PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Razno (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=13)
-   -   eBay iskustva; pitanja i savjeti (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=97893)

Dr_faca 15.12.2013. 23:33

Citiraj:

Autor adaksinjo (Post 2508940)
pa ako tvoja teorija urote drzi urotu, recimo da su to 2 frenda. ''kupac'' mu plati na paypal, ''seller'' njemu iste sekunde vrati keš. item oznaci ko poslan, a iako ga ne posalje, a frend (kupac) iako ne primi paket mu da pozitivan feedback i to je to. ovaj ga za koji dan relista.

druga opcija je otkazati kupnju iz mora razloga, al to bi moglo postati sumnjivo ebayu tak da nisam siguran da to stalno rade.

To nije niš čudno...to kinezi masovno rade...
Ali na prodaju,plaćaš fee ebayu,tako da,oni to plaćaju...

Citiraj:

Autor simba (Post 2509139)
Samo jednom sam kupovao preko aliexpressa i prošlo OK. Mislim da se za svaki item dobije tracking number.

Dobije se...i kod ali-a...dok ti ne dobiješ item i potvrdiš da si ga dobio,tek onda ali pušta lovu prodavaču novce na raspolaganje....

Juice 16.12.2013. 12:01

Od petka mi stoji: 13.12.2013. 18:32:24 CROATIA ZAGREB 10003 Insert item into domestic bag
Jel je moguće da do danas nisu udostojali ubacit poštaru paket da odnese?

vedranzeman 16.12.2013. 15:14

Danas mi je stigla stvar kupljena na eBayu 21.9., za koji sam dobio case 29.11.
Tako da nikad ne gubite nadu. :D

@Juice
Jel ti stigao danas paket?

Juice 16.12.2013. 15:23

Citiraj:

Autor vedranzeman (Post 2512609)

@Juice
Jel ti stigao danas paket?

Nope, updejtali su status maloprije, zaprimili su u Branimirovu.
Samo eto, ne mogu podić danas, nego moram čekat da poštar došeta s paketom na vrata ovih dana.

Omerta 16.12.2013. 17:07

Citiraj:

Autor Juice (Post 2512497)
Od petka mi stoji: 13.12.2013. 18:32:24 CROATIA ZAGREB 10003 Insert item into domestic bag
Jel je moguće da do danas nisu udostojali ubacit poštaru paket da odnese?

Pa zar očekuješ da će ti donest subotom ili nedjeljom :D Polako, znaš da se njima nigdje ne žuri..
Nemaš straha, sutra je kod tebe..

Citiraj:

Autor vedranzeman (Post 2512609)
Danas mi je stigla stvar kupljena na eBayu 21.9., za koji sam dobio case 29.11.
Tako da nikad ne gubite nadu. :D

Nije to ništa :D
Jednom sam nakon punih 4 mjeseca (ili 5, ne sjećam se) dobio paket :goood:

Juice 16.12.2013. 17:08

Citiraj:

Autor Omerta (Post 2512673)
Pa zar očekuješ da će ti donest subotom ili nedjeljom :D Polako, znaš da se njima nigdje ne žuri..
Nemaš straha, sutra je kod tebe..

Ma nisam ocekivoa za vikend, nego danas. Al lezao je cijeli vikend na carini bio. Mislio sam da ce prebacit preko vikenda u postu al nisu.

borny 17.12.2013. 04:47

Citiraj:

Autor Ico_Zg (Post 2511483)
Nije ukinuo notifikaciju nego je po novome rok za case produljen!

Rok više nije 45 dana od plaćanja nego 30 dana od posljednjeg procijenjenog dana dostave, što znači da je sada rok za otvaranje casea poprilično produžen, može biti preko 60 dana! Pošiljke obilno kasne pa vjerojatno na taj način žele riješiti dio problema.

Postoji li negdje službeni podatak ili samo forumsko nagađanje?

vedranzeman 17.12.2013. 05:02

Postoji ovdje:
http://pages.ebay.com/help/policies/...html#timelines

Los Sam 17.12.2013. 10:06

Na paypalu je ostalo isto.
"Step 1: Go to our Resolution Centre and open a dispute. (Note: Your dispute must be raised within 45 days of the payment date)."

https://www.paypal.com/hr/webapps/mp...buy-protection

c-shadow 17.12.2013. 15:01

Roba naručivana s ebaya, paket uredno došao, ali s pola količine unutra (10 od 20 komada).
Otvorio isti dan case, seller ima do sutra da se javi i još se nije javio. Seller iz njemačke, čak sam mu i na njemačkom napisao dopis :)
Malo mi čudno što se ne javlja, čekam do sutra i napravim "escalate to ebay customer support"?
Tražio sam ostatak itema i to sam napisao u poruci selleru, kako takve slučajeve rješavaju ovi u ebayu?
Ide li partial refund ako nema više itema, vidim da tog artikla na origigi linku više nema?

Omerta 17.12.2013. 17:12

Juhuuu, izgleda da se vratilo u normalu onih 45 dana..

http://www.pohrani.com/t/2x/tA/24ANzYFs/capture.jpg

vedranzeman 17.12.2013. 17:43

Nije, nego ti kupuješ preko .co.uk stranice, a tamo još vrijede stara pravila:
http://pages.ebay.co.uk/help/policie...html#timelines

Omerta 17.12.2013. 17:58

Kupljeno je sa .com

http://www.ebay.com/itm/121159686190...84.m1497.l2649

vedranzeman 17.12.2013. 18:32

Da, ali si išao u svoj "Purchase history" putem .co.uk stranice i tamo vrijede stara pravila.
Ako ti ne stigne item do petka, možeš iskoristiti ovaj workaround sa .co.uk i dignuti case. :D

catroot 21.12.2013. 00:51

Naručio bi punjač za mobitel s ebay, ali nešto me zanima. Recimo u ovom oglasu kažu da je punjač original, sad što vi mislite jesu to original punjači ili nisu.

chief_wolfinjo 21.12.2013. 08:10

http://www.ebay.com/itm/William-Shat.../231120572551?

bude tko bidao :D

petar75 21.12.2013. 09:30

Bi ja, al mi je velika poštarina :D

coconut 21.12.2013. 15:52

Citiraj:

Autor catroot (Post 2515203)
Naručio bi punjač za mobitel s ebay, ali nešto me zanima. Recimo u ovom oglasu kažu da je punjač original, sad što vi mislite jesu to original punjači ili nisu.

Čini se da jesu, ali ima 'problem'. Originalni punjač za S4 daje 2A kao ovaj tvoj. Onaj za S3 daje 1A! Ja ne bi turao 2A u S3. Ipak je to dvostruka nominalna vrijednost struje. Pretpostavljam da ima prekostrujnu zaštitu, ali...

Milentije 21.12.2013. 16:01

To samo znači da je punjač sposoban isporučiti 2A. Potrošač (u ovom slučaju telefon) će uzeti onoliko koliko mu bude trebalo.

yakob22 22.12.2013. 17:03

Imam jedno pitanje:
u naslovu od jednog itema(Title) stoji jedan opis, a u opisu na kraju oglasa drugi za istu stvar, ja sam se vodio ovim drugim, osvojio item na aukciji.
Nisam još platio, jer mi seller ne odgovara što zapravo kupujem.
U sakom slučaju ako se radi o itemu iz naslova onda nebi kupovao.
Što učiniti? Imam još jedan dan fore za plaćanje.

simba 22.12.2013. 18:22

Citiraj:

Autor coconut (Post 2515380)
Čini se da jesu, ali ima 'problem'. Originalni punjač za S4 daje 2A kao ovaj tvoj. Onaj za S3 daje 1A! Ja ne bi turao 2A u S3. Ipak je to dvostruka nominalna vrijednost struje. Pretpostavljam da ima prekostrujnu zaštitu, ali...

Cemu panika? To sto punjac moze dati 2A ne znaci da ce uredaj vuci 2A. Zamisli sto bi bilo s elektricim aparatima kad bi povukli struju iz mreze da je to tako...

Mirkopoter 23.12.2013. 13:01

Jeli itko naručivao baterija za iPhone sa ebay-a i jeli valjaju išta?

Ante 22 25.12.2013. 15:57

Moze mala pomoc, dali se moze ikako vidjeti na amazonu feedback selera uz item kojeg prodaje kao na ebay-u?
Kada udem na stranicu od selera na amazonu pokazuje samo 8 po 8 komentara po stranici nije moguče vidjeti cijeli izlist od 12 mjeseci feedback kao na ebayu?

Radi se o seleru kunstundkram24 na amazon stranici.
Link: http://www.amazon.de/gp/aag/details/...AZBN7TVGRD33E#

Hvala.

Goranbm 25.12.2013. 22:55

E ovako, imam pitanje, zbunjuje me situacija pa ak neko može razjasniti... Gledam neki miš i sad za tip dostave piše ovo "FedEx Ground International for Canada" ... item se nalazi u Kini, a šalje worldwide... Zašto onda ovo for Canada ?

Dario11 26.12.2013. 13:37

Citiraj:

Autor Beetlejuice (Post 2500418)
Nakon plaćanja preko PPa imaš rok od 45 dana za dizanje casea. To znači ako item ne stigne u roku, ako item nije isti kako je opisan u oglasu, ako je oštećen ili bilo koji problem vezano za tvoj item.

Dok je case dignut(rok za žalbu ti se produžuje) prvo se dogovaraš sa sellerom što dalje, hoće li ti ponovo poslati item (nije najbolja opcija jer ti može ne poslati item, reći ti da je i kad istekne rok za žalbu on pokupi lovu i to je kraj), parcijalni refund ili puni refund(najbolje tražiti full, reći mu da češ dati pozitivan feedback i reći mu da češ ponovo naručiti ali ne moraš).

Ovo za vraćanje paketa sve ovisi o selleru, tj. kako se dogovoriš s njim. Ako se ne uspiješ dogovoriti sa sellerom eskaliraš case da PP odlučuje ili eBay. Najčešće oni odluče u korist kupca ako je seller prevarant ili je stvarno tvrdoglav oko dogovaranja. Ako si naručuješ neki skuplji item uvijek je bolje pogledati top-rated sellere ali svejedno treba biti na oprezu. OVo pričam za kupovinu preko eBaya.

Pozdrav, procitao sam par stranica na forumu i vidim da je najbolje rjesenje snimanje otvaranje paketa za osiguranje ali me zanima dali je neko imao problema s paypalom kada je predocio snimku kao dokaz?
Ako seller pozeli prevariti kupca moze jednostavno reci peypalu da on nije tako poslao zapakiran paket te da ga je kupac prepakirao i poslje snimao?
Pitam jel bi narucio par itema s privatne trgovine, pošto ne postoji naćin da se vidi feedback ostalih kupaca volio bi bit siguran u slucaju ako budem morao snimku predociti kao dokaz da ce je paypal prihvatiti i u slucaju ako seler budio tvrdio da on nije tako pakirao paket.

Ako prihvate snimku dali kupac mora snositi troskove slanja paketa nazad seleru prije nego sto dobije refund?

Zahvaljujem :)

lowrider 27.12.2013. 09:34

Moje zadnje iskustvo-lik mi vratio lovu za paket koji nije došao, iako je prošlo više od 45 dana i nisam dizao nikakve slučajeve niti pisao žalbe.

Dr_faca 27.12.2013. 10:37

Citiraj:

Autor Dario11 (Post 2517408)
Pozdrav, procitao sam par stranica na forumu i vidim da je najbolje rjesenje snimanje otvaranje paketa za osiguranje ali me zanima dali je neko imao problema s paypalom kada je predocio snimku kao dokaz?
Ako seller pozeli prevariti kupca moze jednostavno reci peypalu da on nije tako poslao zapakiran paket te da ga je kupac prepakirao i poslje snimao?
Pitam jel bi narucio par itema s privatne trgovine, pošto ne postoji naćin da se vidi feedback ostalih kupaca volio bi bit siguran u slucaju ako budem morao snimku predociti kao dokaz da ce je paypal prihvatiti i u slucaju ako seler budio tvrdio da on nije tako pakirao paket.

Ako prihvate snimku dali kupac mora snositi troskove slanja paketa nazad seleru prije nego sto dobije refund?

Zahvaljujem :)

Nisam nikad snimao,ali snimas i pokazujes kako je zapakirana,tr. number i tvoja adresa je opcenito na sredini,ako je u kutiji vidilo bi se da si prepakirao(odnosno potrgao bi taj papir),snimis iz svih kutova da se vidi da je origigi pakirana i to je to...Sumnjam da bu seller isao protiv toga...

Beetlejuice 28.12.2013. 14:39

Kratko pitanje, sad sam kolegi naručivao neke stvari i zaboravim staviti pod "State" HR i sad mi dođe račun sa PPa i ispod adrese kraj grada mi piše NOTPROVIDED što meni na mojoj adresi inače stoji HR. Pretpostavljam da to nije neki problem?

Los Sam 29.12.2013. 15:37

Otvorio sam danas slucaj nakon 55 dana cekanja, 18 dana je proslo od zadnjeg procjenjenog dana dolaska, ostalo je jos 12 do famoznih 30. Nikakva notifikacija/obavijest ispod kupnje nije bila, kako je prije bila 15 dana do isteka 45.

Kineske procjene se uglavnom krecu oko 35. dana nakon slanja, znaci 65 za otvaranje casea. Mislim da cu otvarat po starom principu, 45. dan, jer ovo nema smisla...osim oko blagdana kak je sada...

Jedino kaj su sada stvarno posteno onemogucili one koji su nakon 7 dana isli otvarat case, moras se strpit minimalno 30-37 - ovisno o procjeni...

Omerta 29.12.2013. 15:52

Ja sam neki dan dignuo case "po starom", znači cirka 2 dana proije isteka 45 dana.
I eto, ovih dana očekujem refund, koji je dogovoren sa trgovcem.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 10:58.