![]() |
Pa šta ako je majnala? Ako radi, radi, imaš garu i pici.
Bolje da je majnala nego da je neki gaymer klokao i kurio s furmarkom.... |
Citiraj:
Poslano sa mog XT1572 koristeći Tapatalk |
tko kaže da mineri kure grafe, čak štoviše oni više paze na njih nego gameri kako bi imali što manju potrošnju struje.
A i ljudi slijepo vjeruju kada netko kaže nije kopala i dana, kako to možete provjeriti ??? |
Citiraj:
|
Evo prodam ti ja grafu, nije kopala ni sata, ali je renderirala 4 mjeseca :)
Danas su grafe kao i polovni auti, ako ne dolaze iz pouzdanog izvora ne znaš što kupuješ |
Citiraj:
PSU napajao XFX RX480 ali kartica preživjela... Super ako je Seasonic OEM za tvoj Antec. Seasonic je koliko vidim, jedan od rijetkih (možda i jedini) koji NE ugrađuje Capxon ili slični otpad. Čak i Corsair ima jeftine serije (VS) sa Capxon-om. |
Citiraj:
Citiraj:
|
Citiraj:
Citiraj:
Na kraju je tako svejedno, grafa radi ili ne radi, ako imaš garu boli te kuqi. I nova grafa može krepat prvi dan, tako da je totalno nepotrebno teoretizirat što se s grafom radilo. Tim više što ako nema nekih očitih fizičkih oštećenja i onako ne možeš znat što se s grafom radilo, a prodavač ti može prodat priču koju hoće. |
Citiraj:
Prodajem hd6850 za 500kn.Nova ,nekorištena! |
RX 580 Gb raznih proizvođača 2500 kuna u HR ? jel to moguće
ima li koja caka ? Ja naručio MSI, ali jel to istinito toliko jeftinije sada 40% |
Citiraj:
|
Šta se imaš čudit kad je prije 2 god. takva gpu bila 1800kn... :D
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Naravno bez kutije, računa i ičega garanciju nikako nisam mogao ostvarit (Links mu nije htio izdat kopiju računa jer kao ne izdaju kopije od proteklih godina). Ne budi lud, kontaktiram ja Asus i saznam preko serijskog broja da garancija vrijedi do kraja ove godine. Pitam ja kako da ju reklamiram i čovjek iz Asusa mi kaže da kontaktiram MR servis. Meni odmah muka nakon čitanja tekstova o istom, ali ajmo probat. Kontaktiram ih, kažu da je spakiram i priložim mailove koje sam razmjenio sa čovjekom iz Asusa i da će mi organizirat preuzimanje iste putem Overseasa. Spakiram ja nju i drugi dan me zove dostavljač da će doć po nju. Donesem ju je do kombija, nalijepi on naljepnicu za MR servis i ode. Drugi dan odem na njihovu stranicu i unesem serijski broj i vidim da je zaprimljeno. Počekam ja još 2-3 dana kad ono poruka da je zamjenjena za Asus RX 570 OC 4GB Expedition model! Šok i nevjerica!! Čovjek htio bacit staru grafu, a ja uspio reklamirat i dobio ovu. https://s33.postimg.cc/pi87j04az/1111.jpg |
Sreća prati hrabre...
Ne jebe lijep nego uporan... :D |
To je posao, tako sam i ja imao srece u mr servisu isto sa asusom :D
Sent from my FIG-LX1 using Tapatalk |
Citiraj:
|
https://www.mindfactory.de/product_i...-_1167532.html
Ima li tko profil tamo da kaže narodu kolika je ukupna cijena sa hr pdv i dostavom |
Citiraj:
Meanwhile u Conradu... http://forum.pcekspert.com/showpost....postcount=2557 :D |
Skužio sam tu u conradu preko nabave prije par dana, ali kako mi dan danas ne otvara niti u jednom od dva browsera na mobu mislio sam da je greška. Ugl. ako je gara godinu dana uopće nije fora
EDIT Evo još jedna https://www.amazon.de/ASUS-Strix-RX5...hqL&ref=plSrch Iruda ti kad odjednom isplivaju kojekakve zalihe polarisa moglo bi biti daj meni daj svima... A AMD-u bi dobro došlo da zadrže marketshare jer će ga u protivnom opet nvidia pojest do ljeta/jeseni odnosno navija, ako mining ne bude aktualan. Stay tuned :D |
Zar je Mindfactory počeo slati za HR? :stoopid:
|
Jbga ako ne šalju onda sam ih zamjenio s nekim (caseking?).
Uglavnom ima je i na drugim mjestima |
RX 580 Aorus 8 Gb
Pozdrav, imam pitanje vezano za navedenu grafu
icku.Naime primjetio da ponekad blinka bijelo svijetlo iznad konektora od napajanja.Po netu sam procitao da se radi o "abnormal current" problemu.Ali nigdje ne pise koliko je to stetno.neki kazu da nije big deal neki da to nije dobro nikako.Inace komp se boota i radi normalno.Pretpostavljam da bi napajanje moglo bit problem. http://www.lc-power.com/en/product/n...00-v23-x-type/ Ovo mi je napanje dosta je staro. CPU:Ryzen 2600 MBO:MSI Tomahawk 450 GPU:RX 580 Aorus 8Gb Ram:16 Aegis g skill. Moze i preporuka napajanja do 700 kn i da je modularno po mogucnosti |
Uzmi neki seasonic focus plus i miran si.
|
Koliko watta?Zasto bas Seasonic?Moze koji link?
|
|
Zašto ne TX650M za 720kn? Ili možda polovan TX850M za 500kn
|
Kako provjeriti ako je stock ili neki drugi BIOS na RX580? Namjeravam kupiti rabljenu RX 580 koja je majnala, ali zatražio bih od prodavača da vrati STOCK BIOS pa bih htio to provjeriti. Također, ako i ostane taj BIOS koji je za mining bolji, dal to ima utjecaja na gaming jer meni treba iskljucivo za igre? Što s garancijom?
|
Citiraj:
|
Citiraj:
(sve dok stvar radi stabilno, normalno da bios koji drastično poboljšava propusnost memorije radi bolje i za igre) |
Koliko stabilno za majnanje znaci stabilno za igranje ?I sto uopce znaci stabilno za majnanje kad je tu stabilno max hashrate koji mozes izvuci. Netko vrti sweetspot potrosnje i hashratea, netko ganja max i ima tu i tamo koji memory error. Mozda je grafa stabilna za majnanje a dobija artifakte u igrama ? To nemoze znati dok ne proba?
|
RX580 su gladne bandwitha, ja u prosjeku imam oko 10% bolje rezultate u igrama na istoj frekvenciji sa mining bios-om u odnosu na stock...iako mi to ne znači puno jer ne igram nešto posebno zahtjevno, testirao sam iz znatiželje
|
Citiraj:
|
Koja glupost, da nije žalosno bilo bi smiješno
|
Citiraj:
Uskoro bi trebale izaći nove kartice - RX680 . |
Ovo je skoro pa CPU filozofija. Nova arhitektura pa refresh par puta pa opet nova arhitektura... :D
Ne mislim da je ovo toliko loša strategija. Ipak ćemo dobiti nešto brži GPU po vjerojatno manje-više istoj cijeni. |
Ovo bi bilo zanimljivo samo ako primjetno pojeftini. Jer uvijek kad se radio refresh (osim ove zadnje zbog drugih okolnosti - mininga) ista gpu bude drastično jeftinija. Npr. HD7970 od cca 3000kn na 2300kn kao 280X refresh u vrijeme izlaska i sl.
Još nije sigurno da je istinito, no moguće je jer nisu niti jednu gpu izbacili na 12nm, a navi neće tako skoro |
Sad će oni dignut core clockove za 25mhz, smanjit napone za 25mV I stavit ove mining biose sa zategnutim strapovima I eto vam refresh :D
|
Ako bude dobra cijena mijenjam svoju GTX 1060 6gb za RX 680 zbog freesynca.
|
| Sva vremena su GMT +2. Sada je 13:43. |