PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Razno (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=13)
-   -   Hrvatska pošta - informacije i iskustva (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=278428)

nepalac 07.12.2023. 21:00

Citiraj:

Autor mkey (Post 3714946)
Dosta ljudi bi rado došli po svoje pakate, kada bi nadležni znali gdje se isti nalaze.

I na šta bi to ličilo onda u poštama kad bi "dosta" ljudi došlo? Redovi od 120 ljudi koji su rado došli po svoje pakete?
Pošta je zadnje mjesto gdje želim biti i bilo što čekati.

Po meni su jedino rješenje paketomati, postavit ih što više, u svakom kvartu i selu i svu poštu/pakete tamo preusmjeravat.
Na taj način dostavljač može na jednom mjestu istovarit hrpu paketa, a ljudi ih mogu pokupit 0-24, 7 dana u tjednu.
A ne da moj paket čami u pošti i ja moram tamo gubiti vrijeme, plaćat parking i uzimat godišnji da dođem kad oni rade.

Sve što se može treba automatizirat i ubrzat, jer trenutni sustav će puknuti, ako već nije.

mkey 07.12.2023. 21:11

Citiraj:

Autor xlr (Post 3714956)
Sve tezi ka tome da cemo uskoro mi biti turisti u ovoj zemlji, a o posti vise nitko nece ni pricati :)

Pošta je bitna. Kako da te inače represivni aparat kontaktira, ako ne preko pošte :D

nepalac, ja naravno nisam kazao da to treba biti tako, nego da bi ljudi to radije tako odradili nego da čekaju pošiljku mjesecima. Ali nije pitanje odlaženja u poštu po paket, nego ga seru, lažu i laprdaju. Ne znaju gdje je šta a kada bi i postojao sistem po kojem bi se pošiljka mogla locirati, dosta njih ne bi to znali koristiti. U slobodnom su padu i očekujem da ih ova "sezona darivanja" bude izbila iz cipela.

Pomo 08.12.2023. 07:04

Citiraj:

Autor nepalac (Post 3714962)
I na šta bi to ličilo onda u poštama kad bi "dosta" ljudi došlo? Redovi od 120 ljudi koji su rado došli po svoje pakete?
Pošta je zadnje mjesto gdje želim biti i bilo što čekati.

Čuvena Riječka pošta na Krešimirovoj je klasični primjer. Možeš slobodno godišnji uzet ako tamo treba podić nešto...

coconut 08.12.2023. 08:38

Kod mene nema nijednog paketomata. A pošta mi je 100m zračne linije od kuće i firme. Sreća pa smo oduvijek bili dobri s poštarina pa nam pošta uvijek dođe na vrijeme. Pogotovo kad ih 'podmitiš' s kalendarom za slijedeću godinu.

domy_os 08.12.2023. 16:07

Moj poštar više ne ostavlja žute cedulje otkad je cugnuo malo moje rakije, sad galami i zove dok se netko ne javi, opametilo ga. Samo da se ne navikne kao komšijin pas kad sam ga krenuo hraniti, ne izlazi više iz mog dvorišta. :D

Visage 09.12.2023. 12:51

Na prosli upis, znaci GLS zaprimio 28.11.2023, paket za mene. Jucer sam ga u gradu preuzeo od dostavljaca!

Prvo se izgubio, nije se micao s mjesta status posiljke, onda nakon poziva, heureka otkrice : paketna naljepnica se navodno odljepila!

Onda slikanje i potvrda, da je moj paket.

Jer tamo izgleda, rade kolekcionari rade, pa lijepe samo slinom i jezikom, da etikete ne izgube na vrijednosti. Nema isprike, nema oprostite, jer danas se na edukacjama radnika uci, da je isprika znak slabosti, da sve treba "pretvarati u pozitivu" i slicne korporativne doskocice koje od ljudi stvaraju robote.

Ova godine, nitko ne moze dostiti GLS kod mene u praksi.

Nije smak svijeta, ali doslovno bi obicnom postom doslo brze i jednostavnije.

...

mkey 09.12.2023. 13:45

Ne branim tu ekipu koja tebe maltetira, ali imao sam jedan donekle sličan slučaj sa DPDom kada se naljepnica na neki nečuven način našla u kontaktu sa vodom ili kakvim drugim otapalom, što je rastopilo većinu teksta na istoj. Kako su ti gelipteri nakon kakva 2-3 tjedna uspjeli povezati koji/čiji je to paket ostalo je misterija. Pretpostavljam metodom eliminacije :D

Na kraju su oni to i dostavili ali već je aktiviran refund od strane sports directa. Kada sam dojavio SD da su ipak našli taj paket ovi se nisu više niti javljali tako da je to jedan od primjera kada smo zadržali i ovce i novce :D

Inače, bio sam u tom "skladištu" te mi nakon svega nije jasno kako ne propadnu 3x svaki dan. Ali guraju dečki u tom kaosu sasvim pristojno.

Tualatin 12.12.2023. 00:53

Citiraj:

Autor chief_wolfinjo (Post 3711342)
ako si poslao prigovor, vrlo vjerojatno neće odgovoriti u roku od 30 dana...

ali će odgovoriti nakon cca 45 dana.... nažalost

Evo odgovorili nakon 60 dana i to tek nakon što sam uputio mail HAKOMu.

quazar912 12.12.2023. 07:51

Citiraj:

Autor maXonja (Post 3714753)
- Arena se puni na srbakuše, ćirilica lupa svuda okolo
- na vodećim pozicijama nam kamenjarci preko grane, uvlakači i podobni likovi koji kroje kako njima paše - bez posljedica
- pune se džepovi di se stigne, uništava se i sisa otkud se može - razni likovi "znaš ti tko sam ja" i tatini sinovi gaze i ubijaju ljude bez nekih posljedica
- lijepa njihova (ne, nije naša) se naseljava i puni smeđima, crnima i raznim ostalim obojancima
- izbori se namještaju kako im paše
- zakoni se izmišljaju i kroje ispod pulta naravno, kako im paše
- odrekli smo se svoje valute, uskoro ćemo i keša pa da se bagra i stoka porobi do kraja
... mogu još, al netreba

Jel kome smeta? Pa ne vidi se baš
Jel se tko digao na zadnje noge? Ne
Hoće biti i dalje tako? Naravno da hoće

Imamo RVACKU

Normalno je onda da se i paketi "gube" i ne dostavljaju, moraju se osjećati posljedice svega toga negdje kad se već ne osjećaju gdje bi trebalo

:care:

P.S. Znam da sam otišao malo preduboko, ali zapravo je ovo sve plitko, kristalno jasno i svima vidljivo kao bijeli dan

većini u hr je jako dobro i ne žele promjene.:no2drug:

mkey 12.12.2023. 18:32

Citiraj:

Autor quazar912 (Post 3715733)
većini u hr je jako dobro i ne žele promjene.:no2drug:

Počev od penzionera :D U biti, ono od čega se oni smrtno boje je da im ne bude puno gore.

Nego, što se pošte tiče, nakon puno godina moje mjesto je izgubilo poštanski broj. Poštanski ured je i dalje tu, tako da nisam pametan za razumjeti što je to nekom genijalcu značilo. Valjda da ostave dojam da nešto rade i organiziraju.

Visage 12.12.2023. 21:33

Citiraj:

Autor coconut (Post 3714893)
Hoćeš svoj paket? Dođi sam po njega.
https://www.index.hr/vijesti/clanak/...u/2518968.aspx

Citiraj:

Ovako je ka postar radia i newman iz seinfelda
:D

Pragmaticno, ali kad mi je kontrolorica na vrata dosla iz poste, a prije toga me je valjda 5x zvala, konstatirajuci da nema postara da mi uruci dopis, tesko da moze zacuditi samousluzno preuzimanje.

Citiraj:

Autor mkey (Post 3714946)
Ne znam jeste li čitali atlas shrugged. Mene svaki dan nešto podsjeti na tu knjigu.

Knjiga je izvrsna, posebno gradnjom i misterijem nestanka, nije cudo da je imala toliko ekranizacija, samo, onda moras znati nesto vise o autorici, te sivim eminenacijama od kojih je dobivala ideje, pa onda shvatis, da ti dijele mrvice u knjizi, naspram onoga sto rade u svijetu ;)

chief_wolfinjo 14.12.2023. 07:03

https://i.ibb.co/w02YS52/408218279-1...00651063-n.jpg

quazar912 14.12.2023. 08:03

Citiraj:

Autor chief_wolfinjo (Post 3716172)

znači Zubak je odvajkada imao štelu u državnim i privatnim firmama da kupuju kod njega :D

devaa 14.12.2023. 08:21

25.10. naručeno/poslano preko Ali Savera ( pas mater ).
Evo još uvijek čekam od 13.11. čami kod nas paket. :D

chief_wolfinjo 14.12.2023. 10:30

Citiraj:

Autor quazar912 (Post 3716177)
znači Zubak je odvajkada imao štelu u državnim i privatnim firmama da kupuju kod njega :D

očigledno :D

Citiraj:

Autor devaa (Post 3716179)
25.10. naručeno/poslano preko Ali Savera ( pas mater ).
Evo još uvijek čekam od 13.11. čami kod nas paket. :D

bude do Božića :)

devaa 14.12.2023. 10:59

Citiraj:

Autor chief_wolfinjo (Post 3716211)
bude do Božića :)

Nadam se, za Badnjak imam dozvolu pokrenuti dispute. :)
Znam da će stići kad tad, ali ću si barem i vratit lovu
za duševne boli čekanja. :goood:

Visage 14.12.2023. 11:11

Citiraj:

Autor chief_wolfinjo (Post 3716172)
(Retro Slika - Postari u novim Bubama..)

Jako dobro, samo prekrseno je pravilo pohrane i arhive, nisi naveo godinu clanka?

Eh, tada si mogao voziti veleslalom po parkiralistima, danas pjeske ne mozes izmedju pojedinih vozila kolika je guzva na parkingu.

Trebalo bi datumski vidjeti od kada ja poduzece Astra samostalno, a kad ide Zubak prica. Astrin salon se nalazio u Gundulicevoj, ne znam dal je postojao i neki ranije, na drugoj adresi?

....

chief_wolfinjo 14.12.2023. 12:57

Citiraj:

Autor Visage (Post 3716221)
Jako dobro, samo prekrseno je pravilo pohrane i arhive, nisi naveo godinu clanka?

Eh, tada si mogao voziti veleslalom po parkiralistima, danas pjeske ne mozes izmedju pojedinih vozila kolika je guzva na parkingu.

Trebalo bi datumski vidjeti od kada ja poduzece Astra samostalno, a kad ide Zubak prica. Astrin salon se nalazio u Gundulicevoj, ne znam dal je postojao i neki ranije, na drugoj adresi?

....

Vjesnik, 8.3.1974. :)

mkey 14.12.2023. 19:31

Odličan izvadak iz novina.

Ico_Zg 14.12.2023. 21:47

Citiraj:

Autor devaa (Post 3716218)

Aha, za Aliexpress Saver pošiljku jedino što ćeš od Aliexpressa pod bor dobiti je kitu od cvijeća, nema povrata love za tu vrstu slanja. :D

devaa 15.12.2023. 09:49

Citiraj:

Autor Ico_Zg (Post 3716378)
Aha, za Aliexpress Saver pošiljku jedino što ćeš od Aliexpressa pod bor dobiti je kitu od cvijeća, nema povrata love za tu vrstu slanja. :D

Ozbiljno ? To nisam znao, o mamicu im kinesku. :D

chief_wolfinjo 16.12.2023. 11:15

Citiraj:

Autor devaa (Post 3716218)

evo nema brige :D

https://i.ibb.co/RDBGfz4/Screenshot-3.png

Visage 16.12.2023. 14:45

Citiraj:

Autor chief_wolfinjo (Post 3716249)
Vjesnik, 8.3.1974. :)

E hvala, sad je potpuni dokument vremena.

Prica s postom i kuririma je neobranjiva, za najmanji pokusaj opravdanja.

No, ne znam kad sam usao u postu, pred zatvranje, najmanjeg postanskog ureda, ili u Branimirovu u punom pogonu, a da najveci dio poslovanja ne svodi se na slanje paketa, ili 9:1 primanje paketa s neke web prodaje.

Zene citavi dan preuzimaju krpice, zadnja haljina, cipele, satovi, kozmetika. A muski, pa znate i sami u temi sto narucujete i primati 7/24 :)

Posta je zapravo primarno postala dostava enormnog prometa prosljedjivanja. A svima na pameti "ekologija" dok smo zatrpani kutijama i ambalazama, da zeleni otoci postaju premali za tjedno primanje papira i kartonske ambalaze.

...

mkey 16.12.2023. 19:28

Citiraj:

Autor chief_wolfinjo (Post 3716595)

Kada bi imali ovu traku do svakog primatelja, možda bi i bilo nešto od toga.

chief_wolfinjo 19.12.2023. 06:12

Vjesnik, 30.8.1974.

https://i.ibb.co/C7nbWYz/411495500-1...11529235-n.jpg

kopija 19.12.2023. 09:45

Genijalno, hvala.
Bolno je uočiti kontrast između fizo(g)nomija ovog fotogeničnog djelatnika pošte iz 74-te vs Paket24 kreature.

chief_wolfinjo 19.12.2023. 18:10

i ovoga je bilo prije :D

https://i.ibb.co/TBW6NHp/1976.png

:D

spaceman 20.12.2023. 10:48

Jučer dobim poruku od hp-a da mi stiže pošiljka između 8 i 11 sati, paket dobio u 15.30h. Istovremeno od dpd-a obavijest da je paket na dostavi između 11 i 12 sati, kod mene bio u 11.10 dostavljač.

mkey 20.12.2023. 20:00

Dobro da su uopće dan pogodili HPovci.

OuttaControl 19.01.2024. 09:06

Ja nezz jesam ja glup ili sta, al ja bi tio online narucit posiljku da ne moram tamo u uredu pisat

https://paket24.posta.hr/public/add

i ja nigdi ne vidim opciju predaje u uredu...

Sva vremena su GMT +2. Sada je 07:44.