome nekolicinu Vipera i to je to. U Transformersima (i serije i filmovi), Autoboti uvijek izvuku sretan završetak, bez obzira kaj ono čudo tehnike naziva Starscream "dolazi u posjet" s dovoljno svojih podjedanko podmuklih i poremećenih klonova, da slomi sve Decepticone, kamoli šačicu pozitivaca i ljudskih pomagača. U Atlantisu, Wraith ima dosta hive shipova da jednom zauvijek potopi sve kaj pluta, ali ne u svim tim serijama i filmovima ljudi na kraju uvijek pobjede. Nepobjedivi ljudi, neovisno o situaciji i neprijatelju - čisti Sci-Fi.:D
Šalu na stranu, ali da bar razmisle o nekom za ljude pogubnom završetku, bi bilo čudo, kamoli da to onda i snime.
Citiraj:

Autor generic (Post 1265224)
A što se tiče šanse negativcima, a čuj, dobiju oni priliku (bilo je situacija kad je federacija pušila big time), ali na kraju good always prevails :goood:

Istina, Federacija je bila u dosta slučajeva na koljenima, pa su to ispale čist fine dogodovštine u nekolko epizoda, ali da koji put razrade scenarij sa sretnim završetkom za negativce, teško da bi se ko bunil.

Burko 31.01.2009. 03:10

Citiraj:

Autor McG (Post 1265227)
Istina, Federacija je bila u dosta slučajeva na koljenima, pa su to ispale čist fine dogodovštine u nekolko epizoda, ali da koji put razrade scenarij sa sretnim završetkom za negativce, teško da bi se ko bunil.

tesko. barem kada je glavna americka gluma i scenariji. kad si vidio da amerikanac pada? nema toga, pa ni u dalekoj fiktivnoj buducnosti, jer sve vazno (barem star trek) je negdje smjesteno u americi. jedino pikard je iz neke selendre iz francuske gdje vino tece u potocima, sve ostalo bejzbol :).

Mar 31.01.2009. 03:15

Što se tiče filmova - First Contact je predobar, meni se svidio Insurrection, iako nije pretjerano popularan.
Od starih, Voyage Home mi je ostao u lijepom sjećanju, dok je Wrath of Khan ok, ali ništa extra.

Najveće razočaranje je bio sedmi film, tj. Generations, a najveća psihodelija - The Motion Picture - Vvvvvgeeeer!

Mar 31.01.2009. 03:16

Citiraj:

Autor Burko (Post 1265229)
tesko. barem kada je glavna americka gluma i scenariji. kad si vidio da amerikanac pada? nema toga, pa ni u dalekoj fiktivnoj buducnosti, jer sve vazno (barem star trek) je negdje smjesteno u americi. jedino pikard je iz neke selendre iz francuske gdje vino tece u potocima, sve ostalo bejzbol :).

Nije li sjedište Federacije u Parizu. :goood:

McG 31.01.2009. 03:17

Citiraj:

Autor Burko (Post 1265229)

Treba onda nekom Kanađaninu ili Britancu (njihova je scena tak i tak kvalitetom snimljenih materijala i odabirom glumaca bolja od američke) dati scenarij sa negativcima kao pobjednicima.:)

stuc 31.01.2009. 03:21

Citiraj:

Autor McG (Post 1265209)

Da, baš tako.., recimo sezona ili film koji završava tako da su ljudi/federacija izbjegli slučajno kroz kakvu crvotočinu u žnj kvadrant, neki zabačeni planet bogu iza nogu i ostali bez sve tehnike i nade u povratak kući.

Zemlja je okupirana a federacija više ne postoji, stanovnici federacije istrebljeni i živi su jedino oni izbjegli.

Bio bi garant nastavak u vidu kako se zemaljska civilizacija opet razvila i vrnila moćnja nego ikad ! :D

Burko 31.01.2009. 03:31

Citiraj:

Autor Mar (Post 1265232)
Nije li sjedište Federacije u Parizu. :goood:

Administrative - Paris
Legislative - San Francisco

napola sam fulao. ok, gdje je akademija? odakle je sve krenulo? sta su borgovi napadali, mislim sa pikardom a i katom? otkud su krenule sve promjene koje su definirale tadasnji svijet/napredak/civilizaciju? otkud su kapetani (osim pikarda, vec rekoh)? sve ameriga, kako i treba biti........

svejedno, nisam to htio reci sto se tice lokacije, prepucavati se tkoje veci fan itd. iskljucujem se sto se toga tice, nema veze......

edit.
Citiraj:

Autor McG (Post 1265233)
Treba onda nekom Kanađaninu ili Britancu (njihova je scena tak i tak kvalitetom snimljenih materijala i odabirom glumaca bolja od američke) dati scenarij sa negativcima kao pobjednicima.:)

ja bi i rusima (tj nekoj drzavi iz ex sssr-a) dao, ili japancima. ustvari, cesi imaju predobru kinematografiju, mozda bi njih prve. jedino sto mi je tlaka gledati nesto sto nije englesko podrucje, zamisli borga koji prica talijanski :D :D. nebi proslo, nono.......

ustvari; trebaju glumce engleskog podrucja, ali sve ostalo izvana. kako si vec rekao; britanija/kanada/rusija/japan/ceska.......

Sva vremena su GMT +2. Sada je 01:03.