![]() |
Mislim da nisi nekaj u MSI dobro napravio ili enejblao i snimio postavke da spremi to kaj si podesio.
Ažuriraj ju na Aorus Master BIOS |
Citaj par postova prije, probao bez afterburnera isto. Uglavnom nema smisla da se ventovi ne gase nakon reboot-a (a onda nema sanse da je afterburner kontrolira..)
|
šalji na garanciju.
|
Vratio amazonu danas posto od njih uzeo, ali naci novu nece biti jednostavno.
|
RTX 4090 woes get worse: Native 16-pin reportedly melts as well:kafa:
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Nekaj je očito sfušano s tim 12VHPWR konektorima i kablovima, koliko god se trudili cijelu stvar prikazati kao nekolicinu izdvojenih slučajeva.:hitthewal:
|
Cijela ta serija je sfušana, čeka se rtx 5000.
|
Zna li neko, koliki bi koeficijent sigurnosti trebao biti na tom i sličnim konektorima ?
|
Brijem da ako budem uzimao takvu grafu skoro narucit cu Corsairov kabel umjesto koristenja ovih sa 4 konektora njihov izgelda bolje te ide direkt u PSU.
https://www.corsair.com/us/en/Catego...e/p/CP-8920274 |
Pričekaj čisto da vidiš daljnji razvoj situacije, jer ako se počinju gomilati i slučajevi s kablovima direktno iz napajanja, poput ovog MSI ATX 3.0 primjera, onda više ništa nije sigurno.
|
To svakako, nemislim kupovat ove godine, eventulano uzeti jos koju RTX 3090 ali 4090 za sad ne.
|
Bahatost u kombinaciji sa rjecju opustili su se, docekat ce ih posljedice, prije ili kasnije, uzeli su maha da ne mare za nista, trziste bi ih moglo kazniti odnosno kupci, sve ima svoje granice, a oni su upravo na rubu ili se priblizavaju rubu, pitanje je samo, koliko ce ljudi biti strpljivo s nevidijom.
Nekak me sve podsjeca kao na intel pricu.. |
Mislim da tome ne treba pridavati previse pozornosti niti izvlacit neke zakljucke, jedan jedini slucaj koji je lako moguce iz razno-raznih razloga fejkan je u najmanju ruku nebitan...
|
Citiraj:
Pardon na "perjanici ponude" od 15000kn, neko je ušparao cca 47lp ili koliko got :wtf2: |
Gamers Nexus Heavy Metal Steve je u njihovom testiranju napomenul nek se ljudi ne čude ako i kad se pojave nativni kablovi koji idu direktno u napajanje, a imaju isti problem kao i ovi sfušani čang-šlang adapteri.
|
Ok, ugradit 2 x 16pin konektora i nema brige.
Vjerujem da bi kupcima draža bila kartica s dva konektora od kartice s jednim i protupožarnim aparatom u paketu :lol2: |
Citiraj:
Citiraj:
https://i.postimg.cc/50gd7FRf/12VHPWR.png |
Do MSI.a je 😀
Sent from my SM-S908B using Tapatalk |
Samo napomena, tih 30 puta za uštekavanje i ištekavanje vam važi i za 8pin koji sada imamo, pa vi vidite koliko to znači. ;)
A i realno, mislim da je mojkabel u posljednjih 12ak godina uštekan i ištekan 4-5 puta, ali ja nisam baš neki totalno moderan i up to date momak. :D Ali ovo sa topljenjem kablova je malo jači problemčić, ja to ne bi za sada uzimao ni pod razno, ali tko je avanturističkog duha slobodno neka proba i javi rezultate. ;) :D |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Ne bi bilo ništa čudno da tak ispadne, kad je RTX 4090 "samo" 45% jača od RTX 3090 Ti.
Citiraj:
|
Citiraj:
Našao si najretardiraniji review 4090 koji postoji, čestitke :goood: Grafu koja je žešće CPU bottleneckana su genijalci testirali na dvije godine starom Zen 3 5800X CPU-u (dakle pričamo o običnom modelu bez 3D VCache). Prema HUB recenziji koja je koristila 5800X3D 4090 je 58% jača od 3090 Ti, a sa Zen 4 ili Raptor Lake CPU-om je ta razlika još i veća (oko 65% jača u prosjeku cca). https://static.techspot.com/articles...Average_4K.png |
Dajte preimeujte temu, u pljucanje u Nvidii, AMD je bolji, moj tata je jači :hitthewal:
|
Citiraj:
|
Otkad nas zabrinjavaju par desetaka, ili stotina NOK kartica? Tj kabela?
Citiraj:
|
Citiraj:
Citiraj:
|
Slično se spamalo sa RX 470/480 kak uništavaju ploče jer imaju spajkove i vuku prek pciex slota previše struje...smirilo se vremeno, bude ovo :D
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Odnosno u prijevodu, razlika između RTX 4080 16GB i RTX 4090 je taman toliko velika, da nVidia može komotno ubaciti RTX 4080 20GB (Ti) čim se pokaže da RX 7000 modeli konkuriraju kak spada. I tu onda dolazimo do stvarno retardiranog dijela priče gdje RTX 4080 16GB koristi AD103 čip koji je više primjeren RTX 4070 modelu, dok je AD104 čip umjesto za RTX 4060 skoro bil uvaljen kao RTX 4080 12GB. nVidia će opet i po ko zna koji put prodati nešto slabije pod jače i svi su im na tome zahvalni, umjesto da su za RTX 4090 i 4080 modele složili xx102 čipove kak je to bil slučaj s prethodne dvije generacije. Naposljetku nVidia će na tržište plasirati dodatno oslabljenje i segmentirane varijacije na temu, tako da kad stignu RX 7900 XTX/XT što lakše ubace Ti i/ili Super inkarnacije.:frend: Citiraj:
Citiraj:
|
Lik je uspio sherat gpu (RTX 4090) u 2 VM i vrtit RT igru i gta5 u isto vrijeme.
https://www.youtube.com/watch?v=ZQxE...OrdinaryGamers |
|
Službeno vani
DirectStorage 1.1 Now Available |
Citiraj:
|
Ima li koja custom 4090 da je iste velične kao founders edition?
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 07:11. |