PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Razno (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=13)
-   -   eBay iskustva; pitanja i savjeti (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=97893)

blava 11.11.2015. 20:45

Citiraj:

Autor karabaja (Post 2851879)
Ne znam, ali hvala na info o postojanju takvog shopa. Nikad nisam čuo za njih. :)
Je li netko naručivao mobitele od njih?
Zanimljivih kineza po, naoko, OK cijenama: http://www.banggood.com/Wholesale-Sm...es-c-1567.html

Nisam narucivao mobitele,ali preko njih sam kupovao maske i nedavno egpu u vrijednosti od 450 kn i shippali u roku dan-dva.

Kontaktirao sam ih preko fejsbuka i kazu kao nema baterije na lageru,ne kuzim kako sam mogao naruciti i provuci narudzbu ako nemaju na lageru.

Zatrazio sam refund preko fejsa pa cu preko Ebaya naruciti,sa ovime postupkom su me odbili za daljnja narucivanja,a kao sto rekoh nikada do sada problema sa njima ( nije realno ni ovo problem vec neodgovornost ).

dh41400 12.11.2015. 10:24

Ima li netko iskustva sa forward mail box-om (p.o. box) uslugom ?

Dakle, ne onaj klasični SLO scenarij (a.k.a. dođi si sam po robu), već P.O. Box sa opcijom automatskog prosljeđivanja paketa.

coconut 12.11.2015. 10:58

Ja imam iskustva, ali sa jednom drugom firmom (morao bi pogledati kako se zove). Uglavnom, dobiješ virtualnu adresu u DE koju upišeš kao adresu za slanje pošiljaka. Tamo ti je prepakiraju za desetak $ i pošalju na tvoju stvarnu adresu ovdje.
Koliko vidim, kod ovih je malo drugačije jer pišeš ime firme u zaglavlju, a neki selleri ne šalju pošiljke na takve adrese ili na PO Boxeve.

Pepermint 12.11.2015. 11:19

Citiraj:

Autor blava (Post 2851964)
Nisam narucivao mobitele,ali preko njih sam kupovao maske i nedavno egpu u vrijednosti od 450 kn i shippali u roku dan-dva.

Kontaktirao sam ih preko fejsbuka i kazu kao nema baterije na lageru,ne kuzim kako sam mogao naruciti i provuci narudzbu ako nemaju na lageru.

Zatrazio sam refund preko fejsa pa cu preko Ebaya naruciti,sa ovime postupkom su me odbili za daljnja narucivanja,a kao sto rekoh nikada do sada problema sa njima ( nije realno ni ovo problem vec neodgovornost ).

meni su isto napravili kad sam naručio baterije. Rekli nema na lageru, i ponudili neke alternativne. Tražio sam novce nazad, i naručio sa fast tech-a baterije

dh41400 12.11.2015. 11:27

Citiraj:

Autor coconut (Post 2852157)
Ja imam iskustva, ali sa jednom drugom firmom (morao bi pogledati kako se zove). Uglavnom, dobiješ virtualnu adresu u DE koju upišeš kao adresu za slanje pošiljaka. Tamo ti je prepakiraju za desetak $ i pošalju na tvoju stvarnu adresu ovdje.
Koliko vidim, kod ovih je malo drugačije jer pišeš ime firme u zaglavlju, a neki selleri ne šalju pošiljke na takve adrese ili na PO Boxeve.

Upravo to sam htio znati, te razlike između firmi tj. način rada, jer npr. uopće nisam obraćao pozornost na način adresiranja (što je dosta bitno za sellera).

Idealno bi bilo da seller ima Box u EU, pa da to sam regulira, kao što sam nedavno imao vrlo dobro iskustvo sa jednim kinezom. Vrlo jednostavan, brz i povoljan shipping, a opet dobro za seller-a jer točno zna gdje je paket. Bilo je dodatnih 5$ (Priority Mail), za vrhunsku uslugu (9 dana, iz Kine).

Btw ajd javi kada se sjetiš imena. Tnx :)

coconut 12.11.2015. 11:32

Sjetio sam se - Shipito. Jedino sam falio što sam napisao da je u pitanju DE adresa, a ustvari je AUT adresa.

Kinez 12.11.2015. 13:45

Citiraj:

Autor vranjba (Post 2851503)
Jel kupio kad ko preko ebaya nešto, a da nije platio paypal-om nego bankovnim transferom.
Uzeo sam nešto od nekog švabe koji ne prihvaća paypal. Zanima me kakva bi procedura bila u slučaju da nešto ne štima sa proizvodom ili ako ne stigne (jel to ebay rještava laganini kao kad ide preko paypala uplata, ili je zakomplicirano).

I ja trenutno imam sličnu situaciju, samo je kod mene riječ o starom hardveru koji me sa poštarinom dođe niti 8 €. U mom slučaju me ne zanima zaštita kupca (nije nekakav iznos,a i hardwer je star ko biblija, ako radi dobro radi...) nego me zanima provizija banke kad se uplacuje sa našeg bankovnog računa na njemački. Malo sam googlao pa nailazim da je provizije banke 0,35% ili minimalno 80 kn. Je li banke stvarno tako deru proviziju, ili sam ja nešto krivo shvatio. Ako je tako onda mi je skuplja provizija od banke nego cijela kupovina.

nino 12.11.2015. 15:21

Citiraj:

Autor Kinez (Post 2852218)
...Malo sam googlao pa nailazim da je provizije banke 0,35% ili minimalno 80 kn. Je li banke stvarno tako deru proviziju,...

Tocno tako.

Mar 12.11.2015. 15:25

Pošalji mu pare u pismu kad je tako mali iznos ;)

Nick7 12.11.2015. 15:32

Citiraj:

Autor vranjba (Post 2851503)
Jel kupio kad ko preko ebaya nešto, a da nije platio paypal-om nego bankovnim transferom.
Uzeo sam nešto od nekog švabe koji ne prihvaća paypal. Zanima me kakva bi procedura bila u slučaju da nešto ne štima sa proizvodom ili ako ne stigne (jel to ebay rještava laganini kao kad ide preko paypala uplata, ili je zakomplicirano).

Ne znam kako e-bay rjesava.
Sto se placanja tice - ja imam racun u Zabi, i da bi platio prvo prebacio kune na devizni racun, i onda s njega na racun koji dobio od prodavatelja (ovo sve odradio preko mobilne aplikacije).
Fee je 30kn.
Sam paket je poslan na forwarding adresu u Njemackoj (www.mailboxde.com).
Njihov fee je bio 6.5EUR in total sa shippingom za Hr.

darkydark 14.11.2015. 09:32

Koristio sa uk forwarding adresu od forward2me. Cca 30-40£ za pakete od 3-8kg. Svaki paket i uredjaj su mi i otvorili, upalili i poslikali na moj zahtjev i tek onda ga slali meni bez dodatnih troskova. Konsolidacija paketa bila je cca 4£. Salje se DHLom osigurano do 800£.

marikris 14.11.2015. 11:08

Jel ima osim mene jos tko problema s e-Bajom?

npr idem na ovaj item stisnem kupi i izbacuje mi ovo:

Citiraj:

"261866486739" - Invalid Item

The item you requested (261866486739) is invalid, still pending, or no longer in our database. Please check the number and try again. If this message persists, the item has either not started and is not yet available for viewing, or has expired and is no longer available.
Isto tako neda mi vidjeti poruke..

Citiraj:

Sorry! There has been an error retrieving your message from the server.

Omerta 14.11.2015. 11:11

Recimo, ja sada ujutro imam problem stavit neki item na "Watch listu"..
Iz par pokušaja uspije.. No onda kada odem pod Watch list, napiše da se trenutno itemi ne mogu prikazat, probajte poslije..
A vjerojatno nešto mrdaju, riješit će se..

RascaL 14.11.2015. 11:24

Meni izbacuje invalid user...

geronimo_2 14.11.2015. 15:00

meni se cini da nesto opet drkeljaju i mjenjaju po stranici jer isto se nisam mogo ulogirat. stalno nekog vraga diraju...

Juice 17.11.2015. 14:25

Netko će okrenut paru na posredništvu :D
http://net.hr/tehnoklik/vijesti-tehn...a-u-hrvatskoj/

zgmmax 17.11.2015. 14:32

Kada krenu reklamacije :D

Juice 17.11.2015. 14:37

U uvjetima će se sigurno ogradit od toga da ne služe za reklamacije :D

zgmmax 17.11.2015. 14:40

Aj ti reci Anti iz Zmijavaca da ne odrađuješ reklamacije :D

Munjara 17.11.2015. 14:41

čitam komentare i nisu mi jasni ovi koji misle da time nešto posebno dobivaju....

coconut 18.11.2015. 09:40

Pa dobijaju - više im nije potrebna neka kartica da bi kupili nešto na ebayu.

Juice 18.11.2015. 09:46

Citiraj:

Autor coconut (Post 2854621)
Pa dobijaju - više im nije potrebna neka kartica da bi kupili nešto na ebayu.

Nije da to nije postojalo do sada
http://www.ebay-kupovina.com.hr/hr/

coconut 18.11.2015. 10:31

Meni je drago što ću sada moći kupovati stvari na/za firmu. Npr. tinte za printer su mi 3x jeftinije iz UK nego kod nas.

Juice 18.11.2015. 10:44

Mogao si i do sada?

1v@n 18.11.2015. 10:44

Kaže da će biti potreban samo jedan, njihov account. To znači da će se morati otvarati account kod njih, tj. da neće vrijediti postojeći?

coconut 18.11.2015. 11:09

Citiraj:

Autor Juice (Post 2854640)
Mogao si i do sada?

Nije bilo toliko jednostavno - morao si vaditi VAT/PDV ID, pisati posebne obrasce i stavke u raznim obrascima za Poreznu,... Sada bi trebao dobijati najnormalniju fakturu sa svojim OIB-om.

Juice 18.11.2015. 11:12

Citiraj:

Autor coconut (Post 2854650)
Nije bilo toliko jednostavno - morao si vaditi VAT/PDV ID, pisati posebne obrasce i stavke u raznim obrascima za Poreznu,... Sada bi trebao dobijati najnormalniju fakturu sa svojim OIB-om.

To je istina.
Vidjet ćemo kako će funkcionirati jer ova stranica će biti samo posrednici. To znači da bi oni trebali izdavati fakturu ti i oni tebi prodati taj proizvod, a teško da će tako funkcionirati.

coconut 18.11.2015. 11:20

Živi bili pa vidjeli

blava 18.11.2015. 11:38

Samo da pitam prije narudžbe,eBay UK,seller iz Londona,naručio bi procesor dode ravno 800 kn sa poštaricom i brzo dolazi,piše nema custom charging znači carine,takoder nema ni PDV ? samo za potvrdu još :D

Juice 18.11.2015. 11:41

Nema. Unutar EU nemaš nikakva dodatna davanja na ono što platiš. Dođe ti doma paket samo.

karabaja 18.11.2015. 17:24

zanimljivo mi je da je posrednik za ebay hr osnovao j.d.o.o.
Mogli su tih 2600eur t.k. posuditi, pa izvući na zadužnicu.
Čisto komparativno, u državi gdje, osim d.d., imaš više oblika društva kapitala, osnivati jednostavni doo za takav projekt/posao, meni djeluje neozbiljno.

RascaL 18.11.2015. 20:02

Samo da updejtam svoju situaciju sa carinom - umjesto 554,00 kn računali su 530,22 kn + 25% i na to sam još morao platiti 30kn poštarine. Čudan sistem, ali u konačnici je izašlo koliko sam i očekivao.

coconut 19.11.2015. 09:20

Evo malo novih informacija. Pitanje je kolika će biti njihova provizija na kupljenu robu.
http://www.jutarnji.hr/od-1--prosinc...ebayu/1460201/

Omerta 19.11.2015. 09:35

Ma ne kužim čemu uopće to? Pa ne treba meni neki posrednik kada kupujem iz Kine.. Baš ne razumijem tko će to koristit i zašto?

1v@n 19.11.2015. 09:43

Koristiti će korisnici Zagrebačke banke, jer Maestro ne radi online.

coconut 19.11.2015. 10:04

Koristiti će i ljudi koji nemaju kartice (vjerovali ili ne, ali postoje i takvi), oni koji ne znaju strane jezike, informatički nepismeni ljudi, firme,...

Stara židovska izreka kaže da svaka roba ima svog kupca. Sigurno je da netko ne bi išao osnivati firmu i nuditi takvu uslugu da za nju ne postoji tržište i da ne očekuje profit od tog posla.

Los Sam 19.11.2015. 11:51

Naisao sam na problem da su mi odredjene ebay kupovine izbrisane iz njihovog purchase historya za citavu 2015(ne samo 60 dana). Ne bih niti uocio da mi paket ne kasni 60 dana te mi je njegov nedolazak bio na radaru. Uspio sam ga pronaci preko maila narudzbe...te otvoriti dispute...
Tek toliko za one koji su mozda u slicnoj situaciji...

Mr.Ex.President 19.11.2015. 17:05

Citiraj:

Autor coconut (Post 2855121)
Koristiti će i ljudi koji nemaju kartice (vjerovali ili ne, ali postoje i takvi), oni koji ne znaju strane jezike, informatički nepismeni ljudi, firme,...

MasterIndex: Čak 93% Hrvata posjeduje barem jednu platnu karticu :D

Iako ZABA Maestro stvarno ne podržava paypal, VISA kartica podržava;) Bilo kako bilo, meni ne smetaju, neka njih, ako b ude opcija za koristit ih, koristi će se, ako ne bude, neće:D

Hombre 23.11.2015. 13:07

Nije isto ... ali je isto pakovanje. Nedavno me nazove prijatelj da su mu djeca slomila display od tableta i mogu li mu naručiti taj i taj preko Aliexpressa. Zamoljeno, napravljeno u roku par minuta. Pošto je to relativno veliko došla je čestitka od carine, a pošto mene drži depresija ne snalazim se najbolje sa Aliepressom pa me interesira što poslati našim carinicima i kako to pretvoriti u .pdf jer dok to u ebay/paypal ide kod Aliexpress ne mogu dobiti u .pdf nego samo html.

coconut 23.11.2015. 13:16

Pošalji im taj html i eventualno kopiju izvoda prometa sa kartice.
Mislim da bi Adobe Acrobat (ne Reader!!) mogao pretovriti taj html u pdf.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 09:40.