![]() |
Citiraj:
|
Da meni su uspjeli uvaljat jos 24 mj 3 u 1, ja to fino potpisla, jos odnesla tamo i kad sad dobila racun tel 60 kn veci, jbt, da sam premasila onaj limit od 25 sati, ok mozda i jesam , al na stranicama korisnicke podrske nigdje nemam lijep prikaz kak je prije bilo kako sam to premašila, hmm a taman ih hvalim i da ja zivim u gajnicama i na amisu sam..a valjda sam pricala vise jbg, do sad nisam imala nekih problema s racunima, kazu da ce te bsplatne programe i ostalo dat od 1.5. hmm
|
Citiraj:
|
yaya@ Treba citat ugovore...fair usage
Citiraj:
|
Oni imaju i na naslovnoj stranici cjenika, tako da ne treba ni citati ugovor.
Bas me nasmijao na ovoj stranici "cijenik" :) Eto tu i pise. http://www.amis.hr/privatni_dvaujednom.php |
Jedna stvar me zanima.
Trenutno sam na T-comu i prebacio bih se na Amis. Koliko traje prebacivanje na novog providera i kako sam postupak teče, odnosno da li bih u kojem trenutku ostao bez neta i na koliko? Nije mi problem za jedan mjesec platiti i dvama providerima, samo mi je i više nego od kritične važnosti da nisam niti sekunde (well, ajde jedan dan bih izdržao) bez interneta zbog posla i faksa. |
Ma par sati eventualno. Dobiješ njihovu opremu i sve ranije, i onda te još zovu i kažu kad će te prebacit, određeni dan u jutarnjim ili popodnevnim satima... Kad ti nestane signala iz t-com telefona (a znači i interneta) znači da su te iskopčali i da će te Amis skoro ukopčat. Spojiš njihovu opremu, naprabiš sve po uputstvima i bude sve brzo operational :D
Tak je bar bilo kad sam ja kod cure ordinirao prebacivanje sa T-coma na Amis u 10. mjesecu... |
Znam da sam paranoičan, ali samo da budem siguran...
Jel se može desiti situacija da me T-com iskopča, a u Amisu mi kažu - Joj, jbg, sry, nema mjesta na centrali! (ili takva neka situacija) Najviše se bojim da T-com ne počne zafrkavati nakon što me otkapča. |
A nema te T-com šta zafrkavat, njih se riješiš kad te iskopčaju, platiš još taj zadnji račun u nekom polovičnom iznosu, ovisi u kojem dijelu mjeseca su te iskopčali. Još ti ovi iz Amisa kažu da ručno ugasiš paket interneta (znači prek neta smanjiš sa flata na onaj start i onda ih još nazoveš i kažeš da bi da ti skroz maknu sve u vezi t-coma i adsl-a). U Amisu ak ti odgovore na zahtjev i kažu da će te ukopčat, ne vidim razloga kako bi u zadnji čas rekli da nema mjesta, to valjda provjere unaprijed. Možeš eventualno još njihovu szk pitat sve to, pa će ti točnije objasnit kak sve ide.
|
da, nisam nikada čuo da je netko tako popušio, nemaš brige. Jedino možeš ostati na par sati bez svega, kad t-com zavrne svoju pipu prema tebi, a Amis još ne otovri do kraja sve ;)
I da, ti moraš odjaviti flat paket kod t-coma, to će ti i Amis napomenuti više puta, no...i nemoj se čuditi da 3 mjeseca nakon što odeš s t-coma dobiš računa doma za maxtv, kao i ja :D No malo frke na SZK i sve se brzo riješi :D:D |
U redu, flat ću za svaki slučaj odjaviti onda kada me Amis prikopča. Blizu sam Cibone, tako da se mogu isti dan prošetati do njih.
Zahvaljujem obojici! :chears: |
Citiraj:
Citiraj:
Kak ste vi dobili 800 kn popusta. |
Ja sam bio na 3u1 paketu i dobio ponudu za 800kn. Ali sam odbio,i prelazim na 2u1.
|
a misliš da to zna itko, pa i oni? :D Na Amisu sam godinu i sitno, nemam pojma kak sam dobio ovu ponudu.
edit; a to je valjda onda ponuda za postojeće 3u1 korisnike, 2u1 očito dobivaju ponudu na 600kn. |
http://www.pohrani.com/f/2t/U7/RUn39...eenshot198.jpg
jos malo ce mi upload bit veci od downloada :kafa: :suicide: |
Citiraj:
Mene zanima da li je moguće da ako npr. prijeđem sa Metroneta na AMIS MIDI-da kod njih dobijem puno sporiju brzinu? Infrastuktura koju metronet koristi je T-com-ova. I sada mi je brzina 2Mbps zbog usluge koju imam. |
Citiraj:
svi oni koriste istu centralu tako da neces dobiti kod njih sporiju brzinu.. |
Citiraj:
Citiraj:
|
Citiraj:
|
ljudi imate li problema s nazivanjem t comovih brojeva, javlja vam kao "nemate dozvolu nazvati ovaj broj"
edit:stavila sam limitator pa sam zaboravila |
Citiraj:
Prebacio sam se sa Metroneta na Amis i u 11h isključim metronet modem (do tada je sve normalno radilo) i vratim tehničaru, te uključim amis modem i čekam signal, čekam signal...ništa zovem pitam šta ima...kaže helpdesk da između 13h i 16h može biti pušten signal pa moram čekati 16h...ok ja čekam i 16:05h i ništa...zovem, e nešto ne valja,al sad više nema tehničara na poslu pa će sutra! :care: ah, naravno da su neš zeznuli na centrali oko puštanja (neznam da li je kriv Amis ili T-com), a mene gnjavili za sve one procedure oko paljenja, gašenja routera, pa resetiranja...pa čak da i spojim sa njihovim originalnim DSL kablom jer sam im rekao da imam svoj duži telefonski kabel od utičnice do sobe sa routerom... :stoopid: I ne nije mi pomogla informacija da je do 11h sve normalno radilo preko metroneta!!! :fiju: Sljedeći dan je proradilo... Za sada zadovoljan radom neta i telefona... |
Dodali su YouTube i Facebook a svi već danima šute:D
|
Citiraj:
Kao moderator koji ima odgovornost prema mladjim narastajima, molim te da ustanes u minuti sutnje i razmislis : Koliko gornji navod govori o svima nama i to ne bas u dobrom svjetlu? :) Citiraj:
Nesto kasljuca Amis, gledajuci po log listanju (T-com pipa + Amis usluga) a i od jucer, vidim da po pola minute, nekakve cudne prekida ima. Veza je dignuta ali prema korisniku... jednostavno po nekoliko sekundi stranice postaju nedostupne. |
Ima li netko informaciju kad će taj update amistva?
|
Pa bio je nedavno kad su dodavali YouTube i Facebook:stoopid:
|
Citiraj:
Bilo je u žaru borbe :) Citiraj:
|
molim kratku pomoc jer trenutno nemam vremena za proucavanje.
imam ponudu od amisa, 2u1 za poslovne korisnike. svejedno koji paket odaberem, zanima me sljedece: jel se moze na mejlu prostoru u ponudi imati nastavak @IMETVTKE.HR i jel se to dodatno placa? jel se moze imati na web prostoru u ponudi web adresa WWW:IMETVRTKE.HR i jel se to dodatno placa? ili to dvojevec je ukljuceno u cijeni paketa kojeg odaberem? btw, trenutno to sve (web, mejl, pristup netu, telefon) imam preko t-coma |
Citiraj:
imetvrtke.hr je domena, i ona nema veze sa tvojim operaterom (ISP-om). Prema pravilima Carneta (koji upravlja .hr domenama) kao tvrtka imaš pravo na jednu besplatnu a ostale plaćaš. Na domeni su obično web-stranice i mail-server ... tako da bi u tom slučaju imao mailove oblika osoba @imetvrtke.hr . Drugi dio priče je hosting, odnosno gdje "držiš" svoju domenu (njen sadržaj), i to opet nema veze sa operaterom (iako, neki možda i nude usluge hostinga). Od svog operatera ćeš eventualno dobiti mail na njihovoj domeni ... nešto tipa osoba @operater.hr, ali to mi se ne čini baš ozbiljno za tvrtku :) Dakle, ako već nemaš, razmisli o aktiviranju svoje domene (tvrtkine) i onda te više nije briga kod kojeg si operatera (preko koga se spajaš na net) već na svojoj domeni imaš i vlastiti mail-server. Naravno, tu domenu moraš negdje i smjestiti (na nečije kompove :)) pa malo pogledaš ponude usluga hostinga, a te tvrtke će ti vjerojatno i pomoći da rješiš svu administraciju oko "zauzimanja" domene i sve skupa upogoniš. Ovisno o paketima hostinga to je red veličine od 300-400 Kn godišnje pa na više. |
Citiraj:
|
Citiraj:
http://www.pohrani.com/f/1G/fb/3UUMw...eenshot376.jpg Line Attenuation; 540dB 540:13,5 =40KM!!! sta sam ja jebenih 40 kilometara udaljen od centrale, a zivim u ZG-u.. bice da su me u karlovac spojili :care::care::care: |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 05:33. |