![]() |
GTX 460 sa gigom memorije ako već misliš SLI slagati u skorije vrijeme.
|
Citiraj:
Nekako mi to probija zamisljeni limit...vise sam kontao dati za grafulju nekih 100€, ali ako je ovo toliko bolje razmislit cu i o tome. |
Nema kod tebe "duplanja",možeš samo solo grafu znači ni SLI ni CF.Na matičnoj imaš samo jedan PCI-Ex16.Procesor ti je solidan,pitanje koje ti je napajanje i koji monitor(veličina) i koliko love si spreman dati za grafičku.
|
Citiraj:
A mislio sam oko 100€ ali do tada nisam uopce gledao koliko sto kosta...sad vidim da su dobre grafulje i 2-3kkn...a cijele konfe sam slagao za tu lovu :-) Sad sam na nekih 200€ max cini mi se I s kojom grafom se moze normalno igrati u 720p rezoluciji na kraju i nekim srednjim-visim detaljima? |
Za te novce možeš neku polovnu nv 260 ili ati 4870 i još ćeš se naigrati.
|
Za tu rezoluciju je i HD5670 dovoljno, a ona ni nije neki potrošač tako da ti možda ni ne treba novo napajanje.
|
To bi mu takođe bio dobar izbor,a za te novce ima novu.I još možda navuć za napajanje ako ima neki teški šroteks.
http://www.adm.hr/product_info.php?c...oducts_id=7946 |
Hvala ekipa na savjetima...na kraju uzeo Gigabyte HD5750 silent, 1G DDR5,2xDVI, PCI-E i za svaki slucaj novo napajanje.
bumo vidili kako ce to raditi.... Nego je moze neko usputno pitanje vezano za monitor. Sto kazete posto ce komp biti iskljucivo za igranje i tu i tamo surfanje, jdownloder....filmovi i to nista...znaci 90% igranje. Nekako sam si razmisljao uzeti neki 32LCD TV neki jeftikaner koji bi kasnije preselio spavacu sobu. Jel bi to bilo oke? Ili radije na 19" LCD monitoru? |
pa sa stajalista graficke bit ce ok jer ce rezolucija bit skoro pa ista ako ces ic na jeftinjaka onda je to 720p reza (obican HD, a ne full HD)
ako ides na full hd onda ces imat mali problem jer 5750 i nije za te rezolucije, ovisi o detaljima i o igri koju igras naravno |
Citiraj:
|
Imam sljedeću konfiguraciju i čini mi se da je grafička najslabija karika. Trebao bih preporuku za novu do 1000 kn koja bi mogla solidno pogoniti igre u 1920 x 1200. Hvala!
Intel Core2Duo E7500 4 GB DDR3-10600 (1333 MHz) ATI Radeon 4550 512 MB DH PCIe-16x Low profile HP LA2405wg monitor |
Novo,polovno,ATI,nV?Ovisi šta preferiraš.Sorry sad skužih da tražiš novo,ostaje ono ATI ili nV.Za te novce 460
http://gor-info.com/webshop/index.ph...product_id=670 |
Citiraj:
|
Pokušaj za onaj gore link nazvati Gor Info,ako je dostupno.
|
Hm... Imaš nekakvu preporuku za razred do 1000 kn.
|
jedino 460 768MB
kontaktiraj tu na forumu člana emilblomsky prodaje ATI 5770 |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
http://gor-info.com/webshop/index.ph...product_id=640 |
Pomoč oko grafičke
Unaprijed se ispričavam ako sam postavio temu u krivi podforum. Pitao bih vas za savjet. Da imate 1600kn koje ste dobili kao povrat novca za garanciju, koju biste graficku karticu kupili. U oko mi upadaju GTX 460 i Ati 5770 / 5850. Biste li na mom mjestu dodavali novac za 5850 s obzirom na konfiguraciju (bez grafe) iz siga, uz 19" ekran. Nisam neki gamer, ali ako igram naslove, htio bih to odvrtiti na max detaljima :D
Najčešće igram CoD serijale, FIFU11, crysis... Eto, ne znam što da više napišem. Hvala |
Koji dućan da znamo kakve su cijene? Ovako od oka, ja bih išao na ATI 6850/6870, ljudi će ti vjerojatno još preporučiti i GTX460 1GB za tu cijenu.
|
5850 definitivno.
|
Sasvim deseto,imaš solidno napajanje,a i grafu.Razmisli o dvije solucije:
1.prodaj procesor,matičnu i rame,te prijeđi na AM3 2.prodaj proc.,matičnu i ostavi ram,te prijeđi na AM3 (po meni bolje 1. opcija) Asrock M3A770DE, AM3 - AMD 770 + AMD SB710, ATX, FSB2600, Dual C Procesor AMD Athlon II X4 635, socket AM3, BOX , 2Mb cache, 95W 2 x DDR3 2048MB ( 2GB ) Kingmax, 1333MHz, CL9, FLFE85F-B8EE9 Sve u AMD-u oko 1600kn. Imat ćeš i nešto od prodaje komponenti + stari monitor=novi monitor. Uf,koda pišem matematičku jednadžbu. |
hahaha, dučan je diskont24... Gledao sam review za 6850 i vidim da je losija od nvidia gtx 460 i ati 5850... Najjeftinija 5850 je 1850kn, sto je 250 kuna dodatka. Imam loseg iskustva s atijem pa bih volio da je firma provjerena :D
@GetRight - fala na prijedlogu, ali nisam toliko zagrižen za to, nemam volje sve to raditi. Sada bih uzeo samo grafu, ali hvala na odgovoru |
Šteta,to ti je zalog za budućnost i bezbolan prijelaz na noviju platformu.Ovako sve "slupaš" u grafu i ostalo ti ostaje (sorry) stara krama.Uostalom taj procesor,19" monitor i bijesna grafa nije neko rješenje.
|
sorry al stara krama?? taj proc jos uvijek super sluzi, a da se i jako fino clockat, i ima dobru plocu za to, ako ga digne moze mu jos godinama sluzit, a i nece biti bottleneck za niti jednu od navedenih grafa, a ako mu je 19" monitor dobar zasto bi onda mijenjo?
@mehekek, najbolje za taj monitor uzmi jednu gtx 460 768mb i igrat ces se jako lijepo, a ostatak love ulozi u neki hard disk veci ako u buducnosti namjeravas uzet veci ekran sa recimo full hd rezolucijom onda uzmi odma gtx 460 1gb i sve za 5 |
Citiraj:
Ja sam na dotičnoj rezoluciji imao 3850 i igrao sve šta sam htio, a onda san kupio 4850x2 i dok nisan kupio ovaj monitor nisam osjetio nikakve razlike u performansama, igre su mi radile isto. I da mi neko ne uleti sad sa frapsom i sl., govorim o RL, o dojmu za vrijeme igranja, dakle trzanja, zastajkivanja, ovo, ono, a ne o broju sličica koje su mi skroz relevantan podatak... Bitno mi je da igra radi, radila na 50 ili 550 sličica, a sa 4850x2 koja je od 3850 jača 5x su radile skoro pa isto:D Tako da ono, taj upgrade nema nekog smisla, al dobro, ako je čovjek već naumio...nek uzme 5850 ili 460 i to je to... |
pa lijepo sam reko da uzme gtx 460 768 mb ako ce zadrzat monitor, u cemu je problem? to je cca 1150kn (ne znak kolko je u diskontu...), ne 1500kn, normalno da 1500 nema smisla...
kolko sma ja skuzio covjeku 4870 ne radi vise, ali da, ako radi onda je beskorisno mijenjat |
Sve to stoji,ali jednostavna računica 1600kn samo za grafu ili prelazak na noviju platformu uz još solidnu grafu.
|
| Sva vremena su GMT +2. Sada je 06:18. |