![]() |
Citiraj:
G2 sent it |
https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...a56e89dfcc.jpg
https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...fb2abd667f.jpg Da, ne radi... :/ Sent from my SM-A510F using Tapatalk |
Citiraj:
G2 sent it |
Jel i tebi kad klikneš na subtitle gumb otvori prozor sa gornje lijeve strane?
Vidim i drugima se događa... |
Iskreno ne znam jer mi je na Harmony-u namješten da odmah otvara taj download prozor...
Sent from my SM-A510F using Tapatalk |
Itko upoznat sa trzanjem slike na Kodiju, preko externog pokrecem filmove i ono minimalno trzanje prmjetim, kao kad padne fps u igrama i stvarno je minimalno kako kazem, ali mi smeta. Je li mozda netko zna za takve probleme u Kodiju, rjesenja?
|
Refresh rate i framerate filma se ne poklapaju.
Stavi u kodiju u opcijama "adjust screens refresh rate to video framerate" tako nekako se zove. |
@mikropoter
Prouci da li ti tv podrzava 1080/24p Ako da, ukljuci to i kad podesis ovo u kodiju sto ti je gabre rekao, tv bi se trebao prebaciti na 24hz sto ljudsko oko percipira kao vrlo tecnu i glatku tranziciju slike bez jittera. Nakon gasenja filma kodi ponovo odradi sync nazad na 60hz ili koliko vec tv zahtjeva, tako da su izbornici tecni. Tv se sam presalta na potrebni refresh rate. Obicno se slika zacrni na sekundu i tv izbaci info tipa 24hz ili 24p ili 1080/24. Bez ovoga uvijek ces imati jittere ili juddere (kako ih zovu), a najprimjetniji su kod scena gdje se kadar u pokretu po horizontali. Sent from my Redmi note 3 pro |
Alright, tnx obojici, provjerit cu i podesiti, pa cemo vidjeti.
Edit: podesio sam samo ovo što je Gabre, a ovo na tv-u nisam uspio naći, ima neke minimalne video postavke i nigdje nema tog sto si spomenuo, ali slika je sad u redu, nisam nista primjerio :) |
koji addon je najbolji za replay nba utakmica?
Sent from my MI MAX using Tapatalk |
Citiraj:
Kompiliran i dignut unfs3 server na libreelec HTPC-u. Sad ide preko NFSa koliko mu disk može, cca 70 MB/s. Može brže jedino ako se SSD stavi. Na LANu iperf pokazuje 941Mbit/s, a čisti transfer mem-->mem ide preko 100MB/s tako da još ima lufta. Iduće u planu: zapakirati unfs3, složiti systemd unit i libreelec addon. Jel netko radio kakav addon na ruke? Nema nigdje na netu ažurnih i preciznih uputa. |
Ažurirao sam Libreelec na 8.0 (krypton) i sad mi je prestao raditi maxtv to go addon. Ima netko rješenje za ovaj problem ili ću se morati vratiti na 7.0.3 libreelec?
|
Ako mogu ovdje pitat, vjerojatno ekipa zna.. kakav je to HEVC 10bit i koja je razlika u odnosu na obični HEVC?
|
Jel mogu ovaj kodi ikako ubrzati, imam dell laptop sa i5, i grafickom od 1gb, i 4gb rama, nije zar da je normalno da se ovako vuče?
Imam instaliran kodi 16.1 i default skin, i samo exodus. Postoji li mogućnost ovo malo ubrzati? |
pa daj definiraj kaj se ti vuce?
sam meni ili otvaranje filmova.. koji su gdje? net ? nas? |
Kurzor misa po samim izbornicima, filmovi idu ok, al kurzor toliko usporeno ide, žešće, ostalo ide ok.
|
Tebe nekaj drugo zahebava
Sam kodi dela i na krampu od laptopa Pogotovo meni Graficki driveri su ok? Sam mis ok klizi po windowsima? Cpu opterecenje kad se to desava? Sent from my iPhone using Tapatalk Pro |
Sve ok radi pod Windowsima, doduse ne igram igre na njemu, i rijetko uopće koristim laptop, ali mislim da si driveri u pitanju.
Imam instalirane i one intelove neke koje moram instalirati da bi instalirao i Nvidine, oba su najnovija, device manager bar tako kaze, ali me hebe kloniranje displaya, pokušavam preko hdmi tv i laptop spojiti, tako da je vjerovatno do drivera nešto onda, pozabavim se s ovim drugi put, tnx. |
Citiraj:
Navečer složim addon za instalaciju pa ga stavim negdje za download. :) Evo i linka na izmijenjeni addon: http://tinyurl.com/maxtv2go Trenutno mi to radi samo na windowsima i androidu ali na libreelecu i dalje ne radi pa tražim dalje... |
Jel ima netko problem da mu izbaci video nakon duze pauze (10-20 min). Znaci odpauziram ga i izbaci mi natrag na popis streamova..
|
da, zna mi se to dogoditi. ako je pauza duža od 10 min obično puca i vraća na popis...
|
Citiraj:
|
jel ima kakav dobar plugin za netflix?
Zanima me kolika je brzina potrebna za gledanje utakmica uživo u HD rezoluciji?
Ja imam brzinu 5Mb i stalno mi se slika zaustavlja i zamrzava, dok ako gledam filmove i serije u HD rezoluciji onda sve radi normalno bez trzanja. Imam opciju prijeći na 10Mb, pa me zanima da li bi to riješilo problem sa gledanjem utakmica ili bih morao imati još veću brzinu. |
uvjek je dobro uzet veću brzinu,probaj na live.tv vrtit ace i sopcast streaminge na kompu
https://s17.postimg.org/o0xvwtgxn/Sc...r_05_22_11.jpg recimo da 5500 i 5700 su tvoja brzina,ovi na 3500 i 2000 bi ti trebali normalno radit,ja preko box-a za sad ne dižem streamin preko ace nego gledam arene ili neki drugi u 720p,sasvim dovoljno. |
Ja gledam preko box-a, ali arene u 720p mi također stalno trzaju i zastajkuju, a i slika nije nešto posebna.
|
Moze biti 100 razloga. Od brzine, tvog isp-a, opterecenosti i brzine servera.....
Na neke mozes utjecati na neke ne. Prvo i osnovno, ako jesi na wlanu, mani se wifi-ja. Lan je pod obavezno. Iako je 5mb relativno malo, teoretski 480p, a i 720p bi trebali raditi glatko. Ako nisi slozi acestream! Sent from my Redmi note 3 pro |
Ne znam nista o acestream-u. Što trebam napraviti da gledam preko toga?
|
Trebam savjet. Kako se može film koji se trenutno gleda u Exodusu uz prikladne titlove, spremiti na usb stick tako da se može još koji puta pogledati. Uređaj je Nexbox a95 x 1/8
|
Moras u postavkama exodusa enable dl pa podesiti foldere za dl.
Podesi obje putanje... Kad dobijes listu streamova/desni klik/dl Sent from my Redmi note 3 pro |
Citiraj:
|
Onda "c" za context menu
Sent from my Redmi note 3 pro |
Citiraj:
Jesam li još nešto prpustio u podešavanjima? Putanja za download je uredno podešena u Exodusu za oboje, film i tv, odabaran je usb stick. Treba li još nekaj u samom Kodiju podesiti ? |
To je to, nemas sta drugo podesavati.
Izvadi stik, prebaci putanju u rom pa testiraj. |
Ima netko problema sa titlovi.com addonom, nađe mi titlove ali mi ne pišu koja je serija po redu niti sezona, zadnji update je gore.
|
Citiraj:
Na 5.0 ima neka caka da moraš skinuti sdfix applikaciju neku da bi mogao downloadati na štick koliko se sjećam.. |
1 privitaka
Citiraj:
|
Citiraj:
Hvala na savjetima. |
jel rabi tko crokodi?
Instalirala ga na laptop, nisam baš nešto zadovoljna... Ruši se, dugo učitava izbornike i materijale... Još ga nisam deinstalirala, al mislim da neće još dugo čekat
Sent from my SM-G930F using Tapatalk |
| Sva vremena su GMT +2. Sada je 11:15. |