![]() |
Citiraj:
Kontaktirao sam ih preko fejsbuka i kazu kao nema baterije na lageru,ne kuzim kako sam mogao naruciti i provuci narudzbu ako nemaju na lageru. Zatrazio sam refund preko fejsa pa cu preko Ebaya naruciti,sa ovime postupkom su me odbili za daljnja narucivanja,a kao sto rekoh nikada do sada problema sa njima ( nije realno ni ovo problem vec neodgovornost ). |
Ima li netko iskustva sa forward mail box-om (p.o. box) uslugom ?
Dakle, ne onaj klasični SLO scenarij (a.k.a. dođi si sam po robu), već P.O. Box sa opcijom automatskog prosljeđivanja paketa. |
Ja imam iskustva, ali sa jednom drugom firmom (morao bi pogledati kako se zove). Uglavnom, dobiješ virtualnu adresu u DE koju upišeš kao adresu za slanje pošiljaka. Tamo ti je prepakiraju za desetak $ i pošalju na tvoju stvarnu adresu ovdje.
Koliko vidim, kod ovih je malo drugačije jer pišeš ime firme u zaglavlju, a neki selleri ne šalju pošiljke na takve adrese ili na PO Boxeve. |
Citiraj:
|
Citiraj:
Idealno bi bilo da seller ima Box u EU, pa da to sam regulira, kao što sam nedavno imao vrlo dobro iskustvo sa jednim kinezom. Vrlo jednostavan, brz i povoljan shipping, a opet dobro za seller-a jer točno zna gdje je paket. Bilo je dodatnih 5$ (Priority Mail), za vrhunsku uslugu (9 dana, iz Kine). Btw ajd javi kada se sjetiš imena. Tnx :) |
Sjetio sam se - Shipito. Jedino sam falio što sam napisao da je u pitanju DE adresa, a ustvari je AUT adresa.
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Pošalji mu pare u pismu kad je tako mali iznos ;)
|
Citiraj:
Sto se placanja tice - ja imam racun u Zabi, i da bi platio prvo prebacio kune na devizni racun, i onda s njega na racun koji dobio od prodavatelja (ovo sve odradio preko mobilne aplikacije). Fee je 30kn. Sam paket je poslan na forwarding adresu u Njemackoj (www.mailboxde.com). Njihov fee je bio 6.5EUR in total sa shippingom za Hr. |
Koristio sa uk forwarding adresu od forward2me. Cca 30-40£ za pakete od 3-8kg. Svaki paket i uredjaj su mi i otvorili, upalili i poslikali na moj zahtjev i tek onda ga slali meni bez dodatnih troskova. Konsolidacija paketa bila je cca 4£. Salje se DHLom osigurano do 800£.
|
Jel ima osim mene jos tko problema s e-Bajom?
npr idem na ovaj item stisnem kupi i izbacuje mi ovo: Citiraj:
Citiraj:
|
Recimo, ja sada ujutro imam problem stavit neki item na "Watch listu"..
Iz par pokušaja uspije.. No onda kada odem pod Watch list, napiše da se trenutno itemi ne mogu prikazat, probajte poslije.. A vjerojatno nešto mrdaju, riješit će se.. |
Meni izbacuje invalid user...
|
meni se cini da nesto opet drkeljaju i mjenjaju po stranici jer isto se nisam mogo ulogirat. stalno nekog vraga diraju...
|
Netko će okrenut paru na posredništvu :D
http://net.hr/tehnoklik/vijesti-tehn...a-u-hrvatskoj/ |
Kada krenu reklamacije :D
|
U uvjetima će se sigurno ogradit od toga da ne služe za reklamacije :D
|
Aj ti reci Anti iz Zmijavaca da ne odrađuješ reklamacije :D
|
čitam komentare i nisu mi jasni ovi koji misle da time nešto posebno dobivaju....
|
Pa dobijaju - više im nije potrebna neka kartica da bi kupili nešto na ebayu.
|
Citiraj:
http://www.ebay-kupovina.com.hr/hr/ |
Meni je drago što ću sada moći kupovati stvari na/za firmu. Npr. tinte za printer su mi 3x jeftinije iz UK nego kod nas.
|
Mogao si i do sada?
|
Kaže da će biti potreban samo jedan, njihov account. To znači da će se morati otvarati account kod njih, tj. da neće vrijediti postojeći?
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Vidjet ćemo kako će funkcionirati jer ova stranica će biti samo posrednici. To znači da bi oni trebali izdavati fakturu ti i oni tebi prodati taj proizvod, a teško da će tako funkcionirati. |
Živi bili pa vidjeli
|
Samo da pitam prije narudžbe,eBay UK,seller iz Londona,naručio bi procesor dode ravno 800 kn sa poštaricom i brzo dolazi,piše nema custom charging znači carine,takoder nema ni PDV ? samo za potvrdu još :D
|
Nema. Unutar EU nemaš nikakva dodatna davanja na ono što platiš. Dođe ti doma paket samo.
|
zanimljivo mi je da je posrednik za ebay hr osnovao j.d.o.o.
Mogli su tih 2600eur t.k. posuditi, pa izvući na zadužnicu. Čisto komparativno, u državi gdje, osim d.d., imaš više oblika društva kapitala, osnivati jednostavni doo za takav projekt/posao, meni djeluje neozbiljno. |
Samo da updejtam svoju situaciju sa carinom - umjesto 554,00 kn računali su 530,22 kn + 25% i na to sam još morao platiti 30kn poštarine. Čudan sistem, ali u konačnici je izašlo koliko sam i očekivao.
|
Evo malo novih informacija. Pitanje je kolika će biti njihova provizija na kupljenu robu.
http://www.jutarnji.hr/od-1--prosinc...ebayu/1460201/ |
Ma ne kužim čemu uopće to? Pa ne treba meni neki posrednik kada kupujem iz Kine.. Baš ne razumijem tko će to koristit i zašto?
|
Koristiti će korisnici Zagrebačke banke, jer Maestro ne radi online.
|
Koristiti će i ljudi koji nemaju kartice (vjerovali ili ne, ali postoje i takvi), oni koji ne znaju strane jezike, informatički nepismeni ljudi, firme,...
Stara židovska izreka kaže da svaka roba ima svog kupca. Sigurno je da netko ne bi išao osnivati firmu i nuditi takvu uslugu da za nju ne postoji tržište i da ne očekuje profit od tog posla. |
Naisao sam na problem da su mi odredjene ebay kupovine izbrisane iz njihovog purchase historya za citavu 2015(ne samo 60 dana). Ne bih niti uocio da mi paket ne kasni 60 dana te mi je njegov nedolazak bio na radaru. Uspio sam ga pronaci preko maila narudzbe...te otvoriti dispute...
Tek toliko za one koji su mozda u slicnoj situaciji... |
Citiraj:
Iako ZABA Maestro stvarno ne podržava paypal, VISA kartica podržava;) Bilo kako bilo, meni ne smetaju, neka njih, ako b ude opcija za koristit ih, koristi će se, ako ne bude, neće:D |
Nije isto ... ali je isto pakovanje. Nedavno me nazove prijatelj da su mu djeca slomila display od tableta i mogu li mu naručiti taj i taj preko Aliexpressa. Zamoljeno, napravljeno u roku par minuta. Pošto je to relativno veliko došla je čestitka od carine, a pošto mene drži depresija ne snalazim se najbolje sa Aliepressom pa me interesira što poslati našim carinicima i kako to pretvoriti u .pdf jer dok to u ebay/paypal ide kod Aliexpress ne mogu dobiti u .pdf nego samo html.
|
Pošalji im taj html i eventualno kopiju izvoda prometa sa kartice.
Mislim da bi Adobe Acrobat (ne Reader!!) mogao pretovriti taj html u pdf. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 09:40. |