PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Overclocking (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=2)
-   -   DFI LP UT nF4 Ultra/SLI/Expert problemi i rješenja (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=18125)

Gigi1 22.09.2005. 22:04

Kak nemres staviti ako ti je graf. kartica vec u donjem slotu, mozes staviti pasivac koji hoces. Mislim kaj ti izigravas, daj ljepo napisi kaj hoces-nemoj lupetet tek tolko da lupetas!!!!

SniperWolf 22.09.2005. 22:21

I opet svi na mene :D
pa sam se ispričal da sam krivo napisao i da mi je karta u 2nd slotu. Pogriješio sam!!!:smoke:

Jako dobro mi izgleda ono ABitovo riješenje sa heatpipeom koji onda toplinu šalje prema MOFSETima i tako hladi chipy...very cool 'n' quiet

Gigi1 22.09.2005. 22:27

Ti si napisao nešto ranije da ti grafa smeta za neki bolji chipset cooler-ako sam dobro skuzio. Sada ti je grafa 2 drugom pci-e slotu- ako sam dobro skuzio. PA STA TE ONDA SPRECAVA DA STAVIS NEKI DRUGI COOLER NA CHIPSET???? I zasto onda tu na forumu pricas cijelu pricu kak ti nekaj ne pase???

Gigi1 22.09.2005. 22:29

Citiraj:

Originally posted by SniperWolf
...šteta što nForce4 nemože na pasivno (barem neku plitku verziju jer inače neću moći staviti kartu)
Evo to je ovo o cem ti ja pricam.
Kako je neces moci staviti ako ti je u donjem pci-e grafa, fakat si tulav ili se pravis takvim. Stvarno mi nisi jasan.

SniperWolf 22.09.2005. 23:03

jooooj ne opet...

htio bih i da gornji slot ostane funkcionalan...
ma neću postat u ovom topicu vise ak stvarno nije potrebno jer ono...
JA IMAM DFI nFORCE4 Lan Party SLI-DR ploču. SLI znači Scalable Link Interface a.k.a. tehnologija koju je nVidia preuzela kupnjom legendarnog 3DFX-a (neznam točno kako se piše, ali oni su proizvodili Voodoo kartice koje su imali mogućnost spajanja u SLI) sada ćete svi po tome kak SLI nije vrijedan novca itd .... ali nebih htio opet za 3-4god mjenjat cooler od chipya kada _možda_ budem u prilici dodati i drugu grafu i isprobati kako to sve ide......
eh

ajde prporučite (molim vas :)) nekoliko odgovarajućih chipset (po mogućnosti tiši od ovog) coolera koje netreba modificirati (rezati i ta sranja) jer mi se to stvarno neda...

Gigi1 23.09.2005. 01:27

Gle, ako nekaj ideš pitat tj. ako želiš da ti se pomogne onda nevedi sve kako spada, a ne u djelovima.

Citiraj:

Originally posted by SniperWolf

JA IMAM DFI nFORCE4 Lan Party SLI-DR ploču. SLI znači Scalable Link Interface a.k.a. tehnologija koju je nVidia preuzela kupnjom legendarnog 3DFX-a (neznam točno kako se piše, ali oni su proizvodili Voodoo kartice koje su imali mogućnost spajanja u SLI) sada ćete svi po tome kak SLI nije vrijedan novca itd ....

Nemoj ljudima soliti pamet, nemoj pričat o 3DFX-u, kada je Voodoo izašao tada si ti izašao iz pelena.
Prvi put si se sjeo za komp prije lafo godine.
Nemoj se forsat.

A kaj se tiče coolera, Jelc ti je stavio link za Vanteca ovdje-3/4 stranice unazad tako da neznam zakaj ponovno pitaš isto pitanje?

Jelc 23.09.2005. 01:50

Bez bilo kakvih modifikacija- ja sam vidio samo taj Vantec.
Sve ostalo treba malo prilagoditi.

ivan OS 23.09.2005. 05:45

Da se uključim malo ak ne smeta...;)

Meni je NB cooler bio glasan već od malo Battlefielda 2 i nakon par savjeta odavde rješio stvar,grafa u drugom slotu,jumperi u SLI položaju i u biosu namješteno da se vent počne max. vrtiti tek kod 56 stupnjeva.Jedan vent puše u visini NB.I nije više toliko bučan. :)

Gigi1 23.09.2005. 10:12

Meni je isto bio glasan dok ga nisam skinuo, maknuo ono poluljepilo s njiega, malo ga spolirao(završna obrada mu je katastrofa-koda su konji orali-imao je žljebove po sebi) i namazao sa AS Ceramique i sada mi temperatura ne prelazi 44°C, ali kaj je još važnije rpm-i su ispod 4500.

MRKONJA 23.09.2005. 20:02

Pošto svi tu imaju dfi ploče molim jednostavan odgovor
Koja je razlika između ove
i ultra-d?

Gigi1 23.09.2005. 20:21

Citiraj:

Originally posted by MRKONJA
Pošto svi tu imaju dfi ploče molim jednostavan odgovor
Koja je razlika između ove
i ultra-d?

Ultra-d ima nForce 4 ultra chipset, a ova druga običan nForce4.

ivan OS 24.09.2005. 07:54

Citiraj:

Originally posted by Gigi1
Ultra-d ima nForce 4 ultra chipset, a ova druga običan nForce4.
Nema 2 x g-Lan nego 1x
Odi na ovom threadu stranicu dvije iza i vidjećeš da je Paske naveo link gdje govore o razlici,on ima tu NF4-D ploču.

ivan OS 24.09.2005. 19:33

Zanimljiv thread,ima puno informacija...

http://forums.theoverclocked.com/showthread.php?t=203

a evo i za TCCD memu:

TCCD DFI NF4 guide

ps.:upravo vozim na @620mhz DDR 2.5-4-3-7 1T stabilno nakon ovog.(32M Super pi,Prime 95,BF2)

Jelc 30.09.2005. 00:39

Citiraj:

Originally posted by ivan OS
TCCD DFI NF4 guide

Uf, pa taj smo ljink postali po forumima sto puta, kak ga nisi vidio???:)

Nego, dosta se ljudi žali na rušenje i nestabilnost kompa poslije flashanja sa WinFlash-om.

Ja koristim diskete, tko nema floppy najsigurniji (i preporučeni način) je flashanje sa CD-a.

Kako to napraviti možete proučiti tu:

Tmod's - Ultra Infinity - LanParty "B" - nF4 LanParty Bios Flash CD
http://www.dfi-street.com/forum/showthread.php?t=22031

SniperWolf 30.09.2005. 16:09

Evo bilo mi malo dosadno, pa se još malo igrao...
http://img289.imageshack.us/img289/8...eeee0eq.th.gif

MRKONJA 30.09.2005. 16:47

noob alert

Dakle danas sam upogonio nf4-d i za sad je ok(bios ko biblija,layout....), ali imam problem:(
Neče postat ako su rami u DC modu(naranđasti-naranđasti) nit u SC(žuti-žuti). Posta samo kad su u slotovima 1-2(žuti naranđasti) mema je pqi2x256
I jel postoji neka fora da stalno nemoram stiskat f1 jer mi kenja za slotove.
I koji bios bi preporučil?
Ovo su tek neka pitanja u startu:)

Jelc 30.09.2005. 17:15

Re: noob alert

Citiraj:

Dakle danas sam upogonio nf4-d i za sad je ok(bios ko biblija,layout....), ali imam problem:(
Neče postat ako su rami u DC modu(naranđasti-naranđasti) nit u SC(žuti-žuti). Posta samo kad su u slotovima 1-2(žuti naranđasti) mema je pqi2x256
I jel postoji neka fora da stalno nemoram stiskat f1 jer mi kenja za slotove.
I koji bios bi preporučil?
Ovo su tek neka pitanja u startu:)

Službeni 310 ili 510-1/fix

Flashati sa diskete ili CD-a.

MRKONJA 30.09.2005. 17:33

Kolko sam skužio po dfi forumu ovo 310 znaći datum kad je bios napravljen?
Ako da onda njega imam gore
I još jedna zanimljiva stvar cpu-z ne očitava pločicu u drugom slotu nego u trećem i memorija radi na 2t@333:confused:
Jel moguće da je ploča u kurcšlusu?

Jelc 30.09.2005. 22:55

Citiraj:

I još jedna zanimljiva stvar cpu-z ne očitava pločicu u drugom slotu nego u trećem i memorija radi na 2t@333:confused:

Probaj par BIOS-a, eksperimentiraj malo pa ćeš vidjeti.
Nisam imao još PQI u kompu pa ti ne znam ništa pametno reći.

Wolverine 01.10.2005. 15:07

Citiraj:

Stavi 510fix i sve bu bilo OK...to se i meni događalo da mi mema nije htjela radit u nekim slotovima

Jelc 05.10.2005. 15:11

DFI nF4 SLI-DR Expert

I kaj velite?

Nema više jumpera za SLI, slotovi za grafe su puno više razmaknuti da grafa ne jaši po chipset cooleru, tri PCI slota...

Novi layout -memorijskih utora i socketa, mislim da nema više ni hrpe molexa koje treba uštekati u ploču.

8-pin power connector(stari je 4 pinski), 4-phase PWN (prije 3-phase), manji Karajan TM 8-channel audio modul.

Sve u svemu kak oni vele-" improved layout, new BIOS setting, and better overclocking performance"

http://www.bit-tech.net/content_imag.../sliexpert.jpg

Sad će ipak biti više mjesta za napraviti bolje hlađenje chipseta:)

Wolverine 05.10.2005. 15:26

A jesu ga zasrali sa memom i socketom...a i opet ce grafa jasit na cipsetu ak je u prvom slotu....mislim da ipak nisu nekaj poboljsali layout :rolleyes:

hladnjak od proca npr freezer ce bit okrenut prema gore i puhat ce nigdje jer nije vise ispod napajanja, jedino novi freezer, sonic tower ce puhat prema van iz kucista ali preko meme tak da ne znam bas kak ce to funkcionirat...meni se vise svida ova kak je sada...

McG 05.10.2005. 15:49

Jedino pozitivno je to da su maknuli jumpere. Kolka pa je cijena tog ''čuda tehnike''?

Gemmy 05.10.2005. 15:56

Kakva je ovo stvar sa napajanjem,24 pina i ? kakvo napajanje treba za to čudo?
...ma više mi se sviđa stara...vidit čemo kad dođe..

SniperWolf 05.10.2005. 16:05

Oni uvijek nešto s tim mema slotovima izvode...:smoke: po meni bi bilo najbolje da se s obzirom na staru pomaknuli memu još malo iznad, tako da proc nije baš u sredini, SATA priključke na dolje u sredini, dodatni priključci za napajanje odmah pored 24pinskog i MOFSETA, a chipset malo gore desno, taman da mu grafa ne sjedi po sredini venta.:)

Jelc 05.10.2005. 16:20

Citiraj:

Originally posted by Gemmy
Kakva je ovo stvar sa napajanjem,24 pina i ?
Glavno 24 pinsko si imao i prije.
I dodatno 4 pinsko pored i jedan molex konektor+jedan floppy konektor.

Sad nema dodatnih (molex i floppy) nego je umjesto dodatnog 4 pinskog 8 pinski konektor (na istom mjestu gdije je sada 4 pinski)

ivan OS 05.10.2005. 16:30

Gdje je jumper za 5v rail nestao?

Jelc 05.10.2005. 17:16

Citiraj:

Originally posted by ivan OS
Gdje je jumper za 5v rail nestao?
Nekaj je iznad 24 pinskog konektora-ali je slika toliko loša da kad povećam ne kužim da li su to 4v jumperi ili...???:confused:

Možda su to sad riješili da se podešava samo u BIOS-u.

MRKONJA 05.10.2005. 17:17

Bezveze. Stari layout je kud i kamo bolji. Jedino što valja je dodatni 8-pinski da se nemora razvlačit dodatnih kablova po ploči.

Gigi1 05.10.2005. 19:50

Po meni je layout lošiji-neznam zakaj su mjenjali poziciju memorijskih utora-stara pozicija je bila puno bolja, grafa i dalje prolazi iznad coolera za chipset ali ne tolko ko prije. Jedino kaj nema jumpera sa sli.
Sve u svemu nis posebno, cak i losije.

Jelc 06.10.2005. 13:16

Pa sa overclockerskog gledišta-morala bi biti bolja.

Bolja regulacija napajanja i filtriranja napona za sve komponente na ploči, maknuti su floppy i molex konektori.

Nekog će veseliti i veći razmak između grafa i više mjesta da se stavi pošteni pasivnjak bez dodatne kovačije:)

A netko će se bogme razveseliti i trećem PCI slotu.

Ja svoju uglavnom ne mislim mjenjati-eventualno danas-sutra kad izađe novi ULI chipset za ATI:D

Gigi1 06.10.2005. 13:23

Citiraj:

Originally posted by Jelc
Pa sa overclockerskog gledišta-morala bi biti bolja.

Bolja regulacija napajanja i filtriranja napona za sve komponente na ploči, maknuti su floppy i molex konektori.

Nekog će veseliti i veći razmak između grafa i više mjesta da se stavi pošteni pasivnjak bez dodatne kovačije:)

A netko će se bogme razveseliti i trećem PCI slotu.

Ja svoju uglavnom ne mislim mjenjati-eventualno danas-sutra kad izađe novi ULI chipset za ATI:D

Ma oni kaj se tog razmicanja (ak si netko oce staviti bolji cooler) tiče nisu niš trebali ni raditi, da su se potrudili malo bolje spolirati cooler na chipsetu nitko nebi imao potrebu mjenjati ga. Razmicanje kod gledišta za hlađenje samih grafa je dobar potez. Bolja regulacija je također dobar potez, no sve to im pada u vodu kad tak glupo postave socket i memoriju.

Wolverine 07.10.2005. 17:42

Evo jedan glupi problem....
imam dva proca 3000 E3 i 3200 E6 e sad 3200 na Ultra -D iz siga dela normalno ali kad stavim E3 onda mi ploča puca bijesno visoke temp. proca...npr sve na def. i takt i napon a bios i everest pokazuju temp od 40°...ali to nije sve kada stavim npr da računa pi onda temp poraste sa 38-40 na 50-60 u roku menjem od sekunde (proc je na dodir potpuno hladan i nema šanse da je temp iznad 30-35°)
Napominjem da E6 nema takvih gluposti i da radi OK
Probao sam hrpu biosa i niš svi pokazuju istu temp

na drugoj ploči taj E3 ne prelazi 40° niti nakon računanja 16M pi na 2,6GHz tako da nije do proca!

Jel se susreo tko sa sličnim problemom?

MRKONJA 07.10.2005. 19:25

Ja sam sinoć imao tiltove sa procom(E3) i čipsetom:mad:
Ostavio otvorenu stranicu i prozor i fcking senzori očitavaju temp od -120 celzijusa:clap:
Posljedica:ploča pogasila vent na cpu i čipsetu i ne trza a i jedan i drugi na dodir kipe. Everest uopće ne očitava temperature ni brzine venta
Inače meni everest pokazuje 10 više temp za proc nego bios a i miješa brzinu coolera proca i čipseta.
Kad upalim prime temp proca se ne mjenja jedno 20-25min

Wolverine 07.10.2005. 20:57

ne kužim koji je k... s tim senzorima....mislim OK pokazuje 60° ne zanima me kad znam da je on potpuno hladan ali mi kreten bezveze gasi komp :grrr:

Codiac 07.10.2005. 21:42

ja mislim da je dfi usro senzore gadnije.....

na ovoj mojoj "infiniti" proc uopce nemoram gledati jer brije ssvoju briju. Dok npr dobro ocitava chipset....

Wolverine 07.10.2005. 22:14

Citiraj:

Originally posted by Codiac-
ja mislim da je dfi usro senzore gadnije.....

na ovoj mojoj "infiniti" proc uopce nemoram gledati jer brije ssvoju briju. Dok npr dobro ocitava chipset....

Pa ovo i je DFI i to stoji...chipset je super ali onaj za cpu je nekaj sasvim drugo....užas!

McG 07.10.2005. 22:28

Kolko vidim po postovima onih koji su vlasnici nebrojeno puta hvaljenje i toplo preporučavane DFI-jeve ploče, moram reći da sam primjetil da s tom pločom ima problema (svaka čast onima kojima dela bez problema) u 3pm. Ispričavam se na izrazu, ali jedino pozitivno kaj se tiče te ploče je to kaj memorija ide do 4 volta (garant da je to i glavni razlog za kupnju te ploče). S ostalim sami problemi: em cooler na NB-u ''zuji'' do bola, em ti treba pet gladnih godina da najdeš pravi BIOS, em se neće pokrenuti sustav, ak se ne uštekaju svi kablovi u sve konetktore, itd. Nemojte me krivo shvatiti nemam ja ništ protiv te ploče, ali nejde mi v glavu kak se ta ploča diljem ovog foruma preporuča na veliko, a sami znate da s njom uz stvarno ''bolestan'' overclock, dolazi i masa problema, za čije je rješavanje potrebno nešto više od super modanog BIOS-a.
Bez uvrede.

Wolverine 07.10.2005. 22:50

Ma meni je ploča kao ploča mrak i sa 3200 mi dela OK ali kaj kad mi evo sa 3000 radi takve nebuloze da mi dođe da ju zgazim doma...što se zujelice tiće ona se da iskontrolirat u biosu i meni dela na oko 3200-3800o/min i temp je oko 42-48°

ma velim samo da uspijem nekak sredit da mi tu temp ne diže tak u nebesa ja bi bio very happy :D

MRKONJA 08.10.2005. 00:03

@mcg-Ja sam ploču uzeo samo zato kaj više nigdje nije bilo an8ultra ili sli,a ova je bila negdje na 2-3 mjestu i ko za vraga kad sam išo u šoping bilo je samo dfi-a.
4v za rame me ne zanima kao ni 90% ostalih korisnika jer nemam kaj stavit na 4v niti bi ikad stavio. Ploča je stabilna i ne kenja a što se tiče senzora za koju ploču možeš potvrsit da sa 100%potnom sigurnošću da je očitanje ispravno.
Moja pretpostavka je da je problem u everestu jer nemože sinkronizirat podatke iz biosa.
Jel neko isprobo onaj patch sa dfi foruma za mbm5?
Kak se on ponaša?

Sva vremena su GMT +2. Sada je 19:02.